Inlägg

Inlägg som Total_Cu har skrivit i forumet
Av Total_Cu

Gå vidare

På nått vis måste vi gå vidare. De som drabbas mest är äldre som bara vill betala räkningarna och surfa på Aftonbladet. De flesta andra kommer ändå ha lämnat Windows 10 och ha en dator som är godkänd för Windows 11.

Av Total_Cu
Skrivet av Youngshield:

Köpte ett Phanteks Evolv Shift för ett SFF-bygge strax innan jul. Det visade sig att power-knappen på chassit var trasigt. Jag fick skicka tillbaka det till Komplett. Nu har de haft chassit i Norge i två veckor....Jag handlar nästan alltid från Inet och under de senaste åtta åren har jag haft tre reparations/garanti ärenden. Vid ett fall skickades en ny vara med vändande post (två dagar från kontakt till ny vara), en gång tog ett reparationsärende två dagar hos Inet och när en Mac hade problem tog det 5 arbetsdagar eftersom de fick skicka vidare datorn till en Mac-specialist.

Är Komplett-tiderna normala och jag bortskämd med Inet? Med transporttid till Komplett Sverige och sedan vidare till Norge har jag snart varit utan vara i tre veckor och ännu inte ens inte fått besked om/när jag får en ny eller reparerad vara.

Du får ärendehantera tillbaka. Ring Komplett nu. Händer det inget så ring varje dag tills det händer något. Tar det längre än 30 dagar så krävs pengarna tillbaka och en kompensation; alternativt en likadan produkt och något annat för besväret.

Av Total_Cu
Skrivet av joakim99:

Det borde du kunna lösa lätt genom att tydligt säga att du inte har några inkomster från näringsverksamhet. Då kommer du fortfarande kunna briljera.

Jag kan då påstå vilken inkomst som helst? Bäst att skriva ut på LinkedIn.

Av Total_Cu

Men vad tråkigt. Nu kommer jag inte offentligt briljera med mina skyhöga Inkomster. Det är viktigt att skydda alla Ebbaanhängare och skattefuskare.

Av Total_Cu

Egentligen inget nytt. I Kubal fd Gränges i Sundsvall tog de rätt på överskottsenergin. Det är nästan underhållande att titta på LTT när de labbat med detta på mer amatörnivå. Helt rätt att ta vara på energi. Men anläggningar blir mer invecklade.

Av Total_Cu

Jag har bara ett större problem. Jag har inte tid. Jag har inte ens tid att hitta fel. Men jag kan absolut hålla med om att fabriksinställningarna på teven ofta suger. Speciellt på teves som är köpta billigt på någon mataffär. Även om man försöker kalibrera in dessa blir färgerna helt fel. Sluta vara dumsnåla. Man behöver inte köpa det dyraste, men inte häller det billigaste. Men passa på att försöka njuta av det inperfekta, tänk spelkänsla på 80-talet.

Av Total_Cu

Det finns absolut inga garantier med PostNord. Varutransporter är det som fungerar bäst, allt annat är extremt ojämn kvalitet. Har man en koncernxhef som ska tjäna nästan en miljon i månaden trots problem i Danmark och alldeles för stora volymer i förhållande till personal blir det så klart problem. PostNord har en djungel med tjänster på svengelska som de knappt själva har koll på. De har blivit bättre, men de måste fortsätta förenkla och förbättra. De tekniska förutsättningarna finns, men även det kan bli en belastning. Personalen kämpar för att spara någon sekund här och där. En del kan inte ha ryggar kvar när de levererar gigantiska paket till jobbiga adresser.

Av Total_Cu
Skrivet av Johnnymann:

Inte billigt, kostade 450 kr under lång tid på flera olika ställen!

Är det ytterligare nåt rappel från Asus med två timmars batteritid och struliga uppdateringar i Crate? Mina erfarenheter är ifrån tangentbord och möss. Skulle vara intressant att höra om headset är bättre.

