Inlägg

Inlägg som mrwu har skrivit i forumet
Av mrwu

Denna också, köpte dessa när man inte kunde hitta gentle typhoons

https://i.ytimg.com/vi/wGkVRsBeNcQ/maxresdefault.jpg

Av mrwu

Design ser bra ut, förväntar mig riktigt bra statisk lufttyck med tanke på hur lite "tomt" utrymme det är.

Man undrar dock över nackdelarna med att ha så lite marginal mellan fläktblad och chassi. Damm brukar typiskt sett samla på sig vid kanten av fläktbladen först. Kan dessa speciellt befinna sig i risknivå av påverkan då det är så lite utrymme mellan fläktkant och ram?

Av mrwu

Om vi rent av skiter i den politiska delen, hur möjligt skulle detta rent tekniskt vara?

Youtube har redan automatisk avläsning av videos men de ägs av google och har råd att driva sådant. Hur ska mindre företag som t.ex driver molnbaserade tjänster eller webbhotel införa sådant? Ordnar staten det? Kommer det behöva företag som specifikt erbjuder scanning mjukvaran samt underhåll so en tjänst och hur mycket extra kostnader skulle något sådant bli?

Över hos Kina så finns ju den så kallade great firewall of China som skannar of filtrerar i princip all webbtrafik som går mot väst. Inklusive kommunikationen när du ska hämta ut pengar från ditt kreditkort. Sist jag försökte så satt automaten fast i "väntar, kontaktar bank" läge i ungefär 10 minuter vid varje försök och sen fanns det 50% channs att kommunikationen misslyckades och man får börja om. Detta endast för att ta ut pengar, som jag knappast kan inbilda mig är mycket i datatrafik. Kan du inbilda dig att det ska ta minst 30 minuter att ladda upp startsidan på Ebay eller Amazon när dessa tekniskt komplett efterblivna individer sist föreslog att man ska logga all datatrafik på nätet?

Av mrwu

ITS HERE. THE PROPHESIED FALL OF THE RGB!!!

Av mrwu
Skrivet av Zemlan:

Jag rörde inte ens VATS när jag körde mer eller mindre. Använde det dock när ngt kom riktigt nära och jag fick problem att följa målen och träffa. Tex de där förvuxna myggorna när de vill kramas. Men utöver det skjuter jag helt manuellt i den mån jag kan. Mer tillfredsställande tycker jag, och mindre krystat.

Helt ologiskt att ha 30% chans att träffa när jag själv manuellt har 100% tex. Eller på långt håll med ett gevär...1% chans när jag även där har 100% på egen hand.

Men föredrar man att köra det omvända så visst, smaken är som baken. Fallout 4 var mitt första Fallout lir också. Så VATS kändes mest klumpigt. En vanesak kanske

Skickades från m.sweclockers.com

Jag vet inte med hur det är på Fallout 4, men Fallout 3 hade det inbyggt i motorn en viss chans att dina skott magiskt böjer undan och underviker målet även ifall du riktar vapnet rakt mot mål beroende på hur högt din karaktärs skill för vapengruppen i frågan var. Fallout 4 gjorde ju av sig helt med skills så......

Det är en gammal kvarleva av RPG mekaniken från originalspelen, något som de märkte inte passar så bra tillsammans med förstapersonvyn och togs bort från F4.

Av mrwu
Skrivet av Alling:

Bra att de valt USB‑C! Det är skamligt hur vanligt Micro-USB fortfarande är, inte minst på tangentbord.

Ser ingen mening med detta. Det är inte som om att du kommer att plugga ur och in sladden till tangentbordet så ofta att USB-Cs kan koppla in upp och ner gör någon skillnad. USB-C anslutningar kostar idag ca 2-4 gånger så mycket som Mini USB-B (typ 17kr vs 7kr, big deal) och skillnaden på bandbredd mellan 3.1 och 2.0 påverkar inte tangentbordets prestanda. Typ like flummigt som att köra invävda kablar.

