Inlägg

Inlägg som WoG har skrivit i forumet
Av WoG

Happ, inget stöd för Oneplus ännu då. Inte direkt som att jag var sugen på stadia innan men..
Geforce now fungerar iaf utmärkt på min telefon

Av WoG

Hahaha störtskön

Fler oskyldiga practical jokes tack!

Av WoG
Skrivet av PatrikNordstrm:

efter ditt inlägg och en del grävande så blir detta mitt val för min andra runda av witcher 3

Haha jo den är ruskigt grym, jag är väldigt kluven hur jag vill spela. Inser att jag är alldeles för dålig för att spela med EE i standardutförande, så funderar på att prova med det och ge mig själv typ 3x HP och skada eventuellt. Ruskigt välgjord mod/samling iaf!

Av WoG

Bytte ut nästan hela datorn nu under BF.

5820k -> 9900k (4100:-, beg)
-> Aorus Z390 master 2990:-
-> 32GB DDR4 3600mhz/cl16 2200:-
1080ti -> Aorus 2080 super waterforce 1000:- (i mellanskillnad)
-> MP510 960GB 1300:-
-> Celsius S36 600:-

Det jobbiga var bara att nya chassit jag köpte (Meshify C) passade perfekt för mitt gamla grafikkort + datorn jag byggde, men när det byttes ut på garanti så gick inte nya in.. så fick gå tillbaka till gamla chassit..

Funderar lite på om jag ska köpa ett Be Quiet Pure Base 500

Av WoG
Skrivet av emilakered:

Nu när väldigt många, rekordmånga faktiskt, börjar spela The Witcher 3 (igen) behöver vi snacka moddar! Första gången jag drar igenom en titel brukar jag försöka hålla mig ganska standard, undantaget någon texturmod för äldre titlar. Men, när jag väl klarat något eller i alla fall satt mig in såpass att jag vet vad jag gör – då jävlar.

Tänkte därför vi kan samla lite bra modtips och diskussioner, fyll på! Just nu kör jag med..

The Witcher 3 HD Reworked Project

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021
Högupplösta texturer till.. massa olika saker. Rekommenderas verkligen att ha som bas. Påverkar inte story/gameplay, funkar även för förstagångsspelare!

Super Turbo lighting Mod

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/657
Fixar och donar med ljussättningen i spelet, kort och gott. Påverkar inte story/gameplay, funkar även för förstagångsspelare!

All Quest Objectives On Map

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/943/
Piffar upp kartan med alla quest objetives. Du kan även byta aktiv quest från kartan. Påverkar inte story/gameplay, funkar även för förstagångsspelare!

Nitpicker's Patch - various visual fixes

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2117
Fixar en del viuella buggar och annat. Påverkar inte story/gameplay, funkar även för förstagångsspelare!

Over 9000 - Weight limit mod

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3
Gör precis vad den låter som. Ändrar så att Geralt kan bära 9000.. viktenheter. Vad de nu är.

Increased Creature Loot

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/38
Modifierar loot från djur, monster och människor. Går att justera en del.

Indestructible Items

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/342
Vapen och utrustning går inte sönder över tid. För den som tröttnat på att reparera i tid och otid!

Auto Apply Oils

https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/625
Applicerar automatiskt oljor på ditt vapen när du går in i strid, baserat på vilken typ fienderna är. Du måste fortfarande ha oljan i ditt inventory.

Hur är det möjligt att vi inte har med den största och mest otroliga modden som skapats till Witcher 3?

Witcher 3 - Enhanced edition - https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3522

En av de största men ändå enklaste moddarna att installera, gör om hela spelet på många sätt, ffa combat som går från att vara pointless spammande till otroligt utmanade och spännande fighter a la dark souls.
För min del lite väl svårt så har dragit ner svårighetsgraden en aning i modden, men gör spelet helt klart mycket mer intressant att spela.

Den + HD reworked project fungerar perfekt tillsammans.

Har man antingen redan klarat witcher 3 förr, eller gillar utmaningen när man spelar så är W3EE perfekt för dig!

Vill man ha lite mer barnvänligt witcher så kan jag också tipsa om No more nudity - https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2932 - som sätter underkläder på folk som saknar det i spelet/scener etc.

Dessa tre är de enda jag har installerade, fungerar perfekt ihop och många moddar i listan är inkluderade i W3EE på ett eller annat sätt. Går att ändra sjukt många inställningar direkt i den modden

Av WoG
Skrivet av Alling:

Varför just 16 bitars färgdjup per kanal?

