Inlägg

Inlägg som marcoso har skrivit i forumet
Av marcoso

Tack för svar!

Så vad är det jag behöver ha koll på vid köp? Att de är "google vänliga"? (ex Audio pro g10?)
Är ett köp av google nest ett absolut eller kommer google home appen funka likadant?

Av marcoso

Google cast kompatibla högtalare

Hej,
Ni som är kunniga kan väl styra mig i detta.

Kan jag köpa olika högtalare (exempelvis 2st Audio Pro och 1st Harman kardon) och koppla via google home eller google nest och på detta sätt få multiroom funktionalitet?
Är detta betydelsen av vad "Google chromecast built-in" innebär?

Jag vill köpa högtalare att ha i 3 olika rum (+ så småningom en soundbar vid tv) och vill gärna att dessa skall stödjas av "multiroom"..
Tack på förhand.

Av marcoso

Usb-c skärm ström genomföring

Hej,
Är inte super uppdaterad på området.
Jag söker en dataskärm som går att koppla via USB-c och som tillåter laddning genom samma kontakt. Antar runt 65w borde vara rimligt?
Därmed bör skärmen även kunna fungera som en hub för tangentbord och mus.

Har både en Macbook Pro 13 (2019) och en Thinkpad E14 med USB-c som jag önskar kunna variera vid skärmen. Skärmen behöver inte vara större än 24".

Efter att ha stirrat mig blind på Dells utbud så hittade jag denna men får ingen klarhet om den skulle klara det jag efterfrågar.

Tack på förhand.

Av marcoso
Skrivet av Ridder:

Årsredovisningen:
https://www.booli.se/543dd225-c8a8-4d87-bea2-660135f30475 (kräver inloggning på Booli)

"Större underhåll kommer att ske de närmaste åren"

"Avfallshantering 2021-2022 Ny avfallsstation
Fasad
Byte expansionskärl
Översyn värmesystemets funktion
Åtgärder fasad, sockel och murar"

Fasad innebär med största sannolikhet byggställningar. Detta kan göra ett objekt oattraktivt och många vill sälja innan eller direkt efter. Kanske är det en orsak. Annars ser belåningen låg ut på föreningen, visst relativt hög avgift per m2 men inget som sticker ut 815:- m2 per år.

Nu har jag inte mer tid att hjälpa dig men hoppas att du fått lite kött på benen iaf. Lycka till med ditt bostadsletande!

Tack för din ansträngning, även fast jag inte kom in på länken. Ja jag tyckte faktiskt med hyran låg högt, särskilt för en 2:a.. och särskilt då med risken för höjning inom kommande år om jag förstår er rätt..

Skrivet av lappen81:

Gällande artikeln som någon informerade om så är det antagligen denna https://borattforum.se/skenande-avgalder-leder-till-fler-rattegangar-i-goteborg/

Verkar ligga mycket ute från olika BRF'er

BRF Munkebäcks som ligger ute så är det nyproducerat senior boende: https://www.bonum.se/ny-seniorbostad/aktuella-projekt/vastra-...
BRF arborraren som har kommande på hemnet står det om avgiftshöjning/tomträttsavgäld här: https://www.hsb.se/contentassets/035738bcfee24d2896f87e8a3ba5...

4E BRF Ernst Torulfsgatan 4 som du tittade på orkade inte googla mer du kan ju testa att maila
https://www.et4.se/ . EDIT: Titta på ridders inlägg ovanför gällande senaste årsredovisningen denna är äldre: https://www.bjurfors.se/contentassets/f0e72058659345b1812e7c3...

Gällde i detta fall objekten i hus 4, särskilt 4E då.. Aa har nog blivit lite förd bakom ljusen då årsredovisningen jag fick ta del från mäklaren inte nämnde några planerade underhållsarbeten...

Tror ni i detta fall det berör endast dessa objekt eller ska man passa sig för hyrande av tomträtt i hela området? Kanske rentav generellt?

Av marcoso
Skrivet av Ridder:

Kolla upp finanserna, skuldnivå samt underhållsplan. Definitivt något att se upp med. Oftast brukar man avråda från att lägga ut flera lägenheter samtidigt i samma hus då det ju ökar tillgången och minskar efterfrågan (därmed går lägenheterna billigare).

Be att få ut protokoll från senaste årstämma. Har du länk till objekten?

Här är objekten på samma gata, detta inlägg inriktar mot objekten på 4E i detta fall.

Av marcoso
Skrivet av yarn:

Undvik.
Hyran, tomträttsavgälden, som föreningen betalar till staden ökar. Och det innebär en ökning i din avgift. I många fall en stor sådan.