Av mrwu

Wooting One lider just nu av en 2mm (om jag inte minns fel) min aktiveringspunkt. Jag funderar på att sälja mitt då jag har köpt in en A4 Bloody som har 1.5mm aktiverings punk med brytare som känns bättre att trycka på. Plus att jag inte har någon användning av den analoga kan mäta hur hårt tangenten är nedtryckt funktionen på wooting.

Av mrwu

Kör fortfarande samma motor verkar det som

Fördel : Lätt att portera in era sex mods from från fallout 4
Nackdel : Fysikmotorn brakar ifall man spelar i 120 fps...

Av mrwu
Skrivet av Ratatosk:

har ett så gammalt BIOS att senaste Ryzen inte fungerar

Detta är legitim orsak för en person som faktiskt skulle bygga på nytt, men låt oss bara köra med teoretisk kompatibla komponenter för denna sak. Om man körde riktiga rekommendationer för budget nybygge så skulle jag ju lätt bara be folk att köpa gtx1080 för 4500, ryzen 1600x för 900 och en 250GB SSD för 650 på blocket eller tradera.

Av mrwu
Skrivet av dunis90:

Om du hade spelat Battlefield eller Battlefront så hade du vetat att multiplayer med 64 spelare är väldigt processorkrävande. Även med ett svagt grafikkort händer det att man får framedrops pga. att 2500 inte räcker till.

Har man en i7 3770 (2012) får man en bra uppgradering om man väljer GTX 1060 6GB. En i5 från den perioden begränsar dock prestandavinsten man annars skulle få med GTX 1060 6GB.

Jag håller med om att Battlefield spelen tar hårdare på CPU än vissa andra titlar och att och det med i7 gen3 inte skulle flaskhalsa 1060 mycket, men vi talar om min requirements, dvs minimum krav för att kunna köra spelet alls här. Att ha 6600k som min krav är löjligt.

Av mrwu

Mitt bidrag här:

https://komponentkoll.se/bild/VgDZH.png

Gnäll om andras byggen:
Dagens spel begränsas mest bara av grafik så biffigare grafikkort är plus.
Spara inte pengar på billga Corsair eller EVGA nätagg, ströminmatning påverkar livslängd på dina grejer. EVGA har bra nätagg men det gäller endast vissa modeller av deras dyrare supermova serie.
Slösa inte pengar på premium moderkort chipsets med funktioner som inte behövs.
Kör man ryzen så välj något som kommer med wrath max kylare, den låter inte så mycket, Ryzen OCar dåligt i alla fall, så man behöver ingen tredjeparts kylare.
Ovsätt ifall man kör AMD eller Intel så är över 2500kr overkill för CPU. Slänga ut extra 700kr för extra +1-2 FPS på spel?
Kör man ryzen behöver man inte köpa hög clock memory, folk har haft massa problem med att OCa förbi 3000ghz, köper du en 2400 kan du säkert skruva upp den till 2667 och sen är man klar.
Define C är overrated, kollar man på bench så ser man att den typiskt sett alltid ligger några grader ovanför de mer öppna mesh framtill chassin. Ditt chassi låter inte så mycket så länge du kan dra ner fläktvärven.
Spara inte pengar på kingstons A SSD, var är meningen med att köra SSD som går saktare än de andra SSDerna?
Endast en 250GB SSD? Hur mycket av ditt steam bibliotek tänkte du spara där?

Av mrwu

Spelar man på rank så har fortnite knappast mycket som kan liknas med pubg. Byggandet och faktum att vapnena inte är hitscan höjer skilltaket rejält och gör spelet helt annorlunda. Fortnite streams från högrankade streamers är faktiskt underhållande att se på, jämnfört med pubg. De kan gnälla allt man vill, men ID/raven kan inte stämma andra PvP FPS spel för att ha samma deathmatch läge.

