Inlägg

Inlägg som dorian1 har skrivit i forumet
Av dorian1

Jaha är det skillnad på nya super korten när det gäller fan stop? Har själv ett PNY 4080 men där är fläktarna avstängda tills att kortet börjar gå upp i temp och belastas. De har ju inte världens bästa kylning men går hyfsat tyst. En undervolt på mitt gjorde dock susen. Tappat några få fps men kortet går riktigt svalt och knäpptyst vid belastning.

Av dorian1
Av dorian1
Skrivet av dlq84:

Att nätagget är mer strömeffektivt och tystare har inget med ATX 3.0 att göra, du har helt enkelt bara köpt ett nätagg av en tillverkare som gör bättre kvalitet.

Och nä, nätagget påverkar inte flyt i spel. Det är inbillning från din sida. Placebo

Dock så är ju mitt förra nätagg av väldigt bra kvalitet också. Men ja det är väl som du säger pga att det är ett helt nytt nätagg och bra kvalitet.

Däremot är det inte placebo utan jag störde mig verkligen på att skärmen flimmrar i just det spelet och förstod inte varför. Varenda gång jag körde det men sen jag bytte PSU så är det helt borta. Så nånting är det ju…

Av dorian1

ATX 3.0 - Vilken skillnad!

Bytte precis ut mitt EVGA Supernova G2 750w som varit riktigt bra! Inget fel på det men eftersom jag har en hyfsat ny rigg så ville jag investera i en bra PSU med nya ATX 3.0. Först måste jag bara säga att vilken skillnad i ljudnivå! Köpte Seasonic Focus 750w och datorn är helt knäpptyst nu även när jag spelar något grafiktungt ett bra tag. Hörs knappt alls. För det andra så verkar strömförbrukningen ha gått ner också. Drog bara runt 430w när jag körde nu och förut låg det runt 470. Antar att det jobbar effektiva på något sätt.

Det sista är jag lite förbluffad över och undrar om något vet något om detta? När jag spelar Banishers Ghost Of Eden så flyter allting fint (har allt på max) men efter ett tag så är det små flimmer. Skärmen flimmrar lite svart ibland eller som små lagg. Nu efter jag bytt PSU så inte ett enda flimmer och tycker det flyter bättre. Kan det vara tack vare ATX 3.0 och att den fördelar ström effektivare, den nya 600w kontakten som sitter i eller nåt annat? Nöjd är man iaf med bytet!

Av dorian1

- Clean Performance -

Stilrent bygge utan RGB i princip men med bra prestanda under huven. Allt håller sig svalt och väldigt tyst!

Chassi: Fractal Design Define R5
CPU: AMD Ryzen 9 5900x
GPU: PNY RTX 4080 Verto 16GB
RAM-minnen: Corsair Vengeance 32GB LPX CL18 3600Mhz
Moderkort: ASUS B550-F Gaming ROG STRIX
PSU: Seasonic Focus GX 750w 80+ Gold ATX 3.0
Samsung 980 PRO 500GB
Samsung 970 EVO Plus 2TB
CPU-Kylare: Noctua NH-U12S (dubbla NF-A12 fläktar istället)
Chassifläktar:
Fractal Design Dynamic GP-14 /4st 140mm
Ljud: Logitech Z623
Skärm: LG 34GN850 Ultrawide 34" 144Hz

Besök galleriet här

Av dorian1

Annonsen är avslutad

Av dorian1

Kanske bara är att slänga spelen då

Av dorian1

Jaha...ja det har de ju säkert...inte spelat dem på tusen år...Men det är ju CD-skiva så borde väl gå att installera och spela som på den gamla goda tiden när det inte var koder? Minns faktiskt inte och har ingen CD-rom nu så kan inte prova. Minns inte att det vad koder då på samma sätt som nu? Eller iaf att de gick att installera på flera datorer.

Av dorian1

3 st retro spel PC

Splinter Cell Conviction
Mafia 2
Assassins Creed 2

Kom med bud

Läs hela annonsen här

Av dorian1

Det enda man funderar över är om man ska köpa ett nytt PSU och det blir ATX 3.0 som tål strömspikar osv. Ska man köra på 750w även där eller köpa ett 850w istället för att framtidssäkra? Just nu drar ju mitt system som max under load 500-510 watt så har ju en del utrymme. Tror inte jag kommer uppgradera med mkt strömhungrigare komponenter på ett bra tag. Iaf inte på ett par år...så frågan är om man fortsätter köra på 750w när man köper nytt.

Av dorian1

5900x med 12 kärnor! Den är grym på allt så väldigt nöjd 😄

Av dorian1

Om någon ser ett Seasonic Focus GX 750w eller 850w ATX 3.0 till bra pris så hojta till 😊

Av dorian1

Tack för alla inputs och synvinklar! 😊🙏🏻

Av dorian1
Skrivet av Aeig:

Det stämmer, värdet minskar kraftigt när det är trasigt eller garantin har gått ut, i nuläget får du åtminstone tillbaka någon slant vid eventuell försäljning.

Jag hade nog satsat på ett ATX 3.0 nätagg med en PCI-E 12VHPWR kontakt och kabel. Alternativet är att du använder adapter eller köper en separat kabel.

