Inlägg

Inlägg som htbtoma har skrivit i forumet
Av htbtoma

Vad vill du ha för den?

Av htbtoma

minns tydligt när jag var föräldraledig och var ute o rullade vagn. mötte en cyklist som cyklade ner från trottoaren för att korsa gatan. den lilla ”bumpen” som blev när hen cyklade av trottoaren räckte för att utlösa hövdingen.

tråkigt, förutom det rent tekniska så fyllde den även ett tomrum där de som inte vill bära en vanlig hjälm av en eller annan anledning ändå kunde skydda sitt huvud (i vart fall i teorin)

Av htbtoma

aldrig blivit blåst på något av värde. blev lurad på ett vapen en gång i wow för hundra år sedan och så har man väl fått ett par mail om att nån nytt lösen på instagram osv. 2FA löser ju det mesta även om ett lösenord kommit på villovägar.

Av htbtoma

jag kör med röda brytare och jag tycker det är skönare både att spela på och skriva med, dock skulle jag hellre välja ett membran tkl istället för ett mekaniskt fullstort om jag tvingades välja. formfaktor är viktigare är brytare för mig. körde ett 60% innan men saknade F-knapparna så jag bytte till TKL. viktigare än något av ovan är dock trådlös mus, kört en logitech G403 wireless några år nu och kommer aldrig någonsin igen att köpa en trådad mus

Av htbtoma
Skrivet av SuperSverker:

Är det piratkopieringens fel att Spotify förlorar pengar?
Knappast - Jag betalar gärna det jag tycker att det är värt, inte vad en styrelse tycker att de borde få i avkastning.

Vad du tycker det är värt är ju inte relevant. Antingen betalar man och tar del av tjänsten. Eller så betalar man inte och gör det inte.

alternativ 3, piratkopiering. Enligt ditt resonemang så kan jag tack vare att tröjan som HM begär 199:- men som jag bara tycker är värd 99:- istället bara ta den, helt motiverar då jag tycker de tar för mycket betalt från början. Oj, jag begick visst stöld.

folk gör som man vill men stå för vad ni pysslar med istället för att försöka rättfärdiga det med att tjänsten är skit/för dyr/fel kvalitet/whatever.

Jag har också hissat seglen i tonåren när ancient hubbarna var något magiskt där allt fanns att få tag i och min ekonomi var studiebidraget och jag visste precis vad jag gjorde.

Men jag trodde som sagt att de flesta lämnade detta bakom sig när man blev vuxen och började tjäna pengar. blir larvigt när man skyltar med datorer för 10.000-tals kronor i sina signaturer samtidigt som man hellre piratar innehållet på en streamingtjänst än att betala nån hundring i månaden och göra rätt för sig ”bara för att man kan”

Av htbtoma
Skrivet av Klockan:

Vi betalar pengar för privatkopiering, så alla som påstår att detta är stöld, olagligt och omoraliskt får gärna förklara sig.
Vad betalar vi då för när vi köper våra hårddiskar och annan elektronik?

ja vi betalar för att få PRIVATkopiera alster som vi redan äger. tänk morsans gamla MR Music skivor. att tanka hem en serie på böljan blå istället för att strömma den från en betaltjänst är inte privatkopiering

Av htbtoma
Skrivet av Hellbound73:

Därför många vänder sig till pirat siter istället. Jag själv kollar på det jag vill på liknade sidor nuförtiden istället. Hade Netflix, men sa upp skiten. Det är definitivt inte värt pengarna 🤬👊🏼👎🏼

”det är inte värt pengarna” rättfärdigar inte att helt sluta betala och fortsätta att konsumera. det är ren och skär stöld och något jag trodde de flesta la av med när de växte upp och började jobba.

att folk piratar är ju anledningen till att de behöver höja priserna. jag har netflix, amazon prime och hbo max. för de ca 250kr/mån det kostar tycker jag att både vi vuxna men framförallt våra barn får valuta för pengarna.

jag kör mycket bil i jobbet och hundringen som spotify kostar mig i månaden betalar jag gladerligen. det kostar nog ca 1kr per lyssnad timme poddar för min del

Av htbtoma

jag köper på pump från Circle K oftast. Har förmånsbil och företaget betalar spolarvätskan, skall dock handlas på drivmedelskortet som vi får från autoplan. Alltså kan jag inte köpa tex biltema eller dyl, då får jag betala den själv.

Av htbtoma

B2B utesäljare
12 år i företaget, hemmakontor
36 år

49700 + tjänstebil.

