Inlägg

Inlägg som DreinLifeOfYou har skrivit i forumet
Av DreinLifeOfYou
Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Skippo:

För er som kör med AMD kort kan jag nu rekommendera detta spel varmt (speciellt nu när det är på rea 389kr). I varje fall om ni har 290x eller bättre. Jag vet inte om det är AMD eller Microsoft som har fixat prestandaproblemen eller vad som är gjort men nu flyter spelet på som smör. Inga lagg/frysningar/eller fps drop på High settings. Inte ens i Surfers Paradise vart det uppenbarligen har varit problem tidigare med låga fps. Drivrutinerna som jag kan rekommendera är 17.2.1. Om man kör med allra senaste AMD drivrutinerna fick i varje fall jag konstiga artefakter i ForzaVista mode och när man var inne i Festival Mode och skulle göra inköp av nya delar osv. Dock får man möjligtvis lite högre fps i själva spelet om man kör med senaste drivrutinerna, men helheten är bäst med 17.2.1

Kan ju säga att när det vart 2017 så har jag och en kompis inte kunnat spela online längre, och vi har testat alla saker men inget verkar hjälpa.

Nyaste windows builden och uppdateringen gjorde spelet ospelbart för mig. framdrops överallt, till och med i menyn. Game mode funkar inte i spelet utan istället fryser det datorn eller programmet. Dock inte testat med senaste geforce drivisar så ska ge ett försök då.

Kan tycka att jag inte borde ha framedrops på det spelet med en i5-6600k @ 4.5ghz och ett strix 1070 oc.....

Testade forza 4 hos en kompis för någon dag sedan (har haft det på 360 förr och älskade det) och kan ju säga att det spelet är så snuskigt bättre i allt, förrutom att i fh3 så svänger man snabbare. Och jag förstår inte valet av däck i spelet. vad man än väljer så slirar bilen ju bara.....

Missnöjd med spelet är man, inte vad jag trodde det skulle vara. dock har jag ju grindat upp mig till ca rank 180 och kompisen har kört upp till 400-500 om jag inte mins fel.

Av DreinLifeOfYou

min 6600k @ 4.5 ghz peakar på ~80% med 6 chrome tabbar, utorrent, steam nedladning och discord.

EDIT* Testade om med 10 flikar och samma på andra. fick 100 precis när jag började men sen gick det ner mot 50% och ner

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Dassh:

Ska du köpa något privat på SweClockers kan du kolla i marknadsreferens tråden. Den ger ett hum om människan är värd att ha att göra med.

#16770112

sen kan man kolla hur länga accountet varit registrerat och hur aktiv dem är i forumet

Men om det är privat så är ju säkrast öga mot öga och om man är osäker kan man väl fråga om leg (skulle inte jag gjort men kanske folks som gör det?)

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Flutters:

Wow varför har jag inte använt detta förrens nu?!
Så grymt mycket skönare för ögonen, och ser verkligen riktigt bra ut!
Snyggt jobbat

håller helt med! Innan så fick man chisa för att kunna läsa på nätterna

Av DreinLifeOfYou

ärligt så är det inte värt att köpa ett dyrare kort om man inte är ute efter några saker som andra kort inte har i samma serie. 1070 som 1070 säger jag.

Jag har ett strix 1070 oc och kompisen har ett palit geforce 1070 dual och det är inte stor skillnad i dem på spelen vi spelar och då skiljer prislappen nästan 1.5 lax

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Bengt-Arne:

@DreinLifeOfYou

Låter som en mycket bra ide!

Följer det tändstiftet så är det tändstiftet, men blir stiftet fortfarande svart i cylinder 4'a så är det en komptest som gäller.

om kompet är mycket lägre i cylinder 4'a så är det troligen en kolvring eller kanske en sliten cylinder eller kolv. Kan även vara att det är sot på kolv och då i kolvringsspåren så kolvringarna inte kan röra sig som tänkt = kan inte hålla tätt.

Ett knep som jag hört brukades förr var att hälla i några centiliter diesel i cylindern och låta det stå och lösa upp sotet några dagar.

OBS! Innan start så kör runt motorn utan stift! Så dieseln försvinner...
Om där är för mycket diesel i cylindern och stiftet sitter i så kan du spräcka toppen!
Edit: Eller att tändstiftet trycks ut, det klipper då gängorna och är ingen trevlig upplevelse överlag

Enda som jag kan se om kompet är OK, är det att du har ett oljeläkage på insugnings ventilen för cylinder 4'a.

Då jag vet att du har en låg budget så är då alternativet att byta ventiltätningen för cylinder 4'a precis innan besiktningen, något som får göras inför varje besiktning tills du kan ordna på annat sätt.

Häller tummarna för det enkla, tändstiftet...

skiftade mellan 1an och 4an och 1ans på 4an blev mer svart som 4an var tidigare under körningen till garaget.

får se hur jag gör. ska testa med mer etanol först sen så ser vi.

Av DreinLifeOfYou

@S-OD:
@anon200632:
Lambda värdet var 1.03 innan jag tankade in etanol, fick inget nytt värde på senaste besiktnings papperet men borde kanske ha gått upp mer då?

ska ta lös fjärde tändstiftet imorgon så får jag se hur det ser ut och skifta det med ettans stift innan jag far ut och städar garaget. när jag kommer fram så borde jag kunna se hur förbränningen ser ut på fjärde cylindern.
Tänkte ta upp fördelarlock också imorgon och kolla så att den är fräsch fortfarande och rotorn med såklart.

Lär väl bli till att köpa en ny lambda och kanske tändstift då, har ju redan en kat liggandes så tänkte ta den.

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av j.funny:
Skrivet av V8Dragster:
Skrivet av lord_vasagos:
Skrivet av V8Dragster:
Skrivet av muppens:

har försökt felsöka audin idag.

Sprejade startgas runt insug och spridare, bilen varvade inte upp då jag gjorde det.

Skruvade upp alla tändstift på motorn, så här såg det ut.

Cyl 1
Cyl 2
Cyl 3
Och dum som man är så tog jag ingen bild på Cyl 4.......
Men kan säga att tändstiftet på Cyl 4 var inte samma som 1-3. utan det var svart och det hade typ blivit något svart kristall liknande. den var inte blöt utan det var hårt och torrt. dålig förbränning eller förbränning av olja kanske?

Har två videor också en innan tändstiften var rengjorda och en efter.

innan

efter

Innan ni säger att bilen tickar fint så tänk att det är hydraul lyftare på bilen.

Men det vart inte mycket bättre av att rengöra tändstiften. Motoroljan ser fortfarande fin ut om man kollar stickan.
Man hör ju i videon när jag gör ett kraftigt gaspådrag så vill han inte varva upp på en gång.

Är tacksam för eran hjälp och hoppas ni har en grym helg!

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av V8Dragster:

det med lambdasond beror på om det är samma kontakt/kontakter likaså antalet kablar, men har för mig 9-5 har 4 sladdar och audin har 3st och att kontakterna är helt olika varandra men om jag har fel får jag skylla på klockan

ah, om det är så så måste jag köpa en ny, tur dem inte är så dyr från tyskland kan kolla när jag är i garaget iaf.

Skrivet av muppens:

Du har ingen felsökningsport? Inte ODB2 iom 1994, men möjligtvis något äldre?

Läcker olja, dåliga kolvringar?

finns ingen obd i audi 100 vad jag vet. om den hade haft dåliga kolvringar så hade väll kompen varit dålig?

Skrivet av lord_vasagos:

Ja dom brukar ju det eller rusa alternativt gå som en påse skit och samma med ventilerna som släpper igenom olja så känner man oftast att bilen luktar olje raket så oddset för katt eller lamda är problemet är god

Tänkte väll

Skrivet av JamesBanana:

Det kan vara en spridare som läcker, högt Lambda tyder på mager blandning, vilket backas upp av det förhöjda HC-värdet. Med lambda 1.00 och frisk katt ligger HC oftast på 0 även på en såpass gammal bil. Förhöjt CO kan även det komma från syrebrist i förbränningen, vilket hänger samman med bränsleöverskott.

Spridarna ser förövrigt ut att vara av samma typ som på Volvos rödblockare och borde därmed vara nästan gratis att byta mot andra från skroten.

Vill inte kosta på bilen i onödan då den ska säljas efteråt och den är inte värd många kronor. kan man kolla om dem läcker då? typ spruta startgas runt dem?

Skrivet av 900-Mange:

Har haft liknande problem med min SAAB 900, till en början tätade jag alla läckor jag hade i avgassystemet (ja det pös här och var).
Gick igenom några år, sen spökade värdena igen, slutade med att jag bytte katten och sen dess har det gått några år.
En katalysator behöver varken vara svår eller dyr att byta. Köpte den billigaste i rätt storlek, blev en sportkat för ~900:- på AD bildelar och bytte själv.
Lämna in den gamla katalysatorn på återvinningsskrot, sist jag var där betalade de 500kr per kat för innehållet.

Inga spår av olja i kylarvattnet? Börjar liknan chokladdryck då, eller samma sak på oljestickan?
Är den svart eller bara oljig utan bruna/vita inslag kan man utesluta toppackningen i alla fall, om eventuellt läckage skulle kunna orsaka dessa avgasvärden kan jag inte svara på dock.
Men då kan man utesluta det i alla fall.

Hur ser tändstiften ut? Ska vara åt det gyllenbruna hållet.

har en kat liggandes så kommer byta till den.
Kylarvattnet är samma färg som det ska vara, oljan ser fin ut.
Tändstift har jag inte varit upp med på ett tag.

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av V8Dragster:

då går bilen väldigt magert isåfall om lambdavärdet är på 1.03 och det är aldrig bra, visserligen inom gränserna men inte särskilt bra ändå, är det större el mindre hål efter katten? om det är "mindre" så pröva täta med lagningspasta och ljuddämparbandage(finns på mackar och biltema osv) använde själv det ett år då jag inte orkade byta avgasröret pga ett hål före sista dämparen och det löste problemet, har inte papperna framför mig men vill minnas att HC var åt skogen och likaså co värdena och lambdavärdet, så bytte även lambdan, men det första jag hade prövat är täta läckan på röret sedan åkt till besiktningen och frågat om det hade gått bra att bara kolla avgasvärdet, säg att du har åtgärdat det du tror varit fel men är inte helt 100 och undrar därför om det går bra testa utan att få det gå som en ombesiktning

vet inte exakt hur hålet är men det är 2st halvrör över vanliga avgasröret med klammer över dem, tror det är delningen från kat till främre ljuddämparen.

Som sagt så ska jag åtgärda det när jag byter kat. lambdasond vet jag inte när den är bytt senast men kostar ju bara 230kr från tyskland. eller så kan jag kanske ta den från min saab 9-5 motor jag har om det är lika många kablar?

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av lord_vasagos:

Svårt att säga exakt men hade gissat på lambda eller katten börjar bli kass eller inte är varm nog vilket kan vara problem på en del bmw så gasar man ur den rejält innan bes så den är varm så har man bättre värden men med tanke på det är en gammal skorv så kan det ju vara ventilerna som inte är riktigt täta till LMM men man brukar märka om det är luftmasse relaterat

jag skulle med gissa på lamda eller katt i.a.f och går ju att lösa genom tipsen ovan om man inte känner för att ta tag i det

Varm nog borde den ha varit. 4000+rpm i minst en kvart

om LMM är dålig så brukar motorn gå som skit men min motor purrar som en kisse som man säger

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av V8Dragster:

Kanske har läst för snabbt, men vad låg ditt lambdavärde på? är du 100% säker på att du inte har ngn läcka på avgasröret Efter katten? ditt HC värde innan du tankade i mer etanol ger en tankar om att katten inte vill vara med och leka längre, gick ditt lambda värde upp när du tankade i mer etanol(fetare blandning)?

lambda låg på 1.03 med 95. det står inget på nya pappret om lambda värde med 95+ mer etanol och jag tittade inte efter lambda då co2500 var mer intressant vid tillfället.
Efter katten har jag en läcka som jag vet om, HC var högt redan när jag köpte bilen men har gått ner nu efter ett års användande. (var på gränsen när jag besiktade efter inköp)

Tänkte ta och byta kat när jag har tillgång till en billyft eller brygga och fixa läckaget samtidigt

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av j.funny:

kan vara att den suger in extra luft tex vid insug mot topplocket, testa att spruta start gas vid insuget mot toppen , ökar varvet på motorn så är packningen otät

fast då borde väl bilen vara svårstartad i kallt väder om han tjuvdrar lite?

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av xxargs:

Är oljan i motorn ny och fräsch - gammal olja brukar ge högre värden än dito ny då det gasar upp en massa förbränningsgaser och nedlöst bensin från många kallstarter och korta körningar via vevhusventilationen och det inte förbränns ordentligt.

Förutom att motorn kanske är allmänt sliten, är det sådana saker som dåligt fungerande lamdasensorer mm. som gör att motorn inte går idealt utan lite för fett, om det dra tjuvluft på insugsidan eller läcker i avgassystemet före lamda-sensorn så kan det peka snett.

skrev i första inlägget att jag har bytt olja + filter innan besiktning och bilen har inte gått några kortkörningar innan besiktning

tjuvluft drar den inte, läcker inte i avgassystemet före lambda.

kan vevhusventilationen göra så det blir dåligt? när jag köpte bilen så var det typ nån tät slang mellan vevhus ventilationen på topplocket till insuget. om man öppnade oljelocket under motorns gång så stängdes den inte medans nu när jag bytte till en ny slang så stängs den om man öppnar oljelocket.