Men 2027? 5-6 år fram tilldess..

Skrivet av Robban75:

Nyligen ombildad till BRF där många köpt och säljer direkt för att tjäna pengar, kommande stambyte, en ägare som haft flera lägenheter som renoverats och säljer av när allt är klart (ev ihop- eller isärslagna).
Posta länk här så kan det spekuleras än mer!

Postar ingen länk men ni får gärna luska lite, Ernst Torulfsgatan, Munkebäck Göteborg

Skrivet av Mindfighter:

Behövs mer info, kan vara slumpen eller reella anledningar bakom. Utöver anledningar som redan listas så kan det vara folk som byter upp sig eller white flight om det är ett s.k. utsatt område.

Är i Munkebäck, Göteborg så inget välkänt utsatt område..

Av marcoso

Undran inför lägenehetsköp

Tjenare,
Riktar mig till er fastighetskunniga gällande en fråga vid lägenhetsköp.
Vad kan det finnas för anledningar till att flera lägenheter i samma trappuppgång ligger ute till försäljning samtidigt? Är ett trevåningshus så finns bara 5-6 st lägenheter i trappuppgången där 3 st just är till försäljning..
Allting har verkat bra, hyran skall enligt mäklaren inte höjas, inga dyra underhållsarbeten har planlagts och har inte hittat några nackdelar från informationen online, på visning och från mäklaren.. Bostadsföreningen har dessutom god ekonomi enligt årsredovisning.

Det enda jag fått höra från relaterade är att man ska ha i åtanke att bostadsföreningen inte äger tomt marken utan hyr tomträtt via kommunen vilket kommer förnyas 2027.. men det kan la omöjligt vara aktuellt nu 2021?

Vad tror ni? Bara en slump eller ligger det något dolt i bakgrunden?

Av marcoso

Hej, Hoppas denna tråd inte enbart var inför black friday, tänker att den funkar lika bra inför kommande mellandagsrea

Är Samsung The Frame 55" den ultimata tv:n för väggen?
Tänker på att det ingår både No gap wall mount väggfäste, one invisible connection kabel samt tillhörande one connect box.
Vet någon även hur den ser ut utan att köpa till en dyr Samsung ram?

Eller vad finns det annars för alternativ med liknande lösning?

Obs
Jag vill ha en den tätt emot väggen utan synliga sladdar och vill inte ha en tv-bänk under tv:n.

Av marcoso
Skrivet av Laxpudding:

@marcoso: Det är ingen AppleTV – endast Airplay. Inga appar via iTunes eller liknande. Endast möjligheten att dela bilden direkt till Samsung-TV:n- Vill du ha den iOS-integrationen du frågar efter ihop med appar i Itunes köper du en AppleTV och kopplar på.

Tack för detta!

Av marcoso
Skrivet av Laxpudding:

@marcoso: Samsung Q6xR har inte inbyggd AppleTV men hanterar Apple Airplay2 som gör att du kan styra om bilden från en iOS-enhet till TV:n direkt. Samsung har annars ett omfattande eget smartsystem via TizenOS så du har flera vägar att gå.

Ifall du har ett ljust rum med många fönster är Q70R-modellen ett lämpligare val med effektivare reflexfilter och mer ljusstyrka som kan kämpa mot ljuset. Annars rekommenderas alltid lite mer gardiner. Enklare än att försöka lysa ikapp solen.

Tack för infon, så det går inte att ladda ner t.ex com hem play appen direkt i tv:n via itunes i apple tv appen?
Vill helst slippa någon box då jag tänkte ha tv-golvstativ och ingen tv-bänk.

Av marcoso

Hej,
Är detta den mest optimala tv:n om man vill ha så lite sladdar och boxar som möjligt? https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/tv/46-50tum/samsung...
Tänkte på att den har inbyggd apple tv så man kan köra tv via Com-hem play, netflix, viaplay etc via det? Finns de någon mer med liknande finesser? Är till för ett ljust vardagsrum med många fönster

Av marcoso

Telia stryper internet innan uppsägnings datum?

Hej!
Min familj sa upp vårt Telia bredband för att byta till ett bättre erbjudande hos Com Hem i slutet av augusti. Telia hade då en månads uppsägnings tid vilket blir den 26/9 som slut datum. Men redan i fredags 20/9 så slutade vårt wi-fi att funka helt. Vi har även haft tv utbud från Telia och det funkar på 1 av våra 3 tv..
Kan de vara så att Telia har strypt vårt internet i förtid?

