Inlägg

Inlägg som spjakarn har skrivit i forumet
Av spjakarn

Vill för övrigt tacka Sweclockers att jag fick reda på namnet på spelet (Alex Kidd) som jag spelade på min kusins SMS, som av någon anledning undgått mig i 25 år.

Av spjakarn
Skrivet av HappySatan:

Tack för varningen, då ska jag vara försiktig med mina favorit-drag! Om vödergudarna är med mig ska jag försöka ta mig dit i helgen.

Hittade djupkartan på deras hemsida, perfekt

Någon sida av sjön som du tycker är bättre att parkera på och utgå från?

Jag har mest fiskat från båt; finns en gammal campingplats på norra sidan. Om du fiskar från land så skulle jag försöka ta mig så nära djupfåran jag kan, men kan bli svårt att kasta (är ganska mycket träd hehe).

Av spjakarn
Skrivet av HappySatan:

Snyggt, tack till både dig och @spjakarn!

Ingen orsak! en varning dock om du tar dig till den sjön: de la ut väldigt mycket vasar under vintrarna förr, och tillsammans med en hel del fallträd över åren så har det gillrat perfekta fällor för något djupgående beten. Finns ”handritad” djupkarta via CHFF (där du också kan köpa fiskekort för andra sjöområden).

Av spjakarn

Välkommen! Värmland ligger mig varmt om hjärtat; har spenderat mycket tid att fiska i Stor-älgsjöområdet.

Av spjakarn

Jag skulle programmera den för att märka av när min kompis Axel kommer på besök. Han spiller så fantastiskt mycket runtomkring sig, att det vore lika bra om en artificiellt intelligent städpatrull följer efter honom under hela besöket.

Efter ett tag skulle robotdammsugaren i förväg kunna känna av när Axel är påväg baserat på beteendemönster. Då ser den till att vara fulladdad och tömd i lagom tid till att Axel klampar in på dörrmattan och vidare in i lägenheten.

Ännu bättre vore det om robotdammsugaren till slut kan avvärja Axel från att spilla helt och hållet genom väl valda tillrop, tagna från uttömmande analyser av Wikipedia-artiklar om Kohägern. Varför kohägern undrar man säkert, men jag litar på att den artificiella intelligensen vet vad den håller på med.

Av spjakarn

@Sgart japp, spelet är väldigt stort på det sättet. Mycket som också blir viktigt att göra i och med hur det går in i endgame. Kom ihåg att lvl50 är bara början på endgame. Du kommer in i Tier 1, men därefter finns Tier 2 och Tier 3. Några ytterligare saker tillkommer i högre tiers. Det finns ändå rätt bra catch-up system för alts när man gått vidare i nästa tier på sin main.

Av spjakarn

@Sgart så fort du kommer upp i lvl50 och item level över 500-600 så är abyss dungeons och guardian raids rätt så svåra. Sen för o börja raida om en månad så måste du upp i typ item level 1370.

Min åsikt är att spelet är lite som att man blandat ett roulette-beroende med ”completionist”-anda. Allt smått och gott du kan göra i spelet har påverkan på endgame - vilket gör att det blir väldigt överväldigande. Hittills tycker jag att det fortfarande är roligt, men kan nog bli trött på det i längden.

Edit: plus att ressa direkt på plats kräver en begränsad resurs du sen kommer behöva betala riktiga pengar för att få mer av

Edit 2: vad gäller open-world så är du nog på första kontinenten. Om du zoomar ut i kartan (M) så kan du se ”hela” Arkesia. Det blir mer öppen känsla sen, men du kommer aldrig bort från de instanserade zonerna.

Av spjakarn
Skrivet av Cludden:

DX12 är ju inte heller aktiverat i pre release builden. Den går dock att aktivera manuellt i settingsfilen

Skrivet av Grinnall:

Kan rekommendera att testa följande för att aktivera dx12. Ger klart en boost. Bonus även i videon om att avaktivera mouse acceleration. Helt klar mer responsiv upplevelse i mitt tycke
https://youtu.be/6MD6VJ1Cw14

Precis som @Cyberz säger så stämmer inte dessa påståenden. Det kan kontrolleras genom att man faktiskt kan se att DX12 körs även när denna inställning i systemfilen är satt till 0.

Av spjakarn
Skrivet av JonasT:

Har börjat arbeta på det nu, men skulle säga i början av nästa vecka på grund av tiden det tar att prestandatesta multiplayer utan reproducerbara slingor.

Härligt! Skulle även passa på att slå på trumman för att testa CPUer (kanske inte i samma mån men ändå). Känns ju som relevant i och med så många spelare osv.

Av spjakarn

Mina nuvarande favoritsmaker är med svartpeppar eller vinäger, brukar ta det märke som butiken har av dem

Av spjakarn
Skrivet av Miikks:

SNÄLLA hjälp mig med följande uppgift:

x(tan42-tan36) / (tan36*tan42-tan42*tan36)=700

Kom fram till detta med hjälp av en klasskamrat och han sa att han fick rätt svar men jag får det inte till att bli rätt.

