Inlägg

Inlägg som Juris Prudentia har skrivit i forumet
Av Juris Prudentia

Hur spara sms från WinPhone 7.8?

Hej,

Jag har en HTC 7 Trophy (windows phone 7.8) och undrar om det går att spara eller göra en backup av alla sms som finns på mobilen?
Skitmobilen är cirka 5 år gammal nu och är nog det sämsta jag någonsin köpt, men skall äntligen byta ut den till en iPhone 6s..

Jag har försökt att leta lite själv och det verkar som att det bara finns en massa skumma program och att det är omöjligt att föra över smsen till en annan mobil?

Hade varit jättesnällt om någon kunde tipsa om det är möjligt att föra över smsen till den nya mobilen, eller bara spara det på datorn!

Av Juris Prudentia
Skrivet av Mimematis:

Dom drar ju summan direkt från kontot som jag förstått det när man registrerar sitt account.
Så för att kunna ta del av 30dagar gratis så måste du först köpa 30dagar, om du säger upp prenumerationen direkt efter så är pengarna redan dragna.
[...]

Det där stämmer verkligen inte. Det är din BANK som "drar" (läs: reserverar) pengarna när du skapat din subscription.

Alltså, när du knappat in allt hos Beth/Zeni och skapat din subscription så skickas en begäran/info om den kommande betalningen till din bank, och din bank kollar att du har tillräckligt med pengar på kontot och reserverar sedan det beloppet. Banken gör det för att man inte skall övertrassera kontot - t.ex. om man bara har 500kr på kontot så skall man inte kunna skapa 10st subscriptions á 109kr eftersom du inte har pengar för det.

Det reserverade beloppet på 109kr har du alltså kvar på kontot, men du kan inte handla för dem. Du får "tillbaka" pengarna (eller beloppet frigörs) efter några dagar/upp till två veckor senare.

Av Juris Prudentia

De var tydligen tvugna att göra någon form av "emergency maintenance" igår då, enligt rykten, det fanns minst en quest som gick att missbruka och som gav "oändligt" med guld och XP. En del hade tydligen använt den questen flitigt ett tag och fått en sjuhelsikes massa guld och XP och sedan delat ut guld gratis... Servern var ju inte nere såå jäkla länge att det var ngt att klaga på tycker jag med tanke på anledningen.

Angående att en massa quests buggar sig beror nog mest på phasing/instancer. Det är en massa spelare på samma quest i samma område vilket gör att det blir problem när det kommer nya spelare som skall starta questen igen eftersom andra redan har aktiverat NPCn. Samma sak med bossar i dungeons vilket gör att det blir längre väntetider innan de respawnar igen.

Jag tycker annars att (early access-) launchen har varit fantastiskt bra hittills, återstår bara att se hur det blir den 4e

Av Juris Prudentia

Nej det behövs inte. Skall stå Early Access under "Account info"/första sidan och sedan kan du gå in och kolla "Billing History" så står det att du köpt spelet med ett ordernummer. Bara att ladda ned launchern och patcha

Av Juris Prudentia

Jo du har helt rätt där. Jag rörde ihop det rejält med valutan så det blev "lite" fel på uträkningarna..

Jag kommer nog att beställa därifrån då man kan lägga den sparade hundralappen på en sub till.

Tack

Av Juris Prudentia
Skrivet av rustax:

Köpte Imperial edition för ungefär samma pris på greenmangaming med deras 25% rabatt kod när de hade den koden då

Edit:
De har just nu 20% rabatt på greenmangaming med denna koden: PLOCVS-G2T5YX-DATY6M. Blir cirka 590 SEK för imperial edition.

Om man "handlar hederligt" därifrån, läggs det till 25% av priset som brukligt, eller är 69.99£ det slutgiltiga priset för Digi ImP?

69.99£ = ~618kr, vilket är (lite) billigare än både Bethesdas egna sida och svenska ÅF som tar 699kr för Digi Imp.
Lägg till eventuella rabattkoder (25/20%) så hamnar man på runt 463kr - 494kr för en Digi Imp, vilket är lite roligare än 700kr.

Av Juris Prudentia

Hmm, varje gång man stänger ned launchern och sedan startar den igen så raderas hela katalogen. Tur att jag efter 3 installationer har kopierat hela mappen, så nu tar det bara 8min att kopiera tillbaka allt och sedan reparera spelet istället för dryga 2 timmar...

