Inlägg

Inlägg som S1887 har skrivit i forumet
Av S1887

Värmepump, Google wifi och extender

Hej!
Precis installerat ett Bosch Compress 3800i. Den måste ha trådat nät. För att undvika dra kablar genom väggarna satte jag dit en av mina Google wifi-puckar (2017) och trådar till den. Fungerar utmärkt. Det innebär dock att jag inte längre har någon puck på min övervåning och nätet är mindre stabilt. Hade nämligen alla tre puckar trådade mellan sig, vilket nu är brutet. Jag kan givetvis köpa en fjärde puck, men 900 kr för en (gammal) puck till känns som en onödigt dyr lösning. Skulle det fungera att sätta en billigare wifi-extender där pumpen är och tråden pumpen till den?
Typ en sådan här:
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/natverk/wifi-rep...

Av S1887

Starta pektangentbord automatisk

Hej!
Har en laptop som jag ibland kopplar ihop med en 86" touchskärm (Promethean Titanium) via usb-c. Går det att ställa in så att pektangentbordet startar automatisk när jag klickar i en skrivbar ruta (t.ex i webbläsaren) på touchskärmen? Alltså precis på samma sätt som en laptop med touchskärm gör vid tablet-läge. Om det finns en lösning, ange gärna både för win10 och win11 isf.

Av S1887
Skrivet av Svantesson666:

Nu har jag fått hem min AAWireless. Funkar precis som utlovat.

Härligt! Var köpte du den ifrån och vad fick du ge?

Av S1887
Skrivet av Svantesson666:

Jag har köpt AA Wireless, men jag har inte fått hem det än. Ska komma i juni tror jag. Återkommer så fort jag vet om den funkar bra eller inte.

Har fått hem den än? Fungerar det bra? Jag har skaffat smartphone Integration och är verkligen sugen på att slippa plugga in mobilen i en kabel varje gång.

Av S1887
Skrivet av nu1mlock:

Bilen måste ha stöd för trådad Android Auto, så du kommer inte undan den kostnaden (om det inte finns nån annan väg runt - jag installerade AA på min Mazda 3 trots saknad av officiellt stöd).

Hur gjorde du det på din Mazda? 🙂

Av S1887
Skrivet av KingCobra:

"You will also require the cars to feature an Android Auto wireless head unit or a compatible infotainment system that is able to run Auto Android and has a Wi-Fi feature.
Unfortunately, there is no support for Android Auto over Bluetooth, as those connections do not feature enough bandwidth to support Android Auto, discarding the possibility of using Android Auto with Bluetooth."

Så nä, har du inte wifi i bilen är det kört.

Wifi har ju bilen. Antingen via simkort eller hotspot. Dock har ju infotainment-systemet inte Android auto. Det måste den alltså ha? Det kan inte mobilen och dongeln lösa?

Av S1887
Skrivet av Svantesson666:

Jag har köpt AA Wireless, men jag har inte fått hem det än. Ska komma i juni tror jag. Återkommer så fort jag vet om den funkar bra eller inte.

Spännande. Jag har en Volvo V90, 2018 utan smartphone Integration. Måste jag först installera det i bilen så att det fungerar trådat eller fungerar den AA Wireless oavsett? Att lägga till Smartphone Integration på Volvo(så att det fungerar med android auto trådad) kostar cirka 4400 att eftermontera. Kan jag komma undan den kostnaden?

Av S1887

Söker ett trådlöst tangentbord. Har både en jobb-pc och en privat macbook jag vill kunna använda det med. Ej för gaming utan vanligt kontorsarbete. Ska jag satsa på denna, eller finns det billigare alternativ? https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/mus-och-t...

Av S1887

Tyst dator för surf och lightroom samt 4k-skärm

Hej!
Söker tips på en bra pc och skärm. Det jag vill att den främst ska vara är att den ska var tyst och snabb vid arbete i Lightroom. Så prisvärd som möjligt. Det lilla jag lirar spel gör jag med Google Stadia så den behöver inte vara optimerad för spelande. Budget max 10 000.

Till den vill jag köra en 27" 4k skärm i minst 60hz. Jag köpte igår en LG 27'' UltraGear 27GL850 QHD Nano IPS 144 Hz. Insåg då att jag föredrar 4k-upplösning framför hög hz - att få båda ser ut att bli för dyrt!? Budget max 4500.

Har ni några bra tips i dessa BF-tider?

