Inlägg

Inlägg som dorian1 har skrivit i forumet
Av dorian1

TUF kommer att gå tystare och svalare. Den har en större kylare också. Så det är ju smaksak. Håller med om att Proart är cleant och snyggt men det tycker jag iofs att TUF också är Men kolla även tidigare modeller. Finns recensioner och alla tidigare kort så är alltid TUF lite svalare och tystare. Enligt mig den mest vettiga modellen sett till kvalitet kontra pris.

Av dorian1
Skrivet av Laxpudding:

Skrivit det förr så många gånger, men det är väl så livet är: En 4K-skärm kan göra precis samma saker som en 1440p-skärm plus så mycket mer. Du finns ingen lag som säger att man är tvingad att rendera alla spel i 4K bara för att man har en 4K-skärm. Men väldigt många resonerar som en sådan lag finns.

Den betydligt tätare pixelmatrisen gör att du kan skala med i grunden samma resultat som 1440p eller ännu bättre än 1440p med modern teknik som DLSS och FSR när du vill hålla FPS-nivån uppe. Plus att 4K-skärmen med fördel kan köra 1080p för ännu högre FPS, något som inte är särskilt önskvärt på en 1440p-skärm pga av skalningen och den låga upplösningen.

Det enda du egentligen förlorar på klivet till 4K-skärmen är pengarna du betalar för skärmen. Detta plus att du riskerar höja din ribba och ställa nya krav på kvalitet när du märker hur mycket bättre spelen kan bli i 4K. Det är väldigt svårt att backa nedåt när man väl vant sig.

Tack för ditt utförliga svar!😊

Men då är ju frågan…eftersom min skärm är såpass bra. Om man ska kliva upp på 4K. Kan du rekommendera någon bra skärm i den klassen som är minst lika bra som min nuvarande?

Av dorian1

Från 1440p till 4K?

Hej,

Har lite funderingar som jag hoppas ni kan hjälpa mig lite med på traven

Har en Acer XB271HU 27” skärm med 144hz och G-sync. Jag har haft den länge och varit sjukt nöjd! Det är en riktigt grym skärm med både fina färger och grymt flyt. Den håller egentligen nog riktigt bra än idag om man jämför med nya modeller. Är dock lite sugen på en 32” eller dylikt och då blir det med 4K. Vet dock inte om det är värt det…hur pass bättre upplevelse blir det med bilden och när man spelar i 4K? Det negativa är väl att lägga pengar på det när man har en grym 1440p skärm och sedan så kommer jag ju få en hel del lägre fps i spel….

Vad tycker ni? Samt om man ska byta så vilken skärm rekommenderar ni som har hög uppdateringsfrekvens, bra bild/färger samt g-sync och som inte kostar satan?

Av dorian1
Skrivet av blunden:

Man brukar kunna se sina alternativ här:

https://www.bredbandsval.se/

Ownit har åtminstone historiskt haft gott rykte. De ägs sedan många år tillbaka av Telenor så man drar nytta av deras bra peering, men slipper som jag förstår deras support och övrigt sådant. Föräldrarna kör dem i sommarstugan och det har fungerat utmärkt än så länge.

Bahnhof kör CGNAT som standard, så räkna med att du kanske behöver betala ytterligare 50 kr/månad om du vill få en publik IP. Det varierar dock lite ifall de tar ut den avgiften eller ej.

Även Bredband2 kör med CGNAT som standard, men tar tillsynes inget extra betalt för publik IP om man ber om det.

Tack för svar! Bredband2 verkar dock ha väldigt dåligt rykte och recensioner…dålig support och ostabil lina. Men funderade just mellan antingen Bahnhof eller kanske ownit

Av dorian1

Ansluter via fiber så tror jag kan välja de flesta leverantörer. När man gått in på olika hemsidor och knappat sin adress så verkar det som att de kan leverera.

Av dorian1

Välja bredband

Hej,

Jag har kört Tele2 som bredband och även mobilabonnemang sen urminnes tider. Tycker dock att de är dyra! Pröjsar väl 539kr för 150mbit nu. Får dock dubbla mängden pga mobilabonnemang också. Så det är väl 539 kr för 300/10. De har ju kampanjer nu ser man om man ska teckna nytt. Typ 300 kr i 12 månader och sen ordinarie igen. Ser dock att Bahnhof har rätt mkt billigare och även Bredband2 och Ownit. Ingen erfarenhet av den dock. Någon med råd och erfarenhet kring de andra? Tele2 har ändå beror stabila och bra support. Vet inte kring de andra. Om de är sämre men man får det billigare. Tankar mottages gärna

Av dorian1
Skrivet av Alastor Moody:

Låter som en väldigt klen uppgradering. Hade istället sålt 7900X och köpt 7800X3D om du ska uppgradera något.

Ja exakt…men lite synd bara. Jag har 5900x så det blir i så fall till å byta plattform. Det är jag inte sugen på…

Av dorian1

Typiskt…köpte ett nytt 4070 ti för några månader sen till faktiskt ett väldigt bra pris. Men nu kommer ju detta ut till samma retail pris…sugen på 16gb även om det egentligen inte behövs generellt…speciellt i 1440p och med dlss…men ändå..samt att det är snabbare. Men antar att det är dumt att uppgradera till det pga det 😅 det handlar ju bara om några procent.

