Inlägg

Inlägg som WoG har skrivit i forumet
Av WoG
Skrivet av JohanFlodqvist:

Okej, tack för svar!

Jag tänker att jag tar bort kylaren och applicerar ny kylpasta och försöker få den att fästa ordentligt och ser om det gör någon skillnad samt passar på att rengöra kylaren ordentligt. Kan i samma veva skruva isär grafikkortet och lägga på ny kylpasta där med och rengöra det ordentligt.

Finns det något annat som kan ha blivit fel när jag bytte PSU och byte av kablar osv?

Jag skulle gjort en sak i taget och kollat mellan. Ta loss kylaren till processorn och lägg på ny kylpasta och sätt fast den ordentligt, se till att den verkligen sitter som den ska. Skruva i kryss etc. Kolla sedan dina temperaturer, är inte GPU-temps jättehöga så finns det ingen direkt anledning att skruva i grafikkortet o riskera att försämra något.

Av WoG
Skrivet av candybag:

Under förutsättning att man ens hamnar i kön och inte blir disconnectad, vilket tydligen kan hända. Jag hade siktet inställt på Gehennas, men börjar fundera på Firemaw tillsvidare. Jag vill spela på min fritid, inte köa

Är också villig att ta chansen att Blizzard öppnar character transfers från döda servers när den situationen uppstår.

Vill du spela på servern med flest svenskar är det Gehennas som gäller, där är vi riktigt många svenskar. Men spelar det mer roll att slippa köa när du loggar in första veckorna så är det bättre att du väljer en annan server

Kan vara värt att tänka på att det kommer ta hundratals timmar att ta level 60, så såvida du inte sitter 12-18h om dygnet så kommer det dröja många veckor innan man maxat ut. Sitter man så mycket klarar man nog lite kö när man loggar in ändå

Skrivet av Zoyadog:

Stämmer bra, fel av mig!

Smygpaste:ar länken till guilden här innan jag slänger ut nyheten imorgon! Komsi! https://discord.gg/E5zEFzq

Kommer de en separat discord för wow-guild? Eller körs det mer som ett hängställe som alla är välkomna i?

Nvm hittade nu, låååångt nere bland alla kanaler o listor..

Av WoG
Skrivet av candybag:

Är det fortfarande värt att spela på gehennas om det blir upp till en timme i kö? :S

Absolut. Du får nog räkna med mer än så. Men det kommer inte vara sån kö speciellt länge, efter några dagar så kommer det troligen bara vara lite kö på fredag/lördagskvällar. Iaf har det funkat lite så på retail, så det är min gissning

Av WoG

Gehennas here we come!

Av WoG
Skrivet av Frazeur:

Visst kan man överklocka lite, men i alla fall enligt Sweclockers tester så ger det i praktiken inga prestandafördelar alls. Någon känd överklockningsexpert uttalade väl sig också och menade att de nya Ryzenprocessorernas turbofunktion är så bra och överklockningspotentialen så relativt låg att det i praktiken inte lönar sig att överklocka.

Jag har en fråga: Varför ska du ha två SSD:n? Eller mer exakt, jag förstår inte riktigt vad du ska ha den lilla 120 GB 850 EVO:n till.

Jo så är det kanske. Får prova mig fram o se, om de inte blir någon vinst med överklock kan det ju alltid vara nice o hålla processorn rejält sval o kunna köra vattenkylningen på lägsta hastighet för o få ner ljudnivån annars

Har slängt in så motsvarande det jag har idag som möjligt för att det skulle vara realistiskt, det är gamla hårddiskar o grejer som jag har samlat på mig under åren haha Kör raid0 på två 120gb 850evo idag, blir rätt bra hastighet ändå som speldisk o så

Av WoG
Skrivet av z3poxx:

Jag köpte bokstavligen det chassit idag och installerade ett MSI b450 gaming pro carbon som e ett fullstort ATX och det gick in.
Lite tajt med USB3.1 kontakten men den fick jag till som jag ville.