För att ge exempel så står de på Tvn att de är ”Problem med tjänsten. Play, filmbutiken och andra funktioner är tillfälligt avstängda..” och på när man ska tex söka på Google står de ”Webbplatsen kan inte tillhandahålla en säker anslutning.”

Hoppas på att få lite klarhet i detta, har inte försökt ringa Telia kundtjänst än för ville se om min teori ens är möjlig.

Av marcoso

Skulle rekommendera denna:
https://www.elgiganten.se/cms/surface-go/surface-go-lika-mang....
+ tillhörande tangentbord. Fullt användbar till anteckningar och netflix etc och även något ni kan använda efteråt i hemmet som surfplatta.
I mitt tycke snyggare än att ha en laptop i den prisklassen.

/Marcus

Av marcoso
Skrivet av ExcZist:

Mac är ju i grunden inte gjort för spel men visst går det.
Jag har ju spelat lite wow på min MacBook Pro 13” mid 2012 men inget jag skulle ersätta min Windows PC för. Den dagen jag slutar spela så går jag över helt till Mac.
Edit : Som ovan sa att Mac datorn kommer bli varm sen visst kan du ju köpa en imba iMac och installera Windows 10 på men du tjänar inte mycket på det om du köper den till spel och streaming.
Tycker detta klippet är lite roligt då det är ungefär vad jag känner o Mac och spel just nu

Därav den externa GPUn, skulle det inte funka att spela LoL och Fortnite på en Macbook Pro med inkopplad Razer Core X och external skärm med tillbehör?

Av marcoso
Skrivet av Lodisen:

Ska du spela bör du tänka om.
Även om de slänger in snabba CPUer når de ~95C och throttlar till och med under base clock för CPUn.

Spelar idag enbart LoL och lite steam spel om de gör någon skillnad

Av marcoso

Macbook Pro eller annat med thunderbolt 3 med eGPU

Hej,
Ska köpa ny dator till studier nu i höst och har siktat in mig på Macbook Pro 13 för smidigheten med andra Apple produkter.

Ser gärna att datorn håller i många år så tanken var att köpa till en Razor Core X med ett inte alltför dyrt grafikkort, typ AMD Radeon RX 570.
Kommer Macbook pro 13 klara av redigering av bilder och lättare spel med detta?

Eller rekommenderar ni att köpa en Windows 13" laptop med Thunderbolt 3?

Tack för svar.

Av marcoso

Varför lägga fram att Jon Snow var en Targaryen? Hade ju noll inverkan på slutet?
Varför lägga så många avsnitt på att Bran ska bli tre ögda korpen? Han gjorde inget alls sista säsongen där de hade någon avgörande roll förutom att bli levande lockbete åt Nattkungen..
¨
När man ändå lagt så många avsnitt på att bygga upp detta så känner jag att slutet blev ovärdigt serien, jag är inte missnöjd med HUR de slutade med att Dany dör men vägen dit skulle varit mer utdragen och förklarande.

Liksom att man ämnar en hel säsong åt att stoppa Ramsay Bolton och 2 avsnitt att döda Petyr Baelish men sånna spelare som varit med sen starten och spelat en så stor roll som Cersei, Jaime, NK och Dany dör allesammans för fort och för odramatiskt imo..

Ville bara skriva av mig

Av marcoso

Har jag någon kompensationsrätt gällande detta?

Hej!
Jag var och köpte ett par barstolar från Mio 17/3 dvs vecka 11. Detta blev då beställningsvara med leverans vecka 18. Väl när vecka 18 kom så kommer meddelande om uppskjuten leverans till vecka 20, sen 21 och nu säger dom vecka 25. Ja ni ser ju matten, mer än 7 veckor efter avtalad tid.

Har jag någon slags rätt till kompensation eller liknande här eller är de bara sitta o se glad ut? Kvitto finns såklart.

Av marcoso

Tack för all hjälp, ska kika på era tipsa så fort jag kommer hem.
Angående att blåsa ut damm, behöver jag lossa baksidan för att göra detta?

Av marcoso

iMac 2012 är seg och "hänger sig"

Har problem med min IMac 2012 då den verkligen är sjukt seg i uppstart och i all typ av användande.
Även fläkten låter som den går på full varv utan att man egentligen gör något särskilt på den. Den hänger så fort man trycker på en ikon för start av tex chrome.

Vad kan jag göra åt detta? Har försökt återställa den via Cmd - r och sen både time machine kopia och nytt macOS men datorn bara visar apple ikonen och "loading" taben men sen händer inget mer.

Vad kan jag göra?

Tack för all hjälp.