Inlägg

Inlägg som Simonsky har skrivit i forumet
Av Simonsky

Uppdatering

Det var tagentbordet som var boven i dramat, testade att instalera om windows med samma symptom som följd. Bytte tagentbord, och det fungerade lite bättre, dock återkom symptomen efter några dagar. En till ominstalation fixade dock biffen, verkar som mitt Ozone tagentbord föraragar datorn så pass mycket så att windows bestämmer sig för att ta en skit i drivrutinsmappen.

Av Simonsky
Skrivet av RaBlack:

Tack!

Av Simonsky

När spås GTX korten presenteras?

Av Simonsky

Ryckte ut ljudkortet samma problem, problemet försvinner i nån dag när jag stoppar i och ur USB kontakten till tangentbordet. Börjar starkt misstänka att det är nått fel med USB kretsen i tangentbordet, det är även en USB hub i tangentbordet vet inte om det kan spela spela in i problemet. Märkte även att det windows inte hittar USB huben i min skärm, kan detta tyda på ett fel på usb kretsen på mobot?

Att tillägga är att jag inte har upgraderat från windows 8 till 10 utan att det är en ren 10 instalation, har läst att många har problem med drivrutiner som inte är kompatibla med win 10 som hänger med vid uppgradering.

Av Simonsky
Skrivet av Johnnymann:

Fast det finns väl inte NC på dessa väl och då är vi lite offtopic

Skickades från m.sweclockers.com

Menar du på Sennheiser lurarna? Det finns det, heter noice guard eller nått sådant, dock är det lite annan filosofi än vad t.ex bose har. Det blir inte like tvärtyst som med Bose lurar, men du slipper det uppfattade trycket mot trumhinnan som kan upplevas om en total NC ska uppnås. Har testat mina lurar på flyg, tåg, på natten när grannarna har fest, funkar toppen

Av Simonsky
Skrivet av ToBeAs*:

Tack, roliga är att detta är en bekräftelse av vad jag upplevt som ägare av dessa sedan i torsdags.
Testade dem under onsdagen på Mediamarkt och blev kär direkt, så blev en beställning från annat ställe onsdag kväll och testande torsdag.
Är ruggigt nöjd och har hunnit testa på både flyg, buss, tåg, tunnelbana - den gör sitt jobb 100%.
Inbyggda micfunktionen var faktiskt över förväntan, frågade två olika personer om de märkte någon skillnad i ljud då dem pratade med mig och båda sa att det "lät som vanligt", vilket jag iallafall tolkar som helt OK.

Trevligt! Tycker att Sennheiser har satt standarden för framtida trådlösa lurar med Momentum M.2. Hoppas att flera tillverkare följer efter och försöker uppnå samma helhetskoncept som Sennheiser lyckets med. Vill ni ha ett par grymma trådlösa lurar så är M.2 något att spana in!

Av Simonsky

@ToBeAs*: Jag delar kontor med en kolega så jag passade på att fråga, han märker inte av det. Skinkuddarna är väldig bekväma dessutom sluter dom runt örat väldigt bra vilket minimerar läckage.

Blir mer och mer imponerad av batteritiden, använder lurarna ca 7 timmar per dag, då håller dom Måndag till Torsdag innan jag måste ladda dom igen. Ljudet är bra för att vara trådlöst, och när man kör dom trådade så lyfter upplevelsen lite till. Den kritiken jag har är att Mormor och Morfar har svårt att höra vad jag säger när jag ringer dom genom lurarna. Att cykla och prata i telefon med lurarna är ingen höjdare heller, ljudkanseleringen blir koko samt att den feedback man får av sin egen röst överöstats av vinden.

Utöver detta så är jag väldigt nöjd, rekomenderas, får toppbetyg av mig

Av Simonsky

DPC latens problem - ljudstuttering

Hej,

Har dom senaste dagarna börjat få ljudstuttering när jag skriver på tangentbordet. Använt mig av LatencyMon för att kolla DPC latenserna, DPCn åker i taket varje gång jag skriver, programet pekar på Wdf01000.sys som jag förstår är någonfrom av ramverk för kernel drivrutiner.
Börjar även få fps drops i spel när jag trycker på tangentbordet. Märker inget när jag använder musen.

Detta har jag gjort:
Bytt usb port för tangentborder - löser problemet i några timmar för att sedan komma tillbaka.
Drar ut och sätter in usb kontakten för tagnetbordet i samma port - löser problemet i några timmar.
Instalerat om ljuddrivrutinerna - ingen skillnad.

Finns det något annat program som kan peka på vilken drivrutin som exekverar sakta? Är det hårdvara eller mjukvara som orsakar felet?

System:
I7 6700k
Asus z170 gaming
16 gb ddr4 av någon tillvekare
Asus xonar essence stx ljudkort

Av Simonsky

Tror tyvärr att kvantfysiken kommer sätta rätt stabila käppar i hjulet för Intel här. Materialens egenskaper ändrats väldigt mycket vid storlektsminskningar i den regionen Intell befinner sig.

