Inlägg

Inlägg som Santrium har skrivit i forumet
Av Santrium
Skrivet av Tott3:

Går det byta processor i dom? Enligt Dustin supporten så var det ej rekommenderat, eftersom "tillverkaren har egna lösningar för kylning". Samtidigt som man läser lite här och där att folk byter propp i dom. Så tänkte kika om det är någon här som har någon erfarenhet. Tänkte inte köpa propp på engång, men vill ju ha upgraderingsmöjligheter om jag skulle finna behov.

Jag använder en processor med 80W TDP (35W TDP är standard) och det fungerar fint oavsett belastning (körde mprimes tortyrtest i 24 timmar utan problem). Den blir lite varm vid full belastning men det verkar vara ok.

Av Santrium
Skrivet av -=Mr_B=-:

Så du uppgraderade till en CPU med lite drygt dubbla singeltråd prestandan och 4'a gånger bättre total prestanda, men är nöjd med att köra den så du får ut knappt dubbla totalprestandan?
Känns som om det hade varit mer värt att köpa en billigare CPU, om det var prestandabehovet.

Ta av kylflänsen, montera den i ett skruvstäd och såga av de översta 20mm (?) för att få plats med en fläkt, och sen kan du köra CPU'n som den "ska" köras. Eller köp en lågprofil-kylare, för sockeln, de finns.
B!

Ja, det är jag, och den klarar att köra med 4/4 kärnor också, så prestandaförlusten är inte så brutal.

Anledningen till att jag köpte den var inte prestandan, utan stödet för ECC (uppgraderade från en Core i3), VT-d och AES-NI framförallt. Jag köpte processorn för knappt en tusenlapp, vet inte vilken CPU jag hade fått för mindre pengar med samma stöd.

Av Santrium

Lyckades faktiskt få ner den till 60 grader nu under maximal belastning genom att ändra en del inställningar i BIOS, det känns ändå okej. Stänger jag av 2/4 kärnor får jag ner den till 55 grader under maximal belastning.

Målet uppnått, tack!

Av Santrium

@-=Mr_B=-: Tack för tipsen, men frågan gäller fortfarande om det är möjligt att sänka strömförbrukningen/temperaturen genom att ändra inställningar på processorn i sig. Det var länge sedan jag höll på med överklockning och liknande, men min gamla Opteron 150 drog mindre ström och blev mindre varm om jag sänkte hastigheten på den, till exempel.

Av Santrium

Den håller 50-55C vid idle, går upp till 80C vid stress. Har gjort om kylpasta/montering två gånger utan förändringar i temperatur.

Den sitter i en HP MicroServer Gen8, kylflänsen är speccad för 35W, processorn är 80W TDP.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Santrium

Xeon E3-1270, dra ner strömförbrukning och temperatur?

Har en Xeon E3-1270 som drar för mycket ström och blir för varm. Kan inte klocka ner den i mitt BIOS och inte heller ändra spänningen.

Har testat att stänga av kärnor, Hyperthreading och Turbo-boost, men inget har gjort någon skillnad i temperatur eller strömförbrukning.

Vad kan jag göra förutom att byta kylning för att motverka temperaturen?

Av Santrium

Jag hade använt RVM för att hantera olika Ruby-versioner. Men det är kanske inte det du söker.

https://rvm.io/

Av Santrium
Skrivet av fantomsmurfen:

Förmodligen kommer det något med tiden (i höst?). AMDs Polaris 11 kan även kanske bli ett alternativ.

Skrivet av DozeN:

Polaris 11 kanske

Skrivet av MakeCoke:

@Santrium:

Det ser tyvärr mörkt ut. Det har inte ryktats mycket om det, vilket det brukar göra när ett kort närmar sig release. Enligt detta ska det komma först 2017.

För min del ser det ut att bli Polaris 11. Det skulle vara bra om båda hade lanserat sina kort i detta segment när man köper, men så länge tänker jag inte vänta.

Tack för svaren! AMD är tyvärr inget alternativ för mig då CUDA fungerar mycket bättre än OpenCL för ändamålet.

Av Santrium

Pascal-ersättare för GTX 750 Ti (lågprofil)?

Finns det någon information om NVIDIA planerar en Pascal-baserad ersättare för 750 Ti? Och gärna då i lågprofilvariant? GP107-kretsen verkar ju vara motsvarande. Skulle sitta fint med en uppgradering till min server.

Har läst runt lite men inte hittat något konkret. Vad tror ni, kommer det något sådant?

Av Santrium

60% mekaniskt Bluetooth-tangentbord?

Finns det något bra 60% mekaniskt Bluetooth-tangentbord? Har tittat lite på Filco MINILA Air, men space-knappen är inte vad jag vill ha.

Tips?

Av Santrium

Ersätta laptop med Android?

För någon vecka sedan sålde jag min gamla laptop (MacBook Pro) då jag sällan använder den. Mobiltelefonen har tagit över mycket av det jag använde datorn till förut. Under tiden jag har varit utan en dator hemma har jag undersökt vad jag saknar datorn till, och kommit underfund med att jag egentligen bara behöver något mer avancerat än mobiltelefonen till fyra saker:

* vim
* ssh
* webb
* PDF

Jag har en ssh-klient till min telefon, men det är omständigt att använda den jämfört med att använda ssh på en dator. Likaså är det jobbigt att surfa och läsa PDF:er på mobilen jämfört med på datorn, då skärmen är för liten enligt mig.

Jag funderar därför på att skaffa mig en Android-tablet istället då jag kan använda den till de saker jag vill. Problemet är dock att jag har svårt att hitta någon som uppfyller mina krav:

* bra skärm (viktigast!)
* 10" ungefär
* snabb nog för att läsa PDF
* root
* Marshmallow
* snabba Android-uppdateringar

Ett annat alternativ skulle vara en tablet/2-i-1 med Linux.

