Inlägg

Inlägg som lightbird har skrivit i forumet
Av lightbird

Jag visste inte att grafikkort kunde göra det. Var köpte du ditt?:)

Av lightbird

FirePro W7000 för spel

Hej! Eftersom jag fick så snabba svar på forumet så har jag en fråga till er experter på hårdvara:)

Är student inom 3D och använder Autodesk Maya, Photoshop, Zbrush osv. Just nu har jag Nvidia 560TI och det har funkat bra men just nu är jag på jakt efter ett dedikerat kort såsom AMD FirePro W7000 som är utmärkt för sådana program. Nu är det så att jag tänker kasta mig även in i spelvärlden igen och undrar vad detta kort klarar av gällande detta?

Annars kan jag kanske köra två Nvidia 660TI i SLI.

Av lightbird
Skrivet av Teddis:

Det kommer fungera och 2.0 kommer inte påverka prestandan särskilt mycket.

x58 klarar väl av dual x16/x16 dessutom. Det ska definitivt räcka och bli över.

Tack. Ja, tänker köra SLI.

Av lightbird
Skrivet av KaptenKosk:

Ja, det kommer fungera. PCI-e är bakåtkompatibelt. Någon märkbar förlust kommer du heller inte uppleva

Perfekt, var lite orolig att jag skulle slänga pengar i sjön. Just nu tittar jag på GIGABYTE GEFORCE GTX 660 TI OC 3GB PCI-E DVI/HDMI/DP med SLI koppling. Det borde bli ett powerhouse. Ska även använda korten för 3D (Maya, Softimage, Mudbox osv.) och jag tror CUDA är en teknologi som kan faktiskt göra en skillnad. Måste nog läsa mer om det på nätet:)

Av lightbird
Skrivet av Erik:

Det kommer att fungera fullt ut. GTX660 har ändå inte möjlighet att förbruka den extra bandbredd som PCI-E 3.0 medför.

/Erik

Låter super. Vad står TI för, är det värt att betala några hundralappar extra för det? (Vad jag har förstått är det överklockat på något sätt, men om man kör SLI?)

Och..det står att det behövs 450W för aggregatet för ett kort. Betyder det 900 för båda, eller?

Av lightbird

Jag vet inte riktigt vilket det blir. Det verkar som om man får mer för pengarna med AMD (och mer minne) (bra multi-monitor stöd) MEN Nvidia har teknologier som kan hjälpa mig inom 3D, verkar det som.

Ni är verkligen grymma på det här. Tack.

Av lightbird

Jag kör i FULL HD upplösning (1920x1080). Jag tänker även att köra tre 27 tums skärmar.

Av lightbird

Tack så mycket för alla svar.Det låter väldigt bra att jag kan uppgradera. Otroligt coolt. En annan sak är att jag tänker använda min dator för 3D animation och modellering. Som ni säkert vet så finns det dedikerade kort för det såsom AMD FIREPRO W7000 4GB GDDR5 PCI-E DP. Det kostar dock 7000kr jämfört med 5000kr för GTX 660 SLI. Men eftersom jag tänker även köra spel så måste jag välja grafikkort som kan köra båda. Såg också RADEON 7950 och då får man mer minne (3GB) istället för två på Nvidia.Vad tror ni om det? Nu är jag inte något geni när det kommer till hårdvara:) men vill välja det bästa för mitt system. Än en gång, tack för er hjälp!!!

Av lightbird

Nvidia 6 SLI serien på ett pci-e 2.0 moderkort

Hej. Ny medlem här. Tänkte fråga en sak. Har ett ASUS Sabertooth x58 moderkort och vill uppgradera mitt grafikkort från Nvidia 560Ti till 660 serien SLI. Saken är den att det är PCI-E 3.0 på den nya serien och moderkortet klarar bara av 2.0. Kommer de att funka på mitt moderkort, alltså 6 serien? En del säger att de inte kommer att kunna funka fullt ut men märker man skillnad? Är det någon idé att uppgradera? Vet inte riktigt hur jag ska göra. Behöver hjälp:)