Inlägg

Inlägg som aSparrow har skrivit i forumet
Av aSparrow
Skrivet av Exapoke:

Ah, där ser man, det där Gigabyte ATX kortet verkar vara helt perfekt, ska kolla runt lite på recensioner om det finns, men gigabyte brukar man väl kunna lita på (?) så jag tror det blir bra, tack för tipsen! Är det någon skillnad i prestanda på mATX och ATX, eller är det bara storleken?

EDIT: Om det inte är någon skillnad på ATX och mATX så satsar jag nog på ASRock-kortet då det har bra omdömen

Skillnade när att ATX är större och rymmer mer grejer. Dock är tillverkarna grymt bra numera på att klämma ihop allt i ett mATX

Av aSparrow
Skrivet av GeorgeArushe:

aSparrow vilken som helst
Behind900 har du en annan som är bättre?

Skrivet av Nbwu:

Luftkylning: Phanteks PH-Tc14 (Stor)

Icke Custom vatten: H100 (tänk på storleken)

Custom vatten: Kräver kunskap och tid + intresse. Men framförallt en budget på 3k plus.

Håller med detta. I och med att du ska klocka så är det bra om du har ett stort chassi så du får plats med en stor kylare. Stora luftkylare är sjukt effektiva men kan få motsatt effekt om du inte har bra luftflöde. H100 har en stor radiator men är grym på kylning den med. Har du inte plats för den radiatorn så ta en h80 alt h60 för vattenkylning.

Av aSparrow

Luft eller vatten?

Av aSparrow
Skrivet av Exapoke:

Okej, då tror jag det blir ett lite billigare 750 Ti, tack för hjälpen! Är paketet bra annars, eller finns det bättre grejer för pengarna? Var lite osäker på moderkortet då jag inte kan andra tillverkare förutom ASUS.

Jag gillar ASUS så brukar satsa på det i första hand

Men, kommer det bli något SLI i framtiden? Moderkortet du plockat stödjer bara CrossFire. Tror bara det är Z som stödjer SLI för 1150-serien.

Det finns tre moderkort (hos inet) i liknande prisklass som stödjer SLI. Denna är billigast men finns inte i lager. Denna är näst billigast men har inga omdömen och denna är lite dyrare men har positiva omdömen.

Dessa är dock mATX. Vill du ha ATX som du valde först så finns den här!

[EDIT] - i övrigt tycker jag att det ser bra ut! Svårt att säga vad som är bästa grejerna på marknaden just nu eftersom marknaden förändras dagligen. Men grejerna du har är bra grejer och kommer fixa det du vill göra med datorn.

Av aSparrow
Skrivet av spared:

Jag vill ha möjligheten att spela ex CG:GO, nya wow och kanske något nytt roligt spel.
Är en fd gamer det är därför jag vill ha möjligheten att kunna spela om jag skulle vilja prova något nytt eller så.

Storleken kan vara 15,6 eller under, reser ganska mycket så de är därför jag vill ha en smidig dator att ta med sig dit man ska.

Kostar dock 6k men komplett har nu i helgen denna på lite rea https://www.komplett.se/acer-aspire-v5-573g-156-hd-matt/79482...

Av aSparrow

Testat ominstallation av hela programmet?

Av aSparrow
Skrivet av strejf:

Vill ha rå prestanda men spelprestanda är inte lika viktigt. Jag har ett NAS redan så lagring behövs inte förutom den SSD jag valt. Något jag bör tänka på/byta ut? Jag tycker att kombinationen chassi/nätagg blev lite väl dyrt. Går det att välja ett billigare nätagg, ändå gärna minst bronze och modulärt. Tips på andra skärmar med smal kant vore trevligt med.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6603872/2014-03-23http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6603872-00.png

Du skulle klara dig på 500W så du kan alltid ta detta nätagg istället. Billigaste modulära 500W på inet vad jag kan se. Kan du klara dig utan modulering så kan du få ner det priset ytterligare 100 kr ^^

Tänker du överklocka? Annars kan du nog hitta billigare MB och möjligt CPU också.

