Inlägg

Inlägg som subtector har skrivit i forumet
Av subtector

Nej nej nej! Köpt en i5 eller i7.

Och ja 290 är värt pengarna i jämförelse med 280x, däremot är 290x ännu mer värt dom extra typ 1000kr?

Av subtector
Citat:

1. Ladda ner Dogecoin-Qt. När du startar mjukvaran skapar den en plånbok och laddar automatiskt ner blockkedjan.
2. Registrera dig på en pool som minear Dogecoin. På Reddit finns en liten lista med pooler till höger. Där finns även annat matnyttigt (men ibland utdaterat).
3. Fyll i din adress, som du kan se under Much Receive i Dogecoin-Qt, i dina kontoinställningar på poolens hemsida. Utforska poolens inställningar.
4. Ladda ner GUIMiner-scrypt, skapa en ny miner (CG för AMD, CUDA för Nvidia) och fyll i de inställningar som gäller för din pool. Exempelinställningar:
Host: doge.netcodepool.org
Port: 4093
Username: HurMycket.Doge
Password: x

5. Om du har ett AMD-kort, välj den preset som matchar ditt kort. Prova att leka runt med inställningarna om du vill.
6. Tryck på Start. Din hashrate ska efter en liten stund synas längst ner till höger.

Stackars dom många dumma människor det finns på internet som inte inser / glömmer läsa "Exempelinställningar" och som sitter och minear för Hurmycket

Av subtector
Skrivet av anon81912:

Det finns hinkvis med alternativ som är både billigare eller snabbare än Raspberry Pi, det är bara det att Pi fåt rätt bra reklam. Typ beagleboard, intel NUC eller något AMD fusion.

*suck*
Det handlar om att vara liten och att vara enkortsdator, du kan ju inte jämföra t.ex NUC med Pi.. Däremot Beagle. Men den känns rätt budget. Har läst om särskilt många med den.

Av subtector
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Problemet är att när han säger 30 dollar i månaden så måste datorn vara igång 24/7 30 dagar och du kan knappt använda datorn när du minear allt mindre spela...

Tja.. Ett begagnat 5970 skulle jag rekommendera. Ett 5970 kan du ju typ få tag på för en tusenlapp här på Swec. Eller ett 5850.

Med ett 5970 för 1000:- så skulle du tjäna ihop pengarna på lite mer än en månad då LTC sjunkt i värde pga börscrash men den höjs nog snart så räkna med lite mindre än en månad! (118usd /mån)

Om du får tag på beggat 5850 för typ 500:- så beroende på miner och config så är det samma som gäller där, lite över en månad för att tjäna ihop (58usd)

Kolla runt lite här efter de kort som har hög hashrate, sedan så kollar du upp priset på korten här på swecs marknad sen så kollar du hur mycket du drar in i månaden, samt hur lång tid det tar innan du tjänat ihop det du slösat på kortet här
på så sätt kan du se vilket som är det mest prisvärda kortet.

Men som sagt så personligen skulle jag kört på 5850 eller 5970.

Av subtector

Inte ens chans att du minear med Nvidia kort. Du kommer få typ max 30 dollar i månaden med GTX770 (elkostnad borträknad)

Av subtector
Skrivet av anon81912:

Visserligen. Min server som går dygnet runt kostar ungefär 300 kronor per år. Men då kan man ju faktiskt göra saker på den utan att gråta av frustration också Körde med Raspberry som NAS/HTPC en månad innan jag gav upp...

Sant, den är ju inte precis den snabbaste datorn som finns. Däremot så är den ju endå rätt snabb för storleken, den är lika stor / lite mindre än iPhone 4 om man bortser från höjden på ethernet uttag etc.

Och när tekniken utvecklas och blir mindre till storleken så höjs nog prestandan i pi'n!

Av subtector

Men förfan. Ärligt talat? Du kan inte vara seriös!! Ha bara ditt lan. Ät godis, do whatever. 3 dagar var det väl? Inte en chans att du kommer se fetare ut för att ha ätit onyttigt i tre dagar. Isåfall får du väl helt enkelt skippa lunchen i två dagar..

Av subtector

Tycker du iOS är lätt? Hit med de pillren du går på!

Av subtector
Skrivet av anon81912:

Tycker inte det är en särskilt bra ide, Rpi är makalöst långsam på USB Fick ut ungefär 5 MBps till min externa disk, som dock hade NTFS vilket var en del av tjuven.

