Inlägg

Inlägg som lightbird har skrivit i forumet
Av lightbird
Skrivet av DasIch:

Det är det jag menar med att vara desperat. Måste du ha det där extra som drivrutinerna ger så har du inget annat val än att betala hutlösa priser. Tyvärr. Behovet är dock mindre idag än det var förr. Applikationer som Maya har exempelvis blivit bättre på att använda DirectX i sina viewports och de bättre GTX-korten har även bra viewportprestanda i OpenGL. Så idag finns ännu mindre som motiverar Quadro.

Jag betraktar det definitivt som snake-oil. Visst, mer minne och bättre support kostar men liksom... ett GTX780Ti med 12Gb minne för 45,000Kr? Det är inte riktigt halal i min bok.

ska tänka på det

Av lightbird

Ja, det är viktigt att ta reda på vad som verkligen händer på den fronten.

Av lightbird

Autodesk har ett subscription plan som är mycket lindrigare än fulla priset.
Har ni hört om nya M6000?......kommer i april. Priset dock kan jag tänka mig kommer ligga runt en K6000 vilket är lite väl.....

http://www.cgchannel.com/2015/03/nvidia-unveils-the-quadro-m6000/

speks: http://images.nvidia.com/content/pdf/quadro/data-sheets/NV_DS_Quadro_M6000_FEB15_NV_US_FNL_HR.pdf

Av lightbird
Skrivet av anon81912:

Har applikatonerna du kör stöd för dubbel precision?

Jag håller på och kollar det. Det är intressant, för att kortet ska driva 2st 4K skärmar, simuleringar av partiklar, vatten, eld osv. Men Titan Black med 6GB RAM, CUDA som Maya använder bland annat och andra program som jag kör såsom Photoshop osv. låter bra och priset är ändå överenskommligt. Vad tror ni?

Skulle Titan Z vara overkill isåfall? Det är ingen ide att slänga ut pengar om det inte är värt det.

Av lightbird

Tack. Ja. Då kanske jag ska satsa på Titan Z istället?

Av lightbird

Titan Black i SLI för 3D och media! Eller nyaste M6000?

Hej!

TJa. Har en fråga till er. Jag läste i en artikel att Titax X kommer att bli sämre för 3D och animering i och med att nåt som kallades dubbel precision? Är det sant?

Av lightbird
Skrivet av SUPERMACKAN:

Humm vad har du för Moderkort och processor just nu?

Kanske värt att upgradera till X99 platformen?

Hej. En Sabertooth x58 med en äldre I7. Vad är X99? Berätta!

Av lightbird

[QUOTE="Emil Hansson;15249848"]Skulle rekommendera att du väntar på maxwell baserade Titan :)[/QUOTE

Ja, ser lovande ut:) Blir kul om Titan 2 från M skulle kunna fungera. Vad är det för krav för hårdvaran för att driva denna skönhet?

Av lightbird
Skrivet av swe3633:

Budget ????

15.000 riksdaler.

Av lightbird

Kör just nu W5000 Firepro med 2GB RAM.

Av lightbird

Det ska främst användas för att animera en kortfilm digitalt till och börja med. Tung media är rendering, simulering av partiklar, Texturering, rendering, Photoshop, Nuke, Maya, Modo, Zbrush, Substance Painter. En del av de är GPU baserade, en del inte. Ja, spel och VR vill jag kunna använda och 4K för framtiden. Tänkte köpa 64GB DDR3 i RAM och ett bra moderkort.Två 4K 27 tummare med lämplig panel- Frågan är om man ska vänta på Nvidias nästa tåg eller inhandla nu. Vet ni när de lanserar nytt?

Nej, inga prokort. De är bra med sjyssta drivers men jag behöver nåt helt annat i den klassen. Frågan är om man ska köpa Titan Z eller Titan? Kommer jag kunna använda den kraften eller är det overkill? Eller köpa två värstingar på marknaden och synka ihop de. Det är mycket med det här, och jag är inte hårdvaru expert, det är därför jag tänkte fråga dig. Det handlar inte så mycket om pengar men om prestanda.

Tack för svaren.

Av lightbird

Titan Z eller dubbla värstingar till media som 3D.

Titan Z eller två värstingar ihopkopplade såsom 980 till tung media? Ska kunna flytande 4K.

Av lightbird

Grejen är också att det kommer att komma ut grymma spel i snar framtid, plus att programmet Substance Painter och Designer skapar krasch event som liknar ett fyrverkeri:) Men tack grabbar, det hjälpte och nu ska jag börja spara min slantar. Förresten, jag uppdaterar bios när jag köper kortet. Det kan jag be den fina personalen i lokala dataaffären.

Av lightbird

Skruvis: Jag har en I7 CPU 920 2,67 GHz. Tack, ja det låter toppen.