Av Juris Prudentia
Skrivet av S-FighterPilot:

Råkar ut för ett problem varje gång jag startar om spelet. Den vill hela tiden ladda ner spelet om om igen. Har startat nedladdningen nu men ändå rätt surt när jag bara behövde starta om spelet. Någon som vet hur man kommer runt detta? Har installerat spelet på en annan hårddisk än C, kan det vara detta som gör det?

Har problem med launchern också.

Tidigare under veckan hade jag laddat ned/uppdaterat allt så det bara skulle va att börja spela. Igår vid 1700 så frågade den först om jag ville flytta till EU-servern. Efter det så ville den ladda ned 60gb, trots att jag redan hade 30gb installerat o klart och det gick inte att ta sig förbi, så det blev till att göra en ominstallation. Det var klart runt 1900, men efter att ha stängt ned launchern istället för att trycka på "Play", så raderades hela spelmappen magiskt. Började en andra installation som sedan var klar runt 2100 och kunde sedan spela.

Idag när jag startade datorn och körde igång launchern så har fanskapet raderat hela spelet igen (!) och det är bara att börja ladda ned skiten igen en tredje ggn... ><

De jobbar verkligen för att hålla mig borta..

Av Juris Prudentia

Joo, jag kanske får ta och acceptera att det alltså inte går att använda TVs mjukvara eller DLNA/wifi då, men det känns så surt bara att man lagt 11000kr på en TV och så kan man inte använda den som den är tänkt..

Jag får väl köra med ful-lösningen tills man mot förmodan lyackas lösa det på riktigt. Det var länge sedan jag kände mig så oteknisk som jag gör nu

Tack för all hjälp igen!

Av Juris Prudentia

Ursäkta att jag bumpar min egen tråd igen men..

Jag provade nyss för skoj skull att dela ut en mapp med filmer (till hemnätverket) på den stationära datorn.
Startade en bärbar dator och gick in på nätverket, tog valfri film och spelade upp den med VLC utan problem genom nätverket (alltså wifi/router mellan stationär och bärbar dator).

Sedan kopplade jag in en HDMI från receivern till den bärbara datorn och speglade skrivbordet, och vips kunde man kolla film på TVn.
- Alltså trådlöst från stationär till bärbar dator och sedan med HDMI till recevier och TV...

Det borde alltså inte vara något fel på det trådlösa nätverket i sig, då det uppenbarligen fungerar felfritt att streama till både den bärbara datorn och till wifi-adaptern som sitter på BD-spelaren. Kan det vara den inbyggda wifi-skiten på TVn som inte fungerar, eller är det som någon sa att DLNA/wifi på TVn helt enkelt är skit?

Av Juris Prudentia
Skrivet av anon172162:

Min VT30 klarar mkv galant via DLNA så då borde ju VT60 göra det med. Den är dock kinkig med stora 1080p via Wifi så där är det trådat som gäller.
Mitt tips är att avinstallera alla codecs du har och sedan ladda ner och installera shark007 codec pack. Med det både hittar TVn samt spelar upp mkv. Glöm inte att kryssa i "use recommended settings" i shark programmet. Sedan gör du som vanligt och delar ut via windows media player. Lycka till

Skickades från m.sweclockers.com

Yes, VT60an klarar mkv och subs både via USB och genom DLNA/Plex Media Server, problemet är som sagt bara att det hackar väldigt vid det sistnämnda.
Jag provade CCCP-codecs och Windows Media Player och då kunde WMP spela mkv på datorn, men TVn kunde inte spela MKV - Så jag kan ju prova med shark007-codecs (och WMP igen) istället då som du säger. Tack för hjälpen

Skrivet av dannesthlm:

Tillför inte så mycket med detta inlägg kanske med tange på vad som skrivits tidigare men.. HD-grafik och mediaservrar har alltid varit en olycklig kombination och mycket förbättring de senaste 3 åren verkar det inte blivit heller.

Så mediaspelare JA.

Kanske är så tyvärr, så som sista utväg får jag prova tipset med mini-hdmi -> HDMI-sladd som jag fick förut istället för adapter som inte passade i chassit.

Skrivet av Mats76:

Testa att ladda hem Universal Media Server och installera på din dator. Sen kör du både datorn och tvn trådat. Då tror jag det kommer flyta på bra med 1080P MKV. Det har det iallafall gjort mot både min Samsung-tv och mot min PS3.

Tack! Jag kan testa Universal Media Server och även Serviio efter jag provat alla kombinationer med Plex. Blir en hel del pillande och testande bara

Av Juris Prudentia
Skrivet av ozo64:

DLNA i panasonics apparater är tyvärr skit. Skaffa en mediaspelare istället.