Av Total_Cu

Efter senaste köpet av komplett.se har jag lite konstruktiv kritik:
1. Gå inte ut i reklam med att ni har "Blixtsnabb leverans" när ni ofta inte har det. Att vänta nästan 3 dygn på en orderbekräftelse är för lång tid Senaste tiden har klagomålen haglat i diverse omdömen.
2. Skicka ut avtal till kund i tidigt skede. Se till att det stämmer överens med vad som är utlovat.
3. För "gröna" i lagret varor ändra era leveranstider från 1-4 dagar till 1-7 arbetsdagar. Vissa saker 1-14 arbetsdagar.
4. Se till att leveranser och tracking stämmer.
5. Välj leveranser hos PostNord som är mer flexibla. Låsta länkar för val är ej okej.
6. Förvänta er inte att kunden kan vänta 15 timmar vid dörren och ägna x antal timmar i telefon med er och PostNord.
7. Om ni sålt en vara med svenska som språk så skriv alltid på svenska. Även om man översätter en sak så kan det bli fel. Detta påtalade jag redan för 15 år sedan.
8. Vid kundservice och support ha som vana att svara på alla frågor då det annars kan upplevas som otrevligt.

Hoppas ni ser fram emot ärendet jag lagt hos Konsumentverket.

Av Total_Cu

Några råd är att alltid kontakta säljaren så fort som möjligt och ha tålamod. Har man jobbat på andra sidan vet man hur det är. Men jag får en känsla av att yngre idag inte vill vara besvärliga och hamna i kläm. Företag kan bara bli bättre om de får konstruktiv kritik.

Om någon är osäker läs konsumentköplagen när det gäller köp av företag, lag som de inte får kringgå till det sämre. När det gäller köp av privatperson gäller köplagen + ev avtal. Använd dessa lagar och avtal som ett stöd i kontakt med säljare. Ärendehantera själva med dagligt svar på samma sätt som säljaren gör så går det snabbare.

Av Total_Cu

Användare gör sig pengar på att stämma Google för en "gratis" icke fungerande inkognitofunktion. Mycket järvt av användare, men troligen gör de sig pengar på att fiska. Det var Google som var naiva, inte användarna.

Handen på hjärtat har jag aldrig trott på en inkognitofunktion utan att data samlas in. Om man kan begära ut insamlad persondata blir det öppet mål och det vet de som stämt Google. Det går enkelt att jämföra insamlade persondata. De som stämmer har även enkelt jämfört de tekniska förutsättningarna med vad som är utlovat i ev avtal som troligen är skrivits av någon som inte vet hur det fungerar.

I det här fallet rör det sig om att Google troligen samlar in lika mycket personuppgifter som från en vanlig användare. Inkognitofunktionen för mig har snarare två andra användbara funktioner. Det ena för att inte lokalt spara känslig information och det andra för att kunna testa saker utan att påverkas av vanliga inloggningar i webbläsaren.

Enda generella sättet att göra något till inkognito är att själv aktivt inte ge ut någon information. Kan ge några förslag som gör det väldigt trassligt för Google. Kan absolut finnas fler effektiva sätt. Helst ska åtgärder göras både i nätverk och i mjukvara.

Ett sätt skulle vara att surfa via en proxy eller VPN; då blir det svårt att lokalisera. Använda sig av ett lite udda operativsystem och webbläsare; då kommer funktioner automatiskt saknas. Inte tillåta tracking cookies 🍪; då vet inte Google vad du surfar på och kan inte anpassa reklam. Inte logga in sig med Google-konton eller motsvarande; kommer även stänga ner funktioner och inloggningar hos partners som använder sig av Google. Logga ut sig hos partners och ta bort godkända enheter.

Av Total_Cu

Sedan Maj 2022 har vi nya regler i konsumentköplagen. Kan vara bra att veta utifall man köpt en vara innan eller efter detta datum. De är mer till kundens fördel. https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-...

Det är jobbigt att reklamera, även mot Inet. Jag har reklamerat chassi, tangentbord, mus och lampa så fort jag upptäckt felen. Kan inte säga att upplevelsen har varit blandad. Känns som att Inet ofta väljer vad som är mest fördelaktigt för de själva, dvs inte alls det kundfokus som de propsar på. En del av personalen är som kalla stenar och andra tar emot konstruktiv kritik. Stå på er även mot Inet!

