Inlägg

Inlägg som greencor har skrivit i forumet
Av greencor

Nu verkar dom ha åtgärdat det. Fungerar att säga "Lägga till X i inköpslistan", igen. Fick köra "...i listan" i någon vecka.

Av greencor
Skrivet av nu1mlock:

Jag tror att jag har lyckats hitta ett sätt som fungerar:

Om jag säger ”Lägg till kyckling på listan” så skapade den en lista som heter ”Inköpslista” och jag kan lägga till ytterligare saker genom att använda ”listan” istället för ”inköpslistan”.

Säger jag ”inköpslistan” så får jag felmeddelandet.

Den lösningen fungerar för mig också, men den visar inte objekt som lagts till före den här buggen. Man kan se dom i keep på telefonen men dom visas inte på home displayen. Men tack för tipset iaf.

Av greencor

Jag har samma problem. Håller med om din analys att assistenten blir dummare och dummare för var månad som går. Ganska fascinerande egentligen.

Av greencor
Skrivet av preppy:

Kan ju tillägga att trots att man kan komma nära perfekt uppspelning med 23.976 fps är det i dagsläget omöjligt att åstadkomma perfekt sådan med en dator. Intel eller AMD spelar ingen roll. Om exakthet i 24p efterfrågas är det mediaspelare som gäller.

Kan du utveckla hur du menar mer exakt?

Det som förvirrar mig är att jag har perfekt 23,976 (varierar en eller två tusendelar ibland) via mitt GT 430 men jag har lite stutter/judder ändå. Bilden flyter inte 100% organiskt. Inte som på bio om man säger så.

Av greencor

Jag är ganska säker på att det är 5.1 som spelas upp i 2.0 som är problemet. Nu vet jag inte vilken mjukvara eller codec du använder men jag har själv fått laborera lite med mixern i min ljudcodec (LAV audio decoder).

Först väljer jag att ljudet ska mixas till 2.0 (stereo) och sedan sänker jag bland annat L+R och Surround-kanalerna så att talet (center) har högst volym i mixen.

Detta går att göra i AC3Filter och FFDshow också om det är någon av dem du använder.

Av greencor

Jag tror jag ska förstå.

Av greencor
Skrivet av Estatus:

Logitech USB Desktop Microphone: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=127868

I och med att den är USB så körs den via inbyggt ljud och processerar digital-till-digital istället för analog-till-digital. På det viset så kan du lättare undvika brus och störningar. Om du inte har störningar från andra enheter i datorn kan du lika gärna köra 3.5mm versionen som är billigare, eller kanske en Zalman mikrofon för 50 spänn: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/25539-zalman_mikrofon

Måste ifrågasätta detta. A/D-omvandling måste ske någonstans eftersom kapselns rörelse och således signalens ursprung i mikrofonen är analog.

Edit: Slant på tangenterna.

Av greencor

Jag har egentligen bara använt MPC-HC som testplattform för olika configs. Har aldrig använt det för att faktiskt hantera media på min HTPC i någon större utsträckning.

Av greencor

Testa JRiver skrotis! Bara jag fick koll på hur parsingen av alla filmer och serier fungerade så funkade i stort sett allt out of the box. Gränssnittet är väldigt bra och jag får behålla min underbara kvalité som jag hade i MPC-HC. <3

När jag sa browsa avsnitt så menar jag att jag kanske letar efter ett särskilt avsnitt så jag startar och stoppar ganska många avsnitt i följd. Då skulle det bli olidligt om det fanns en extra fördröjning mellan mediaportal och den externa spelaren.

Av greencor

Jag vill inte ropa hej förren jag fått mig ett becken - men - JRiver har en mycket god chans att bli mitt nya front end efter över 5 år med mediaportal. Och då gillar jag mediaportal massor.

Av greencor

Låter knepigt dom sagt.

Åter till mig själv

Håller på och leker med JRiver Media Center 17 just nu. Verkar ganska lovande faktiskt.

Kan välja samma uppspelningskedja som i MPC-HC. Alltså LAV, MadVR, Reclock.
Menyer får man genom spelarens theare view och det funkar med MCE-fjärren direkt.

Håller på att confa och importera filer just nu men de provspelningar jag gjort verkar som sagt lovande!

Av greencor

Ja alltså, Windows blir ju inte så skoj i 23.976Hz men filmen borde flyta bra.

