Inlägg

Inlägg som elev10 har skrivit i forumet
Av elev10

Borde köra i Stockholm..

Av elev10

Kommer aldrig köpa HDD efter jag gick över till SSD. punkt slut.

Av elev10
Skrivet av hannesboey:

Vi fick en HP probook 4530 eller vad den hette. Användes mycket i ettan när man höll på med cad men nu så håller man bara på med word och letar info på nätet. Dröjer nog inte länge innan skolor väljer att köpa in Chromebooks.

I min skola finns ingen ursäkt att man glömt arbetet på datorn hemma då de har krav på att allt skolarbete man gör ska finnas i molnet också.

Min poäng är att Chomebooks kostar mindre, lättare och går inte att installera Steam! Bättre att fokusera på bättre lärare och höja deras löner så de blir glada. Glada lärare = bättre undervisning > bättre betyg.

Vadå går inte att installera Steam? klart det går.

Av elev10
Skrivet av Burks:

Dagens ungdommar är då jävligt otåliga. Varför ska man ha en ssd i sin skol dator? totalt onödigt.

Skrivet av HerrGoreMann:

Nej. Det är tidsbesparande.

I de skoldatorer vi har så sitter det en mekanisk disk. Det tar ungefär 15minuter att starta datorn.

Tänk dig då när man har en lektion som är 40min lång. Då har man 25min kvar att "jobba" på.

Men när datorerna väl är igång så springer de åttor runt papper och penna.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Wully:

SSD gör så att skolan behöver göra mindra reperationer, just eftersom då har man inte en HDD som pajar av allt slit o släng

Finns tusen anledningar till att ha SSD i skoldatorn.

Snabbare
Stabilare (tappar man datorn eller ställer ner väskan hårt riskerar man inte att förlora data)

En sketen HP-laptop kan kännas HELT annorlunda med bara en simpel uppgradering till SSD.

Av elev10
Skrivet av Burks:

Skojar du? En ssd i en skol dator? 8Gb ram?

Skojar du? En skoldator UTAN ssd är ju katastrof, hela min klass har uppgraderat sina datorer med ssd.

Av elev10
Av elev10

Macbook air.

Av elev10
Skrivet av snajk:

Precis. För privat mail är det helt ok med en hotmail/gmail eller liknande men för en organisation eller ett företag ger det ett minst sagt oseriöst intryck. Sen inom IT-branschen så går det förstås mode i sådana här saker. För några år sedan var exempelvis en AOL-adress ett tecken på någon som inte var särskilt tekniskt bevandrad men idag är det många "hippa" IT-människor som kör med AOL mer som ett skämt. Precis som gmail länge har setts som den stora webbmailen som gäller för tekniskt kunniga, hotmail mer för fjortisar, nu med outlook.com så stämmer inte det riktigt längre dock. En egen domän slår allt annat dock, en seriös domän då förstås, john@bajs.se kanske inte vore så bra...

speciellt nu när en domän kostar ~9kr för ett år och man kan regga den och köra som vanligt med gmail.

Av elev10

Siffror ser ju brutalt oseriöst ut. Snyggast är med egen domän.
albin@ekblom.se

Av elev10

fixade det genom startssl tack alla.

Av elev10

SSL Certifikat

Hej!

Ska skapa en app, där jag kommer ha en hemsida och ett separat api som kommer användas av apparna.

api.exempel.se och exempel.se

Till detta vill jag ha SSL. (https), någon som vet vart man kan fåtag i detta billigt?

Av elev10
Skrivet av Rådström:

Själv skulle jag kunna skicka min och kör den som SSH proxy. Känns rätt värt!

varför behöver du ssh proxy?

Av elev10
Skrivet av Bakgrund:

Går nog, men många åf kör med nån idiotisk återställningsavgift om datorn blivit installerad.

Skickades från m.sweclockers.com

Det bryter dock mot lagen så den uppmärksamme kunden anmärker på.

Av elev10
Skrivet av Davrex:

Nej nej jag vill inte köra dubbel virtualisering. Utan frågan var mer om man skulle köra windows i botten eller ESXI.
Mm valde lite 2011 socketen för att kunna fylla på med ram efter hand med sina 8 ram platser då det är problemet jag haft med mina tidigare serverar att ramet tar slut så tänkte undvika det.

Ang. HDD så kommer jag ju dock köra passthru på raid diskarna direkt till filservern hade jag tänkt. Så jag kommer köra enkel disk som storage i ESXI om man inte göra något hack som vissa gör med att köra ISCSI till en virtuellmaskin. Men känn skum att ESXI ska behöva starta en maskin för att kunna komma åt övriga maskiner.

Så jag är rädd att den kanske blir seg där eller måste jag köpa in en SSD som cache mot en vanlig HDD? För lagra alla virtuella på SSD hade vart nice men det räcker inte budgeten till att köpa in så mycket SSD disk.

Om du inte har budgeten är 1155, 1230v2 perfekt. mosa in 32GB ram så kommer det inte ta slut.

Av elev10

Denna CPUn rekommenderar jag: http://www.dustinhome.se/product/5010639409/intel-xeon-e3-123...
Med valfritt supermicro moderkort.
+ 16 alt 32gb ram, då får du fin prestanda och bra support för ESXI, som du skall köra i botten av systemet.

Av elev10

Jag är sugen!

Av elev10

Trasig Traktor S4

Hej!

