Inlägg

Inlägg som elev10 har skrivit i forumet
Av elev10
Skrivet av Benham20:

Någon som vet måtten till att göra en logga? Jag menar vilka mått är vanligast?
Jobbar i Photoshop.

Loggor ska göras i Vektor!

Av elev10
Skrivet av FlorrpaN:

Skojar du? Den där är ju pissenkel att göra i vektor. Skalbar vektor? Vet du vad vektorgrafik är?
Han har iaf lagt ner tid på att skapa mallen, som många andra inte ens bryr sig om när dom frågar efter hjälp.

Jo fast nu skrev jag det bara för att förklara. Att någon ska göra det gratis kan man inte ta för givet och nu gav jag ett erbjudande.

Edit: Och ja den är "pissenkel" att göra om man har kunskaperna, vilket inte TS har. Om den nu är så enkel för dig att göra gör den gratis själv till TS.

Av elev10
Skrivet av zzcool:

tror han frågade efter hjälp och inte betala för det

Vill man dock ha det proffisionellt gjort med rätt färger samt tryckvänlig och skalbar vektor så tror jag dessvärre det inte finns någon (vettig) person som gör det gratis.

Av elev10
Skrivet av DavidtheDoom:

Vid 97°C så dödas datorn omedelbart. Så: "under 100°C är lugnt" stämmer inte riktigt.

Källa på detta?

Av elev10

Varför inte nordic east? Vi bor ju i den regionen..

Av elev10
Skrivet av Teknocide:

Tack <3

(ps jag hatar java!)

Tack alla som har hjälpt mig..!

Av elev10
Skrivet av Suedede:

Det finns såklart inte bara en IDE som används ute i arbetslivet, kollar man jobbannonser så är Visual Studio (C#) och Eclipse (Java) de vanligast listade, så jo.

Oh herre.

Av elev10
Skrivet av MrMadMan:

Jag skulle aldrig rekommendera någon att koda ett hårt typat språk som Java i något annat än en fullfjädrad IDE.

Med det sagt... Ja du kan förstså koda Java i vilken editor som helst, och kompilera med ett script, men du går miste om otroligt mycket hjälp som en riktig IDE (eclipse, IntelliJ, NetBeans) ger dig.

På mitt jobb har vi massor av Java-utvecklare, och jag kan svära på att inte en enda av oss skulle byta en IDE mot en text-editor frivilligt.

My two cents.

Vilken IDE kör man på arbetsplatser? Kan inte tänka mig att en proffisionell utvecklare kan sitta i ett så handikappat äckligt program som Eclipse.

Av elev10
Skrivet av Shimonu:

Du kan skriva att script som kör javac och java med ett input.

Exempel på det?

Av elev10
Skrivet av anon200213:

Nu kan jag inte koda Java, men på Mac är det väl inbyggt? Bara öppna en terminal och kör "javac"

Ja, men det är extremt jobbigt att behöva köra "javac" sen "java" för att starta det man kompilerade.

Har precis laddat ner det, MEN man kan bara köra "projekt", vill kunna snabbt bara skapa en fil, koda, klicka F5 för att köra.

detta pga vi har 20, små uppgifter som ska göras. Orkar inte skapa nytt projekt för varje.

Av elev10

Java på mac?

Hej!

Har programmering och är tvingad till att sitta med JAVA (usch).

Kodar vanligtvis i sublime, (php, python, ruby).

Vilket program ska jag koda Java i? Vill kunna köra filerna direkt.

Av elev10
Skrivet av sYph:

Tjena gubbar, nu visste jag inte om jag skulle lägga denna tråd i detta forum eller i Linux/BSD-forumet, jag kan köra med vilket operativsystem som helst bara jag får tag i ett program som fungerar, men vi börjar väll med Windows.

Till frågan, finns det något program som kan visa bilder i fullskärm från mina vänner på Facebook?

Det är nämligen som så att jag byggt om tantens avdankade gamla Eee PC till en digital fotoram, i dagsläget kör jag Windows och ett program som lägger mina vänners bilder som bakgrundsbilder, nämligen: "John's Background Switcher". Jag är dock inte helt nöjd med detta program, de något lättlösta problemen är muspekaren och taskbaren. Muspekaren göms nu med ett program som ligger i autostart, taskbaren har ju ett option för autohide men det fungerar inte på direkten, utan när man startar Windows och den inte får någon input av vare sig tangentbord eller mus så ligger taskbaren där helt synlig.

Jag skulle ju kunna installera ett annat shell än Explorer, men jag tänkte chansa att det finns något program där ute som nån fiffig person skapat för just detta ändamål, jag har googlat en del men får bara fram resultat där det visas bilder från lagringsmedia, nätverksansluten lagring, eller program som gör slideshows av foton från Facebook som man kan bränna på skiva eller liknande.

Någon som har några tips?

Gör det själv med javascript.

Av elev10
Skrivet av Soulnut:

Tack för alla välkomnanden!

Ang. SSL så är det något jag tittar på men som jag tror kommer att bli en alldeles för stor kostnad just nu. Självklart är dock alla betalningar redan krypterade via respektive betalningssystem. Wordpress är i sig väldigt säkert, men jag förstår att SSL kan ge ytterligare en trygghet vid behandling av användaruppgifter.

