Inlägg

Inlägg som SebKro har skrivit i forumet
Av SebKro
Skrivet av cyklonen:

Kanske är därför YT varit extremt laggigt och bråkigt för mig senaste veckan. Jag har ändå Premium, men använder blockerare för att få bort idiotiska grejer som såna där klickbara element i videon som puckovideoskapare envisas med att lägga in. Plus en del annat.

Upplever samma, går oerhört långsamt att öppna en video, så långsamt att jag tänkte jag måste ha världens virus på datorn.
Ska testa att sänga av Adblocker på YT, har dock också YT premium.

Av SebKro

Nu börjar jag äntligen förstå, det är det vi betalar för!

Av SebKro

Alla fick betald ledighet den 23:e December, uppskattar det mer än fysiska gåvor

Av SebKro

Skillnad mellan Samsungs 980 PRO och WDs Black SN850 Gen 4

Hej!

Min nuvarande M.2 har snart slut på utrymme och jag behöver därför köpa en till SSD. Jag har idag en Samsung 970 1 TB som enda lagringsenhet och har därför ögnat på Samsungs 980 PRO och om jag ska ta den som systemdisk istället. Däremot ser jag att det finns en billigare och till och med lite snabbare disk från WD, Black SN850 Vad ska jag tänka på innan jag lägger en beställning? Det som får mig att tvivla mest är att Samsungs modell är slutsåld så fort den kommer in i lager medan WD har ett gäng liggandes.

Det moderkort jag har är: X570-PRO. Vad tycker och tänker ni om detta? Jag är fullt medveten om att det finns billigare modeller samt att om det enbart är för lagring så kan jag lika gärna köpa en större HDD.

Tack!

Seb

Av SebKro

Bahnhof via UmeNet stadsnät.
300/300 men får ut ca 340/310. Dock väldigt besviken då vi lider av höga paketförluster sporadiskt och ingen vet vad felet är. Min gissning är att felet är på UmeNet då vi hade i min tidigare lägenhet även Bahnhof och då fungerade det utan problem, då körde vi över Telias fibernät.

Av SebKro
Skrivet av Stuffe:

@SebKro: Över kabel och/eller WiFi ?
Sen undrar om du kollat den totala bandbredden som ni använder eller bara på din burk medans andra gör sitt?
Bör kunna kolla den totala i routern, den blir ju fördelat på alla användare.
Kan va in QoS inställning där viss trafik har högre prio eller nåt...

Mina 2 cent

Edit: Testat bredbandskollen på båda burkarna samtidigt? Tänkte att det du stömmar eller laddar inte sänds i "full fart".
Är det 300Mbits kontra 2-3Mbits och inte 2-3Mbytes?

Ledsen för dumma frågor =), det är sent på dan...

Det är via kabel, båda datorerna får 2-3 Mb/s via bredbandskollen när någon av oss laddar ned någonting eller streamar.. Förlåt men QoS? Är det någon inställning jag bör göra på routern?

Av SebKro

300Mb/s internet på två enheter blir 2-3Mb/s per enhet

Hej!

Jag har märkt ett problem med mitt internet sedan jag blev sambo.

Idag har jag 300/300 med Bahnhof och det fungerar svinbra när ingen laddar ned någonting eller tittar på någon stream. Jag har till och med över 300/300 enligt bredbandskollen. Men så fort någon av oss ser på en stream, laddar ned någonting eller tittar på Youtube så går hastigheten ned til typ 2-3Mb/s. Har jag gjort någon internet inställning fel? Jag vet inte vad jag ska göra för att göra det bättre?

Routern jag använder mig av är en TP-link Archer C9 och jag har knappt konfigurerat denna.

Notera: Jag försökte hitta en liknande tråd men tyckte inte att jag hittade någonting, eller så är jag bara för trött och har missat en liknande tråd

Av SebKro
Skrivet av CusmaR:

jag tänker lite såhär, om din sambo har klarat sig med sin gaming laptop i ett flertal år, varför behöver hen då 2080 Ti, 64GB ram, dyraste m.2 disken osv? känns lite overkill! Förstår att man vill ge en bra dator men nåstans borde den anpassas efter behoven som finns.

En lista på vad som spelas och vad den används till vore ju rimligt!

Vi båda spelar fps spel, jag önskar att hon får uppleva mer spelglädje i en högre upplösning utan att behöva tumma på fpsen märkvärt, därav t.ex. ett 2080 Ti för att spela i den högre upplösningen och behålla lite fps. 64GB RAM känns helt ovärt, i mitt förslag så hade jag valt 16GB, Känns som att det borde räcka gott och väl. Notera att jag även i budgeten 40000 ska klämma in en skärm till hon också

Av SebKro
Skrivet av Nachtgeist:

Inet skickar inte datorer med för tunga kylare pga att de kan slitas loss ,vilket utesluter de fetaste modellerna om han inte vill bygga själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad är det för fördel med en luftkylare? Jag tänker mig att om man har cpu på vatten så blir det en lägre temperatur i lådan.
Men att inet inte skickar för tunga kylare var en av anledningarna jag valde vatten

Av SebKro

@LeJoke: Tack!

Nej jag tänkte låta Inet bygga den då det är så dyra grejer, tar säkerheten i att de kollar och fixar allt när det är så dyra grejer.

Edit: Kanske måste lägga till i texten att en skärm skulle inköpas också

Av SebKro

Ny dator till sambo, budget 40000

Hej alla!

Min kära sambo har spelat nu på sin gaming laptop i ett flertal år och jag tycker att hon förtjänar något extra. Därför så tänkte jag köpa en dator till henne med tillhörande skärm. Jag har inte varit så insatt i allt nytt senaste två åren så jag har tappat kollen på vad som är vettigt.

Budgeten ligger på 40000 men behöver absolut inte vara så nära som möjligt. Följande är kraven;

  • Framtidssäker. (Endast behöver byta grafikkort)

  • En skärm i högre upplösning, ej nödvändigtvis 4k

Jag skissade ihop en dator men vet inte om det är optimalt. Inets datorbyggare klagar på RAM hastigheten om jag går på högre.

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1104629/sambo-monster

Hon har en liten dröm om att streama.

Note: Jag föredrar att hålla mig till det röda laget, men jag inser att deras bästa grafikkort inte har en chans mot rtx 2080. Är det så stor skillnad mellan AMDs toppmodell och nvidias att AMD är helt att utesluta?

Är oerhört tacksamma för era kloka råd och idéer. Bygg gärna en dator från scratch då jag är helt öppen för förslag.

Av SebKro

Min röst blir nog fallout 76 av alla de spel jag spelat med release i år, synd det inte fanns med på listan

Skickades från m.sweclockers.com

Av SebKro

Jag delar inte recensentens åsikt alls, var skeptisk som tusan med multiplayer likt GTA online där man ser alla på kartan men det har inte varit några problem än så länge. PvP fungerar bra mycket bättre än förväntat, bristen på NPCs är inte så farligt då jag tycker man grottar sig in i questen som består av lappar, holotapes och monologer med robotar vilket jag tycker gjort spelet mer "immersive" minus att det inte finns andra friendly humanoids. Däremot vill jag poängtera att det inte är ett riktigt Fallout och det ska inte behandlas som ett sådant, en spin-off med sina positiva och negativa egenskaper. Jag skulle nog betygsätta det till 3,5/5.

Av SebKro
Skrivet av A7X:

Hej!

Försöker köpa Warcraft 3 och The Frozen Throne men det verkar snudd på omöjligt. På Blizzards egna hemsida verkar spelet helt borttaget. Har möjligen Blizzard tagit bort det helt inför release av Warcraft 3 Reforged?

Finns det något annat sätt att köpa spelen för att kunna spela på battlenet?

Någon som vet?

Köp spelet på typ G2A.com eller någon annan nyckelsida, du kan redeema dem i Blizzard klienten så finns de att ladda ned sedan på Blizzards hemsida under Account management, då kommer en sektion: Classic games upp. Utöver det så vet jag inte, man har inte kunnat köpa WC3 eller Frozen throne på deras hemsida tidigare vad jag vet

Av SebKro

Gaming dator för potentiell streaming

Hej på er!

Byggde min första dator i samband med att jag gick med I sweclockers för några år sedan och nu har min hårddisk lagt av, samt så är jag villig att ta steget upp till 1440p/4k gaming så tänkte jag och min sambo köpa nya datorer.

Den jag spontan byggde är denna:
https://www.inet.se/produkt/b1022115/computors

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1022115/computors

Då som nu så vänder jag mig till er kära Sweclockare om synpunkter på denna build?
Notera att 2080 TI är preliminärt beroende på hur prestanda siffrorna ser ut.. Har alltid hållit AMD kärt men känner att jag inte kan välja ett Vega 64 och få samma resultat långsiktigt..

Är väl villig att spendera upp till 30-35k på varje dator, skärm exkluderat.
Den skärm jag tittat på är https://www.inet.se/produkt/2210257/aoc-24-agon-ag241qx-qhd-1...

Tack för era synpunkter!