Jag spelar på lokalfester mm och har då en Traktor Kontrol S4 (Dj kontroller).

Problemet är att den är så jävla kasst byggd! Har skickat in den två gånger och fått en ny, men nu är den sönder för tredje gången.
Kan jag välja att häva köpet eller något?

Av elev10
Skrivet av tufflax:

Om du tycker Java är jobbigt så ska du nog inte välja C++, det är jobbigt på samma sätt som Java fast mycket, mycket, mycket värre. Du kan ju alltid testa exempelvis Common Lisp om du är nyfiken av dig. Eller Ruby om du vill ha nått som är nästan som Python. Det är synd att det måste vara objektorienterat annars hade du kunnat använda Clojure, som är ett fantastiskt bra språk. Iofs så kan man göra klasser i Clojure, så du kan påstå att det är objektorienterat men det är normalt inte så man jobbar. Här kan du se lite Clojure: http://www.sweclockers.com/forum/10-programmering-och-digital...

Fast det är inte bara syntaxen som skiljer språk åt. Java är helt horribelt, och det är inte bara syntaxen det beror på. Dessutom är OOP ganska horribelt det med. Fast du har en poäng med att det antagligen är enklare att få hjälp om man använder samma sak som alla andra. Men det är bra också att lära sig att hjälpa sig själv.

Jag gillar inte heller Java, men det är inte på grund av att att man måste köra i terminalen. Det tycker jag är helt OK. Det är språket i sig jag ogillar. Men som sagt, välj inte C++, du förstår inte vad du ger dig in på. Om Java är helvetet, som du sa, så är C++ som att dö igen och komma till ett helvetets helvete.

Tack för bra svar! Nej det är inte bara det med terminalen, Java känns bara helt fel för mig.
Och det där om C++ tar jag åt mig, rent helvete.
Det jag gillar med Python & PHP är att jag kan skapa en fil och direkt börja jobba på det jag vill. Med java/c++ är man tvungen att skapa fina mappstrukturer med hjälp av IDE osv osv. DISLIKE!

Ruby är vad jag förstår (och du påstår) mer åt det hållet, (python).
Började lite i NodeJS (javascript) men det vart ett helvete med alla inputs.

Skrivet av Tacocat:

Java är bland de enklare objektorienterade språken att lära sig och att använda. Det finns en anledning att de flesta programmeringsinriktade utbildningar använder sig av just Java i sina introduktionskurser.

Jag kan rekommendera Eclipse(http://www.eclipse.org/downloads/) som utvecklingsmiljö så kan du sluta klaga på att du måste kompilera i terminalen och du får lite vettigare felmeddelanden. Förstår inte helt varför en del utbildningar envisas med att förstakursen ska vara i typ notepad och sen kompilera i terminal. Visst, man måste vara noggrannare med vad man skriver, typ klamrar och dylikt eftersom det inte sköts / sägs till om automatiskt men ja.. Om jag minns rätt så hade vi redan i gymnasiet en nerbantad version av Eclipse, utan alla automagiska kompletteringsfunktioner och sånt.

Eclipse är sjukt segt och trögt för mig.. gillar det inte, som jag skrev tidigare gillar jag enkelheten i Python och PHP att man bara kan skriva&köra direkt utan några som helst problem eller cross-platform fel.

Syntax osv har jag inga som helst problem med, har programmerat php och python i snart tre år utan IDE.

Av elev10
Skrivet av Tunnelsork:

Om kursen handlar om objektorientering så är det inte vilket språk eller ramverk du använder som är viktigast. Vad du än använder nu så kommer du lära dig mycket som är lika viktigt i framtiden, oavsett språk eller plattform. Fokusera på problemen, inte syntaxen. Hade rekommenderat att du fortsätter med Java bara för att det kommer vara lättare för dig att få hjälp av lärare och kamrater.

Skickades från m.sweclockers.com

Orkar inte med java, finns ingen bra IDE och att köra utan ide är brutalt jobbigt då man måste kompilera & köra i terminalen hela tiden. För att inte nämna alla konstiga problem man stöter på helt utan anledning.

Blir C++ i xCode tror jag!

Om ingen annan har något bättre alternativ?
Vad säger ni om http://haxe.org/?

Av elev10
Skrivet av Shimonu:

Ehm, det är nog fortfarande ganska många applikationer som måste installeras på en dator vilket alltså innebär att man måste ladda ner det. Jag sitter med Skype, Folding@Home, IRC-klient, Dropbox, Spotify, Plex. Vissa kanske har webbaserad motsvarighet men tro inte att majoriteten av mjukvara finns på hemsidor än. Det må vara en trend med molnbaserade tjänster men kunskap inom lokaliserade program lär inte bli gammal i första taget. Jag kanske missförstod dig iofs insåg jag, i princip alla jag listade är ju tjänster som har nätverksberoende vilket kanske är vad du är ute efter.

C++ kan vara ett nyttigt programmeringsspråk att lära sig om du vill nå både Mac- och Windows-plattformer.

Okej tack för bra och välformulerat svar!

Som du säger är det nog ändå bra att lära sig ett "fast" språk, och många språk bygger ju ändå runt C++ strukturen och man får ju tänket.

C++ verkar dock inte gå att köra och kompilera på en mac? Vad är skillnaderna mellan C och C++ (C är ju "native" språket för mac?)