Inlägg

Inlägg som MaKerS har skrivit i forumet
Av MaKerS
Skrivet av Krisilicous:

God kväll, kära swecklockare! Jag har tyvärr råkat ut för ett smärre problem och önskar att få höra era åsikter och tips om hur jag ska gå tillväga!

Hur problemet upptäcktes:
Datorn hade gått in i standby läge från att inte ha blivit använd på 1 timme. Jag sätter mig vid den och får inte den att gå ut ur standby (skärmens POWER-knapp blinkar utan respons på bildskärmen). Alla USB enheter har släkta LEDs (ducky shine 2, deathadder 2013).

Åtgärder jag har provat:
-starta om datorn (cirka 20 gånger)
-Koppla ur alla USB-enheter samt ethernet-kabel (och starta om)
-Koppla ur DVD-läsaren
-Ta ut och sätta i RAM stickorna
-Kollat min PSUs alla anslutningar så att de sitter rätt
-Provat en annan skärm

Fläktarna i min dator går igång när jag startar datorn, som är för övrigt kopplade till moderkortet, men jag får ingen beepande felsignal. Inga av LEDsen går igång på min kringutrustning oavsett vilka USB-uttag jag provar

Speccs:

4770k
Gigabyte z87x-ud5h
4x2 Gb vengeance pro
Powerzone 1000W
MSI gtx 780

Kringutrustning:
Ducky shine 2 TKL
Razer Deathadder 2013

Dold text

Efter att ha googlat omkring så verkar folk i samma situation (svart skärm vid startup, dvs helt svart och ingen access till BIOS eller dylikt, och att alla USB ej är responsiva) verkar komma fram till moderkortet som är slutkörd. Undrar bara om någon här vet något annat om situationen eller kan instyrka på att det antagligen är moderkortet som får åka på en resa till reparation?

Tack på förhand för er tid!

Kan vara PSU:n som är håller på att dö och inte kan ge tillräckligt med ström. Har du ett annat agg du kan pröva? Ta ut GPU:n och testa med integrerad grafik för att se om det funkar

Av MaKerS
Skrivet av godspeed:

Ifall du har en ASUS laptop, jepp, då blir det ofta problem med det här, och supporten hjälper dig inte (egna erfarenheter) ifall du raderar din originaldisk och sen inte kan installera om igen, de har typ noll recoveryskivor och man får skicka in den för att fabriksåterställa o ha sig, jag fick pröjsa 1200kr tror jag det var totalt för min egen som jag korkat nog inte gjorde rätt på

Kom nyss på att jag har tillgång till MSDNAA då jag läser på chalmers Det blir nog enklare att formatera ssd:n med windows 8 från MSDNAA istället

Av MaKerS

Produktnykeln kan tydligen hittas genom detta programvara. Men det jag undrar över att kommer det bli strul med att windows tror att det är en falsk kopia då en hårdvara har bytts ut?

Av MaKerS

Återställningsdisk efter byte från HDD till SSD

Hejsan, det är så att jag tänkt uppgradera ett utav mina laptops som använder HDD till SSD. Det är windows 8 förinstallerat på laptopen. Det jag undrar över är hur jag skall göra med formateringen av SSD:n. Skall jag göra en återställningskopia på en DVD av HDD:n och senare installera det hela på SSD:n eller ska jag installera windows 8 "färskt" och isåfall hur ska jag ta reda på produktnyckeln?

Av MaKerS
Skrivet av KoloN:

Hej alla. Har inatt haft min Xperia Z Ultra i framfickan och när jag skulle ta upp den så var skärmen spräckt. Den var spräckt från mitten där "låsknappen" sitter och flertalet sprickor har letat sig ut över skärmen. Skärmen är helt obrukbar dessutom (svarar inte på touch). Jag har inte upplevt att kan varken stött i någonting eller knäckt den mot något. Det ser rätt uppenbart ut att våldet som åsamkat skadan kommer från att telefonen har böjts och spänningen i skärmen har fått den att spricka.

Då jag upptäcker att man är helt utelämnad när det gäller garanti på telefoner (måste själv betala för ett rekommenderat brev, om inget fel upptäcks så blir man debiterad 300kr, om det inte täcks av garantin så får man ett kostnadsförslag på reparation och även stå för frakten hem på egen hand) så undrar jag lite vad det finns för möjligheter. Jag vet inte hur många 1000-tals människor jag sett gå runt med trasiga skärmar på deras Iphones, är detta specifik att Apple inte tar dessa eller är det någon annan anledning? Det känns ju helt vansinnigt att man inte ska kunna bära med sig en MOBIL telefon (i exempelvis en ficka) utan några större problem.

Är man körd redan från start? Känns ovärt att punga ut 500kr för att bli örfilad.

Alltså, ifall du bara haft den i fickan när du gått runt på dagen så skulle det vara väldigt konstigt. Dock så har du haft den när du sover, och man vet inte precis vad man gör då, du kan råkat ha slagit den mot en vägg eller liknande. Alltså.. Anledningen till att folk går runt med trasiga iPhones är absolut inte för att Apple inte tar emot dom. Utan man måste betala en viss summa själv allteftersom det inte tillhör garantin, och dom flesta vill inte betala självrisken så dom väljer att använda iPhonen tills den dör istället och köper en ny efteråt.
Men vart har du köpt telefonen? Kan du inte lämna in den i butik så att du slipper fraktkostnaderna? Jag tycker att företaget åtminstone borde skicka en fraktsedel och bjuda på frakten. Debiteringskostnaden på 300:- ifall inget fel upptäcks.. Alltså.. Ditt problem är ganska svårt att missa då skärmens framsida är trasig och touchen inte fungerar. Så du kommer slippa avgiften på 300:-, men du kommer få betala en annan kostnad säkert mellan 500-1000:- (eftersom kostnaden för att byta skärm inte ingår i garantin) för att byta skärm (om du inte har försäkring, då blir det säkert billigare) Kolla med hemförsäkringen också, min granne hade ett liknande problem med sin iPhone, han betalade cirka 500:- och resten betala hemförsäkringen och han fick en helt ny iPhone istället.

Ursäkta att det blev luddigt, skriver från en telefon.

Av MaKerS
Skrivet av deadich:

yeah, tror knappast att du kommer ha nytta av upplösningen när du tittar på film. Bara av panelen isf.

Vet du dock ifall datorn skulle klara av skärmen i teorin? Och har du en sida du kan länka till?

Av MaKerS

Kommer byte av Full HD till QHD fungera?

Hejsan, jag har en laptop (som jag inte minns namnet på) som har en i3:a (sandy- eller ivybridge minns inte exakt). Den har även 4GB ram (kan tänkas uppgradera till 8GB ifall nödvändigt) och en Samsung SSD EVO Basic 840-Series 500GB mSATA. Den använder integrerad grafik och används främst för dokumentering och lite filmtittande. Anledningen att jag inte kan skriva exakt vilken CPU det sitter på den är för att jag inte har tillgång till dator just nu. Det jag undrar är att kommer en sådan dator klara av en 2560x1440 IPS skärm eller inte? Jag vill sätta dit skärmen för att göra filmupplevelserna bättre, men det finns ju inte många QHD filmer för tillfället så är det värt det? Skulle någon också kunna länka till en sida som säljer skärmar i olika storlekar?
Skärmstorleken minns jag inte heller men den ska vara runt 13-15 tum.
MVH
MaKerS

Av MaKerS

Förmodligen en kortslutning som alla andra säger då den stängs av direkt och usb:en känns väldigt varm. Dock kan detta som sagt leda till att något skadas, så det är ingen bra idé att leka med usb-portarna, för innehållet i usb:n och usb:n själv kan ta skada. Om inte delar i datorn gör det också, så det är nog bäst att inte leka tills någon som har erfarenhet inom just detta kan beskriva en lösning till ditt problem

Av MaKerS
Skrivet av samuelwa:

Nej, går inte att göra mycket via mobilen, förutom att skicka och ta emot mail.

Jag tänkte mer något i stilen att du trycker på "förnya lösenord" på datorn och skriver in mejl adressen (alternativt via safari), då får du ett mejl där du får en länk till hur du kan ändra ditt lösenord, och sen ändra via den sidan kanske? Eller är det så pass illa att det inte ens fungerar med "glömt lösenord/förnya lösenord" metoden?