Härligt!
Något jag klurar på är meshify c VS define c. Meshify verkar vara byggt för luftflöde, define för ljuddämpning. Hur stor kan skillnaden vara, o vad borde man gå för?

Skickades från m.sweclockers.com

Av WoG
Skrivet av Näbbdjuret:

Ett mitx mobo i ett chassi som rymmer atx kommer nog att se knasigt ut (även om det funkar) samt att du kan komma att sakna anslutningar för chassifläktar. Sen tenderar atx-mobo att vara billigare än mitx, så ta en titt på atx-kort också. Går att spara en tusing typ.

Jättebra poäng! Tänkte inte på att chassit klarar ATX-kort, ville egentligen har ett mindre chassi först men iom min stora vattenkylning har det blivit större o större o nu klarar det ju faktiskt ATX. Då lär jag byta moderkortet till -F-varianten då den hade lite bättre VRM'er och lite billigare. Dock inget wifi

Skrivet av perost:

@WoG: Som z3poxx nämnde så måste du uppdatera BIOS på det moderkortet för att det ska fungera, och moderkortet har inte stöd för BIOS flashback (d.v.s. att man kan flasha BIOS utan CPU).

Om du väljer det moderkortet så måste du alltså ha tillgång till en äldre Ryzen-processor för att kunna uppdatera BIOS och få det att fungera. Men vill du ha mITX så har du nog inget val, det verkar dåligt med såna moderkort som har BIOS flashback eller som är uppdaterade för Ryzen 3000 (som MSIs Max-serie). Alternativet är att köpa ett X570-moderkort, men då får du lägga på en tusenlapp till.

Jo just att bios måste uppdateras vet jag om, men det tror jag inte kommer vara något problem. Antingen får jag kontakta butiken i förväg innan jag köper något o ser så de kan uppdatera bios, alternativt får jag be amd skicka nån gammal prolle för o göra det typ. Vet att det brukar finnas lite lösningar för sånt.

Av WoG
Skrivet av Ryzer:

Ryzen 3000-serien går inte att överklocka på traditionellt vis.

Men har ändå sett många tester där man kan få ut litegrann extra, typ 5-10% över hela brädet iaf, spec med 3200Mhz-minnen?

Av WoG
Skrivet av z3poxx:

Vet inte hur jag missade detta men Celsius S36 kylaren går bara att montera i fronten. Tror dock att det kommer att passa pga det GTX 1080 ti e rätt kort på 266.67 mm och Meshify C med en fläkt i fronten tillåter 315 mm långa GPU'er. Med den kombon så får radiatorn vara max 48.33‬ mm och tror att Celsius kylaren e tunnare än så.

Tack för jättebra svar!

Just moderkort känns som det svåraste, jag vill kunna överklocka litegrann med marginal, så då gällde det att köpa ett mobo med bra VRM-phases. Som jag förstått det så är just ASUS Strix helt okej med 6+2 phases eller vad det är och rätt okej att överklocka.

Bra video, ska kolla igenom den o se om jag fattar nåt mer

Använt den här lite som referenspunkt, den verkar vara vettig

https://i.redd.it/7n48gewun0p21.png

Av WoG

Kompatbilitetscheck nyköp (stationär dator - går detta att bygga ihop?)

Hej!

Har kollat igenom lite olika delar som känns som ett bra bygge.

Men man vore ju dum om man inte tar vara på all kompetens o erfarenhet här, vad tror ni om följande bygge?

Blandat nyköp med sånt jag redan har:

https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=3906531&view=b

https://i.imgur.com/FOvM2WA.png

Det jag tänkte specifikt är vattenkylning + mobo + cpukylare + minne + grafikkort går i lådan utan att något krockar.

Tar gärna emot alternativa chassin också, ju mindre o tystare desto bättre samtidigt som alla komponenter får plats.
Ett alternativ jag tänkt på är Fractal Design Define C, verkar vara ungefär lika stort?