Av aSparrow

Vad har du för uppkoppling?

Av aSparrow
Skrivet av Exapoke:

Frågade honom, och han sade att han inte brydde sig allt för mycket, men han vill ju helst kunna maxa spelen han spelar mest, så då är frågan, kommer 750 Ti maxa spel som CSGO, Starcraft 2 och TF2? Jag antar att det skulle göra det, men vill fråga vad ni tror.

Det tror jag den ska göra. De spelen gnager nog mer på processorn men så länge du har bra kylning så ska det inte vara några problem!

Av aSparrow
Skrivet av fastn:

Hej!

Jag har satt ihop denna dator till min lillebror: http://www.inet.se/kundvagn/visa/6604058/speldator-2014-03-23. Tänkte bara höra med er om det finns några justeringar som kan göras för att pressa priset ytterligare men samtidigt behålla likadan prestanda. Datorn kommer användas för BF4, ESO, WoW samt Deus Ex.

Kanske att ett OS behövs?

Ska han överklocka? Processorn är upplåst för det men inte moderkortet.

Kan även vara värt att lägga till en extra fläkt då chassit bara har en medföljande.

Ditt nätagg kan även vara gränsfall då den där GPUn kräver ganska mycket enligt specsen.

Av aSparrow
Skrivet av FalconEye:

Vad är skillnaderna mellan 770 och 780?:P

Främst är det hastighet... och pris

Denna tråd innehåller en liten jämförelse på dem!

Av aSparrow
Skrivet av Exapoke:

Aja, det är ju också ett alternativ som jag faktiskt tänkte på, men han spelar inte så krävande spel, typ starcraft 2, minecraft, hearthstone, team fortress 2 och csgo, så jag vet inte om det är så nödvändigt. Dock kanske han börjar spela BF4 med tanke på att han får med det spelet, men det vet jag inte om han vill.

Försök få han att komma på vad han vill innan han köper sin rigg han kan ju alltid sälja iväg spelet också ifall han inte tänker det. Dock om han kommer börja med större spel (t.ex BF4) så skulle jag rekommendera honom att köpa ett större SSD då såna spel äter upp utrymme ganska snabbt. Tror BF4 plockar närmare 30 GB om jag inte minns fel. Win 8 plockar ytterligare 20 GB utan uppdateringar.
Då kan det vara bättre att köpa större utrymme och köra på lägre inställningar i spelet, om han inte är en sån som sätter grafiken framför allt!

Av aSparrow
Skrivet av FalconEye:

Större SSD är nog nånting att titta på!
Men bättre grafikkort tror jag inte att jag behöver, spelar mest CS:GO och LoL, har planer på att börja med Bf4 eller Cod igen, behöver ja verkligen 780 då?

Och vad är skillnaden på om jag har 8gb istället för 16gb ram?

BF4 rekommenderar ett större grafikkort (dvs 3GB minne) men fungerar såklart även om du inte har det.

Skillnaden på RAM:en är inte jättestor då de flesta spel idag inte kräver mer än 8gb. Även här är det om du ska pyssla med flera saker samtidigt eller mediahantering (photoshop, video m.m). Säkert fler anledningar som någon annan än jag kan säga

Jag skulle antingen valt större grafikkort eller större SSD. Vet jag att jag skulle spela begränsat antal spel så skulle jag nog hellre ta ett större grafikkort än SSD. Är alltid skönt att veta att GPU:n inte är det som flaskar i riggen då den är dyr att uppgradera.

Av aSparrow

Tror att rekommendationen för ett grafikkort av den storleken är att ha ett nätagg på 450W minst. Har du någon bekant vars nätagg du kan låna och kollar hur din dator agerar med den istället?

Av aSparrow
Skrivet av FalconEye:

Funderar på att uppgradera minne senare eftersom jag inte har större behov av det nu, och ja, behöver Wifi därför jag tog det moderkortet. Kan du länka nån bra chassi fläkt från Inet?:)

Om du bara ska spela på datorn och inte syssla med tung mediahantering, rendering osv så tycker jag inte att du behöver en i7 heller. En i5 räcker gott för gaming.

tex http://www.inet.se/produkt/5310053/intel-core-i5-4670k-3-4-gh...

Likaså gör 8 gb RAM. Då kan du istället lägga pengarna på t.ex större SSD eller bättre grafikkort.

Känner du att du har råd med några hundra till utöver det du sparar på annan processor, varför inte bre på med en sån här?
http://www.inet.se/produkt/5409862/evga-geforce-gtx-780-3gb-s...

Av aSparrow
Skrivet av LillKakaN:

hur funkar det här med hz?

den skärmen ser bra ut, fast den har bara 60 hz? (jag tänkte om CRHASH rekommenderade 120 är inte 60 lite då?)

120 hz märks i synnerhet av om du spelar lite snabbare spel men är absolut inget måste. Den snabbare hastigheten brukar även kosta på färgen. Jag skulle säga att 60 hz räcker alldeles utmärkt oavsett vad du spelar. Det beror lite på (som en annan nämnde) hur "seriös gamer" du anser dig vara. Vissa ska helt enkelt ha det bästa och det snabbaste i sin mening.
Vill du lägga ut 3000kr för skärmarna kan även budgeten bli tight om du vill hitta snabbare än 60.

Jag skulle säga köp två st 60 Hz. Om skärmen du länkade är så pass populär är den ju troligen inte dålig för de pengarna.

Av aSparrow

Hej!

I och med att det är en gaming-dator rekommenderar jag skarpt att ni köper en stor SSD då man gärna har alla spel på den och de tenderar ju att ta stor plats

Ett alternativ är att minska hårddisken till 128GB (beroende på hur mycket spel ni faktiskt installerar) och plocka på ett större grafikkort, t.ex. http://www.inet.se/produkt/5409891/msi-geforce-gtx-760-2048mb...
Dock drar dessa mer ström så ditt nätagg kan ligga på gränsen i så fall. Så kanske denna
http://www.inet.se/produkt/6911370/corsair-cx-600w-80-bronze

SSD:
http://www.inet.se/produkt/4304402/a-data-ssd-sx900-series-12...
eller
http://www.inet.se/produkt/4304582/samsung-ssd-evo-basic-840-...

Sorry för tusen länkar

Av aSparrow
Skrivet av Tobbe_:

Tyckte också det han sa va konstigt :s Ser ingen skillnad på CPU:na förutom att den ena är klockvänlig.

Skrivet av Beinerfelt:

Fast nu ljuger du ju. Du ändrade från 4670K (1749kr) till 4670 (1779kr). Visst, samma kisel, men dock en annan CPU.
Om priset skall hållas nere, vilken borde man ta då, om de presterar EXAKT lika? Den billigare, är rätt svar.
Nu råkar dessutom den billigare tillåta överklockning.
Vill ägaren senare överklocka, vad är dyrast då, K-CPU + moderkort eller endast nytt moderkort?
Vissa H87 moderkort går dessutom att ändra multipel på efter en UEFI/BIOS flash.

Värt att tänka på också ifall man inte köper ett upplåst moderkort på en gång är ju att byte av moderkort kan medföra eventuella problem med windowslicensen. OEM-versionerna har ju en tendens att låsa sig till moderkortet. Ja det går att fuska sig till upplåst licens men ändå.

Vill man inte klocka skulle jag säga - köp sånt som inte kan överklockas och lägg eventuella sparade pengar på grafikkortet. Vill han klocka i framtiden är det säkert ändå dags för uppgradering ändå.

Av aSparrow

Modell: iPhone 5
Tid: 27 sekunder

Av aSparrow
Skrivet av Obnox23:

Vill bara få en bekräftelse på att det här är bra grejer innan jag beställer ikväll och om jag ska ändra något http://www.inet.se/kundvagn/visa/6601016/2014-03-22

Är inte det här tredje tråden om samma dator du startar nu?

Grejerna är ok för gaming, vilket jag antar att du ska ha den till. Det du dock bör fundera på är att slänga in en extra fläkt eller två då du kommer köra på stockkylaren för CPU och chassit bara har en medföljande fläkt.