Bra tips! Jag ska skriva ihop en text så snart som möjligt. Den korta versionen är iallafall att jag som driver Sleeva.se heter Andreas, är 24 år gammal och studerar Webbutveckling vid Högskolan Väst. Jag har tidigare en kandidatexamen i Grafisk design & kommunikation vid Linköpings Universitet så Sleeva.se är lite av mitt lilla barn där jag får praktisera diverse kunskaper på riktigt :). Datorbyggen är inte främmande för mig, men jag har aldrig tagit steget till att bli riktigt duktig på modifikationer eller custom-byggen ( det sköter ju ni här på Swec så bra ).

Jag anser mig inte veta precis allt inom sleeving, tillbehör, material och så vidare och det är därför jag skapade den här tråden för att få lite välriktad kritik. Om en produkt är skräp så vill jag höra det för att kunna byta ut den så snabbt som möjligt. Missnöjda kunder som inte säger något tycker jag är riktigt tråkigt. Det är ju bättre att få höra vad som är dåligt så att produkterna evt kan förbättras.

Om ni har lagt märke till namnet DSI Group AB så är det alltså aktiebolaget som ligger bakom Sleeva.se. Bolaget drivs av två personer där jag är delägare på 50%. Den andra delägaren har inte så mycket med Sleeva.se att göra annat än att vi delar lager och kontor. Ibland kan det hända att han hoppar in om jag skulle vara borta en längre tid.

Jag har inlett denna vecka med att söka efter diverse kontakter och stift. Jag har varit i kontakt med företaget MOLEX i jakt på 3- och 4-pins kontakter till fläktar. Dessa finns dock enligt dem bara i vit färg. Så inga större framsteg här än så länge =/.

Färdigsleevade kablar låter som en jättebra idé när allt annat är på plats!

Paypal finns nu som betalningsalternativ!
Betalningen kommer att gå till info@sleeva.se, men mottagaren kommer att stå som "DSI Group AB" vilket är bolaget bakom Sleeva.se. Detta för att Paypal inte tillåter att företagsnamnet är något annat än det som är registrerat hos bolagsverket.

Och så är kabelklämmor (eller vad ska vi kalla dem?) på plats. Dessa är av normal kvalité och sticker varken ut som dåliga eller något utöver det vanliga. Passande M3-skruvar kommer senare i veckan.

http://www.sleeva.se/wp-content/uploads/2013/04/kl90.jpg

SSL är gratis.

Av elev10

Kör på 2x8GB när du ändå köper nytt. Kostar inte mycket. Alternativt 1x8GB så du kan uppgradera senare.

Skrivet av paranoiid:

Jag bottar i WoW samtidigt som jag har en miljon flikar uppe i både chrome och firefox, HoN har jag råkat minimera startade just CS:GO.

Finns fortfarande cirkus 1Gb minne kvar. Startar jag photoshop nu och börjar behandla något i RAW så blir det nog tjärvt men...

Om inte det gav dig perspektiv så: Nej, du behöver inte mer än 8Gb.

Wow tar inte speciellt mycket och det är så himla skönt att inte behöva tänka på det, speciellt när det är snorbilligt också! Chrome kan inte hantera mer än 3GB ram.

Edit: Och för guds skull, köp INTE 4GB moduler.

Av elev10
Skrivet av morxy49:

det där verkar som en väl beprövad kombination, men jag förstår inte varför dom/du säger att jag ska ha 8 ohm element? skulle det inte vara smartare att köpa ett par 4 ohm element eftersom förstärkaren är väldigt svag?

och hur har du moddat din lepai?

Jag har bytt ut många komponenter på den, men det allra viktigaste var att ta bort bas/treble kontrollerna!

Av elev10
Skrivet av Ctrl:

Köp 2st P.audio hp-10w, 2 Piezo element. Bygg en låda och koppla in allt i ett batteri. Delningsfilter behöver du bara om du kör standard diskanter om jag inte minns helt fel.

edit: http://boominator.dk/index.php/Alternative_Configurations

this.

Jag kör det i min boombox med en kraftigt modifierad lepai2020.

Av elev10
Skrivet av morxy49:

Tror ni att en Lepai LP-2020A+ klarar av att driva ett par Hertz Energy ECX 165?

ska bygga en bärbar högtalare, och dessa verkar som ett bra alternativ.
om inte, har ni några andra alternativ?

Dåligt val av element om du skall köra utomhus..

Av elev10

Du bör fixa https (ssl), gör ett otroligt lyft och får sidan att se seriös ut.

Av elev10

Börja skapa iOS appar..

Hej!

Jag vill börja skapa iOS appar, kan sedan tidigare java, python, ruby, php och javascript.

Vart ska man igentligen börja? Några bra tutorials? Lära sig objective C från grunden?

Tacksam för hjälp

Av elev10
Skrivet av WardonE:

250mb/s, vad har du för hårddisk?`:O

jag kommer upp i 220MB/s med mitt 3.0 usb-minne.