Nån som är grym på att räkna ut sånt här?

Av WoG
Skrivet av monster08:

Tre namn reserverade på Shazzrah Horde. Passa er Alliance.

Skrivet av Endokun:

@monster08: Blev Horde Shazz för mig också! Ses i Thr Barrens!

Skrivet av Wassle:

For the Horde!! Shazzrah blir det!

Skrivet av LeVvE:

Fick namnet Typ så får väl lova att typ spela på den servern.

@tvelander såg du va inne och klagade i Shazzrah Discord servern igår, hehe. Ska du spela där eller byter du till Gehennas?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av tvelander:

Shazzrah blir det för alla polare gäng är där. horde

Sorry för spam-citaten men kan vara bra att veta att nästan alla stora svenska guilds har bytt till Gehennas
Se http://nordicclassic.jinnis.se/ för mer info.
Finns säkert fler koalitioner men tror det här är den största, och alla svenskar går över till Gehennas inklusive många av de andra nordiska guildsen.

Av WoG
Skrivet av Nyhet:

Om knappt två veckor släpper Blizzard MMO-rollspelet World of Warcraft i klassisk skrud, och den som vill reservera sitt unika användarnamn kan nu göra detta.

Läs hela artikeln här

Kan ju vara nice att uppdatera inlägget med att nya servern som släpptes ikväll 20:00 är inofficiell svenskserver, Gehennas.

hänvisning: http://nordicclassic.jinnis.se/

Kan vara bra att veta för alla svenskar som är sugna på spela classic och skulle vilja spela med många andra svenskar

Skrivet av eldidy:

Eh? När man deletar en karaktär så blir väl namnet lockat i 30 dagar efter man tog bort det?

Nä, så fort gubben tas bort kan en ny skapas med samma namn

Av WoG

FYI det är Shazzrah som är primära servern för alla svenskar, sen får man ju såklart spela på Gole om man vill http://nordicclassic.jinnis.se/

Av WoG

@aep65
Åh vad jag inte håller med så otroligt många av de länkade datorbyggena.

1. Ska du använda datorn till programmering är AMD's senaste Ryzen 3 ett måste om du vill ha mest prestanda för pengarna.
2. Vattenkylning är totalt onödigt om datorn inte ska klockas som en tok.
3. Värstingprocessor och extra lagring samt bättre GPU - https://www.inet.se/kundvagn/visa/12691814

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12691814

4. Billigare alternativ, något klenare men framförallt mer prisvärt:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12692114

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12692114

Inets datorbyggare är inte smart nog att fatta att B450 visst har stöd för Ryzen 3, det behöver bara en biosuppdatering först. Det kräver tillgång till en äldre ryzenprocessor, något inte borde vara omöjligt för inet att fixa.

Vill du ha en billigare dator går det att snåla in på lagringen, det beror helt på var du vill spara dina filer. Det går även att slänga in fler gamla tjockisdiskar om du vill ha det, och det går att skippa M2-lagring och bara köra på SSD'er, skillnaden är knappt märkbar om man inte gör stora tunga skrivningar/läsningar till o från disken.

Om du vill spara några tusenlappar går det även att gå ner till Ryzen 3700x istället för 3900x, men då tappar man ju såklart lite prestanda.
Nätagget är även lite overkill, men då det endast skiljer några hundralappar så kan det vara lika bra att ha lite extra kräm, då har du alltid möjlighet att skaffa ett grafikkort i efterhand om du skulle ändra dig.

AMD sopar banan med Intel för en lägre summa:
https://www.sweclockers.com/test/27760-amd-ryzen-9-3900x-och-...

Edit: insåg precis att 3900x inte har inbyggd GPU så fick slänga med en GPU.