Av SebKro
Skrivet av ISAK M:

Dom sa att dom hade Antivirus förinstallerat och att om man installerade mer Antivirus så skulle datorn gå sönder, de tvivlar jag dock på å sen finns ju Windows Brandväggen, å ja, jag tänkte på de jag å att dom bryr sig nog inte jättemycket, jag har lixom varit inne på väldigt fel sidor ibland och inget har hänt, ja åkte fast för att kollat porr på lektion i sexan, då vart de bara ett snack med surlärarn å inge mer.
Du kanske vet om nån åkt fast för nåt liknande förut?
Bara undrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför tittar du på porr på skolan, på lektionstid? Du skriver ett avtal i och med att du tar ut datorn att du lovar att inte vara inne på dåliga sidor på skolnätet o.s.v. Håll dig till lektionsmaterial på lektionstid, håll dig till vettiga sidor på skolan så får du titta på porr hur mycket du än vill hemma sedan. Skolan bryr sig inte alls om vad du använder datorn till privat, det enda som är viktigt för dem är att du inte är inne på explicita sidor på skolans nät och inte håller på med illegala aktiviteter, på skolans nät.

Av SebKro
Skrivet av loefet:

Enligt sidan 28 manualen för moderkortet (det som står i din signatur i alla fall) så är uttagen SYSFAN1 till SYSFAN4 tyvärr "fakePWM" uttag. Ja de har 4 pinnar, men PWM pinnen matar ut 100% hela tiden.
De skall dock gå att styra dem med spänningsreglering dock, och enligt manualen så skall de stå ställda som "normal" styrning i BIOS och sen använda EasyTune för att styra dem.
Så det är väl den rutten du får gå.

Håll dig borta från SYSFAN5 och SYSFAN6 saknar ju dock all form av reglering.

Tittar man sedan på sidorna 49-51 så får man ju helt annan info samt att de namnger ett annat antal fläktplatser etc.

Så vet inte vad man skall tro egentligen, men börja att utgå ifrån deras råd i alla fall.

Se skärmklipp, I ingen av sidmenyerna finns alternativ för fläktstyrning.

https://i.imgur.com/ewC2ON4.png

Av SebKro
Skrivet av loefet:

Enligt sidan 28 manualen för moderkortet (det som står i din signatur i alla fall) så är uttagen SYSFAN1 till SYSFAN4 tyvärr "fakePWM" uttag. Ja de har 4 pinnar, men PWM pinnen matar ut 100% hela tiden.
De skall dock gå att styra dem med spänningsreglering dock, och enligt manualen så skall de stå ställda som "normal" styrning i BIOS och sen använda EasyTune för att styra dem.
Så det är väl den rutten du får gå.

Håll dig borta från SYSFAN5 och SYSFAN6 saknar ju dock all form av reglering.

Tittar man sedan på sidorna 49-51 så får man ju helt annan info samt att de namnger ett annat antal fläktplatser etc.

Så vet inte vad man skall tro egentligen, men börja att utgå ifrån deras råd i alla fall.

Hm okej tack, jag har däremot inte hittat någonting som reglerar fläktstyrning i EasyTune, endast överklockning av CPU.
Jag skall titta vidare på detta ikväll när jag kommer hem samt byta port på fläkten

Skrivet av johanruda:

Om de uttagen matar full sprutt hela tiden så är det nog fläkten som har lågt luftflöde. Vad är det för fläkt?

Det är en Fractal Design Venturi HP-14 140mm men av vad jag känner luftflödes väg så kör den absolut inte på 100%, snarare typ 10%, knappt så att man känner av luftflödet om man stoppar handen framför.

https://www.inet.se/produkt/6308898/fractal-design-venturi-hp...

Tack för svar återigen!

Av SebKro
Skrivet av johanruda:

Det är ditt moderkorts olika uttag för fläktarna. Du har antagligen 3 utgångar.

Om det inte händer något så kan det tänkas att du behöver ändra i inställningarna, men SpeedFan fungerar inte med Ryzen som jag har nu och jag kommer inte ihåg vart det är du ska ändra utan att kunna kolla själv.

Jag dubbelkollade att jag kopplat fläkten till sysfan 4 vilket jag gjort, var även inne i bios och härjade och ställde fläktinställningarna på 2.5pmw/grader d.v.s det högsta jag kunde få men jag upplever inte att fläkten snurrar snabbare för det..

Jag vet inte vad jag ska göra, kan det vara att sysfan 4 porten är död? Ska jag koppla den någon annanstans?

Tack för alla tidigare svar

Av SebKro

Rekommenderar Jackfrags breakdown på trailern, det är Battle royal i slutet!

Jackfrags Battlefield V Trailer Breakdown