Av S1887
Skrivet av Laxpudding:

Det kan den inte eftersom skärmen inte är byggd för det. Du kan komplettera med en dockningstation om du önskar eller köra med USB-C-till-DP-kabel om docka upplevs lite överflödigt.

Okej! Jag vill kunna köra skärmen, ladda datorn, och ha en extern ssd inkopplad. Vad behöver jag plugga in i datorn och vad kan jag plugga in i skärmen? Är jag rätt ute om jag måste koppla in laddkabeln och USB-C-till-DP-kabel in i datorn och den externa ssd kan jag ha i skärmen? Alternativt kan jag koppla in skärmen via hdmi och laddkabeln i min hyperdrive-docka och den externa ssd in i skärmen?

Om jag vill ha en skärm med USB C som kan ladda datorn och fungera som hubb ( så som jag tänkt) vilka skärmar bör jag titta på då?

Av S1887

lg 27gl850 och MacBook Pro late 2016

Hej!

Jag har precis fått hem min lg 27gl850 köpt från Inet. Jag var övertygad om att den hade USB C och att det bara skulle vara att koppla in den direkt i en av mina 4 thunderbolt-ingångar. Det visade ju sig att den inte har det (misstog mig nog på usb 3.1, vilket den har två av). Jag kan givetvis köpa en adapter, men främsta anledningen till att jag köpte skärmen var att den även ska fungera som en hubb som kan försörja datorn med ström för laddning. Kan den det på något sätt?

Av S1887
Skrivet av [Qvist]:

Jag trodde du ville ha usb-c för laddning och bild när du skrev att du har en MacBook?

Helst, men det verkar begränsa utbudet ganska drastisk? Jag har en Hyperdrive med hdmi-utgång jag kan koppla med. https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/kablar-an...

Av S1887
Skrivet av [Qvist]:

Observera att du inte kommer kunna ladda datorn via usb-c på den skärmen eftersom den ger ut för lite effekt.

Ok! Är detta är bättre köp? https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorskar...

Av S1887

Bäst deal på datorskärm

Önskar tips på lämplig datorskärm. Kommer främst användas som extraskärm till min MacBook Pro ( 4 Thunderbolt). Främst för arbete, surf och grundläggande foto- och filmredigering. Minst 27", 1440p och 144 hz. Höj-, sänk- och vridbart stativ. Vilken panelteknik ska jag satsa på? Budget helst under 3000, men upp till 4000 funkar om det är en riktigt bra deal. Vad tror ni om denna?
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_msi-optix-mag272qp-27-q...

Av S1887

Tack för all hjälp. Jag köpte den på Kjell. Funkar kanon.

Av S1887
Av S1887

Hej!
Jag behöver en hdmi-kabel som fungerar att koppla mellan min Sony ST5000 soundbar och min Sony xe9005-tv. Det måste klara HDR, ultra hd och fungera med EARC. Den jag har nu klarar inte av att spela hdr genom chromecasten genom "förbättrat bildläge (enhanced)" då där är kopplad till soundbaren. Bilden bara blinkar fram sporadiskt då. Ovanstående fungerar dock när jag kopplar soundbaren med tvn med hdmi-kabeln jag fick med comhems tv-hub. Den är dock för kort. Kabeln måste vara minst tre meter. Har ni något tips på vilken hdmi-kabel jag kan köpa?

Av S1887

La nyss en order för drygt 8000 på elgiganten. Efter jag slagit i Bank-ID kommer det upp ett fel och jag blir tillbakaskickad till kundkorgen. Problemet? Elgiganten har lyckats reservera beloppet på mitt konto, men inte fått ordernummer och syns ingen beställning i orderhistoriken. Vad göra?

Av S1887

Hej!
Såg att Mediamarkt har LENOVO Legion T530 med nedsatta priser. A: Är det det bra bygge som lätt går att uppgradera i framtiden? B: Är det bra priser eller blir det betydligt billigare att bygga en liknande själv? C: Vilka konfigurationer är mest prisvärda?
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-legion-t530-towe...

Av S1887

@Jimmy_b: Ok. Jag är i valet mellan den eller denna: https://www.komplett.se/product/11282/datorer/komplett-pc/kom...

Känns som det är mycket dator för pengarna, men det stretchar egentligen min budget för mycket. Måste ju ha råd med en vettig skärm också :/. Vad skulle du/ni gjort?