Inlägg

Inlägg som Superbia har skrivit i forumet
Av Superbia
Skrivet av Coruscation:

Området utanför Concord fullkomligt slaktar min prestanda på ett 390x. Har någon annan märkt att just den platsen är problematiskt? Håller sig uppemot 60 rätt bra när man springer runt, dippar ned någonstans i 40 då och då, men när jag tittar ned mot Concord från precis bredvid bensinstationen blir det extremt låga 30. Jag misstänker att liknande stadsområden skulle ha samma effekt men har ej kommit så långt i spelet ännu.

Ni som kan något om det tekniska, vilka slags inställningar/effekter skulle kunna göra att FPSen tankar totalt på det viset? Har testat typ allt och det enda som lyckades skicka upp prestandan till nästan konsekvent 60 var att helt slakta detaljnivåerna på avstånd samt minimera alla skugginställningar, vilket ju förfular spelet avsevärt och är helt oacceptabelt med ett grafikkort som 390x. Det konstiga är att varken CPU eller GPU jobbar i närheten av maxfart när det laggar ur. FPSen bara dör totalt när man tittar ut över vissa vyer. Är som att spelet helt enkelt inte använder alla mitt systems resurser som det skulle kunna göra. Har testat både beta och de vanliga drivrutinerna.

Jag sitter också med ett 390x och har märkt att om du stänger av tesselation i CCC, samt sänker godrays till low så kan du cappa FPS på 60 helt utan problem. Finns folk som spekulerar i att det är medvetet av nVidia för att sabba prestandan, men det vet vi ju inte säkert.

Detta påverkar inte grafiken btw, har själv gjort detta på min rigg hemma

Av Superbia

Det kommer absolut inte flyta i 4K, då inte ens ett 980ti får bra flyt trots optimerade drivers.

1080p eller 2K funkar nog i high/medium inställningar

Av Superbia

Mitt flyter på fint i runt 70 fps, men AMD har inte släppt sina drivers än så tippar på att prestandan ökar senare. Har inte provat på mitt 7870 men tippar på att det skulle gå på low/medium på den.

Av Superbia

Ska kika på era förslag, återkommer med resultat imorgon!

Av Superbia

Förlåt för min nybörjarfråga men vart ställer jag in multicore enhancement och ändrar så den inte får öka voltage hur den vill? Förstår att det är i BIOS men hittar det inte.

Av Superbia
Skrivet av Dragone:

har du någonsin försökt montera om kylaren?

Nej har tänkt göra detta men har inte haft tillgång till kylpasta. Ska jag bara prova montera om kylaren först och sätta på ny kylpasta?

Av Superbia

Höga temps 17 4790k

Hej, har extremt höga temps då jag spelar med min i7a. Max är oftast på 90-92c under full load och förstår inte riktigt varför.

Har endast stock kylaren men tempsen ska väl ändå inte dra iväg sådär mycket? Borde jag bara köpa en ny kylare eller?

Av Superbia

Yup, H1Z1 laggar även för mig ibland. Lyckas dock hålla mig på 60+ fps på Ultra om jag har view distance på 1.500.

Din processor är i klenaste laget.

Av Superbia
Skrivet av BaZZe:

Ne jag syftade inte på just dig att vram inte skulle räcka jag bara påpekade det eftersom fler i framtiden kanske läser den här artikeln och kan ta nytta av det som har problem och då kan det ju vara en faktor.

Ah, ber om ursäkt.

Av Superbia
Skrivet av BaZZe:

Som ovanstående sa va draw distance buggigt, jag själv har inte märkt av något av de än.

Gissar på att drawing distance är samma som view distance eftersom jag inte har drawing distance i mina inställningar och de bestämmer ju hur långt framför dig du ska kunna se innan det blir blurrigt desto längre du har desto mer krävande blir de för grafikkortet eftersom det får rendera fram mycket mer därmed lägre fps och desto mer vram tar de.

Känns skumt dock att 8GB Vram inte ska räcka?

Av Superbia

Senaste uppdateringen har tankat fpsen för många men så lågt som 20 verkar vara något fel. Har du kollat temps?

Av Superbia

Hmm, provade att dra ner drawing distance och det fixade problemet. Skumt dock, varför har det så stor påverkan på min fps?

Av Superbia
Skrivet av Hymer:

Ta ett Radeon 390 istället. Bättre kort än 970.

Instämmer, bytte mitt 970 mot ett 390x tri-x

Av Superbia

Dålig FPS i Dying Light.

Får riktigt dålig FPS i Dying Light, ibland tankar den till och med under 30 fps. Lirar på Ultra men det blir knappt någon skillnad om jag kör på low. Har senaste drivers från AMD.

Nån som vet felet? Känns som att jag borde kunna spela med 60+ fps iaf, eller?

Av Superbia

Tänk på att spelet är i alpha och inte optimerat till 100%.

Jag håller mig på 60+ fps konstant men då är det lite mer kräm i min burk. Som tidigare sa, ambient occlusion och AA har stor påverkan på fps.

Av Superbia

Yup samma här, med specsen i signaturen.

Av Superbia
Skrivet av IceDread:

wow är välgjort, men efter att ha kört lite snyggare lir och så går man förbi ett träd i wow som ser ut som en brun ful smet... det går inte.
Synd att de inte gjort två eller fler grafiska lägen man kan hoppa mellan så de med bättre datorer kan köra lite bättre grafik.

Håller med, fast diggar ändå grafikstilen, lite högre upplösning på texturerna hade varit att föredra dock.

Av Superbia

Gå in i Nvidias kontrollpanel och klicka i typ "använt alltid detta grafikkort" eller något liknande, också väljer du 630:t.
Vet inte exakt eftersom jag kör AMD men en polare hade samma problem.

Av Superbia

Ace Of Spades

Metro 2033

GTA IV, Ballad Of Gay Tony, Lost and damned.

Garrys Mod

Terraria

CS:GO

Känner mig helnöjd! Väl spenderade 300 kronor!

Av Superbia

Diablo 3 fyfan alltså, tror nog aldrig jag hypat så mycket inför ett spel.