EDIT* det där lät extremt dumt vevhusventilation är inte på toppen

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Spiffman:

En flaska k sprit så sjunker värdet rejält men har du för lågt så kommer de förstå varför

Skrivet av Pimmp:

Du hann före

varför ta K sprit när etanol är nästan samma?`

Värderna har redan gått ner mycket men CO2500 var inte tillräckligt

Ska testa byta kat och tanka mer etanol nästa gång, om det inte funkar då så vette tusan

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av Bengt-Arne:

Om den drar olja och CO 2500 är högt så är chansen stor att det är högt spel mellan ventilskaft och ventilstyrningar. Man kan alltid byta ventiltätningarna, men det hjälper bara tillfälligt (till besiktningen) om ventilstyrningarna är slitna.
Den rätta men även dyrare ätgärden är att renovera toppen, den billigare är "STP" som sägs hjälpa vid stora lagerspel men har aldrig själv testat med "STP".

Nja det lät ju inte så kul :/ vill ju helst inte riva toppen alls då jag är arbetslös och har inte råd med det och bilen är inte värd så mycket.

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av MultiMan:

Är bilen servad som den ska gällande tändstift och luftfilter? Det påverkar. Beroende på motor så kan äldre bilar ha fördelarlock och rotor trots elektronisk insprutning. Min 1991 BMW 535 har det och där sjönk CO2500 avsevärt efter byte av de delarna (men låg under gränsen redan innan). Kolla om din bil har det och kolla isf skicket/byt vid behov.

Edit: HC på 93 tycker jag är för mycket med bensin i vilket fall. Det tyder på dåligt servad eller sliten motor. BMWn ovan med rak 6a ligger på 10-15 med 33000 mil på mätaren, men givetvis då fullservad och välskött.

Egentligen ligger du ju nära gränserna över hela linjen, så jag hade inte uteslutit dålig kat heller.

Ne bilen är inte skött då den drar olja någonstans (förbränns/läcker?) och är grymt rostig. När jag köpte den så var den inte så skött heller men jag har gjort allt jag kan för att få bilen fräschare.
glömde skriva att tändkablarna är bara 1 månad gammla. rotor, fördelarlock, tändstift och luftfilter är ca 11 månader gammal (motorn går fint på tomgång, gick hackigt innan jag bytte tändkablarna.

Lambda värdet var på 1.03 innan etanol (gräns 0.97-1.03)
Dock fick jag inte ett nytt värde denna gången.

Jag har en kat liggandes från en saab 9-5 2.0T från 2001 som jag tänkte kanske använda (vill inte köpa en ny då den kostar typ en fjärdedel av bilens värde.

Av DreinLifeOfYou
Skrivet av superegg:

@DreinLifeOfYou:

Var motor varm när du besikta bilen?

Jag har för mig att den värden ökar när motor är kall men kan ha fel.

joda varm var den, hade kört minst 15 varv fram och tillbaks på e4an (5km sträcka) vid minst 4000rpm. var runt 90-95 grader varm vid besiktning

Av DreinLifeOfYou

Avgasvärden på bil bra förutom CO 2500? Vad kan felet vara?

OBS
Jag vet att detta är ett teknik forum men tänkte att någon borde vara smartare än mig när det gäller bilar.
OBS

Vill inte skapa en massa konton på bilforum för att fråga denna fråga då jag har detta underbara forum.

Är det någon i detta forum som kan hjälpa mig lite att förstå vad felet kan vara?
Besiktade bilen i slutet på februari och fick underkänt på höger spindelled, signalvisare (glapp kontakt) och för hög CO halt 2500rpm 0.8 (0.3 är max) av olika skäl (vänster fjäderbenstallrik kollapsade) så besiktade jag inte bilen igen innan fjärde april.

Fixade spindelleden, bytte olja, oljefilter och tankade i ca 30-40% etanol och for in igen.
Bilen gick då fortfarande inte igenom besiktningen och fick avslag på samma som innan.
För hög CO halt vid 2500rpm 0.5 (0.3 är max)

Bilen i fråga är en Audi 100 C4 2.0E 1994 som har gått 32000mil

Så den gick ner men inte tillräckligt, så vad kan det vara? känns som att det inte borde vara katalysatorn då jag har bra värden annars.

Värden med etanol:
CO: 0.1 (0.5) Godkänd innan etanol också med 0.4
HC: 43 (100) Godkänd innan etanol också med 93
CO2500: 0.5 (0.3)

Kan det vara lambdasonden som spökar? eller är det katalysatorn som håller på att ge upp?

Uppskattar om jag kan få hjälp med detta då jag gärna vill få bilen besiktad och att googla säger bara att det är katalysatorn men då är alla andra värden dåliga med.

/Daniel