Haha, exakt! Nä men pi'n drar ju ofattbart lite el och ett plus är att den är tyst och tar väldigt lite plats!

Av subtector
Skrivet av Webhallen:

Hej. Hmm märkligt. Det kortet ska inte vara med idag. Har blivit något fel.

Det kommer att bytas ut mot en annan produkt så fort våra grafiker kommer in nu på morgonen.

Skickades från m.sweclockers.com

Ofan! Vet du om ni kommer ha sale på gtx770 någon gång under den närmsta tiden? Skulle vara gött

Av subtector
Skrivet av Rouge of Darkness:

är mest funktioner som skiljer dem åt.

B-xx är väll typ basic moderkort som klarar det den ska göra medans H-xx är lite mer advancerade med lite fler funktioner upplåsta och Z-xx är top of line chipen med alla funktioner upplåsta

för att se om din cpu kommer passa måste du kolla att du har rätt sockel och sen i manualen/tillverkarens hemsida så att de lagt till stöd för din gpu i biosprogramvaran är snarare programvaran än just chiptypen som avgör vilka cpu som stödjs och inte

Vad för roll spelar nummren efter B, H och Z ?

Av subtector

Chipset, vad spelar det för roll?

Tjenare! Jag funderar på att köpa ett nytt moderkort med minst 2st pci-e x16 portar.

Jag sitter för tillfället på ett moderkort med b75 chipset och en core i5 3470. Och jag undrar om chipset har något med processor kompalitet att göra eller om sockel är 'det enda' som spelar roll.

Av subtector
Skrivet av Webhallen:

hehe allt annat än lata kan jag lova, däremot massa projekt att stå i och allt läggs i olika prioriteringsordning.

Märkte något angående dagens julkalender. Om man kollar på reklamen till höger på sidan så kostar 280x 1999:- men sedan om man klickar sig fram till kortet så står det 2399:-

Bilder

Av subtector
Skrivet av Webhallen:

Jag har bett vår IT att fixa detta, tydligen var det inte så lätt som att bara lägga in sorteringsalternativen "där också".
Men de jobbar på det, ETA är strax efter nyår.

Verkar vara rätt lata IT tekniker ni har Eller bara väldigt mycket att göras och fixas!

Av subtector
Skrivet av Sabelskiöld:

Fast han skrev ju iofs "Otroligt att ett grafikkort ett helt år efter release forrtf håller kungakronan" och inte "Otroligt att 1 grafikkort ett helt år efter release forrtf håller kungakronan" , lär dig skillnaden.

*suck* Vafan fumlar du om?..

Av subtector
Skrivet av Stefan93:

Varför köpa det då jag är ett moderkort ifrån den uppgraderade riggen. Eller faktiskt ett 1155 moderkort till och jag har både pentium riggen och i5..

Har 3 nätagg för tillfället. Varav 2st ligger på minst 630W och det tredje på 300W.

Av subtector
Skrivet av elajt_1:

Såhär i efterhand så inser jag att det kanske inte är det smartaste att skriva en sådan grej. Hur som helst, skall man lätt värma nån komponent i ugnen så se till att batterier inte finns med

Nä! Skojar du? Skall man lätt värma nån komponent i ugnen så se till att lithium batterier finns med!

Av subtector
Skrivet av spikey13:

Sett flera test där 690 presterar snäppet bättre än 2 680sli.
Men det är marginella skillnader +- 1 fps

Otroligt att ett grafikkort ett helt år efter release forrtf håller kungakronan.

Känns lite fel att säga "ett" grafikkort när det gäller både 7990 och 690..

Av subtector
Skrivet av Rouge of Darkness:

håller med bästa är nog troligen om man har någon strömsnål platform att utgå från t.ex en atom/fusion apu eller liknande de brukar vara relativt strömsnåla runt 10-30w i idle (TBP 18W på en e-350 fusion apu) kanske något högre vid belastning.

medans en P4 brakar iväg uppmot 100w (tdp 50-100W beroende på modell) de är ju kända för att mer eller mindre vara bordsgrillar...

Raspberry pi, en usb hub och en jävlar massa externa hårddiskar?

Av subtector

Om jag var du skulle jag köpt en Raspberry pi, en usb hub och en jävlar massa externa hårddiskar sen gone wild and crazy!