Inlägg

Inlägg som Ialasadi har skrivit i forumet
Av Ialasadi

Balanserad kabel till Hifiman Sundara

Jag letar efter en balanserad 4.4mm kabel som jag kan använda till mina Sundaras, Använder dem med en ifi zen dac v2. Har kollat på flera alternativ men alla är från usa, inte så sugen på att betala massa moms och tull för en kabel. Tänkte ifall någon har koll på om det finns en bra kabel som skickas inom eu eller Sverige. Såg också att amazon har denna men läste lite reviews och den verkar vara väldigt styv.

Av Ialasadi

får se om man lyckas hitta någon butik i eu som säljer dessa då. Blir lite väl dyrt att frakta från usa

Av Ialasadi
Skrivet av BabaYaga88:

Finns nya pads på brainwawz å dakoni. Ska vara bättre pads än orginal. Använder själv fidelio x2hr dagligen 🙂

vilka dekoni är det som passar till x2orna?

Av Ialasadi
Skrivet av ponanmsi:

Där står det att Telia är min ISP

Av Ialasadi

En liten uppdatering, Har nu fått min Inteno utbytt och får ut den hastigheten jag betalar för. Dock så när jag gör ett speedtest så står Telia som min ISP istället för Bahnhof.. Ska det vara så eller hur fan går det till?

Av Ialasadi
Skrivet av m45t3rm1nd:

Hmm. Om du testar bägge Lan kablarna och kör Wan - Router och får 1Gig länk så är det förmodligen fel i det interna nätet och då felar du det till Bahnhof så kommer en tekniker och fixar det. Kostnadsfrågan borde inte landa på dig, utan landar på Zitius eller fastighetsägaren (beroende på vem som äger internätet)

Okej tack så mycket för all hjälp. Nu är det väl upp till bahnhof helt enkelt inte så mycket jag kan göra antar jag.

Av Ialasadi
Skrivet av m45t3rm1nd:

Du förstod mig helt rätt. Behöver du nyttja fler uttag så kan du om du har dubbelkontakter i varje uttag stoppa en kabel sen i Lan i routern och i uttag 2 i väggen. Sen i patch skåpet dra en kabel ifrån nummer 2 till en switch etc etc.

Nu när jag gjorde som du sa så får jag bara 100 trots allt.. status inne på routern säger 100 via WAN. Testade ett till vägguttag och det va så där också.

Av Ialasadi
Skrivet av m45t3rm1nd:

Vanligtvis ja.

Funkar ju annars utmärkt att bara köra en lan kabel ifrån wan till vallfritt uttag och ställa routern i andra änden.

Jaha okej, vet inte om jag förstod dig rätt men jag kan alltså dra en kabel från wan till nr 1 där i elskåpet och sen sätta routern i vägguttag nr 1 då, eller är jag ute och cyklar nu?

Skrivet av PeCe:

Har du riktig tur så hamnar du snart i en "det är inte vårt ansvar, kontakta x istället"-karusell med din hyresvärd (Gotlandshem), nätägaren, kommunikationsoperatören (Zmarket) och ISP:n/tjänsteleverantören (Bahnhof)...

Ja det känns ju som något sånt kommer att hända, har inte hört mycket gott om bahnhofs KS...

Av Ialasadi
Skrivet av m45t3rm1nd:

Bra. då är det isåfall löst.
Om du inte använder tv där hemma via fibern. Så behövs inte intenon och det går bra att koppla routern direkt.
Om det behövs en fördelare så ringer du bara din isp så skickar dem ut en ny.
Men eftersom Gotlandshem kör via Zitius idag och inte längre via Telia öppen fiber (TÖF) så är jag osäker på om man ska vända sig till sin isp eller Telias support för utskick för ny Inteno, (bäst att börja hos din isp)

Okej ja lär nog behöva en fördelare då, elskåpet sitter så jävla dåligt så går nog inte att ha routern där. Det är alltså bahnhof som skickar ut en ny sån om det är min isp

Av Ialasadi
Skrivet av jocke92:

Kan du ge oss modellbeteckningen på den burken som som det står gotlandshem på? Det kan vara så att den bara är på 100mbit

Det är precos som m45t3rm1nd sa en XG-6745

Skrivet av m45t3rm1nd:

Om det är en Inteno XG-6745 så har den bara 10/100 Lan portar.
Förstod inte vad du menar med full hastighet? Får du ut dina 250 med datorn direkt i och 100 länk med router och Inteno i väggen där?

Det stämmer bra det är en XG-6745. Exakt om jag inte kopplar via intenon och direkt med routern in i wan porten som sitter i elskåpet så får jag ut den hastigheten jag betalar för alltså 250, medans om jag går via intenon så får jag bara 100. Men det visar ju sig nu vara för att intenon inte klarar mer än 100.. det va trist att höra. Vad kan jag byta ut den med då är det en vanlig switch bara?

Av Ialasadi
Skrivet av roo:

En grej ingen lyft. Du har gigabit nätverkskort va?

Skrivet av anon298854:

Eller så tar det några dagar innan de kopplar om till ny hastighet om de måste skicka ut tekniker till någon station om det inte kan göras från sambandscentralen.

Skrivet av m45t3rm1nd:

Om det är 100Mbit länk till datorn ifrån uttaget och 1000Mbit länk till datorn från routern så är det mest sannolika att sfp porten bara stödjer en 100 länk, isåfall måste en tekniker komma ut och byta den, därav dröjer det. Hade det redan varit en sfp port som stödjer gig så hade hastigheten redan varit igång om du inte fått info om ett senare inkopplingsdatum vid köpestillfället.

För att bekräfta att det är en 100Mbit sfp port, gör en mätning via bredbandskollen eller speedtest. Du kommer inte få mer än 94-96Mbit om det stämmer.

Skrivet av Andreas Epradius:

Fota gärna mediaomvandlaren / installationen så vi ser vad du har för enheter och anslutningar.

Okej jag har testat lite fler saker nu och det jag har kommit fram till är,
När jag kopplade routern direkt till WAN porten som ni ser på bilden nedanför så får jag ut hela hastigheten, men när jag använder mig av mediaomvandlaren så får jag bara ut 100. Ser också i routerns status att så fort jag kopplar routern via ett vägguttag så ligger länkhastigheten på 100 och sladden som är kopplad från datorn till routern ligger på 1gbit/s https://imgur.com/a/VUFyDLy

Av Ialasadi
Skrivet av ponanmsi:

Hur ser inkommande uttag ut? är det bara ett uttag som detta eller är det en mediaomvandlare?

Känns osannolikt att det skulle vara felkopplat om du har kopplat direkt mot en mediaomvandlare men om det är ett uttag är det troligtvis boven.

Som jocke92 skrev bör du testa med en kabel direkt till mediaomvandlaren om du har möjlighet.

Jag har som det ser ut på första bilden. Vi har flera såna uttag runt om i lägenheten och jag har nu testat 2 av dom men inget som händer. Har också som jocke92 skrev testat att dra kabeln direkt till mediaomvandlaren men det är samma sak. Det som känns så skumt är att jag får bara en länkhastighet på 100mbit/s när jag kopplar till mediaomvandlaren/direkt in i väggen, medans om jag kopplar datorn till routern så får jag 1gbit/s. Vad mer kan man testa? känns som det borde vara något från bahnhof som inte står rätt till.

Har också felanmält till bahnhof får se vad dom säger.

Av Ialasadi
Skrivet av SAFA:

Testar du direkt mot mediaomvandlaren eller via router? Om via router så kolla att den andra sidan inte är begränsad till 100 Mbit/s.

Dålig kvalité på kabeln (bortsett från glapp/avbrott som förhandlar ner till 100) ger någon slumpmässing hastighet så ligger du konsekvent på 100 eller något under så är det inte kabeln som är problemet.

Jag testar direkt via nätverksuttag i väggen som (går till mediaomvandlaren). Jag ligger på 100 hela tiden så det verkar inte vara något fel på kablarna har ju också testat 4 olika nu.

Skrivet av ponanmsi:

Tror inte detta är problemet men dubbelkolla att kablarna är 4 par (8 ledare) och inte 2 par (4 ledare) har sett många som är märkta CAT 5e men bara har 2 par och bara klarar 100 Mbit/s

Exempel på en med 2 par:
https://sharecodex.com/wp-content/uploads/2018/06/ethernet_cables_wiring_diagram/straight-wiring-diagram-4-cable.png

Kolla även länkhastigheten i Windows med kabeln direkt i fiberboxen:
https://winaero.com/blog/see-the-ethernet-or-wifi-adapter-spe...

Japp alla 4 kablar jag testat har varit 4 par.
När jag kollar länkhastigheten i Windows när kabeln är inkopplad i routern (asus rt-ac66u b1) så får jag 1gbit/S men när jag drar den direkt in i väggen så får jag bara 100mbit/s

edit: kan tillägga att när jag loggar in på routerns hemsida och kollar status där så ser jag att WAN porten har en länkhastighet på 100mbit/s medans ena LAN porten har 1gbit/s kan det betyda att det är nätverksuttaget i väggen som strular?

Skrivet av jOnÄTÄn:

Har du klämt kontakterna själv? Och har du i så fall använt okej sådana eller billiga från ebay? Hade själv problem med att jag endast fick ut 100mbit när jag använde sådana jag köpt billigt på ebay.

Nej det är kablar vi har fått med eller köpt själva, aldrig gjort själv.

Skrivet av Zirgo:

Jag hade samma problem med bredbandsbolaget.
I mitt fall var nätverksuttaget felkopplat.
Tekniker kom hem och fixade detta på plats.

Hur kom ni fram till att det va just nätverksuttaget som det va fel på, gjorde du något innan dom skickade ut teknikern? Vet att dom kan vara lite sura på att behöva skicka ut en tekniker.

Av Ialasadi
Skrivet av HappyPie:

försökt med att kontakta kundtjänst?

Skrivet av xcluzive:

cat6 ska inte behövas om du har cat5e. gör som ^ sa, kontakta kundtjänst.

Jag har ännu inte pratat med dom faktiskt, tänkte ifall det va något jag kunde kolla innan jag tar kontakt med dom men får nog ta och göra det nu.

Av Ialasadi

Får bara ut 100Mbit/s från en 250Mbit/s lina

Som rubriken lyder så får jag enbart ut 100Mbit/s av en 250Mbit/s lina från bahnhof, vi har nyligen uppgraderat till just denna hastighet men ligger fortfarande kvar på 100. Jag dubbel kollat så det inte är min router (Asus rt-ac66u b1) som är problemet genom att helt och hållet utesluta den och koppla direkt in i väggen men det är det samma.

Jag har också kollat med 2 olika datorer och 3 olika cat5e kablar men inget som händer. Mediaomvandlaren lyser grönt på samtliga kablar vilket visar att dem klarar 1 gbit/s enligt tillverkarens manual. Funderar på att åka och köpa en cat6 kabel men det ska väl inte behövas om jag redan har cat5e kablar just nu.

Av Ialasadi

Ny router

Hej!

Ska uppgradera från 100/100 till 250/100. Behöver därför köpa ny trådlös router, har tidigare haft comhems router som man får av dem men måste köpa en egen nu. Det kmr vara 2st stationära datorer (kabel) 1 laptop och 2 mobiler som är kopplade via wifi

Har inte så stor koll på vilka som är bra och inte. Vill gärna inte betala mer än 1000kr, Har kollat lite på dessa två.

https://www.inet.se/produkt/5406223/d-link-exo-dir-878-ac1900
https://www.inet.se/produkt/5402963/tp-link-archer-c1200-ac12...

Av Ialasadi
Skrivet av 220volt:

@mambans:
Okej okej.

Jag ringde iaf och pratade med Philips support och dom mejlade länkar till orginal earpads, kostar dock 199:- styck. Tänkte att det var värt att nämna i tråden ifall någon annan behöver ha nya pads.

Höger earpad
Vänster earpad

Minns du vad namnet var på dessa earpads va? Verkar inte som dom finns kvar på de artikelnr som du länkade här. Behöver verkligen nya öronkuddar mina håller på att ramla av.

Av Ialasadi
Skrivet av Fantgrenen:

Skräp, ja det finns bättre

Har du något tips?

Av Ialasadi

Köpråd till bekant. 5k

Som rubriken lyder så har jag en bekant som letar laptop till skolarbete och streama lite film.

Har kollat lite på denna. https://www.komplett.se/product/953227/datorer/datorer-barbar... vad tycks? Finns det bättre för priset?

Av Ialasadi
Skrivet av Dance:

Bra att skiten lades ned. Utvecklarna Victory Games verkade vara en sorglig samling reservamatörer som inte visste skillnaden på konkelbären i deras arslen och ett bra RTS. Dessutom verkade de helt sakna känslan för vad som är C&C.

Bevis och källa: http://www.youtube.com/watch?v=xenASaskdTI

Socialstyrelsens varning: Att se ovan video kan leda till kraftig migrän och tappad tro på mänskligheten. Semicitat från deras Lead Designer:"My favourite strategy is to gather a big group of nuke trucks in a flanking maneuver and sneak into their base and annihilate it". VARFÖR skulle man behöva en stor grupp självmordslastbilar med ATOMBOMBER för att förstöra en liten bas med ett par enheter? Det borde räcka med en för att slå ut alla enheter närmast och åtminstone skada hela området rejält. Och var är svampmolnet? När de exploderar ser det typ ut som om nån kastat en handgranat och endast byggnaden eller enheten närmast tar skada. Epic fail är bara förnamnet.

Så gärna ett nytt C&C men baserat på ORIGINALET som legenderna på Westwood skapade 1995 och utvecklat av en studio som faktiskt har en liten aning om vad fan de sysslar med. Solitt och välbalanserat RTS, B-film cut scenes, stenhårt soundtrack, multiplayer LAN och hela anrättningen kryddat med svart humor skulle göra mig jävligt lycklig.

Nu skulle ju detta vara en uppgradering av Command & Conquer: Generals som troligen var det bästa Command & Conquer. Riktigt besviken på att de lade ner projektet