Inlägg

Inlägg som dorian1 har skrivit i forumet
Av dorian1

Det beror lite på vad du tänker spela? Nya AAA-titlar? Vill du ha maxad grafik? Samt vilken upplösning spelar du i? 4070 Ti Super hade jag nog tagit eftersom det presterar ganska mkt bättre än 4070 super. Det har 16 GB VRAM och är baserat på 4080-chippet. Det nosar på 4080-prestanda. Med överklock så är det nästan lika bra. Eller så kör du vanliga 4070 super och sparar pengarna till nåt annat. Beror på dina krav. Men vill du att kortet ska prestera grymt och hålla längre så hade jag kört på Ti.

Av dorian1

Riktigt coolt bygge! Dock så finns ju inte 4080 ti så antar att du skrivit fel 😋

Av dorian1
Skrivet av Joshua2024:

Komplett säljer Zotac

Varför Zotac inte säljs hos Inet och Webhallen?

1. Efterfrågan
2. ASUS, Gigabyte och MSI är märken folk förknippar med datorer. Dom har även möjligheten att omsätta miljontals kronor om året på reklam.

Med TUF antar jag att du syftar på ett ASUS grafikkort?

Jo precis så antar att andrahandsvärdet är sämre också på ett zotac kort eller att det blir svårare att sälja vidare sen gentemot asus till exempel.

Ja precis. Tänkte mot till exempel Asus TUF versionen.

Av dorian1

Verkar vara ganska blandade skurar. Vissa skriver att de är jättebra, tysta och funkar bra medans andra skriver att de låter mkt och aldrig igen. Frågan är varför de inte säljs i affärerna? I princip bara Proshop som säljer ZOTAC. Hur är Trinity jämfört mot TUF?

Av dorian1
Skrivet av Ryzer:

Har ett Zotac-kort nu, skulle inte köpa det igen.

Varför inte?

Av dorian1

Grafikkort från ZOTAC

Är det någon här som har erfarenhet av ZOTAC? Är de bra och välbyggda eller är de skräp? Ser att priserna är rätt bra och sneglar lite på ett 4070 Ti Super Trinity OC. Någon som haft ett Trinity kort? De finns ju inte överallt att köpa.

Av dorian1

Jag tänker att din CPU kommer att flaska ett 4090...du skulle nog behöva uppgradera till lite nyare CPU osv för att driva det kortet annars känns det som ingen mening.

Av dorian1

Verkar som att just detta Gigabyte kortet inte går att köpa någonstans? Bara Inet som har det som beställningsvara? Läste nånstans att de drog tillbaka dem. Stämmer det? Samt denna verkar ju vara förbättrad sen non-super modellen. Skulle man kunna säga att denna är bättre än TUF?

Av dorian1

Annonsen är avslutad

Av dorian1

Precis som ovanstående skriver så får du med adapter. Gällande PSU så klarar du dig lätt på 750 utan problem! Jag själv har ett 750w med en processor som drar en del ström, 4070 Ti, två m.2 diskar osv och hela systemet drar runt 500w när det belastas under till exempel spelande osv. Så du har gott om utrymme samt att just Nvidias 4000-serie är såpass strömsnåla.

Av dorian1

Jag tycker vagnen ser bra ut. Men med tanke på att du köper en bra GPU och snabba minnen osv så hade jag köpt en 7700x eller 7800x (x3d) istället nu när du ändå bygger nytt med bra komponenter.

Av dorian1

Jag förstår! Vad skulle du kunna tänka dig att ge för den då?

Av dorian1

Hej! Jag har en riktigt bra Acer Predator skärm! 27”, IPS panel med fina färger, 144hz men klarar upp till 165hz, G-sync och 4ms responstid. Tänker mig kring 2500 för den iaf.

Av dorian1

Hej! Vad sägs om en 27” ips med 165hz? 😊

Av dorian1

Acer Predator 27” XB271HU

Säljer nu min grymma Acer gamingskärm endast för att jag nu vill ha en större. Den är några år gammal men i nyskick i princip. Nypris var 8000 kr.

IPS-panel 2560x1440
144hz (överklock till 165hz)
G-Sync
4 ms responstid

Läs hela annonsen här

Av dorian1

Tack för svar! Ja precis satt och funderade om man hellre skulle ha en 32" med samma aspect ratio dvs stor på både höjd och bredd eller om 21:9 ger en bättre upplevelse. Bra också att inte tappa för mkt FPS då kontra en 4K skärm. Det är just formatet man är lite orolig för hur det ska kännas. Samt om videoklipp/film osv blir konstigt i det formatet om inte allt stödjer det?

Min skärm har ju även G-sync och den jag funderar på är G-sync compatible. Kommer man märka stor skillnad tro?

