Inlägg

Inlägg som dangerousdave har skrivit i forumet
Av dangerousdave
Skrivet av mrqaffe:

Det är oftast inte alls svårt att hitta en ny men du kan även mäta på den befintliga om den ger rätt spänning och är stabil (förutsatt att du har nått att mäta med)

Jag testade att mäta, har ingen kunskap egentligen men 12.5 volt gav den och 26 watt (ska vara 30 enligt texten på klossen). Sen ampere räknar man ut? ska vara 2.5

Tack för svar!

Av dangerousdave

Så hitta en ny nätadapter alltså. Kunde ju varit värre helt klart! Hm då ska den adapten vara samma spec o kontakt. Hur svårt kan det vara?

Av dangerousdave

Asus TUF-5400 har tappat kraften på WIFI

Hello, superkonstigt problem: Kommer hem och i källaren där alla prylar etc står har säkringen löst ut. Hm ok, vippar upp den och allt startar igång.

Men routern, som får sitt nät från ett modem har tappat kraften i wifi helt. Jag sitter bredvid den och har knappt en "plupp" på wifisignalen på min laptop. Samma med telefonen. Kör separata 2,4 och 5g nätverk och de kan jag inte ens se uppe i huset längre. Trådat nät går som vanligt med maxfart till stationära datorn.

omstart, reset, hardreset. Samma sak. Och att gå in på routern via router.asus.com i browser är segt som fan!?

Kör på Merlin firmware.

Något måste ha gått sönder? Kan den ens starta om ex powerbricken har fått en smäll? Då borde den väl inte fungera alls? Tänker om man ska mäta uteffekten på den.

I huset, radhus, håller de på att byta elmätare i veckan/helg hos oss och grannarna. Det är det ENDA som har hänt i elväg runt huset. Övrig utrustning funkar som den ska.

Någon som har tankar vad som kan ha hänt?

Dave

Av dangerousdave

Jag är 47 år gammal och lirat sedan 19 års ålder då första datorn en p120 inköptes (polaren hade p75 som de bryggade upp till 90 så jag vann)

LAN möte etc har alltid legat mig varmt om hjärtat genom åren och idag, då man har barn o massa annat blir det svårare att få ihop och det saknar jag. Samma med spel över nätet o tjöta är det mindre med nu. Så HLL Hell let loose är mitt spel nu för där kör man med mic i en grupp och där är det oftast mogna o intelligenta människor så man kan ha mkt skoj! Klart jag inte hänger med som då man var 20, men skoj är det och framförallt ett svårt spel, inte bara hoppa runt ala COD o headshota.

Så jag ser fram emot framtiden med mer spel och då jag nu har två lite äldre barn så spelar vi ihop nu, allt från roblocks till Apex och farcry. Haft ett par LAN-party för dem här vilket förstås är enastående skoj.

Spelade mkt battlefield förut men efter fyra dog det av rejält, sen kom förra årets dumpsterfire 2042.. Dont get me started.

Så game on kids

Av dangerousdave

Begagnat är inte att tänka på tyvärr, sen är detta steg ett i uppgraderingen och ett 1060 till jul är tanken som polaren har. Då kanske någon 1060 är ännu billigare, man kan ju hoppas

Tack för tankar o tips!

/Dave

Av dangerousdave

Tack för era svar, lutar åt rysen 1200 med modermodem o 8 gig ddr4 som uppgradering nu. Det kostar ca 3000kr. Sen rekommendera köp 1060 nästa gång.

Av dangerousdave

Hjälp med uppgradering för äldre dator - budget 3000 kr

Ok, polaren hör av sig o hans son vill uppgradera sin dator. Jag inser direkt att jag e gammal o fan inte hänger med längre, så jag får fråga proffsen: Er

Han har idag:
ATX chassi
MB MSI B85M-G43
CPU Intel G3258 w stock cooler
GPU MSI 650TI 2G
MEM 8G DDR3 ram
HD Samsung SSD 250g
PSU Be quiet 400watt

Budget för uppgradering e 3000kr och han spelar CSGO och H1z1, så jag har googlat lite och då bör väl CPU vara en tanke att börja med, men vad? AMD har ju släppt ett gäng, men då behöver jag byta moderkort och minne. Vinst att gå till DDR4 och nyare skylake processor? Inom budget då förstås.

Kom igen nu, hjälp farbror Dave här

Dave

Av dangerousdave

Check av prylar till Skylake + 980TI i SLI

Hello, har en vän som köpt en galen dator som han nu vill vattenkyla. Jag är förstås nörden i gänget som får frågan, har inte byggt custom förut men det verkar riktigt intressant.