Teddis: Ja, lite forskning vore ju bra för att se vilket kort passar bäst. Program: Adobe Photoshop, Substance Painter, Modo, Pixologic Zbrush, Substance Designer. I framtiden: Mari, Nuke, Maya. Många av de här programmen använder CPU men en del använder sig av GPU.

kazen: Ok, ska göra det. Japp, bara ett kort räcker. Tack!

Av lightbird
Skrivet av skruvis:

Bör inte vara något problem, det är ett gammalt agg men ett hyffsat agg verkar det som, något låga 12v världen dock!
http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-Silent-P...
http://www.sweclockers.com/recension/6233-nataggregat-i-mella...

Men skruvis, kommer moderkortet klara av PCI-E 3.0 om det är 2.0? Hur mycket av de 4GB och kraften kommer jag kunna använda om jag köper ett GTX 970?

Av lightbird

Tack för alla svaren. Det är lite svårt att bestämma sig men jag tror jag skaffar ett GTX 970 kort. Ska lämna in datorn till en verkstad så de kan rengöra den så kan de stoppa in kortet samtidigt. Hårdvara är inte min starka sida.

Av lightbird

Jag måste ha det;)

Av lightbird

Proffskort för 3D

Är det någon här som har erfarenhet av proffskort (Quadro eller Firepro) för 3D? Vad bör man tänka på vid köp?

Av lightbird
Skrivet av Zcenicx:

Ja, jag kör två stycken 680'or på ett PCIe 2.0-kort, så... no big deal. Skillnaden prestandamässigt är inte större än någon enstaka procent och då enbart i väldigt hög AA.

Du är ett äss. Tack, du har precis gjort dagen lite ljusare. Det blir ett GTX680.

Av lightbird
Skrivet av Zcenicx:

Firepro W7000 och Radeon HD 7870 är i princip samma kort, och logiskt presterar de också rent siffermässigt på pappret väldigt nära varandra i spel. Däremot är inte Fireprodrivrutinerna optimerade för spel så räkna med jitter och stuttering.

Till att börja med bör jag påpeka att i princip inga faktiska bildbehandlingsprogram (som Photoshop) faktiskt får någon skjuts av CAD-kort som sådant. I fallet just Photoshop (och enbart CS6) används OpenCL, men enbart i Liquify, Warp och Lighting och bara på så liten nivå att även ett väldigt billigt grafikkort kan hantera det tillräckligt bra.
Enligt Adobes egna hemsida räcker OpenCL-prestandan i ett Intel HD Graphics 2500 för accelerera Photoshop CS6 i 1920x1200...

ZBrush är för övrigt ren mjukvara, det har ingen grafikkortsacceleration alls utan körs enbart på CPU.

Nu till kall fakta. Det generella stödet för AMD's grafikkort är rakt av uruselt i hela workstationsegmentet. Nvidia äger det, rakt av, och har en överväldigande del av den marknaden.

För att följa upp det kan jag också påpeka att varken Radeon eller Firepro stöds särskilt bra i endera Adobes eller Autodesks program. De är väldigt hårt knutna till Nvidia och det märks ganska fort. Speciellt illa är detta i AutoCAD, Inventor, 3DSMax och Maya där samtliga av dessa program har integrerat stöd för CUDA.

Jag kan också tillägga att det inte finns några planer på att introducera OpenCL heller, faktum är att Autodesk faktiskt till och med slängt ut OpenCL-baserade komponenter till förmån för CUDA-baserade sådana (i bland annat just Maya) vilket ironiskt nog gör att ett billigt Geforcekort ger ett bättre resultat i de programmen än vad dyra Fireprokort gör.

Samma sak gäller förresten Adobe. Photoshop (CS6) är som sagt OpenCL-accelererat (äldre är inte accelererade alls)... men bland andra Premiere och After Effects kör enbart CUDA.

Och ptja... behöver jag ens tillägga att Blender renderar ungefär dubbelt så snabbt med CUDA som med OpenCL?

Däremot bör jag påpeka att du tjänar betydligt mer på att satsa på ett 680 gällande dina 3D-program än du gör på dubbla 660 Ti. Anledningen är att ganska få program klarar av att belasta GPGPU över flera grafikkort, och för att SLI inte fungerar alls om man inte kör fullscreen 3D.

Hmm, ok. Tack för detta utförliga och intressanta innlägg. Suveränt att det finns folk som dig som kan sin sak och kan lära oss (nybörjare) något. Efter detta bestämde jag mig för Nvidia 680. En annan sak är att jag bara klarar PCI-E 2.0 men har blivit informerad att 680 kommer funka ändå rätt hyfsat med det.Det är bakåtkompatibelt har jag fått höra och inte förlorar mycket kraft fastän jag kör 2.0. Vad tror du?

CUDA har jag hört talas om förut faktiskt men visste inte viket ändamål det hade.