Av dorian1

Från 27" till 34"

Söker lite råd kring mina funderingar. Har i dagsläget en Acer Predator 27" XB271HU och är varit väldigt nöjd med den. Det är en riktigt grym skärm men är sugen på 34" Ultrawide. Funderar främst på att köpa en LG Ultragear 34GN850 men vet inte om det är värt samt hur formatet blir. Det är ju 3440x1440 så inte 4K men högre upplösning. Någon som har erfarenhet av en sådan eller det formatet? Kommer man bli nöjd? Samt finns det några nackdelar med det formatet? Jag antar att det inte heller borde dra mkt mer kräm av GPU eftersom det inte är äkta 4K. Även om någon har erfarenhet av just den skärmen men enligt tester så verkar den väldigt bra.

Av dorian1

Jag själv kör en 5900x och är väldigt nöjd med den! Den går inte alls varm...har kört undervolt på den och ligger på ca 33 grader när man surfar osv och går upp till runt 70 grader när man spelar länge eller kör tyngre program. Klart en 5800X3D presterar lite bättre i spel men utöver det så käkar 5900x allt annat. Snabb processor som just kan hantera många program samtidigt, utmärkt om man t.ex också vill köra videoredigering osv med de fler kärnorna. Ska du mest spela så kör 5800X3D men gillar du ha flera saker igång samtidigt samt kör andra tyngre program eller processer så är 5900x en riktigt bra processor. Men 5900x är grym till spel också.

Av dorian1
Skrivet av Icecrystal:

Så vi är hyfsat överens här även om jag är mer osäker på om VRAM inte kommer att komma till användning. Tack för tipset med folding, hade glömt av det!
Höll på en hel del med BOINC och diverse projekt för många år sen. Det skulle vara intressant att börja med något sånt igen.

Drar uppskalningsteknikerna verkligen mer VRAM? En längre upplösning brukar annars betyda lägre ett lägre VRAM-behov?
Växlar du inte ihop frame gen (DLSS3/FSR3) med DLSS2/FSR2?
Håller med dig om minimum 16GB idag.

Det är inte allt eller inget, förutom med PT och även det finns det troligen spel som kommer vara lättare att driva precis som det finns ett stort spann på hur tunga spel är att driva. Jag ser RT-inställningar i spel som som alla andra grafikinställningar och skruvar gärna upp det som går. RTX-korten klarar sig i regel bättre med medium RT-inställningar, även om det är en avvägning då XTX-kortet i den här jämförelsen är snabbare utan RT.

Det är en mindre skillnad än jag trodde ändå? Tänker att AMD-korten förlorar mer över tid.
6800XT kostade väl precis som RTX3080-kortet vid launch, vill minnas att det kostade 8k.

Vet inte om jag är så övertygad om för/nackdelar, men jag instämmer i den generella bilden.

Jag hör mycket både och om det här, både att AMDs drivrutiner är sämre och att de är likvärdiga. Min erfarenhet speglar det lite, har överlag inte haft några problem med grafikkort förutom ett RX6800 som jag i slutändan fick igenom en RMA för. Tror dock att Inet var lite snälla där, det var ett ärende som tog flera månader och där de initialt inte kunde återskapa mina rapporterade problem men helt plöstligt bara godtog reklamationen.

Som jag nämnde tidigare, lagom RT-inställningar är definitivt av intresse. Det behöver inte vara allt eller inget. Och DLSS balanced är helt klart en kompromiss jag är villig att ta.

Nej VRAM drar mindre när du har DLSS aktiverat. Då kan du dra på RT, PT osv men ha DLSS på och ändå använda mindre VRAM än native samtidigt som du får mer FPS. 16 GB kommer räcka länge! 12 gb kommer också räcka ett bra tag till i synnerhet med just DLSS. Det är endast några få titlar som kräver såpass mkt. Sen beror det ju på om du spelar i 4K såklart eller 1440p. För det senare så behöver du inte fundera på det på ett bra tag.

Låter för övrigt som du har ganska bra koll och har argument mot det vissa skriver när det gäller för och nackdelar så tror nog att du vet vilket beslut du ska ta Är väl en smaksak i slutändan så kör på det som känns bäst.

Av dorian1

Kort sammanfattat...jag tycker kör på 4070 ti Super! 16 gb VRAM kommer räcka i många år framöver. Det enda är råprestandan som är högre på XTX. Men kortet går såklart varmare, låter mer och drar betydligt mer ström.

Med 4070 får du grym DLSS (som spöar XTX när det är påslaget) RT, PT och samtidigt som du också får ett väldigt svalt och tyst kort som är strömsnålt. Överklockar du det så har du i princip 4080 prestanda. Dessutom slipper eventuella drivrutins problem och krascher som många XTX användare haft.