Nej tyst, säg inte så
Hade gärna skaffat en ordentlig mediaspelare, men har inte råd just nu tyvärr :/

Skrivet av TiasE:

Hade samma problem med mitt Antec 1200 chassi och mina GTX460, köpte en mini-HDMI -> HDMI kabel istället för att köra med adaptern, då krävs inte lika mycket utrymme vid porten.
Köpte en sån här https://www.inet.se/produkt/8200751/hdmi-kabel-hdmi-ha-mini-t... , just den har visserligen utgått men det finns flera andra att välja på.

Ah tack! Det kanske får bli en sådan som en sista lösning då om jag inte får ordning på det trådlösa. Värt att prova iaf

Nu var min första post lång och rörig, men det finns alltså inget annat som jag kan påverka själv? Just det att det inte laggar/hackar när jag streamar över wifi till BDPn (men till VT60) är lite störande då det annars fungerade klockrent med subs osv till TV.

//edit: Ursäkta för sent svar förresten, varit en lång dag idag..

Av Juris Prudentia

Laggar med 1080p MKV från dator till Panasonic VT60. Tips?

Hej,

Jag har precis köpt en Panasonic 50 VT60 som jag tänkte streama film till från datorn via wifi. Problemet är att det hackar/laggar oerhört mycket när jag spelar upp större filmer (som 1080p MKV osv).

Får tyvärr redan nu säga att det inte är möjligt med HDMI (i dagsläget) då jag har ett Gigabyte GTX 460 och den har bara en mini-HDMI. Jag har visserligen en adapter (mini -> HDMI) men kortet sitter i en Fractal Define R3 så adaptern når inte in till kontakten... "Haha" - sade Murphy..

Jag har försökt streama genom följande:
1: Windows Media Player och DLNA på datorn -> wifi -> DLNA på TV.
Fungerade bara med .avi och inga .srt fungerade. Installerade CCCP-codecs och då hittade WMP alla mkv-filer och kunde spela upp det på datorn, men TVn kunde fortfarande inte läsa mkv via DLNA.

2: - TVn kan läsa både MKV och .srt felfritt om man lägger det på USB och kör via TVs "mediaspelare".

3. Installerade Plex Media Server på datorn -> wifi -> DLNA på TV (utan plex-app).
TVn hittade ALLA filmer (avi, MKV osv.) på datorn via wifi och Plex/DLNA, samt kunde spela upp filmen och dessutom läsa .srt! Fungerade alltså klockrent, men.. Tyvärr laggar/hackar det som sagt oerhört mycket så det blir ospelbart. Men det verkar vara det här som fungerar bäst.

Jag har även en BDP-150 med tillhörande wifi-adapter AS-WL300 och BDPn är kopplad till en receiver.
Alltså: TV (med wifi till router/dator/PMS) -> HDMI 2 -> receiver -> HDMI -> BDP -> wifi-adapter (som också når router/dator/PMS)
Det konstiga är att även BDPn kan hitta alla filmer via DLNA/Plex och dessutom spela upp det, fast i heeelt fel format och det fixar tydligen inte undertexter. Det hackar/laggar alltså inget alls när man streamar från datorn till wifi-adaptern som är ansluten till BDPn, till skillnad från att streama direkt till TVn.

Jag har en Netgear WNR3500L v2, och eftersom det gick att streama genom den från dator till wifi-adaptern så borde det inte vara nätet det är fel på?
Kan det vara så lätt som att det är processorn (i5 760 2.8Ghz) som inte orkar med transcoding? Eller finns det något som jag har missat?

Tack snälla för att ni orkade läsa all skit, jag blir överlycklig om det finns någon som kan hjälpa mig så man kan börja njuta av TVn

Av Juris Prudentia

Receivern skall ha ARC/CEC via HDMI, men det måste även TVn stödja för att det skall fungera. Har inte TVn stöd för ARC/CEC måste du ha en optisk kabel för ljudet.

- Vad är det för TV du har?

Kolla inställningarna igen så att det verkligen är rätt, både på receiver och TV. Kopplat in HDMIn i rätt uttag på TVn? Rätt output/källor på receivern?

Är spontant det jag kommer att tänka på.

Av Juris Prudentia
Skrivet av KejN:

[...]

Så den som vi har kommit fram till, som är bäst för deras prisklass, är en Samsung UE46F5505 för 5990kr.

http://www.siba.se/product/13238203/samsung-ue46f5505-46-smar...

