Inlägg

Inlägg som Superbia har skrivit i forumet
Av Superbia
Skrivet av Matherat:

@Superbia: Mmm borde funka enligt mig. Men är inte helt säker då 390x drar mycket ström.

Får testa det imorgon då.

Av Superbia
Skrivet av Matherat:

Är nätaggregatet gammalt? Testa med ett annat är mitt förslag.

har ett 600w över, det räcker va? Datorn fungerar klockrent utan GPU btw

Av Superbia
Skrivet av MarcusHuddinge:

Testat nästa PCIe slot?

Ja, samma problem då. Ser iofs inte om det blir någon error-kod då eftersom gpun täcker skärmen på mobo

Av Superbia

Dator startar inte med GPU inkopplad.

Hallå där!

Satt och lirade PUBG tidigare idag och helt plötsligt dog hela datorn, ingen bluescreen, ingen frysning utan allt bara tvärdog som att man stängde av strömmen. Kunde först inte starta datorn överhuvudtaget men efter att ha låtit den vara avstängd ett tag så kunde jag starta den men fick ingen signal till skärmen.

Provade att starta den med ett annat grafikkort men det gick inte heller, enda sättet jag får någon signal på skärmen är om jag kopplar ur GPU fullständigt och kör på den inbyggda.

Får ingen felkod på moderkortet när jag har mitt 390x inkopplat men om jag kopplar in mitt 7870 så står det D6 på moderkortet.

Har tyvärr inte möjlighet att testa GPU i ett annat moderkort för tillfället men jag misstänker att det är det som dött?

Edit: moderkortet är ett msi z97 gaming 5

Av Superbia

Eftersom jag inte ska handla förrän i månadens slut så kanske man borde vänta och se hur CoffeeLake presterar jämfört med Ryzen. Lägger hellre ut några hundra till om det säkerställer en stabilare prestanda. Annars såg ju R7 Ryzen lite intressant ut.

Av Superbia
Skrivet av fruktsallad1:

Kör 1060 3gb istället för 1070, halva priset och du håller 80 fps i battlefield 1 med ryzen 1600 på ultra. Ett 1070 kommer upp i 110 men du betalar dubbla för fps som i slutändan kommer spelas på en 60hz skärm ändå. Känns som enda sättet du kan hålla dig inom budget och fortfarande få en dator som är grym.
https://youtu.be/WhoIAxw7DVo?t=23s

Edit; klockar du 1600 så kommer du upp i r7 1700 prestanda. Kan vara något att göra när du är på besök men det kommer inte hjälpa supermycket i fps men lite.

Var skrev jag att det ska spelas på 60hz?

Av Superbia
Skrivet av Icecrystal:

@Superbia:

Även om I7an är en bättre processor, så skulle jag med den budgeten köra på R5an. Du sparar runt 1700-1800 på det med ditt val av kylare. Detta kan du istället lägga på 16GB RAM, ett bättre nätagg och en 500GB SSD. Klocka sen upp R5an sparsamt för att göra dig av med processorns värsta flaskhals.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10737107/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10737107/

Vill du ändå ha I7an så köp in den ifrån Dustin, tror de har kvar sitt erbjudande på 2899:-

Hmm får fundera lite då. Håller med om att 8GB RAM är snålt men tanken var lite att hon ska uppgradera någon gång nästa år då jag fått min provision från jobbet och att då köpa ett 1070 eller 1080 samt mer RAM. Med det sagt så tycker du fortfarande att jag ska köra på R5an? Är ganska lost på dagens komponenter och har alltid kört Intel, kanske är bara jag som måste lägga mina fördomar om AMD åt sidan då det gäller deras utbud av CPU.

Av Superbia
Skrivet av Icecrystal:

I7an är bättre rakt av, men I5an begränsas över att den inte har mer än 4 trådar så det beror mkt på om du spelar spel som använder mer. De spel som föredrar hög IPC och klock vinner I5an på medans de som kan använda fler trådar och kräver en hög total arbetskapacitet vinner R5an på. Sen så är det viktigare med I5an att inga bakgrundsprogram inte kör i bakgrunden, då I5an jobbar mkt närmare sitt tak än R5an. Jag skulle verkligen försöka få till en I7 om jag satsade på en ny burk med en Intel-processor, eller vänta på Coffee Lake:ens I5a, den kommer med 6 kärnor.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10736152/

Okej är ganska så nära på att beställa detta nu. Jag köper ett 6gb 1060 åt henne så det är därför grafikkortet är uteblivet i länken. Är det något ni skulle vilja ändra på? Försök att hålla det runt 9k då det var hennes ursprungliga budget.

Av Superbia
Skrivet av SUMITOMO:

@Superbia: Det följer inte med CPU-kylare till CPU.
Datorn kommer dra runt 250w.

Vet att PSU är overkill men får en fin peng nästa år så tänkte köpa dubbla 1070 åt henne Då, det är därför jag körde på det dyra moderkortet också

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superbia

Jag kan bygga den men tjejen bor 20 mil bort och kommer inte kunna vara där när hon får datorn. Men är verkligen R5 bättre? Vet att den kanske är mer prisvärd men betalar hellre lite mer och kör på Intel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Superbia

Speldator runt 10k

Tjena ska bygga en dator åt tjejen. Hon vill kunna spela det mesta dock är inte ultra ett krav (eftersom det är omöjligt på denna budget)
Tänkte mig denna: https://www.inet.se/kundvagn/visa/10722308/
Hon får en mekanisk hårddisk av mig så den har jag utelämnat medvetet. Något ni vill ändra/lägga till?

Av Superbia
Skrivet av Darkzler:

Hej!

Har kört ca 10h Battlefield 1 och verkligen älskar det!

Någon som vill spela lite ihop? Vore kul att ha en svensk Squad

Absolut! Är dock bara Level 13 än så länge, men jag är på! Heter SuperbiaSweden på Origin.

Skrivet av Blaze84:

Bara jag som haft problem hela dagen idag med varenda server man försöker conecta till? "Server disconected - You have lost connection to the session" Har prövat stänga av brandvägg antivirus. Ingenting hjälper =(

Japp, samma problem här. Loggade även in idag och det stod att all progress hade blivit resettad, men det löste sig då jag startade om spelet.
Det verkar vara mycket strul överlag med multiplayer.

Btw, är det fler som stött på den sjukt irriterande buggen som gör att man inte kan röra musen när man hoppar in i fordon? Det blir så titt som tätt och det kvarstår hela matchen..

Av Superbia

Beställde ett par Cloud 2:or

Av Superbia

Bästa gaminglurarna för under tusenlappen?

Ja då är det så här att jag är tvungen att köpa ett par nya hörlurar och då ekonomin är lite tajt för tillfället så får dessa max kosta 1000 kr.

Prioriteringar:
- Bra mikrofon då jag ska raida och kommer snacka mycket.
- Lurar som även är hyfsade att se på film och lyssna på musik med.

7.1 är inget måste men om det går så är det ju trevligt, men offrar hellre 7.1 för bättre ljudkvalité och mikrofon.

Ha de gött boys

Av Superbia
Skrivet av Flopper:

rent allmänt, vänta.
Polaris kanske kan ge furyx liknande prestanda med överklockning.
crossfire/sli etc..bör undvikas om nu man inte spelar spel som har bra stöd för flera kort.
men troligen är det ett vega kort i Oktober som gäller för 3 skärmar.

Kanske blir ett vega kort, inte pengarna som är problemet, snarare väntan haha :l

Av Superbia
Skrivet av korbevel:

Vad syftar du på?

Huvudsakligen Gameworks.

Av Superbia
Skrivet av Icte:

Om du kan, vänta på Polaris eller t.o.m. Vega - dessa blir troligen mycket svalare än de åldrande 28 nm kretsarna 390X och tidigare modeller haft, vilket kommer nog hjälpa en hel del för framtida X-fire lösningar speciellt om du planerar att överklocka korten! Om inte så kan du ju alltid försöka hitta ett till 390X för att köra med tills vidare, men räkna med höga temperaturer!

Sant, klarar mig än så länge med att spela på bara en skärm, har inget behov av eyefinity men man blir väl sugen på lite extra ögongodis ibland

Har lutat mest åt att vänta på Polaris men tänkte bara höra vad alla andra folk här på Sweclockers har att säga

Av Superbia
Skrivet av str8forthakill:

GTX1070 kommer kosta några hundralappar mer och ger dig extremt mycket mer för pengarna, det är urdumt att köpa 390X av den anledningen. Crossfire/SLI fungerar inte bra i alla titlar.

Kolla upp hur crossfire profiler fungerar i spelen du spelar. Om de lider av microstutter/dålig skalning.

Kalla mig löjlig men är lite lack på Nvidias fula knep och tvivlar på att jag kommer köpa ett 1070/80 även om de presterar bättre än Polaris.

Av Superbia

Köpa ett till 390x eller vänta på Polaris?

Sitter i skrivande stund och funderar på om det är bättre att vänta på Polaris eller om jag ska köpa ännu ett Sapphire r9 390x.

Planerar på att spela på tre skärmar med höga inställningar men det räcker inte med bara ett kort i alla spel.

Av Superbia
Skrivet av Kunzite:

Är inte ASUS kända för just motsatsen? Varenda person jag sett nämna att de kontaktat ASUS support har också sagt hur pass hemska de är att ha att göra med.

Kommer inte köpa från ASUS mer, tog ca. 3 månader innan min defekta laptop blev ersatt. Var tvungen att skicka den fram och tillbaka 3 gånger innan dom väl kunde erkänna att problemet låg hos dom och inte mig. Usch.