Inlägg

Inlägg som kaffeofikaelika har skrivit i forumet
Av kaffeofikaelika

Riktigt riktigt fint! Hade du fått in några mysiga leds hade detta varit säljbart på riktigt.

Av kaffeofikaelika

Det är idiotiskt.
Det är som när jag köpt något som sedan sänks i pris direkt efter. Några gånger har jag hört av mig och sagt att de kan väl ge mig mellanskillnaden istället för att jag ska använda den fria returfrakten och beställa en likadan till det nya lägre priset.

Varje gång är svaret att jag måste beställa en ny. Miljövänligt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Svantesson666:

Jag har ett operativt arbete där tyvärr Chat GPT inte kan hjälpa till plus ett eget bolag där jag utbildar och där kan tyvärr inte heller Chat GPT ta över. Fan. Jag som ville ha mer $$$

Ska dock sägas att Chat GPT är en hjälpreda för att fråga kring regler och liknande, eller för att skapa frågor. Ju mer man använder den förstår man hur sjukt kraftfull den är och att den kommer börja ersätta administrativ personal inom en snar framtid är en självklarhet. Frågan är bara hur mycket den faktiskt ska få ersätta? Finns ju folk som gillar att vara lönerevisorer, schemaplanerare och liknande och det löser givetvis en AI utan att en blinka och för ingen kostnad alls.

Har inte så mycket problem med att AI löser själsdödande arbete men arbete som folk finner meningsfullt ställer jag mig tveksam till.

Jag tror att arbeten som idag känns meningsfulla kommer kännas meningslösa om du kan trycka på en knapp och få arbetsuppgiften löst på några sekunder som annars skulle tagit dig en vecka. Människor är lata. De kommer inte att göra merarbete för att det ska kännas "meningsfullt".

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Kaleid:

Thief 1-3, Deus Ex grafiskt inte så bra. Stämning, ljud etc kan dock vara bättre än mycket annat idag

Thief 1 och 2 har en specifik stämning/atmosfär som jag aldrig hittat igen i ett spel. Och jag menar inte att det är med nostalgi-glasögon utan jag har spelat de igen i modern tid och det är kvar. Den där balansen mellan magi/teknik har de fått så jäkla träffsäkert i världen. Ett riktigt äventyr!

Av kaffeofikaelika

Jag spelar ganska mycket retro. Men det är inte för alla.
Många kommer tillbaka till ett spel och blir som du, förvånade över hur "dåligt" det är.
För mig är det ungefär som att se en gammal film. