Inlägg

Inlägg som Ialasadi har skrivit i forumet
Av Ialasadi

Någon som vet vart man kan köpa denna eller något liknande i Sverige? http://www.amazon.com/gp/product/B004D8PYE2/ref=as_li_qf_sp_a...

Av Ialasadi

Enligt mig så har Assassins creed spelen bäst story! Men eftersom det redan är så många som tipsat om AC så kan jag rekommendera LA Noire som är ett riktigt bra spel med riktigt bra story.

Av Ialasadi

GTX 660 vs GTX 760

Tjena, jag köpte ett MSI GTX 660 för ett par dagar sen, dum som jag var så tänkte jag inte på att 700 serien precis har kommit ut och att GTX 760 var på väg ut. Så till min fråga nu är det värt att lämna tillbaka 660 för att sedan betala 700 kronor extra för 760? Problemet är att jag bara har ett 500w nätaggregat just nu som inte har 2st 6pins. Så ifall jag ska köpa 760 så måste jag också köpa ett nytt nätagg.

Just nu är jag jätte nöjd med kortet då det klarar spelen som jag lirar galant utan problem. Dock är jag lite orolig ifall det kommer att klara av de kommande spelen så som Watch dogs och BF4.

Av Ialasadi
Skrivet av godspeed:

Topp, då är det ju tyvärr andra problem
Kanske din cpu eller ditt moderkort tog skada när du hade så höga temps

Tror inte att de tog någon skada, då hade det väl visat sig ifrån början? inte typ 2 månader efter?

Av Ialasadi
Skrivet av godspeed:

gå in i bios och stäng av Cool'n'Quiet

har redan stängt av de.

Skrivet av mrqaffe:

Det låter som överhettning och att du skulle haft upp den till 99C det tror jag inte på, det låter mest som mätfel, det i cpun inbyggda skyddet borde gå in vid 62C och då omedelbart klocka ner cpun till 800MHz.
CnC har inte med det att göra om det händer vid maxlast vid spelande.

Nej alltså helt ärligt den gick upp till den hastigheten, jag körde med stockkylare då och det var helt sjukt vad varm den var. Bytte till cooler master 212 evo och då gick tempsen ner.

Skrivet av godspeed:

Finns många spel där CnQ inte funkar som det ska och gör att det går ner i hastighet, därför jag stänger av det så fort det är en speldator som byggs åt nån för att slippa såna saker, och att fått upp den i de tempsen med originalkylare, damm i flänsen etc är inga problem alls om bara rätt förutsättningar finns, t e x puckon som bygger utan kylpasta eller totalt felmonterad kylare=skyhöga temps och datorn stänger av sig

Är lika bra att TS kollar det, är ju enklast, om det inte är det, så kan man börja jaga felet nån annanstans

har redan stängt av de.

Av Ialasadi

AMD Phenom II x4 955 be går ner till 800mhz

Jag har suttit och kollat på core temp när jag spelar och ibland helt random så sänks clock hastigheten till 800mhz på alla fyra kärnor och det gör att spelet laggar sönder (10-15fps) Jag minns att jag hade detta problem förut men då var det min cpu kylare som krånglade och processorn blev för varm, den låg på 99c och då drar processorn automatiskt ner hastigheten för att den inte ska överhetta. Men nu så ligger min temp på runt 50c när jag spelar så förstår inte vad problemet är.

Av Ialasadi

Skulle rekommendera att du köpte ett GTX 770 istället, Inet har kampanjpris på det kortet nu. Det har samma kärna som 680 men med många uppdaterade funktioner,såsom gpuboost 2.0.
https://www.inet.se/produkt/5409855/msi-geforce-gtx-770-2gb-l...

Ifall du har pengarna till att köpa ett GTX 780 så skulle det vara ännu bättre, de kortet presterar läskigt likt Titan men är mycket billigare.
https://www.inet.se/produkt/5409854/msi-geforce-gtx-780-3gb-m...