Det ser ut som om du delar med noll i vänstra ledet, så något står inte rätt till isåfall. Hur såg uppgiften ut från början?

Av spjakarn

@MexxII japp det är svårt att göra alla nöjda. Hela ändringen med items var just ”let loot be loot”, ökad effekt av att faktiskt få loot baserat på att gear helt enkelt inte slängs i ansiktet på en längre. Nu är WF/TF borta och även reroll tokens, så du kan gå en hel vecka utan raid loot också (förutom från weekly som på så sätt har ersatt reroll tokens på sätt och vis). Personligen ser jag inte loot scarcity som problemet med SL, men jag förstår att vissa som kommer från BfA tycker det är lite väl stor skillnad.

Av spjakarn

@Raynstorm jag förstår verkligen vad du menar. BfA hade behövt en senareläggning av release likt Shadowlands, då de faktiskt hade insett att azerite gear osv inte blev som de hade tänkt *innan release*. Däremot lär krut nu läggas på att släcka bränder där saker helt enkelt inte fungerar alls eller fungerar på ett dåligt sätt - troligen lär inget göras åt class balance eller covenants. Jag hoppas jag har fel dock.

Av spjakarn

Jag har spelat till och från sedan vanilla, där jag nog har varit som mest aktiv i raiding mellan vanilla till och med wotlk - sedan tog jag upp det nu igen i BfA. Spelet blir så mycket roligare när man går med i en guild med folk man gillar att prata med och spela andra spel med.

Vad jag har hört så undgår blizzard genom en senareläggning av release en garanterad flopp, och givet att de åtgärdar de brister och så som har observerats i SL så kan det nog bli rätt bra, definitivt bättre än BfA. Återstår att se!

Av spjakarn
Skrivet av maniac:

Mycket intressant hårdvaruhöst detta.

Läste först hårdvarulöst och tyckte synd om dig ett tag. Sen läste jag om det igen, insåg mitt misstag och gick tillbaka till att tycka synd om mig själv istället. Mycket intressant, men olidlig väntan!

Av spjakarn

Så onödigt att inte också då ta stöd av motsvarande fyra expansionsplatser, utan håller sig kvar på två...

Av spjakarn
Skrivet av kwame:

Återupplivar denna tråden liten. Håller på med induktionsbevis
Har dock fastnat vid en förenkling.

https://www.wolframalpha.com/input/?i=k*2%5Ek%2B%28k%2B2%29*2...

Vill få detta till den alternativa formen som wolframalpha har fått fram, förstår inte riktigt hur de kom dit. Dvs
k(2k)+((k+2)2k)= 2(k+1)(k+1)

k(2k)+((k+2)2k)= (2k+2)2k = 2(k+1)2k = 2(k+1)(k+1)

Skickades från m.sweclockers.com

Av spjakarn

Jag delar med tre andra, och har ändå intresse att ha 4K stöd. Kommer högst troligen fortsätta med netflix, men känner mig lite inskränkt i att jag inte har något annat än netflix. I vissa fall hade jag nog velat ha amazon prime och hbo nordic, men det blir lite väl saftigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spjakarn
Skrivet av Halldin:

Kan tänkas, skillnaden är väl att tittar du på en skärm så är den mest ointressanta informationen saker som är utanför skärmen. Jag sitter framför en 27” skärm just nu och ganska mycket av informationen är i fokus, det som är mest suddigt är skrivbord, väggar, etc. som ligger utanför. I VR är du ju inne i spelet och omsluten av grafiken, så det är rimligen en större vinst där.

Det finns fördel även för skärmar. Man kan kolla en hel del roliga saker med nån slags fovea detector, bland annat att på kanske en meters avstånd från skärmen så täcker mitt skarpa synfält upp säg 6-9 kvadratcentimeter. Väl utanför märker jag inte ens av mikrorörelser i bilden (finns nå fovea detector shadertoy med små roterande pilar som man kan testa med). Där skulle det alltså räcka med större rörelser, färger och generell form.

Skickades från m.sweclockers.com

Av spjakarn
Skrivet av niklasjh:

Jag tror Oculus jobbar hårt på de. De har tagit patent på nå Liknande Varjo producerar ( läs ovanstående inlägg)

Om de lyckas med de 2 sakerna du nämner kommer inte 60 pixlar per grad eller 2300ppi behövas.

Jag håller tummarna

En låg upplösning kommer inte lösas med de teknikerna. Vad de möjliggör är att kunna ha väldigt högupplösta paneler samtidigt som man kanske inte måste ha extrem setup i övrigt. Syftet är att prioritera resurser på beräkning i områden som man har i sitt skarpa synfält.

Skickades från m.sweclockers.com