Ingen aning, såg att det var högsta alternativet så tänkte det var bäst

Skrivet av Laxpudding:

@WoG: I praktiken kör man inte 16 bitar till en skärm eftersom ingen konsumentskärm har någon kapacitet till annat än 10 bitar och då är den 8 bit+FRC. Men 10 bitar behövs för HDR. Kör man väldigt hög upplösning som 8K ligger färgseendet en god bit under upplösningen och därför bör heller inte exempelvis 4:2:0-subsampling vara ett problem, särskilt inte för spel.

DSC-komprimeringen – tja, jag tror det när jag ser det – men där har vi en "visually lossless" komprimering som lär kunna addera ytterligare en halvering eller mer om man får tro teknikens förespråkare.

Då hamnar vi på 128 Gbps för 8K/120-8-bit – som blir 160 Gbps för 10 bitar – som blir 80 Gbps med 4:2:0 som kanske kan halveras med DSC och vi är på 40 Gbps, inom gränsen för vad som i praktiken lär fungera med enklare kabel och Displayport 2.0.

Aha där ser man! Då förstår jag äntligen varför man pratar om just 10bitar när det kommer till HDR.
Okej, så om DSC-utvecklarna har rätt i de som sägs att de kan halvera strömmen så kan vi i bästa fall lyckas driva detta på en DP 2.0. Coolt!
Ser fram emot den recensionen!

Av WoG
Skrivet av Laxpudding:

@WoG: HDMI och DP specas i gigabit per sekund och man brukar räkna in overhead i den specen för kodning och datastruktur.

Nu kommer exakt timing att variera. Men lite snabb överslagsräkning så kräver 4K/UHD/2160p i 120 Hz och 8 bit 4:4:4/RGB att det finns ca 32 Gbps.

För 8K måste fyrdubbla och för 16bit måste vi dubbla. Så ca 256 gigabit/s. Högst troligt mycket lägre pga av effektivare timing.

DP 2.0 kommer inte klara 80 Gbps på något enkelt sätt, utan där handlar det om lösningar med fasta kablar. 40 Gbps verkar den mer rimliga gränsen för lösa standardkablar.

Tack för svar!

Ja insåg att jag angett fel enheter o skrivit stort B istället för litet b som i bit(s?).
Men då räknade vi ungefär rätt på faktiskt bandbredd som behövs för 8k 120hz 16bit 4:4:4 på ungefär 256Gb/s.

Vi behöver alltså parallellkoppla 7st DP 2.0 för att driva den då, vad tror du om att synka dessa..?
Med andra ord kommer det dröja lite innan vi ser 8k-120hz i någon större utsträckning på marknaden...

Av WoG

*flufftråd* Vad krävs för att läsa och spela upp 8k 120hz?

Hej!

Detta är en flufftråd efter att jag och en kollega försökt hitta vad som faktiskt skulle krävas för att spela upp en rå film i 8k 120hz.

Det vi vill göra är alltså följande:
Spela upp en rådatafil (från hårddisken) på en timme som är inspelad i 8k, 120hz, 16bit color depth, chroma sampling 4:4:4.
Sen kan man ju ta nästa steg att spela upp den strömmat från internet, vilka komponenter samt uppkoppling behövs då?

Nu vill vi ju såklart visa denna någonstans, då vill vi skicka den till en 8k skärm som klarar 120hz 16bit. Hur många kablar skulle vi då behöva?

Vad vi hittat är att red-kamerorna som spelar in i 8k 75hz verkar bli 7.2TB på en timme. Det leder till att det borde bli ungefär 2GB/s att läsa den filen, vilket många M2-diskar klarar. Värre är det med video outputen till skärmen då, där har vi inte bra koll nog för att kunna räkna ut om/hur det är möjligt.

1 timme 120hz 8k raw borde vara minst 11.5TB ungefär. Egentligen är det inte 4:4:4 då, men vi låtsas att det är det, då skulle det fungera med en Samsung PM1725b MZPLL12THMLA 12.8TB.

Enligt kramerav så beräknas det att bandbredden för att mata till en skärm skulle vara 215Gb/s i 8k 120hz 16bit (4:4:4 då gissar jag).
(https://k.kramerav.com/support/bwcalculator.asp)
Med tanke på att hdmi2.1 verkar ha stöd för 48GB/s så lär vi då behöva.. 5st hdmi2.1 parallellkopplade. Som sen ska synkas.. eller räknar jag fel?
DP2.0 gick upp till 80Gb/s som jag förstod det, så det räcker alltså med 4st DP2.1 som vi lyckas synka ihop...