[...]

Så vi har även tittat på Samsung UE46F5005, eftersom den är 1000kr billigare och utan SMART-TV. Men enligt många så har den sämre bild än F5505.

http://www.siba.se/product/13235115/samsung-ue46f5005-46-led-...

Skrivet av Hattifnatten:

Har erfarenhet av båda de två förslagen som du länkat. UE46F5505 är markant bättre bildmässigt än UE46F5005.
UE46F5505 är ett riktigt bra val i sin prisklass.

Eftersom jag inte fick så mycket respons i min egna tråd så passar jag också på att skriva här.

Jag var också först intresserad av UE46F5005 för 4890kr, men började sedan kolla mer på UE46F5505 för 5990kr då den har fler roliga saker som ARC/CEC, wi-fi osv. men framförallt antagligen bättre bild.

Men så var jag inne på Elgiganten och kollade lite och kunde då jämföra en Samsung UE46F5305 (notera: 5305) för just nu dyra 7995kr, med en Samsung UE46F6105 för 5990kr.

5305 som jag kollade på var betydligt sämre än 6105, speciellt vid panoreringar då det hackade/laggade påtagligt, medan 6105 hade en i min mening knivskarp bild och inget lagg/hackande (för den prisklassen då). Han jag talade med påstod att det enbart berodde på att 5305 (och då även 5005 samt 5505) har 50Hz medan 6105 har 100Hz i uppdateringsfrekvens.

Min fråga är då, är 6105 fortfarande bättre än t.ex. 5505 (som jag inte kunde jämföra med), eller är 5505 såpass mycket bättre än 5305 att den står sig mot 6105?
- Är 5505 lika bra som 6105 rent bildmässigt så tar jag nog den eftersom den har fler roliga saker, men efter jämförelsen 5305 vs. 6105 så blir det den senare :/

Av Juris Prudentia

Jag är inte överdrivet förtjust i plasma, men det kanske sitter i sedan gammalt när de var så känsliga mot att bli inbrända och svåra att se på i ljus miljö. Så jag får kanske omvärdera dem så man inte missar någon bra TV bara för att vara (för) enivs

Är inte 50" lite för stort på 2.5-3m håll? TV-bänken är 55cm hög så det känns som att man kanske får nackspärr av att titta upp

Av Juris Prudentia

Köpråd: 46" TV från Samsung?

Hej,

Jag funderar på att köpa en TV som jag (förhoppningsvis) kan koppla ihop med HDMI till det ljudsystem som jag funderar på att köpa.
(Finns i den här tråden.)

Budgeten är tyvärr max 6000kr (gärna 5000kr) och jag undrar då om det finns någon "prisvärd" TV på 42-46"?
Den jag funderar på att köpa är en Samsung 46" LED-TV UE46F5005AKXXE

Jag har ingen möjlighet att mörklägga ordentligt i rummet så det får bli en LCD/LED-TV och ingen plasma. "Smart-TV funktioner" är inte ett måste då jag förhoppningsvis kan streama film/musik till TV/högtalare via receiver. Kommer antagligen mest kolla på vanliga blu-ray filmer (och dvd tyvärr) samt de få TV-program som finns i grundutbudet i kabel-tv nätet. Är cirka 3 meter från TV-bänk till soffa.

Är TVn "ok" för det summan eller finns det bättre för ett likvärdigt pris?

Tack på förhand

Av Juris Prudentia

Köpråd: Receiver och högtalare

Hej,

Det hade varit underbart om jag kunde få lite respons på valet av de golvhögtalare och den receiver samt blu-ray jag funderar på att köpa.

Högtalare: Dynavoice Definition DF-5
Receiver: Pioneer VSX-S500-K
Blu-Ray: Pioneer BDP-150

Alternativt; En kombinerad receiver och blu-ray för att spara plats och pengar: Yamaha BRX-610

Eftersom jag är student så kan tyvärr inte budgeten överstiga 7000-7500kr för allt sammanlagt.
- Jag har även tittat på Yamaha's receivers RXV 375/475 och 673 men funderar på Pioneer (ovan) för att den får plats i TV-bänken (maxhöjd 10cm) vilket är ett stort plus.

Jag är som sagt riktigt vilsen efter att ha upptäckt att det verkar vara en djungel med att få allt att vara kompatibelt med varandra (framförallt med TVn) om man vill få alla funktioner att fungera.

Tack på förhand

/Edit - Bonus: Skall kopplas med HDMI till TVn i den här tråden.