Du kan köpa din windowslicens mycket billigare helt lagligt via t.ex cdkey.se.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3309596

Av WoG
Skrivet av rumpino:

aj okej. stort tack. hoppades/trodde jag blåst den helt. orkar inte göra om allt igen. testar detta vid nästa tillfälle. gissar om ett år

Windows 10 hanterar gamla installationer mycket bättre än tidigare windows. Visst, du kan säkert hitta gamla spår i registret men om allt fungerar som det ska behöver du inte bekymra dig för att göra en nyinstallation. Det släpps ändå nya versioner av windows 10 två gånger om året, så såvida du inte orkar formatera allt och göra om två gånger per år så är de bara att gilla läget att det inte är en helt "ren" installation. Som sagt brukar det mesta fungera utmärkt ändå

Har du inte behov av hårddiskutrymmet så kan du lugnt vänta till windows själv tar bort old-versionen (typ 3-6 veckor eller nåt sånt?) annars kan du som andra redan sagt gå in o starta diskrensningsverktyget som administratör så kan du klicka dig vidare till att ta bort gamla windows-versioner.

Av WoG
Skrivet av Phiphler:

Tänkte öppna en tråd här för att svara på alla era frågor om tänder och tandvård. Även intressant för mig att få reda på mer om hur vanligt folk (icke tandläkare) tänker om dessa ämnen.

Är allmäntandläkare som alltså behandlar det mesta, även smärttillstånd i käke och huvudmuskler (inklusive spänningshuvudvärk) då detta förvånansvärt ofta beror på tänder.

Bara att fråga på, absolut ok att skicka PM!

Hej!

Jag har (relativt) lindriga problem med att mina två visdomständer (har bara i överkäken) lutar en aningen utåt och är vassa på utsidan (då och då vaknar jag med små lindriga sår i ena eller andra kinden, något irriterande o skulle vara skönt att slippa).
Jag borstar noga två gånger om dagen o fluxar vid varje tandborstning, sen kör jag tandtråd ganska noggrant iaf varannan dag. Borde jag fixa tandförsäkring för eventuella kostnader att åtgärda visdomständerna? Vad kan jag göra för att få den lägsta tänkbara premien i så fall?

Mvh

Av WoG
Skrivet av Ratatosk:

Gillade trean, tyckte även att slutet var bra, vemodigt.

Att dö för rent vatten åt människorna liksom ens far, är en hjältedöd.
Finns sämre saker att dö för.
Fint också med versen från Bibeln som dök upp i början och användes i slutet, Alpha till Omega, från början till slutet.
Inget lyckligt slut men så är det i Fallout.

slutet

Har dock inte orkat spela igenom alla DLC:r.
Problemet var dock att folk gick och dog, blev lite tomt efter tag, fick köra skript för att göra dem mindre sårbara.

3an's slut är ju ändå ett av de större plot-holen som någonsin skapats. Fanns verkligen en miljon vägar som man hade kunnat uppnå samma resultat utan att du hade behövt dö på kuppen. Till exempel har du händigt nog minst en följeslagare som är immun mot radioaktivitet, tänk om han hade kunnat gå in och tryckt på knappen istället för att man behövde göra det själv? Nä istället ska han stå på andra sidan glaset och se dig dö..

Av WoG

Det blev ett omedelbart köp imorse! Är helt såld på OP7pro, längtar så efter att få hem den och ersätta min sunkiga lilla galaxy s9!

Av WoG
Skrivet av Chibariku:

Måste vara ett syftiningsfel och men kort fast bra antar jag

"Trots att det känns aningen kort och i stort sett är Left 4 Dead - fast bra - kan jag inte slita mig"

både l4d och l4d2 har fått 4/5 på FZ

Så lär det vara
Kanske menade "kort fast bra"

Av WoG

" i stort sett är Left 4 Dead - fast bra -"
Sen när var left 4 dead dåligt? Ska man göra en objektiv bedömning måste man absolut säga att både left 4 dead 1 och 2 var ruskigt bra spel med 89/100 i genomsnittsbetyg. Knappast "dåligt."