@laxpudding kan du hjälpa oss i detta? =D

Av WoG
Skrivet av pv2b:

Det finns en sannolikhet att en smarthögtalare råkar plocka upp bakgrundsljud eller delar av ett samtal som ett "hot word". Ganska hög sådan. Hör inte till ovanligheterna att t.ex. Siri går igång och börjar babbla av sig själv för de som har iPhone, och det finns många dokumenterade fall där sådana inspelningar gått till human review just eftersom det efterföljande "kommandot" var obegripligt.

Att systemet skulle vara 100% säkert och bara går igång när man vill att det ska gå igång är alltså omöjligt med ett system baserat på hot Word

Sen kan man ju göra bedömningen att nyttan överväger riskerna, men för att göra den bedömningen så måste man göra en korrekt bedömning av riskerna.

(Ovanstående förutsätter för övrigt att den som tillverkat din smarthögtalare inte avsiktligen försöker avlyssna dig. Den möjligheten kan ju också men måste inte vägas in i en riskbedömning.)

Skickades från m.sweclockers.com

Nä såklart kommer de aldrig bli 100% säkert när det aktiveras med hotword, och absolut kan den råka spela in något som man inte menar säga till den. Räcker ju med att två pratar i mun t.ex etc. Men min kommentar var mer riktad till massan som är livrädd att de står på 24/7 och spelar in allt du säger i hemmet och skickar direkt till CIA samt alla reklambyråer i världen samt några hackare som sitter och lyssnar på allt du säger för att kunna ta allt du äger.

Av WoG

WOW. Det är ANDRA generationens Google mini, den kostar som minst 600~kr i affär idag. Helt sjuk, de ger bort den gratis inklusive frakt! Vilken grym julklapp, snacka om bra PR

Till alla er foliehattar som är rädda för att bli avlyssnade, gör en wireshark-spårning på din google home så kan du själv se att det går absolut NOLL nätverkstrafik innan du triggar igång den med hotwordet. Den är alltså 100% safe att använda.

Av WoG
Skrivet av Stefflo:

Lite roligt är det, jag har alltid gillat Intel och tycker de har gjort bra prylar men nästa gång kommer man kanske kolla mer på AMD som tycks lyckas på utvecklingssidan klart bättre.
Är väl något år fram innan man behöver köpa nytt hoppas jag men det kommer.

Det jag fortfarande saknar är väl i så fall spel som klarar av att hantera alla dessa kärnor som nu finns tillgängliga i CPU:erna då det just nu känns som att det sprungit ifrån. Att ha 16 kärnor som klarar 3,8 Ghz är skitsamma om spelet bara kan utnyttja en kärna ändå då man faktiskt gått ner till 3,8 Ghz istället för 4,8 Ghz.

Spel kan idag använda väldigt många kärnor, och stora fördelen med hur AMD hur designat sina processorer är att ju fler kärnor desto fler som potentiellt överklockar bra. I o med att amd-overdrive praktiskt taget sköter överklockning själv så får du ut väldigt mycket spelprestanda ur en ex 3900x då den själv överklockar alla kärnor typ individuellt och så högt det går, vilket leder till väldigt bra spelprestanda.

Av WoG

Sjukt bra spel! Det enda spelet jag äger på PS4 och då äger jag inte ens en PS4 (lånade en kompis för att spela!). Skulle vara grymt nice att kunna spela igenom spelet igen + expansion på pc o slippa 30fps!!

Av WoG

Skulle dock hålla mig borta från Acer, historiskt sett har de alltid tummat på kvalitén på alla ställen där det är möjligt..

Av WoG
Skrivet av timpelay:

@WoG: Returnera det?

Naah. Känns lite ojuste, plus att jag inte ids hela processen plus bjuda o köpa nytt för o spara nån tusenlapp

Av WoG

Köpte en ny för 2990:- för två dagar sedan.. :<

Av WoG

Produkt: Oneplus 7 pro (8GB+256GB)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/mobiltelefon...
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5125180
Pris: 6 790kr

Av WoG

Det blev moderkort, minne o en till m2 ssd. Musmatta o lite annat IoT-grejs också

Av WoG

Bjuder 4000+frakt om du kan skicka med kopia på kvitto

Av WoG

Om du säljer delarna var för sig är jag intresserad av att köpa moderkortet

Av WoG
Skrivet av Ratatosk:

ligger dock inte så bra till när det kommer till vrm/kylning etc
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFns...