Inlägg

Inlägg som aSparrow har skrivit i forumet
Av aSparrow
Skrivet av Tobbe_:

Hejsan!
Min kompis ska nu köpa en ny dator och han har en budget på 6.000 :-

Han visade detta paketet som ett exempel:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6601181/dator-1-6132

Kan inte så super mycket men jag tyckte det såg rätt okej ut bara att man kanske ska byta ut CPU mot en med K.
Kan ni ge era tankar om detta köp?

Han spelar heller inte så grafikkrävande spel, tror det som kräver mest kanske är CS:GO men även kanske lite WoW, inte säker. Problemet lär väl bli budgetten, inte så super hög men han bör väl få en helt okej dator ändå?

Om han ska ha en CPU med ett K så behöver han nog ett moderkort med Z eller P också. Överklock fungerar inte på H om jag inte missminner mig alldeles fel.

Av aSparrow
Skrivet av Obnox23:

Hej!

Kan någon länka en bildskärm som funkar bra till gaming för max 1200 kr?

Den här är populär för att den fungerar bra och är billig

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1577919

Av aSparrow

Jag vet att jag hade en dator en gång som knäppade sig på liknande sätt. Den tuggade RAM så det stänkte om det trots att jag inte ens startade upp några program i windows. Hittade ingenstans var datorn använde RAM:et. Sen uppgraderade jag BIOS och datorn blev som vanligt.

Av aSparrow
Skrivet av Dreadwood:

Förhoppningsvis har diskarna klarat sig, med tanke på att datorn startade upp efter det hade smällt så är det ganska troligt att dom har klarat sig. Men starta datorn när det luktar illa och det har smällt är inte så bra.

Skrivet av Beginner:

Tro mig, det står redan i min "Idiotsak som bara jag gör" lista. Skyller inte på något annat än total blackout under fontanelen.

Du nämnde ju att den startade upp till skrivbordet innan du slog av den. Torde ju innebära att åtminstone din systemdisk fungerar mer eller mindre felfritt

Av aSparrow
Skrivet av iThunz:

Jaha, ja det är datorn som är i min signatur, förutom att jag bytt ut till define r4 och ska sätta i h100i när datorn fungerar igen

Upp med lite bilder så vi får se vad du skapat! väldigt lätt att missa en kabel eller så när man bygger

Av aSparrow

Snabb koll på moderkortet säger att 2 st SATA-kablar ska följa med. Har du inte fått dem så får du nog kontakta INET. Har du inte tid att vänta så rekommenderar jag att du åker till en affär och köper Kostar inte mycket!

Av aSparrow
Skrivet av Crimsnmonkey:

Jag dammsög. Men jag vet inte om jag har stekt nå komponenter. jag har dammsugit massor med gången så jag antog väl att det skulle gå bra denna gång . men jag kanske hade otur. menmen, Ska kolla upp lite med imorgon då jag har mer tid. Tack för svar.

Testa återställ BIOS. Kan du göra direkt på moderkortet oftast och brukar lösa många problem

[edit] - lyser några lampot på moderkortet? Grönt? Rött? Piper det? Händer något? Går fläktar?

Av aSparrow
Skrivet av Alone_Predator:

Inget fel alls i att spela dator spel/Tv spel, det är snarare fel på föräldrarna som inte har pli på sina ungar så de sätter skola i första hand och sedan får man spela.
Jag har spelat en jäkla massa spel under min uppväxt, men inte missat ett enda prov och det beror på uppfostran och inget annat.
Föräldrarna måste kunna våga säga till sina ungar att nu är det nog.

Håller med helt här. Spelade också flitigt men hade föräldrar som tog mig i kragen och såg till att jag faktiskt skötte mina hemläxor.

Tror ett stort problem är att dagens föräldrar inte begränsar sina barn i den omfattning som behövs för att de ska klara av sina studier och kunna ha en hållbar fritid. Det är även en av många problem i skolan där det numera, enligt många föräldrar, är lärarnas fel att barnen får dåliga betyg och inte barnen själv som faktiskt inte ens försöker.

Av aSparrow
Skrivet av eDi:

Fläkten går på båda grafikkorten.

Okej, har du kopplat alla sladdar till moderkortet från nätagget? Dvs en 8/4-pin och en 24-pin?

Om ja, fota lite bilder och lägg upp

Av aSparrow

Går även fläkten på grafikkortet?

Av aSparrow

Finns ju begreppet måndagsexemplar också

Av aSparrow
Skrivet av Subbio:

Budget behöver inte tänkas på utan mer att det är ett prisvärt kort. T.ex köp 290x ist för 290 för det är mer kort för pengarna, ja ni förstår ?
upplösning på skärm är just nu 1080p men kommer att köpa mig en koreaskärm längre fram i tiden så det är gärna att ha i åtanke. När det kommer till spel så är det allt från BF4 till simpla indiespel.

Har inget förslag på grafikkort, men apropå att du spelar BF4 - glöm inte bort att deras rekommendationer är 3Gb minne på grafikkortet

Av aSparrow
Skrivet av Osmanix:

Ja ellerhur! Ett så pass känt varumärke inom den branschen att de först och främst inte skickar med alla delar utan även gör det så svårt att få tag i dem..

Tänker spontant.. ingen annan som sitter med en sådan kylare och kvitto som kan begära kitet från noctua och kanske skicka till dig?

Alternativt kan du alltid fråga snällt bilder på noctuan och lite bedjan kanske hjälper?

Av aSparrow

Är ju dumt att hota med rättegång om lagen säger att du måste ha bevis på köpet. Även om nätagget har bränt sönder en annan komponent så tvekar jag på att webhallen skulle ersätta den komponenten för något en annan komponent ställt till med. I så fall ska du nog snarare ta den ersättningen med tillverkarna, även om de inte kommer acceptera det heller. Allt handlar om kvittot. Föreställ dig att du köpt agget hos webhallen med ljudkortet hos en annan återförsäljare. Skulle webhallen ersätta den då?

Du får nog jaga rätt på kvittot helt enkelt

Av aSparrow

Tänker samma sak. Många moderkort ger ifrån sig ett pip i början innan den bootar från vald enhet. Tror att fel brukar innebära längre eller repetitiva pip. Dock ej säker. Har du kollat vad användarmanualen säger angående pipen som kortet ger ifrån sig?

Av aSparrow

Har du en kompis som du kan låna datordelar ifrån? I så fall är det nog bara att börja felsöka.

Återställ bios, plocka bort allt onödigt på datorn (dvs lämna nätagg, moderkort, processor, en st ram på plats nr 1 och gpu om inte moderkortet har integrerat grafikkort) och kolla om den startar. Dubbelkolla att alla sladdar sitter i och inte har hoppat ut. Kolla så inget på moderkortet verkar tras, typ en kondare.

Av aSparrow
Skrivet av MikaelS93:

Grafikkortet är fabriksklockat (EVGA superclocked) och processorn går på turbo. Problem framkom innan jag satte igång turbo i biosen. Märker nu när jag bara startade BF3 att processorn börjar jobba på 90% +- 5%.

Låter ju som att klocken inte är stabil om den fungerar utan boost? Testat justera klockinställningarna och se om den klarar högre temps?

Av aSparrow
Skrivet av hozzler:

det är jag medveten om, som till mitt grafikkort laddade jag ned Nividia geforce experience och uppdaterar drivrutiner till grafikkortet där igenom.

Ladda ner t.ex HW monitor för att se lite temperaturer på dina delar när det väl fryser, kolla vad temperaturerna ligger på om det helt enkelt är så att GPU alt processor är nära att krascha/throttla eller liknande. Hur är kylningen i ditt system?

Om du gjort en korrekt ominstallation av OS:et så ska inte drivrutinerna vara något problem. Testa om du är osäker att installera drivrutinerna manuellt. Använd även programmet Driversweeper för att ta bort de gamla drivrutinerna

Av aSparrow
Skrivet av Haresh:

Den verkar ju vara riktigt nice också faktiskt. Förresten, dum fråga kanske, men är 2,5 kg rimligt för en 15.6" laptop? Är det mycket eller lite?

Det är rimligt. Min HP som jag nämnde tidigare är 14", väger 2.2 alt 2.4 har jag för mig. Den är 1.5 år gammal nu tror jag och tekniken går ju ständigt framåt och snart kommer saker väga nada

Av aSparrow
Skrivet av hozzler:

har haft ett problem sedan en tid tillbaka. när jag ska börja spela så fryser bilden konstant, och detta har pågått sedan jag uppgraderade datorn lite. jag har en intel i5 cpu 760 2.80 GHz processor. 8 gig RAM 1033 något heter de. grafikkortet är ett Nividia geforce 550 Ti. och slutligen är mitt moderkort ett MS-7613 (iona-GL8E). som sagt bilden fryser till ett tag och hoppar upp och ned, efter ett tag ser jag skrivbordet på datorn med spel ljudet på och då måste jag starta om spelet. detta är väldigt irriterande och vill helst ha det fixat så fort som möjligt. tack på förhand! MVH Tobias

Skrivet av hozzler:

ursäkta det felet, registrereade mig precis. och tack deamon. jag bytte precis det jag har nämnt ovanför förutom moderkortet. grafik kortet, processorn och RAM minnena. det jag hade innan var 2x2 gig RAM 1033, ATI Radeon 5450 (tror jag det hette) och en intel i3 2.9 GHz.

Du har alltså inte bytt moderkortet, grafikkortet, processorn eller RAM-minnena? Men samtidigt skriver du vilka RAM, GPU och processor du hade innan?

Anyways. Har du kollat vilka temperaturer du har när det fryser?