Något tips? NVIDIA Shield Tablet K1 verkar vara närmast, men faller på skärmen.

Av Santrium
Av Santrium
Skrivet av Hubertus:

Det är alltid svårt att läsa sådant här utan att bli irriterad. Till exempel att man skriver justera priset när det gäller att höja.

Det som står är att om du inte längre studerar kommer priset att höjas till 199 kr per månad från 1 juni 2016 för att höjas ytterligare 1 juni 2017 till 349 kr.

Det står INGET om någon förändring för den som fortfarande studerar! Du bör läsa på vad som står i ditt avtal om prisjusteringar. Det är tänkbart att Comhem bryter mot någon regel i detta avtal.

Tack för svaret!

I telefon säger de bara att priset för studenterbjudandet är 199kr/månaden nu, och inte 100kr som det var förut. Enligt mailet jag fick är det en justering från priset för studenterbjudandet till 199kr/månaden, _om jag inte längre studerar_, vilket jag faktiskt gör. De kan ju knappast justera priset från 199kr/månaden till 199kr/månaden.

Så jävla vidrigt av Comhem. Överväger att byta leverantör oavsett, jävla as.

Av Santrium

Har Core i5-2390T ECC-stöd?

Hej!

Är det någon som vet huruvida Core i5-2390T har stöd för ECC? Intel ARK säger nej, men jag har läst på andra ställen att stöd finns. Någon som har testat och kan verifiera?

Av Santrium

Hej! Går det att klocka ner processorn/stänga av kärnor i BIOS eller liknande?

Av Santrium
Skrivet av LudvigLindell:

Har en Xeon e3-1240v2 som jag kört i en HP microserver. Lite för mycket kraft för någonting som agerar mediaserver... (:

Verkar ligga på 1800kr+import osv osv på ebay..

Buda på..

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill och så vidare.. När jag är nöjd med priset

Köparen betalar frakt, men den är nog inte så dyr.

Läs hela annonsen här

1000kr!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Santrium

Har 100/10 för 100kr/månaden (gammalt studenterbjudande), och fick det här mailet igår.

Citat:

Vi hoppas att du är nöjd med Sveriges snabbaste bredbandstjänst från oss på Com Hem. Du har idag ett studentabonnemang som ger dig ett förmånligt pris på ditt bredband. Om du fortfarande studerar ska du givetvis behålla ditt studenterbjudande så att pengarna räcker till mer än bara nudlar.

Nytt pris från den 1 juni 2016 för dig som inte längre studerar
Om det är så att du inte längre studerar kommer vi att justera ditt pris till 199 kr/mån från och med den 1 juni 2016. Du får detta rabatterade pris som en examenspresent under 12 månader innan du börjar betala ordinarie pris, 349 kr/mån.
För att validera att du fortfarande studerar ringer du bara till oss på Kundservice, telefon 90 222. Kom ihåg att du behöver ett giltigt Student- eller Mecenatkort för att fortsätta med ditt studentabonnemang.
Vill du säga upp din bredbandstjänst till följd av prisjusteringen behöver du kontakta oss senast den 31 maj 2016.
Tack för att du är kund hos Com Hem!

Jag är fortfarande student och tolkar detta som att jag fortfarande kan ha 100/10 för 100kr/månaden? Men när jag ringer för att "validera att jag fortfarande studerar" säger Comhem att priset oavsett kommer att justeras till 199kr/månaden. Tolkar jag galet? Kan de göra så?

Av Santrium

Vill komma ner i storlek under mini-itx, om möjligt.

Skrivet av breakman:

HP Microserver Gen8? Stoppa i en sticka ram till.
https://www.dustinhome.se/product/5010890207/proliant-microse...

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Genesis:

NUC finns väl inte med ECC-stöd?
ECC är kraftigt rekommenderat med ZFS, och i princip hela vinsten med ZFS över annan mjukvaruraid tappas när man inte har ECC.

Har du tittat på HPs Microserver G8? De är ganska små och billiga.

Vill du ha det litet på någon viss ledd? Är samma volym men platt att föredra framför en kub? Skulle säg ett litet rack-cassi vara att föredra som är väldigt lågt, men brett och djupt.

(Varför vill du ha det så extremt kompakt?)

Skrivet av backspace:

@Santrium: Vad är ditt syfte till att gå ner så mycket på måtten samtidigt som du vill behålla antalet diskplatser när du redan sitter på en HP MicroServer?

Tråkigt att NUC inte har stöd för ECC. Jag har idag en Gen8 Microserver och vill ha något mindre.

Anledningen är att jag bor väldigt trångt, och elektroniken tar upp alldeles för mycket plats. Försöker helt enkelt skala ner. Egentligen är det mest ett tankeexperiment, hur liten kan man göra en server med ECC, ZFS och 4 diskar?

Av Santrium

Servern med 4+ hårddiskar och minsta möjliga mått?

Jag önskar bygga en lagringsserver med minst 4 hårddiskar (3x 3.5", 1x 2.5") och minsta möjliga mått. Mina enda krav förutom storleken och antalet hårddiskar är att det ska finnas stöd för ZFS och minst 8GB RAM.

Det behöver inte vara snyggt, bara litet! Det jag funderar på nu är en Intel NUC + 2-ports SATA-kontroller + en hårddiskkylare (typ den här).

Har ni några bättre förslag?

(Vill komma ner i storlekar under mini-itx, och har idag en HP Proliant Microserver Gen8).

Av Santrium

Hej! Har du något 680 kvar?