Inlägg

Inlägg som aSparrow har skrivit i forumet
Av aSparrow
Skrivet av jehuty:

Jag behöver en dator till skolan och som ska klara av Photoshop och videoredigeringsprogram och jag har tittat på den här:
http://www.dustinhome.se/product/5010751802/asus-s56cb-ci7-1-9-8gb-1000-24-ssd-gt740m-15-6-w8-wr/

och vill gärna höra en andra åsikt. Vad tycker ni om den här datorn?

Min erfarenhet: Jag har också en laptop med i7, 8gb RAM osv osv. Min brukar tyvärr fylla sitt RAM ganska fort när jag sitter med tunga videoredigeringar. Den klarar mycket men det finns en gräns liksom

Av aSparrow
Skrivet av raptorjr:

Har försökt söka lite men kunde inte hitta nåt svar på frågan. Är det bättre att köpa skärmar direkt i butik eller beställa på nätet? Om man tänker att man får problem med skärmarna på ett eller annat sätt. Funderar att köpa 3 likadana skärmar. Risken är väl lite större att man åker på problem med nån av dom. Antingen döda pixlar eller annat.

Vilket alternativ är minst problematiskt om man ska ersätta skärmarna? Ger distansköplagen mig rätt att testa skärmarna? Brukar butiker krångla om man får problem?

Du får alltid testa elektronikvaror det finns också alltid garanti på varor som täcker i princip alla fel som kan uppstå.

Smidigast är ju att köpa i affär just för att du bara går tillbaka med skärmen dit och de hanterar ärendet. Köper du via internet så måste du kontakta företaget och därefter skicka varan och troligen stå för egen frakt (inte alltid dock). Det är däremot som regel ofta dyrare att köpa varor direkt i butik.

Av aSparrow
Skrivet av Manzar99:

hej jag har försökt att få upp bilder men fattar inte hur hjälp?

Du behöver nog länka URL:er - dvs bilderna måste finnas med en adress - uppladdat på internet redan. Eller någon som vet om det ska gå utan det?

Skrivet av Manzar99:

Jag har kollat distanserna och minnena men fortfarande samma sak

Kollat vad multiman skrev? Har du ett annat nätagg som är kompatibelt som du kan testa med?

Av aSparrow
Skrivet av Manzar99:

Tack för hjälpen men det täckte tyvärr inte problemet

Om inte annat, ta lite bilder och lägg upp så att vi kan se vad du ställt till med ;-D

Av aSparrow
Skrivet av Haresh:

Ingen som har några synpunkter?

Kan inte svara för de olika datorerna men kan ge ett litet svar för HP eftersom jag själv ägt många HP-laptops.

Generellt vad jag vet är det mestadels pavillion-serien som har värmeproblem. Jag vet två personer som ägt sådana vars datorer börjat brinna och även några till som anser att de är på tok för heta. Även några som är nöjd med dem.

Däremot anser jag med min erfarenhet att envy-seriens kylning fungerar alldeles utmärkt. Äger en envy idag och visst, den blir varm om den får arbeta med spel eller redigering, men den är inte varmare än något annat märke.

Så känns HP:n lovande för dig så röstar jag för den! jag tror på envy!

Av aSparrow
Skrivet av TraySides:

Hur varmt tror ni det kommer bli? Behöver jag mer kylning?

Ska du maxa inställningar så kommer din dator få arbeta jag tror att det hade varit nice om du slänger in två fläktar till eftersom chassit bara har två st. Alternativt att du köper en stor fläkt (240mm) som flyttar en hel del luft och sätter i topp på chassit och tar de två medföljande framtill på chassit som inflöde.

Av aSparrow
Skrivet av TraySides:

min budget ligger på ca 10k och om jag väljer 250gb så blir det ca 11000

Om du kör på metoden att avinstallera de spel som du inte spelar för tillfället så kommer du klara dig på 120 gb. Är du en sådan som samlar på dig spel och gärna vill ha dem kvar snabbt tillgängliga så rekommenderas nog en 250 gb. Alternativt så tar du en 120 gb nu och skaffar en till senare när du får råd!

Av aSparrow
Skrivet av aMp:

Ett billigt 680 för SLI är nog bästa lösningen. Titan är imo bara att glömma då du aldrig kommer att nyttja dess fördel vilket är minnet. Ett 780 är väl det optimala, men är inte i närheten av lika prisvärt som att köra 680 SLI. 2GB VRAM räcker för 1440p, det kör jag själv och är nöjd. BF3 i high/ultra med 100 FPS och drops ner mot kanske 75-80 i värsta fall, men det är inte ofta.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Ninotramp:

Jag hade lätt köpt ett till 680 och köpa en helt ny dator när 680 SLI är för dåligt. Lycka till. Köp referens

Skickades från m.sweclockers.com

När frågan ändå ligger uppe så puttar jag in en till fråga eftersom jag är oteknisk och ligger i samma funderingar.

Visst går det att köra SLI sålänge man använder sig av samma sorts grafikkort (dvs gtx 680 i detta och mitt fall) även om den exakta modellen man innehar utgått. Dvs man kan köpa en annan gtx 680 med annat märke och annan kylare och fortfarande köra SLI?

Eller är det något mer man ska tänka på som jag missat?

Thanks!

Av aSparrow
Skrivet av Linusmedkrull:

Det jag gjorde var att jag bytte min sekundära skärm till min tv istället sen gick jag och duschade sen när jag kom tillbaks så hade jag inget svar på någon av skärmarna. Jag har bytt skärm->tv en gång om dagen i cirka 2 veckor då min aktiv-displayport-> dvi-adapter slutade att fungera.