Av mrwu

Gällande systemkrav så är det hela med processor trams. Spel begränsas knappast av processorer så mycket som grafikkort. Enda fall då CPU är för dåligt är om CPUn skulle bli flaskhals för grafikkortets prestanda, detta beror då på vilket grafikkort som används. En I5 2500 är mer än tillräckligt att köra HD7850 / GTX660 på. Det är när man kör bättra grafikkort som man behöver bättra CPU. Kör spelet på en 2012 Grafikkkort så kör den också på en 2012 processor. En i5-3330 i sådant fall.

Av mrwu
Skrivet av Mithras:

Om BF5 har exakt samma systemkrav som BF1, där min är ett grafikkort från forna tider, så är det ju inte troligt att det är för att det inte släppts några nya grafikkort på senaste tiden, eller för att de lyckats optimera Frostbite.

Det absolut troligaste är att de gjort en COD och endast re-skinnat det mesta utan att lägga ner någon som helst tid på att utveckla några nya delar grafikmässigt som skulle påverka prestandan. Grafikmotorn och fysikmotorn är troligtvis totalt orörd, och det enda som de har gjort är att ompaketera skiten för att bli lite mer WW2 och ändrat lite i gameplay-delar (som health regen, ny spotting-system, etc)

edit: hoppas man har fel

edit edit: Insåg också precis att det faktiskt kan ändras med tiden och detta endast är en placeholder, som FZ skrev i sin artikel

Precis som de gjorde med fallout 3 NV 4 och Skyrim?

Av mrwu

Känns som att fortnite och pubg gjorde för bra från sig och EA vill ha en del av kakan. Vi vet ju vad som hände sist EA försökte något liknande med deras battlefield serie, kolla bara på battlefield heroes...

Av mrwu
Skrivet av liket:

De flesta servrarna med sina stora törstiga processorer kör ju "passiv" kylning med om man inte räknar med luftflödet i chassit.

De måste ju mena att den går att köra med stillastående luft annars är det ju detta bara en kylare som säljs utan fläkt.

Dessa burkar är typiskt sett byggda där man förväntar fläktar med högt statiskt lufttryck monterade, så det är inte någon stor skillnad från traditionella luft cpu kylare med fläktar på värmespridaren

på tal om passivt https://youtu.be/9PJOrfpiVwE

Av mrwu

Ta cirkelsåg, såga liten rad på kanterna och böj stålpinne som fäste kläm på en tyst 92mm fläkt
se https://www.youtube.com/watch?v=s2W0Lsf7hec&t=180s

Nu pallar den 2700X

Av mrwu

@Zapa: Tjena, är du fortfarande intresserad? Lämna mig ett PM med adress så ordnar vi dealen

Av mrwu

Jag skulle säga att allt beror på vad du vill. De stora skillnaderna mellan R5 och R6 är hårdiskvaggan (gör desamma ifall du bara kör 2 SSD eller M.2 SSD) och att R6 har slots för att montera GPU vertikal(helt meningslöst ifall du kör utan fönstervägg.

Define C är mindre och jag skulle rekommendera den över R5 och R6 ifall du inte planerar att klämma in bluray spelare och massor med 3.5" hårddisk i den.

Värt att notera att ljudnivån inte påverkas så mycket av såkallat "ljuddämpande material" osv. Har man heltäckande plåt utan hål så låter det mindre. Vill du ha lägra ljudnivå så rekommendear jag byta av fläktar. Be quiet eller Noctuas kan rekommenderas. De fläktarna som kommer med Fractal chassin har låg ljudnivå i decibel, men har (enligt mig) störande surrande ljudkaraktär som jag ansåg var märkbart och därför har jag bytt ut mina.

Av mrwu

Nästa steg är att införa ännu högre import taxa, och snart kan vi vara som sydkorea där det kostar 15-20% mer att köpa Samsung och LG produkter trots att båda bolag kommer från sydkorea PGA brist av konkurrens pga höga importavgifter. Något som vi också borde satsa på att närma sydkorea är mängden självmord, då sveriges blyga 46:plats knappast är like avancerad och progressivt som sydkoreas prestigfyllda 10:plats