Av MaKerS
Skrivet av samuelwa:

Hej, idag när jag skulle logga in på hotmail via datorn så kommer det upp att någon använder detta kontot och att det är spärrat tillsvidare. Jag ska ju då fylla i något jävla frågeformulär och självklart så kommer jag ju inte ihåg allt detta. Och det jag kommer ihåg räcker inte för outlook tydligen. Jag undrar hur jag ska göra, någon som vart med om samma sak och löst det?? Grejjen är den att jag är fortfarande inloggad på hotmail via iphonen, och tydligen så kan jag fortfarande ta emot mail. Men det lär väl inte ta lång tid innan jag inte kan det längre. Behöver verkligen hjälp!

mvh Samuel

Kan du inte testa ändra ditt lösenord via din iPhone?

Av MaKerS
Skrivet av 1342William:

Nu den senaste tiden har jag fått out of memory rutor och det har aldrig hänt innan och idag när jag skulle köra Battlefield 3 så blev det en blåruta och datan startades om.
Kan det vara ram minnena och behöver jag köpa nya?

skulle du möjligtvis lista dina komponenter är du snäll? Det är förmodligen vramen som inte räcker skulle jag tro. Har du möjligtvis något på medan du spelar bf3? Kan du också kolla fysiska minnes aktiviteter under kontrolpanelen. Hur många % används då du kör bf3?

Av MaKerS
Skrivet av JimmieSan:

Är ute efter ett par snäckor med mic, men tyvärr är nästan allt idag in ear skit.
Har provat typ 20 olika men får enormt ont i örongången vilken storlek jag än använder.

Just nu har jag gamla ipod snäckor som sitter perfekt.
http://cdn.head-fi.org/4/48/489c6460_ref_03ipod_buds.jpeg

Någon som har tips om det finns några bra/vettiga sådana här fortfarande?

Fick fram detta genom att googla "apple hörlurar"
http://store.apple.com/se/iphone/iphone-accessories/headsets#!
Det finns olika varianter, jag har dom nya hörlurarna för iphone 5/5s och ljudkvaliten är superb, plus att det inte gör ont alls när den sitter i örat och faller inte lika ofta! Jag hade problem innan med tidigare hörlurar med att jag fick ont och in-ear hörlurarna gick ur örat, men dom jag har nu är fantastiska. Annars finns det andra alternativ att välja på också. Om det är så att du måste ha just dom kan du ju annars söka på "iphone 4 hörlurar" på google

Av MaKerS
Skrivet av f@boy:

Det är en sak du ska göra, bara en sak och det är att ringa supporten eftersom du har garanti på den.
Sluta sitt här och läs halvgissningar, RING!

Alla andra som skrivit här har också sagt att han ska ringa supporten, men varför inte felsöka medan man kontaktar supporten och väntar på en retursedel? Ifall problemet är så litet som 1 ramsticka så kanske han inte vill bli av med datorn i någon vecka? Men visst, jag håller med f@boy, ring supporten och få det utbytt på garantin

Av MaKerS

Ursäkta mig, kör check disk menade jag och kolla på alternativet health, har för mig att man skulle göra sådär där står det ifall hårddisken mår bra eller dåligt. Kolla även med memtest för att utesluta rammines fel, och då tror jag också på ett fel med nätagget då cx-serien hos corsair är kända för att vara av dålig kvalite. Dock så måste cdon lösa det i varje fall, även om det skulle hända att själva garantin tar slut har du fortfarande reklamationsrätt i upp till tre år, så en rma är det du bör göra så länge du inte tappat datorn/sparkat till den så du lyckats ge den en användarskada

Av MaKerS
Skrivet av PutteKarlsson:

Tror nästan det är ett elfel. För när jag startar datorn så ser jag direkt ifall den kommer starta eller inte. Tangentbordet och musen lyser upp om datorn startas som den ska, annars så är de nedsläckta.

Skrivet av PutteKarlsson:

Tack! Hur ser du att min SSD underpresterar?

Som han ovanför mig sa så spelar det ingen roll om dom fortfarande säljer eller inte. Du som kund har rätt till garanti och ifall det uppstår ett problem har du rätt att skicka tillbaka varan. Kontakta Cdon:s kundtjänst, ifall du lyckas lösa det med dom så återkommer du med att Cdon löst det. Annars kan du också kontakta thor:s kundtjänst och prata med dom. I värsta fall kan du felsöka själv, testa ramminernas hälsan med memtest.

Av MaKerS
Skrivet av PutteKarlsson:

Windows 7 (Service Pack 1)

Intel® Core™ i7-3770K CPU @ 3.50GHz

NVIDIA GeForce GTX 670

(MSI) om det gör nå skillnad. Något mer som behövs?

Skrivet av PutteKarlsson:

Datorn är kring 1 år gammal (köptes som ny), problemet började för 3 dagar sedan och har aldrig strulat på något sätt alls tidigare. Köpte den hel och den är utav märket (Thor).

Vad har du för nätagg? Hdd/ssd? Har du tillgång till annan hdd/ssd? Jag tror att det är den som strular men innan vi drar några slutsatser testa hälsan på hårddisken med crystaldisk och hälsan på ram-minnena med memtest. Var inte orolig, du har ju garanti, vart köpte du den ifrån? Ifall det inte löser sig så kontaktar du bara kundtjänst till butiken du köpte den ifrån och säger att du vill göra en rma och beskriver ditt problem

Av MaKerS
Skrivet av PutteKarlsson:

Behöver ni veta mer så bara säg till!

Dina komponenter? När startade problemet? Har du lagt märke till ett problem innan? Är datorn begagnad/ny? Byggde du datorn själv, eller köpte du den hel? Ifall du byggde den, har du lagt dit distanserna (min första dator byggde jag utan distanser och den fungerade i ett år helt perfekt tills en dag så slocknade den varje gång jag starta den, och det fixades med att lägga till distanser)? Skriv så mycket du kan, bättre för mycket än för lite

Edit: Var inte oroligt, ifall den bara är ett år gammal så har du ju garanti på den, så det är bara att göra en rma ifall det inte skulle lösa sig

Av MaKerS
Skrivet av RiHjD:

Nej korrekt, även raden där man ändrar själva ration från 35 till något högre, det alternativet finns inte ens med på bilden. Kan det vara så att jag fått en defekt 4770K som egentligen är en "inte K" ?

Kan du lägga upp en bild? För jag tycker att du inte vet vad du gör och pratar om dessvärre. Jag uttrycker mig inte såhär för att kränka dig utan för att hjälpa till. Det är inget man ska skämmas för (att inte veta hur man överklockar datorn)

Av MaKerS
Skrivet av Maarlow:

Kolla upp Rust/DayZ/7 Days to die, dom har liknande koncept som du letar efter

Skrivet av waspen123:

DayZ är ju inte exakt vad TS önskar, 7 Days To Die dock kanske! Rust är väl även lite så, men dom ska väl ta bort zombies? :/

Finns även Nether där man har typ HQ och skydda då och då, men inge "bygga" och så än så länge. läggs dock till saker hela tiden

Skrivet av segafreaktwo:

Rust har inga zombies idag och det är skönt att slippa! Rust är roligt tycker jag! Mkt bättre än dayz om du inte har jätte mkt tid att spela så klart

Skrivet av Maarlow:

På DayZ modden vet jag att det finns serverar som man kan bygga basar på osv har inte satt mig in i det helt men det ska finnas har jag sett...På Rust har man redan tagit bort alla zombies men tycker endå det är rikigt kul och som sagt "liknande koncept" men väldigt simpelt. 7 Days to Die är väl likanande va TS söker men tycker persoligen inte det är jättekul.

Har testat nether var ett tag sen men då fanns det inte så mycket att göra och va inte så värst kul, men kanske har blivit bättre

Skrivet av emilgf:

7 Days to die, Project Zomboid?

Skrivet av DDemis:

Det låter som att det hade varit roligt med ett zombie strategispel

Skrivet av Peterboxy:

Jag gillar 7 Days to Die, fast inte så mycket ett strategispel.
Mer ett vuxnare Minecraft med zombies, och zombiehundjävlar!

Tackar för alla svar! Jag kommer kolla upp alla spel så fort jag har tillfället. Tack i förväg!
MVH!
MaKerS

Av MaKerS

Söker zombie/strategy spel

Hejsan, jag söker ett spel där världen börjas ta över av zombies. Där din uppdrag är att bygga en ny stad, skydda den med murar, söka sig ut för att hitta ny mat/tillgångar och nya överlevande för att ta till staden. Finns det ett sådant spel?
Tack!
MVH