Weirdt. Ok, men. Testa om grafikkortet fungerar i en annan dator.
Fungerar det att koppla en skärm till moderkortet?
Testa resetta Bios?

Av aSparrow
Skrivet av Linusmedkrull:

Japp, allt verkar vara som vanligt vid uppstart förutom det att jag inte kan få bild.

Har du fifflat något i inställningarna nyligen eller uppstod det bara?

Av aSparrow

Är kortet igång? Dvs går fläkten?

Av aSparrow
Skrivet av Ros3ll:

Alright!
Hur kan jag ta reda på detta?

Testa även att plocka bort delar från datorn så den drar mindre ström. Alla ram utom ett och gpun (för du har väl ett integrerat i MB?) och se om den kan starta?

Av aSparrow
Skrivet av Ros3ll:

Alright!
Hur kan jag ta reda på detta?

Svårt att göra om den slår av sig hela tiden ^^ men man märker generellt genom att fläktarna går mer. Du kan även kolla i aktivitetshanteraren vilka processer som jobbar samt installera ett program som kollar statusen på gpun - har dock ingen i minnet direkt. Google it!

Däremot om den inte slår av i felsäkert läge så är det antingen mjukvarurelaterat (virus) eller, som en annan sa, nätagget som inte orkar driva dina grejer. Har du en kompis med en dator, testa låna lite grejer och felsök del för del

Av aSparrow
Skrivet av Henke420:

Förlåt, ska använda "hen" i fortsättningen. Det är busenkelt att komplettera med två stickor till om man i framtiden känner sig behöva 16 GB, och med tanke på att minnes priset fördubblats sedan fjol känns det inte nödvändigt att punga ut 1200 kr om man inte absolut vet att man har behovet.

Om jag får spekulera tror jag att hen är en mainstream-användare som inte kommer utnyttja 16 GB. Undrar vad det är för program du kört som är såpass minnestunga, inte Windows movie maker antar jag.

Ååh jag känner hur du ironiserar sönder mig ;-D men jag backar! Ska TS inte syssla med tung redigering inom kommande 6 år (var det så länge datorn skulle hålla?) så räcker 8gb superbt till gaming et al bara mina antaganden som gör att jag vräker ur mig såna lustigheter

Skrivet av imagine9:

Ursäkta min felformulering, är aningen trött nu! Jag måste suga lite på mina framtida behov och därav skrev jag i7/i5 osv, skrev vad jag velar mellan i huvudet.
Efter all otroligt bra hjälp jag fått har jag i stort sett stenkollpå vad jag behöver och det tackar jag oerhört mycket för!

Det enda var os men det hittar jag nog enkelt på Microsofts hemsida eller google!

Tack ännu en gång för all hjälp från er alla och framför allt ert engagemang. Det har varit till stor hjälp. Fortsatt strålande kväll.
Med vänliga hälsningar

Apropå att Henke nämnde chassit storm trooper, jag sitter med storm stryker vilket är den vita versionen och däri får du plats med allt! Så vill du ha stora uppgraderingsmöjligheter, massa luft, ställen att gömma kablar på och ett stort åbäke att klappa nöjt på, investera i en sådan

Dock väger den mycket och är otymplig om du transporterar den i kartong. Den har dock ett rejält handtag att kånka runt den med om du inte emballerar den kontentan: rymmer allt och jag har lyckats ta mig till lan med den! (y)

Av aSparrow
Skrivet av foretshaun:

Hade tänkt lägga till två stycken, men jag läste lite på deras hemsida och "Three-speed fan controller is strategically integrated in the front panel and supports up to 3 fans" och två följer ju med chassit så jag köper en extra, så får jag väl köpa till nå molex och nå till fläktar om det skulle bli behov av det.

Då tror jag att jag gör så att jag beställer kundvagnen som thli72 gjorde och sätter igång med detta projekt! Om ingen annan har några sista synpunkter, tips?

Sista tipset! Om du var sugen på fler fläktar
Slipper du ha maxfart på extrafläktarna hela tiden!

http://www.inet.se/sok/Fl%C3%A4ktkontroller?sort=rank

Av aSparrow
Skrivet av Ros3ll:

Vad menar du med Load?

Load är att datorn arbetar och genererar mer värme
Motsvarighet Idle då datorn är igång men passiv!

Av aSparrow

Stänger den av sig som så att den bara slocknar eller avslutar den windows?

Kan den gå i felsäkert läge?

Av aSparrow

Svar på 1: står i deras villkor att erbjudandet gäller i europa
http://www.evga.com/articles/00760/

Av aSparrow

Behöver du ha in ett OS i budgeten?

Av aSparrow
Skrivet av foretshaun:

Tack så mycket! Jahaja, så pass, ja då räcker det ju långa vägar med 500W.
Så får det nog bli att jag köper kundvagnen du länkade, men visst kan jag köpa till en eller två sånahär;

https://www.inet.se/produkt/6300082/fractal-design-140mm-sile...

Eftersom chassit har tre uttag till fläktar som då går via fläktkontrollen via chassit?

Det gör det! Men tanken är nog att du ska kopplande medföljande fläktarna in i dem? eller tänkte du ersätta originalfläktarna med dessa? Eller lägga till två st? Isf får du nog lägga 2 fläktar på molex alt köpa till en fläktkontroller för några hundralappar