Inlägg

Inlägg som _bagarn_ har skrivit i forumet
Av _bagarn_

Jag är sugen jag också!

Av _bagarn_

Tjena.
Funderar på att slå till på ett kort. Byggde ny dator förra året med en i5 13600k som CPU. Det enda jag ännu inte köpt är gpu. Är det något jag behöver tänka på eller spelar det ingen roll vilket av superkorten jag väljer?

Av _bagarn_

Hej.

Funderar på att köpa en drönare för att kunna få filmat andra perspektiv till min youtube kanal som jag startade i höstas. Min rädsla är att drönare och vatten är en dålig kombo, filmar fiskefilmer men med den lilla tvisten att jag fiskar mig igenom historien med prylar från 1600-talet fram tills idag.

Har tittat lite på DJI mini 2, hur stabil är den? Min rädsla är att en fågel får för sig att attackera den, att man råkar snubba vid nått träd och plums....

Hur lätt skulle det vara att starta och landa med den på en båt som driver?

/Henrik

Av _bagarn_
Skrivet av Cooper_swe:

Raspberry pi - Såld!

Inte till mig eller?

Av _bagarn_
Skrivet av Coltrasten:

Vill du komma undan billigt borde det gå att köpa en ny fläkt á 92mm med 4-pin till processorkylaren. Samt några chassifläktar för att få fart på luftcirkulationen.

Vad jag kunde läsa på Acers forum går det att byta processorkylaren mot en annan än originalet. Se till att den passar socket 1151. Huruvida alla 1151-kylare passar med tanke på minne/kondensatorer hittar jag ingen info om. Kruxet verkar vara att få bort backplaten som är påklistrad. Men det verkar gå med lite kraft och värme.

Tror du det går att byta bara fläkten, hur är det med passform tror du, har alla hålen på samma ställe?

Av _bagarn_

CPU kylare Acer Predator G3-710

Hej.

Har fått en dator av en vän som jag i sin tur skall ge bort till frugans systerson. Det är en färdigbyggd dator med helt okej delar.
i7 7700 & 1080 GPU. Problemet med just denna datorn är att de tyckte det var en bra ide att bygga en dator utan någon som helst form av kylning. De ända fläktarna är CPU och de som sitter på grafikkortet vilket gör att det blir överjäkligt varmt.

Datorn har också något egetformat moderkort med endast två 4 pins fläktuttag varav ett är för Cpu. Men det går ju att lösa.
Dessvärre så har Cpu fläkten dött, detta är en specialfläkt som ser ut så här. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0B4N8PMLN/ref=ox_sc_ac...
Min fråga är om någon har haft denna datorn innan och bytt till någon annan fläkt? 753kr kostar orginal, känns lite väl dyrt.

Tänker också att jag får sätta in en utfläkt bak på chassit som blåser ut varmluften (det finns hål färdigt för detta) Sen kanske man bör sätta in en eller två infläktar också?

Har ni några goda tankar?

Detta är datorn, men har nog 16 eller 32 i ram.
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/stationara-dator...

Av _bagarn_
Nytt bud: 900 kr plus frakt för Raspberryn
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av _bagarn_
Skrivet av badavid2012:

Halloj, behöver köpa en ny cpu kylare till min Acer predator G3-710 med en Intel I5-6400 och har försökt hitta max kylarhöjd i deras chassi, men hittar inte något.

System som den ser ut nu

CPU: Intel I5-6400
Ram: 8GB DDR4
SSD: 258GB
HDD:1TB
PSU:500W OEM

Tjenare. Bytte du cpukylare? Till vilken och hur gick det. Sitter med samma problem själv.

Av _bagarn_

Men inte stämmer hastigheten 1666 på ramminnena?

Av _bagarn_

Hur mycket ram är det?

Av _bagarn_
Skrivet av galenmyra:

Low är inte "vettiga inställningar". "Low" heter ju "low" av en anledning, att det är låg kvalitet på grafiken. Inte så kul för en unge som vill att det ska se lite snyggt ut när man spelar. Är man bara 100% tävlingsinriktad kanske inte grafiken spelar så stor roll, men spelar man för nöjes skull är grafiken faktiskt en viktig del av upplevelsen för många. I videon som du länkade ligger han runt 30 FPS i 1080p på High Lumen off, och då springer han dessutom mestadels runt ensam eller med någon enstaka motståndare. Det som räknas är ju när det är ett flertal spelare på skärmen samtidigt och det händer mycket grejer. Det är ju då det är viktigt att det inte segar ner. Och 30 FPS är ändå inte så roligt i vilket fall.

Är väldigt förvånad över hur många det är som säger att en i5 4000-serie och GTX 1650 duger till Fortnite. De flesta av er som säger det spelar troligtvis inte spelet själva med en sådan dator.

Du tror inte det är någon mening att lägga energi på denna datorn?

Av _bagarn_

Tjena. Fick hem datorn idag. Det är denna datorn grabben hade.

https://bytdator.se/GreeniX-600-G1-TWR-i5-4570-8-240SSD-GTX16...

Av _bagarn_
Nytt bud: 550 kr Bjuder 550kr inkl frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av _bagarn_

Vill minnas att det var 8gb ram minne. DDR 3

Av _bagarn_

Ok, ja då får jag ta mig en närmare titt på datorn.

Av _bagarn_

Söker Dator som klarar Fortnite

Hej.
Min frus syster köpte en dator till sin son för 1.5 år sedan och den har funkat fint att spela roblox och andra mindre krävande spel, men nu när han vill spela fortnite så är datorn för kass. Man kan säga att hon blev illa blåst att betala 7000kr för en dator som är 10 år gammal med i5 cpu från 4000 serien och ett geforce 1650 grafikkort.

Jag söker först och främst en komplett dator med windows installerat, men i värsta fall delar så jag kan bygga ihop en dator för att hjälpa grabben.

Hon har en budget på runt 6000-7000kr.

Gärna i västra götaland.
Må väl
/Henrik

Läs hela annonsen här

Av _bagarn_

Gissar att det använts till mining? Ser att du sålt sjukt mkt kort de senaste åren.

Av _bagarn_

Tjenare. Ingen hdd med?

Av _bagarn_

Har inte använt Xbmc sen innan sommaren, då funkde allt kanon,
men har nu märkt att det inte går att få svenskt sub, detta pga att
De olika sidorna har lagts ner. Nån som vet nån repo eller liknande
gör att man man få swesub igen?