Hans Dator:

Modermodem: Asus z170-a
processor: i5 skylake 6600k
minne: 2400hz corsair DDR4 16gig
HD: samsung m2 256g 950
grafikkort: Evga 980TI 2.0 AC i SLI
Låda: Fractal design Define R2

Kittet jag till slut kom fram till:

1x EK - KIT L240
1x EK - CoolStream PE 240
2x EKWB EK-FC Titan X - Acetal
2x EKWB EK-FC Titan X Backplate
6x EK - ACF Fitting - 16/10mm - Nickel
1x EK-FC Terminal DUAL Serial

2 meter slang i L240 kittet, borde räcka?!
Orkar pumpen i det kittet pumpa igenom två VGA block och två 240 radiatorer?

Dave

Av dangerousdave

har med bättre fart i grejorna nu för tiden. Så hoppas hoppas...

Av dangerousdave

Samma här, ipad 3. blir galen...

Av dangerousdave

Håller med dig Stoffe, knasigt att man kan få släppa en sådan ofärdig produkt. Varför gör man det? För att man kan, alla köper det ändå o utverklarna kan göra som de vill.

Av dangerousdave

Tänkte med köra hdmi från moderkortet till min andra skärm så mitt grafikkort bara har en skärm att driva men drivrutinerna från asus säger att mitt system inte är möjligt att köra intels grafikdrivar på!? och då är de gjorde för win8 som jag har... eh?

Av dangerousdave

Tack grabbar, ni är enastående snabba. Testar o uppgradera win8 med... win8

Dave

Av dangerousdave

Problem med WIN8 aktivering - gaaaah!

Hej! Tog ms erbjudande om att köpa win8 för 279kr, tankade hem allt och betalade och enligt en artikel jag hittade skulle man ta "spara ingenting" då man fixade till USB minnet för att kunna göra en clean-install. Allt fungerade fint, installerade om o formaterade och allt fungerar fint.
Nu till problemet: min vän gjorde EXAKT samma sak på sin dator, förutom att välja "spara inget" så valde han "spara filer och windowsinställningar". Då han installerat om, clean-install, så säger windows att han inte kan aktivera sitt windows8 då hans nyckel endast stödjer uppgradering?!?! Vidare skillnad var att han hade en fulversion av windows som inte var aktiverat då han tankade ner o skapade sin win8 nyckel o USB, kan det ha påverkat? Vad göra nu för att aktivera hans inköpta win8? Känns långsökt att installationsprogrammet ska göra hans USB till "endast uppgradering"? Medan mitt fungerade fint, iofs har jag köpt mitt win7.

Dave

Av dangerousdave

Har tröttnat på comhems eget modem/router. Skaffar en Asus 66u istället o stänger av NAT och hoppas på mer stabilitet överlag. Någon som gjort liknande och fått mer stabilitet?

Av dangerousdave

Verkar som det är samma platta för 1366 som 1155 så då var det löst. Sparade ju ett antal kr där!

Är lite Asusnörd så jag tror det blir något av deras kort. Sabertooth både ser och verkar coolt! Det ÄR viktigt...

Av dangerousdave

Åfan tror du de gör det? Enastående service isåfall. Är ju riktigt nöjd med min noctua kylare. Stor som ett hus men underbar!

Ok, lägger om beställningen till 1155 kort då. Vilket modermodem ska jag ha då? sabertooth låter ju coolt iofs..:)

köper på dustin o de har tyvärr inte asrock, skulle vilja testa dem.

Av dangerousdave

Tack för info/länken, ja det är ju värt att titta på! Helt klart!

köper jag 3770K o ex asus sabertooth modermodem så kommer jag billigare undan OCH jag kan använda min nuvarande noctua 14 och kyla med. Då sparar jag mkt pengar på att behöva köpa en ny kylare!

Ska nog omvärdera mitt val tror jag

Minnena verkar ju bra, SSD disken funkar och tar jag bort kylare kan jag ju öka storleken på disken så jag får kalla den värstingdator

Ska vi bara se var jag har monterintskittet för noctuan så jag kan dra fram rätt plåt o få fast den på sabertoothkortet.. hm

Dave

Av dangerousdave

Blir lite fundersam eftersom jag sett video på att man kan överklocka den processorn? http://www.youtube.com/watch?v=7upYgCYVtqM

Har snöat in på 2011 socket för framtida projekt. Du pekar på 1155 socket.

Dave

Av dangerousdave
Skrivet av vierphoria:

Ah.

Nej. Men det är bra minnen. 16 GB räcker långt. Med betoning på å:et. Lååångt.

Men du... 120 GB SSD. I en "värsting"?
Njae.
Du får plats med W7 och, om du har tur typ åtta spel.

Bit i kulan och köp en 250 GB. Minst.

Och processorn. Köp en klockningsbar. Den kostar några hundringar mer men då kan du framtidssäkra framöver. Du måste visserligen köpa ett z77-moderkort, men för den pengen du redan har avsatt för det så borde du kunna få ett bra klockningsbart.

Jag har två spel max installerade och har en 80 gigs SSD idag o klarar mig så det duger

Går det inte att överklocka en I7 3820? sen nästa steg efter den här processorn kostar nära dubbelt upp. blir tokigt mkt pengar!

Dave