Jag använder själv Seasonic i alla datorer och hade jag köpt nytt idag hade jag tagit ett Vertex om du har 2049 kr att lägga.

Samtidigt är detta från Montech oerhört prisvärt: https://www.inet.se/produkt/6905705/montech-titan-gold-850w

https://hwbusters.com/psus/montech-titan-gold-850w-psu-review...

Montech agget tillverkas av CWT, samma OEM som Corsair använder till flera av sina bättre nätdelar. Just detta från Montech har 10 års garanti, 100% japanska kondensatorer, en grym fläkt, osv, det är ett kvalitetsagg.

Ett starkt skäl till att ta Seasonic är just deras support, i övrigt tror jag att nätdelarna i sig presterar ungefär likvärdigt.

Mvh

Tackar för tipset! Vet inget om Montech sen tidigare men det verkar vara ett bra agg! Ska kika lite på det seasonic ska ju vara så tyst också enligt alla recensioner osv. Frågan är hur detta är? Vad är skillnaden mellan Vertex och Focus serien? Annars sneglade jag på Focus GX ATX 3.0

Av dorian1
Skrivet av Aeig:

Generellt hade jag givit rådet att behålla nätdelen och byta ut den först när garantin går ut.

I ditt fall så tycker jag dock att du ska köpa nytt direkt istället, främst då du redan börjat gå i dessa tankar och man kan inte sätta ett pris att sova gott

Dessutom kan du sälja din gamla nätdel för 400-800 kr + frakt, då får du igen en slant samtidigt. Om du väntar till den dag som det dör eller garantin går ut är det värt betydligt mindre.

Mvh

Ja det är ju sant! Får ju tillbaka en liten slant och som du skrev så blir det ju inte värt nåt när det väl är 10 år gammalt och garantin gått ut. Svårt att sälja också…så kanske är en bra investering att köpa redan nu när komponenterna också är ganska nya. Sedan har man det ju en lång tid framöver vid näste eventuella uppgradering om några år. Då kanske lika bra att köra 850w när man ändå köper nytt. Vad är din aspekt på det här med ATX 3.0. Satsa på det när man ändå köper nytt eller köpa ett inte billigare ”vanlig” variant? Tänker mig iaf ett Seasonic i så fall.

Av dorian1

Tack för ovanstående svar! Jo egentligen kan man nog hänga kvar vid detta ett tag till och kanske bara se till att byta inom garantitiden. Så kanske 2 år till…samtidigt som man är lite sugen på att byta ut bara för att vara säker eftersom resten av komponenterna är ganska nya…samt även få en tystare och mer energieffektiv burk.

Men kör nog på ett tag till och hoppas på att det fortsätter att fungera lika bra som det gjort hittills:)

Av dorian1

Förstår inte heller alla dessa klagomål...det finns så mkt produkter/saker i vår vardag som är konstruerade med "fusk" teknik för att ligga i framkant. Det är ju det ny teknik handlar om. Annars hade man också fortsatt förlita sig på "ren kraft" i bilar t.ex och använt riktiga bensinmotorer och inte "fuska" med turbo, el och annat tjafs. Billigare komponenter...TV-apparater som Samsung t.ex använder ju mjukvara för att förbättra bilden som ett slags filter istället för att ha kraften i hårvaran som Panasonic t.ex använder. Jag tycker DLSS osv är fruktansvärt bra! Sen fungerar det absolut sämre och bättre beroende på speltitlar. Men tar man Alan Wake 2 som exempel. Med både DLSS, RT och FG påslaget så flyter spelet oerhört bra och bilden är fantastisk! Ruskigt vacker grafik utan artefakter eller tearing. Sedan fungerar det sämre på Banishers t.ex men där kan man köra native för det är inte lika krävande.

Kortfattat så är det bra att tekniken finns och valmöjligheten att aktivera det och det kommer förmodligen bara bli bättre och bättre och användas mer. Ny teknik som sagt för att fortfarande ha vacker bild men pumpa ut mer fps...om bilden är bra, flytet är bra och du har höga fps...varför klaga? Och det ger svagare grafikkort en chans att ha just bägge delarna.

Av dorian1

Precis skaffat detta spel! Riktigt bra känsla i kontrollen och vilken grafik! Det är riktigt snyggt och förvånad hur jäkla bra det flyter! Har allting uppskruvat på max, RT påslaget och allting så max det bara går så grafiken är underbar. Lirar i 3440x1440 och utan nån form av DLSS eller så och pumpar ut ca 120-130 fps i snitt baserat på första banan i spelet kan man säga med mitt 4080! Riktigt nice

Av dorian1

Gällande AMD eller Nvidia spelar det ingen roll bara för du har en Ryzen processor. De lirar lika bra smaksak om du gillar grafikkort från AMD eller Nvidia samt om om DLSS är viktigt till exempel. Ska du bara lira i 1080p så räcker ett 4060ti gott och väl.

Av dorian1

Jo kanske är vettigast egentligen. Tänkte på det där med strömspikarna från nya kraftfulla gpuer. Någon som vet hur det oftast brukar te sig om ett agg skulle ge upp. Följer andra komponenter med oftast eller brukar det bara dö?