Av Total_Cu

Mitt råd är att undvika Klarna och PostNord. Klarna tar extremt lång tid på sig om något går fel och om man pratar med dem i telefon får man i regel ingen hjälp. PostNord är extremt ojämn i sin kvalitet och att reklamera direkt mot PostNord är oftast omöjligt. Den som vill kan följa mitt senaste ärende med Klarna del 2: https://youtu.be/uLoXk6sr7aQ

Av Total_Cu

Vet inte om det här är rätt tråd för att få tips. Min familj kikar efter 1-2 gamingstolar i textil under 2000:- styck som gärna kostat mera. Jag har t ex tittat på https://paracon.se/shop/paracon-brawler-gamingstol-140521p.ht...
Intressant märke i Danmark men är det ett bra märke? De verkar även sälja billig import med tveksam kvalitet.. De personer som ska använda stolarna väger garanterat under 100 kg. Kanske värt att säga. Hur är de gamingstolar som kostat över 3000:- och nu säljs för ca 1300:-? Är de ett dugg bättre då recensionerna varierar?

Av Total_Cu

Julklappar. Bra reminder. Får se vad det blir!

Av Total_Cu

Ica gjorde en Lidl. Antar att de redan kör sopor och att de snart även levererar från och till privatpersoner i den undre världen. Blir väldigt fräscht att hitta en puffra i salladsdisken.

Av Total_Cu

Asus gör det igen. Just när de ligger på topp gör de bort sig. Vi konsumenter har rätt att ställa höga krav på dyra produkter som Asus x670e.

Av Total_Cu

Reklamation PostNord

Jag har skickat och tagit emot några hundra brev och paket varje år. PostNord är det företag jag litar minst på vad det gäller reklamationsärenden. De har aldrig ersatt mig för något. Trots att saker är paketerade enligt konstens alla regler med kartong och emballage säger de bara att det inte är tillräckligt paketerat. När de slarvat bort något har de aldrig heller tagit ansvar. Numera avtalar de bort reklamation till det företag som skickat något, finns lite olika variante. Satt ganska nyligen i två timmars telefonkö. När jag kom fram blev jag lovad återkoppling på mina synpunkter om PostNord (djungel av tjänster och dåliga reklamation), men det hände aldrig, liksom alla ggr förut. De fortsätter den tradition som Posten hade, skitdålig service för privatkunder. Enda bra med PostNord är troligen de få ställen där Företagspaket finns kvar, de kan ordna sådant som vanliga ombud inte klarar av tex fullmakt åt en person att ta ut annans post och paket. De är egentligen det enda som finns kvar av gamla Posten..

Av Total_Cu

Elon var intressant för några år sedan. Men hans ego börjar ta mer och mer plats i medierna och därför gillar jag inte honom längre. Han borde ägna sig åt sådant han är bra på och sluta jävlas med andra. Några exempel:
1. Hans syn på att producera barn och sedan inte bry sig om sin avkomma även tänkt rädda världen på det sättet.
2. Heardaffären
3. Sunkig syn på sina anställda och deras behov.
4. Liberal syn på droger.
5. Flytt av verksamhet.
6. Twitter
Listan går göra längre och speglar en person som tar oansvariga risker på andras bekostnad.

Av Total_Cu

Jag drog ner på spelandet 2013. Mina ögon pallade inte vissa spel. Hade dock inga större problem att jobba på teknisk support. Jag spelar ganska sällan numera för jag känner inget krav. Med sämre syn, trötthet av allergier, frakturer, tinnitus, hjärnskakning och invärtesproblem så är mycket annat mer lockande.

Jag har ägnat tid till att umgås med släkt och vänner. Intressen har skiftat till att resa, motionera, tänka på kost och se film med flickvän. Jag hade en period jag satte mig in i Linux. En period med molnbaserade tjänster. En period att leta efter relationer. Gått ofta på fik periodvis men blir aningen dyrt. Haft period då jag spelat retrospel och pysslat med retro Amiga och Sega. Senaste två åren har jag hållit på med PC-hårdvara igen och byggt datorer åt andra. Det är ett jättebra intresse förutom alla nötter till handlare.

Jag har även hållit på med att odla växter och pysslar om andras husdjur. Har även skapat YouTube-kanaler och följt andra. Då blir det content och göra enklare musik. Om man ser hela livet som ett spel med oändliga möjligheter blir livet även mer meningsfullt.

En del här tipsar om att snickra och det kan absolut vara kul om man vill använda händerna, liksom andra hantverk. Ser många yngre tonåringar som fastnar i spelandet, men de gör inget åt det. Är precis som att de bestämt sig för att spela, men vet inte varför. En del är spelberoende och kanske letar den där första känslan igen.

Till alla som fastnat i gamla vanor kan det vara en bra idé att varje dag försöka bredda sitt perspektiv. Ni kommer få ett mycket rikare liv. Ni kan komma tillbaka senare med t ex spelande.