Av greencor

Låsningen vet jag inte vad det beror på. Är det MPC-HC som hänger sig alltså?

ReClock fungerar utmärkt med 24p; iallafall för mig. ReClock kompenserar bara någon enstaka hundradels procent för mig eftersom jag har så pass bra matchning mellan fps/hz men om jag inte använder det så tenderar jag att få problem med sync mellan ljud och bild efter ett tag.

Det är bara att installera och väja i options => output att ljudet ska gå ut via ReClock istället för via DirectSound Device eller vad default kan tänkas vara.

Av greencor

Det kan jag i Mediaportal också men det är liksom en lite osnygg lösning.

Man startar filmen, MPC-HC öppnas som ett fönster ovanpå MP för att sedan gå till fullscreen.
Därefter är det ganska meckigt att få MCE-fjärren att fungera ordentligt så att man sedan återgår till MP när man stoppar filmen osv + att det lägger till en fördröjning på ca 5 - 10 sekunder innan man kan starta en ny film. Skulle slita mitt hår om jag exempelvis satt och browsade TV-avsnitt.

Av greencor

GUI till MPC-HC?

Jag har lyckats få till den bästa bildkvalitén jag någonsin upplevt på min HTPC med MPC-HC - LAV Cuvid - MadVR och ReClock som kedja. Problemet nu är bara att jag mister all användarvänlighet och funktionalitet hos Mediaportal som jag annars kör.

Enligt utvecklarna på MP's forum så kommer MP troligen aldrig stödja madvr eftersom madvr inte stödjer deras overlay-menyer osv. Tråkigt. Det hade verkligen varit ultimat.

Har surfat runt lite och funnit att JRiver Media Center ska kunna ge ett GUI till MPC-HC. Ska testa imorgon.

Någon som vet något mer?

Av greencor
Av greencor

Något som gjorde en enorm skillnad för mig var när jag bytte linsvätska. Körde först med ReNu eller vad den heter. Verkar vara standard. Klagade på komforten och fick med mig en flaska Ever Moist hem (http://www.lensway.se/extra/linsv%C3%A4tskor/Opti-Free%20Ever...). För mig var det verkligen natt och dag. Med den här vätskan så känns linsen liksom "krämig" och fuktig nästan hela dagen.

Jag fick även med mig några pipetter med ett ögondropp som jag uppskattade.
http://www.lensway.se/extra/linsv%C3%A4tskor/Systane

Hoppas det löser sig för dig! Annars är det bara att plocka ur dom och ha en inbrytningsperiod där du varvar med glasögon.

Av greencor

Skulle också vilja veta vad som gäller "nu för tiden". Sneglar även jag på Zotac Zbox med SSD och XBMCbuntu.

Av greencor

Tack för tipsen. Testade att zippa filen och föra över men då blev arkivet korrupt och kunde inte extraheras av winrar på HTPC'n.

Det är ju något knas men jag kom runt problemet av en slump när jag lekte med codecs. Verkar som att FFDshow inte är känslig för den här eventuella korruptionen men CoreAVC kackar ihop bilden fullständigt.

Av greencor

.mkv blir korrupta efter nätverksöverföring

Ohoj!

Jag har en HTPC som jag ibland vill föra över film till från min Macbook 13" (vit 2008). Förr brukade jag göra det över det trådlösa nätverket, vilket tog sisådär 4 timmar för en 720p Mkv. Filerna blev dessutom skadade vilket inte riktigt förvånade mig eftersom överföringen hade så lång tid på sig att bitfel nästan var att vänta Jag köpte därför en korsad TP och för numera över via gigabit ethernet. Problemet är att filerna blir "skadade" vid överföringen även via kabel. När jag startar igång filmerna på HTPC'n så pixlar sig bilden titt som tätt och jag det blir någon slags smearing. Exempelvis om en karaktär går från vänster till höger i bilden så blir det som en utsmetning av pixlarna efter den. Jaja.. skitsamma. Problemet är ju att det som överförs inte är det som kommer fram.

Jag har diskarna på htpc'n utdelade som vanliga windows shares i XP och når dom från macbooken via samba, ex. smb://192.168.0.1/F/

Varför blir det såhär? Hur kan jag lösa det? Två egna tankar är att använda något verktyg med vettig CRC-check alternativt att arkivera filen i typ rar innan jag för över. Känns bara lite omständigt.

Tacksam för synpunkter.

Mvh / J