Av Simonsky

Äger ett par Sennnheiser momentum wireless M2, bästa köpet jag någonsin har gjort. Bra ljud både trådlöst och trådat, 20h + batteritid, utmärkt ljudkanselering, väldigt bekväma kuddar i fint läder som går att byta ut.

Av Simonsky
Skrivet av Heinza:

Kort uppdatering då vi funderar lite på vad som är mest sannolikt..

Inget RAM fungerar i SLOT A2, alltså har vi endast fått 2 DIMMS att fungera i SLOT A1+B1.
Användare har dock noterat att processorn supporterar DDR4 med hastigheterna 1866/2133, samt DDR3L-1333/1600 @ 1.35V.

Iom att vi trots processorns specifikationer får 2 DIMMS att fungera, men BSODS vid 3 eller 4 installerade DIMMS.
Kan det röra sig om kompabilitet mellan DIMMS/CPU eller uppstår problemen pga trasig DIMM Slot A2?

Tack på förhand!

Jag hade exact samma problem, A2 funkade inte. Datorn bootade inte då med ram i A2, men eftersom du redan har uppdaterat bios så vet jag inte. Hoppas det löser sig!

Av Simonsky

Hade problem med Asus mobo, Skylake och minnesfel. Löste sig med att uppdatera bios.

Av Simonsky

Köpte just en ASUS 27" ROG SWIFT PG278Q G-Sync i julklapp till migsjälv. Det är som natt och dag! Just do it!

Av Simonsky

Jävlar vilket intresse, trodde jag inte. Har en spekulant som ska hämta den ikväll. Om ej hen kommer så återkommer jag!

Av Simonsky

i5 2500K, Fractal Design XL, Corsair 8GB, Mobo.

Hej,

Säljer lite gamla prylar efter uppdatering.
Corsair 8GB (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/XMS3
CPU Core i5 2500K
Kylare Noctua NH-U12P SE2
Gigabyte Mobo (inte säker på modell)

Allt sitter i ett Fractal Design XL (ljuddämpat)

Tänke mig 1200 kr,

Finns att hämta i Uppsala, skickas ej.

Simon

Läs hela annonsen här

Av Simonsky

Router med två Wlan portar och lastbalansering

Hej,

Nu har min hyresvärd bestämt sig för att ansluta hela fastigheten till 100/100 och för att få ner priset ansluta alla boende och lägga en schablon på hyran (50 kr så inga pengar), jag sitter redan på 250 mbit från comhem i ett år till och är sugen på att ansluta till båda näten och lastbalansera. Pga dåligt placerade jack så måste routern få plats ovanpå proppskåpet, helst väggmonterad. Frågan är om det finns off the shelf router som har dubbla Wlan portar eller har möjligheten att använada en av Lan portarna + Wlan med lastbalansering? Är inte supersugen på att bygga en egen.

Tack på förhand!

Simon

Av Simonsky
Skrivet av shaakz:

A men tjena forat.

Jag har ett väldigt skumt issue med min dator, nämligen att jag får fryslagg lite random i windows som varar ca 0.5 sec. Ljud och muspekare fryser också helt och hållet. Intervallerna är random men oftast när jag öppnar nya program.

Har kommit så långt i felsökningen att om jag stoppar gpu (evga 980) i andra pci express slotten så fungerar det felfritt.
RAM och MOBO är uteslutet då jag bytt ut båda fullständigt.

Kan CPU vara boven?

CPU: 6700k
MOBO: Asus z170 PRO gaming.
Ram: Hyper 2400MHz DDR4
PSU: Fractal Design R3 Newton 1000w.

Ska testa annat GPU och annat nätagg imorgon för att se om det funkar, annars är det endast CPU kvar.

Någon annan som har nån idé?

Mvh

Har haft väldiga problem med samma moderkort som du har, Dram slots som inte fungerar, BSOD etc. Allt löste sig efter att jag uppdaterade bios. Den bios versionen som moderkortet kom med var allt annat än stabilt.

Av Simonsky

Sennheiser Momentum 2.0 wireless lagerstatus?

Hej,

Någon därute som har koll på när svenska butiker kommer få in lurarna i lager? Dom togs bort från hyllorna i maj pga fel med bluetooth mottagaren. Jag har väntat ruggit länge på att köpa ett par men det står enbart obekräftat leveransdatum på huvudelen av svenska återförsäljare.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2964478

Simon

Av Simonsky
Skrivet av Videoapan:

Men inte speciellt mycket mer än vad en i7 6700K ger i stock.. Och absolut inte i någorlunda hög upplösning.

Stämmer inte, både WOW och Diablo 3 flyter bättre vid högre frekvenser, jag märker markant skillnad, framförallt när det gäller FPS drop när det händer mycket i en raid eller vid högre torment rifts.

Edit: Jag har en 6700k som rullar i 4.6 GHz.

Av Simonsky

Jag har problem med mina RAM minnen, defekta minnesplatser och blåskärm då och då.