Av htbtoma

Mitt konto är skapat 15 mars 2004, så nästan med från start

Av htbtoma

Spelar Rise of Kingdoms sedan drygt 3 år tillbaka.
det är ett stort RTS kan man säga med real time pvp combat.
jag spenderar kanske 500kr/månad och anses då vara "free to play"
spelar i ett av de större kungarikena och det finns spelare i min allians som spenderar 10-15k i månaden och i de absolut bästa allianserna folk som spenderar betydligt mer än så. Marquinos (fotbollspelare i PSG) är en av de som spenderar allra mest i spelet.
100% pay to win, men man kan ha kul ändå om man är i rätt kungadöme/allians även om man själv inte lägger några fantasisummor.

finns till både mobil och numera även en PC klient så jag spelar mest på PC när det är "krig" då jag tycker att det är mycket enklare att vara effektiv med mus/tangentbord jämfört med en mobilskärm/ipad.

Av htbtoma

klart man kan
hindret för många som redan studerat kan ju vara finansieringen om man bränt CSN redan.
en kompis till mig är utbildad sjökapten och arbetade med det i många år men hoppade i land när det var dags för familj och håller på och skolar om sig inom IT, han är 40

Av htbtoma

har köpt 3 laptops, 1 stationär burk, 1 switch, 2 ipads, ett par hörlurar och en hel radda komponenter vad jag kan komma på nu på rak arm, aldrig haft något problem med något.

exempelvis en switch 1st gen 2 pro controllers, zelda, mario kart 8, splatoons 2 köpte jag för 3000kr när konsolen bara var något år gammalt. såg på NoN häromdagen att en kontroll kostar 849:- ny bara den.

Av htbtoma
Skrivet av Leffe_B:

I vissa möten behövs kameran för att folk inte helt ska zonea ut. Andra möten funkar bra med den av. Tycker problemet med Teamsmöten är att de som normalt är fåordiga blir ännu tystare medan de som pratar mycket gör det ännu mer.

dock så har jag upplevt nu under 3 år av hemarbete att de med svajig uppkoppling bör köra utan. jag hade en period i början på året mobilt bredband då vi byggde hus och inte hade fått in fibern än. samtal/möten kopplade ner konstant när jag hade kamera igång

Av htbtoma

jag tjänar bra, min sambo tjänar bra så vi har ungefär 70k/mån in efter skatt. vårt hus är modernt och energieffektivt (170kvm i två plan, 450kwh total förbrukning i september) har inga lån utöver huslån. inga problem för oss om levnadskostnaderna skulle gå upp typ 25k/mån då vi plussar mer än så. lån bundet till 2023,2025,2027. rörlig el, SE3. worst case så har vi ett antal 100k i värdepapper att sälja av men dit är det långt.

maten är det jag märker mest då vi har två små barn. går på ica maxi o köper ett paket blöjor o en handfull ”klämmisar” så har det gått en röding utan att man får med sig något hem känns det som.

Av htbtoma

spelar och har i princip alltid bara spelat sk tävlingsspel, cs, dota, pubg, battlefield osv. har hittills under knappt 25 år av datorspelande aldrig kommit över ett spel där jag värderar grafik över fps.

Av htbtoma

hade en dx racer men frugan tyckte den var för ful så har numera en beige stol från ikea 🙁

Av htbtoma
Skrivet av YamahaDGX630:

Br Olssons Elektriska stängde väl snarare för att Olssons Bazar öppnade i Inre Hamn?

Det kan vara ett bra tips till redaktionen faktiskt, finns väldigt bra utbud på mat i Inre Hamn

så kanske det var. är bara i karlstad en vecka per år så har inte full koll på vad som sker där, den försvann under pandemin så jag förutsatte bara att det var pga covid.

Av htbtoma
Skrivet av Marida:

Baron om något är väldigt högljutt på grund av takkonstruktionen. Väldigt små portioner också så måste äta flera för att bli mätt, de kostar som en normalportion också så det lär bli dyrt. Åtminstone var det så när jag var där för tre år sedan.

O'learys är stort ja och det finns mycket att göra om vi inte ska medtaga saker.

ja, akustiken är lite lustig, är väl en gammal teater eller nåt tror jag, men maten är också i en klass för sig. fanns ett ställe som hette brödernas elektriska som också var bra men de stängde ner under pandemin tyvärr.

Av htbtoma

olearys i karlstad e ju stort som attan, så ni lär ju hamna där. jag slår ändå ett slag för karlstads bästa restaurang ”Baron” grymt käk o trevlig lokal.