Av dorian1

Jag köpte AM4 plattformen i år. Tycker den är fantastisk! Kör en 5900x vilket är en otrolig processor. Väldigt kompetent, blixtsnabb och käkar allt man kastar på den typ. Tillsammans med snabba minnen, snabba m2-diskar och helt ok mobo. Känns nästan konstigt att detta är en "döende" plattform när detta var en stor uppgradering för mig där jag är så sjukt nöjd med prestandan. Kan inte tänka mig att man skulle märka så enorm skillnad på en AM5 plattform med säg en 7800x. Finns inget jag upplever som långsamt eller att den inte presterar ordentligt med. AM5 är ju rätt mkt strömtörstigare och varmare har jag för mig också? Nej jag kommer nog sitta på denna ett bra tag framöver

Av dorian1

Intressant!

Av dorian1

Men jag tänker att en D15 borde räcka gott å väl för att kyla din processor. Går ju inte att ha en fetare kylare i princip. Den är ju liksom overkill nästan så känner du att du behöver en till fläkt så känns det som du bör göra nåt annat istället. Kanske lägga om ny kylpasta eller se över luftflödet i chassit eller dylikt. Undervolta processorn kanske. För den fläkten ska garanterat göra sitt jobb med att kyla en 5800x ordentligt utan problem.

Av dorian1

Är dock inte bra om du kör push-pull med fläktar som snurrar i olika rpm. Kan snarare bli varmare då om den ena fläkten inte skapar samma flöde av luft…eller snarare meningslöst i så fall så kan lika gärna köra en fläkt. Så helst samma rpm. Alternativt byt ut båda till samma. Nån annan variant.

Av dorian1

Jag skulle hellre köpa ett likadant dual som detta men ett 4070 istället för ca 2500 kr mer. Snabbare och bättre kort (presterar som ett 3080) men med nya tekniken samt 12gb VRAM vilket är mkt mer värdefullt att investera i.

Av dorian1

"Låga" priser är väl att ta i...att betala nästan 10k för ett medel-grafikkort är ju rätt sjukt egentligen...sjukt också att vi vant oss vid dessa nivåer...men absolut. Under 10k för ett kort i övre segmentet får väl räknas som bra i dessa tider. Men jag hade också väntat och se var de nya landar prismässigt.

Av dorian1
Skrivet av Bananapa1:

Någon mer som haft problem med denna drivrutin? Jag försökte installera den men hamnade i blackscreen i ca 20h innan jag försökte starta om datorn. Det fungerade inte utam windows kraschade. Fick köra windows repair och allt fungerar nu men drivrutinen går inte att installera. Jag får invänta nästa drivrutin alt ominstallera windows.

Hur installerar du drivrutinen? Bäst är att alltid köra DDU för att rensa gamla drivrutiner helt och hållet i felsäkert läge och sedan installera den nya med "ren installation" samt utan Geforce Experience. Har aldrig stött på problem när jag gjort på det viset. Dock så har jag inte denna nyaste utan ligger på 546.29

Av dorian1

Himla härligt nu att spela om allt igen med New Game+ och uppdateringen! Flyter ännu bättre nu och nu har man nya grejjer att se fram emot samt ett nytt slut!

Av dorian1
Skrivet av Libra-75:

Jepp, det funkar. Det enda som är tråkigt är väl att man inte kan få PS prompts i dom flesta spelen, men det är du troligen van vid redan om du kört med PS3 kontrollen.

Jo precis det är jag van vid! Antar att PS4 kontrollen också känns en del bättre än 3:an. Tack för svar! Ska köpa en imorrn

Av dorian1

Kör också en hel del hybrid. Tangentbord och mus till FPS titlar främst men till fightingspel och tredjeperson spel så blir det PS3 kontroll. Funderar dock på att köpa ny kontroll till PC eftersom den börjar bli lite dåligt. Funkar PS4 kontroll på PC lika bra? Vill ha Dual shock nämligen.

Av dorian1
Skrivet av Libra-75:

Jag har klarat det och för mig var det game of the year. Har dock inte spelat alla spel som jag var intresserad av som släpptes i år, men av dom jag spelat så var det här bäst. Kunde inte riktigt maxa inställningarna (med mitt 6800XT) i 1440p, plus att jag var tvungen att köra på FSR Quality för att få minst 60fps överallt i spelet. Förutom det visuella så var spelets största styrkor helt klart storyn, musik, ljuddesign och intressanta och roliga karaktärer. Skulle säga att i princip allt är en förbättring från första spelet, enligt mitt tycke iallafall.

Jo det är ju ganska tungdrivet och DLSS + framegen hjälper ju mkt för att kunna just maxa allt och köra raytracing, pathtracing osv. Men som du säger...håller med dig om allt! Storyn är riktigt grym, effekterna och allt är så smart skrivet och upplagt. Riktigt bra!

Av dorian1

Alan Wake 2