Inlägg

Inlägg som Ialasadi har skrivit i forumet
Av Ialasadi

problemet med att ha plex servern på min macbook är att jag har så lite utrymme på den (500gb) är det smidigare att köra servern på shielden med extern lagring kopplad till den?

Av Ialasadi
Skrivet av Gilgamesh:

nä HDR10, personligen har jag inte stött på HDR10+ när det kommer till 4K remux filer, i princip allt kör Dolby Vision/HDR10, HDR10+ lär dö ut.

Vissa filmbolag kör fortfarande på hdr10+ finns ju absolut blueray rips med hdr10+

Men aja så länge shielden inte transcodar och fifflar när den inte ska så är jag nöjd. Dessutom så är Android tv tusen gånger bättre än Samsungs jävla tizen, aldrig stött på något mer irriterande ui än den

Av Ialasadi
Skrivet av Gilgamesh:

ja det går men det är inga problem med Plex appen om du kör en Plex server redan, bara tuta och köra.

Kan shielden köra hdr10+

Av Ialasadi

Nu var det ju väldigt bra pris på Nvidia Shield pro. Så lutar mer åt den just nu. Kan jag koppla in en hårddisk och spela upp mina filer via den direkt bara. Förstår inte exakt hur det ska fungera med plex och shielden. Tänker att det kommer vara lika mycket problem som jag haft med plex innan?

Av Ialasadi

Lutar åt att köra på en Zidoo z9x. Och sen lägga till en hårddisk eller nas senare någon gång

Av Ialasadi
Skrivet av Gilgamesh:

skaffa bara en Nvidia Shield, den spelar upp det mesta iaf när det kommer till remux filer osv, vilket majoriteten använder, jag har inte stött på några relevanta filer som Shield inte kunnat spela upp, klarar dessutom av Atmos TrueHD och DTS-X vilket Apple TV inte gör.

kör du med plex på shielden då eller?

Av Ialasadi
Skrivet av FX9:

Testa att köra med sladd på både TV och Macbook. 77 Mb/s kan vara lite kinkigt via trådlöst att upprätthålla konsekvent.

Hur ser processoranvändningen ut på din macbook? Bör inte vara nämnvärt hög om du inte kör nån transcoding men kan vara värt att kolla

okej behöver införskaffa en hub med ethernet port först då. cpuanvädningen ligger inte högt alls. men grejen är att jag har kört på andra filmer som kör lite lägre bitrate typ 40mb/s. Så bör ju inte vara något sånt tänker jag.

Av Ialasadi
Skrivet av FX9:

Är det regelrätta Blueray rippar så gäller följande:

"4K Ultra HD Blu-ray discs have a maximum video bitrate of 128 Mbps,"
Om TVn har 100 mbit så kommer det hacka och buffra ofta.
Nu säger du nedladdat material...dom brukar kodas om och hamna långt under 100 MBit.

Jag är också inne på att det beror på trådlösa nätverket. Kan du streama t.ex. netflix 4K, om du har möjlighet att testa?

Alternativt är det kodat med t.x. H.265 som kan kräva väldigt mycket av CPUn i din TV, som då inte klarar av att dekoda tillräckligt snabbt.

Vad är det för codec samt bitrate på en av dina "nedladdade" filmer som inte fungerar bra?

På din plex server på din macbook: Kör du nån recode? D.v.s kodar du om streamen "on the go" så att säga? I så fall kanske din macbook inte klarar av att decoda den i realtid och du får hack?

Jag har för mig att du kan köra plex client mot en samba share, d.v.s. dela ut den på nätverket bara. Men det kräver såklart att du har en enhet som kan dela ut från såklart

Var lagrar du alla dessa nedladdade filmer idag?

)

Det är oftast blueray rips som ligger på runt 80gb i storlek (77.4 Mb/s bitrate)
Tvn kör på wifi 6 och får ut 100Mbps
de allra flesta har hevc codec
Det jag kan se är att plex försöker transcoda ljudet till aac. Men bilden är inte transcodad.
Filmerna är lagrade på min macbook pro 16" 2019

Av Ialasadi
Skrivet av DaBone:

Då finns det något som kallas USB-C hub.. med t.ex. HDMI-utgång.

Annars håller jag med ett par andra här om Apple-TV 4K. Kör själv med den och är smidigt med det filmtittande jag ägnar mig åt.

vet inte om jag har fel kabel eller vad det är men, känns inte som kvalitén är helt 100% när jag kopplar upp dator via hdmi till tvn.
Hur gör jag för att se filmer jag har lagrade på datorn via en apple tv 4k till TVn?

Av Ialasadi
Skrivet av SanyaIV:

Jag kanske missar något uppenbart, men varför inte bara HDMI kabel från nuvarande dator till TV? Så jag kör, använder Kodi för bibliotek och mpv som mediaspelare, dock med Windows.

Kör med Macbook som enbart har usb c

Av Ialasadi
Skrivet av Fläcken:

En färsk Chromecast eller en Raspberry pi 4, 2GB+ med Libreelec borde lösa det där enkelt.

Chromecast med libreelec eller funkar det enbart på Raspberry pi?

Av Ialasadi
Skrivet av eFoppa:

Ett väldigt bra wifi utan störningar eller trådat. Själv har jag inte lyckats med 4k och wifi. Har 1gig/1gig och får hastigheter på ca 900mb/s. Det är långt över vad som krävs. Problemet som jag upptäckt är att 4k video verkar känsligt för dippar eller störningar. Så testa trådat, det bör funka.
Du kan ju också testa med usbsticka in i tvn.
Det finns en del roligare lösningar men då kostar det en slant också.

Kör tvn via Ethernet men inte MacBooken vad skulle du säga att de roligare lösningarna är? Testade att koppla in min externa nvme ssd i tvn men den ville inte hitta den.

Av Ialasadi

har en samsung s95b qd-oled. är okej med att lägga runt typ 2-3k om man kan hitta en lösning med någon billigare nas eller så. Men har så pass dålig koll på när det kommer till htpc och nas och hela den delen av teknikvärlden.

Av Ialasadi
Skrivet av slusk:

Vlc eller kodi på tvn kanske sen bara dela ut via nätverket?

går inte att få kodi eller vlc på tvn. Men om jag köper t.ex. en chromecast så skulle jag kunna göra det. Kommer kvalitén vara 100% då?

Av Ialasadi

Vad behövs för att spela upp 4k media

Nyligen införskaffat en ny tv, och vill nu kunna spela upp alla mina nerladdade 4k filmer på tvn. Vad skulle vara det smidigaste och billigaste sättet att göra detta på. Har testat att köra plex server på min macbook pro och sen plex klient på tvn. Men den klarar inte av att direkt streama 4k av någon anledning.

Av Ialasadi

Någon som beställt s95b tvn via Benify länken. Tänkte höra med hur lång leveranstid det blev med brings hemleverans med inbärning?

Av Ialasadi

budar 4500kr

Av Ialasadi

du kan inte tänka dig att skicka den?

Av Ialasadi
Skrivet av Roughack:

Lite därför jag sitter kvar med orginalkabeln fortfarande

Men jag tycker det låter som ganska rimliga priser för en handgjord kabel.
Säkert 5-600kr i material, en timma eller två att tillverka sen lite audiofil-skatt på det.

Kina-kabeln på Amazon sparar in på materialet och gissningsvis ännu mer på arbetskraften.

jo mycket möjligt att det kostar en mycket att göra kabeln men det är ändå jävla svårt att lägga så mycket pengar på en sladd tycker jag haha. går ju att köpa handgjorda paracords till möss för mycket mindre

Av Ialasadi

Satan vad dyrt det va. Hur rättfärdigar man för sig själv att det är rimligt att köpa en kabel för 2k.. det är ju nästan lika mycket som själva hörlurarna liksom haha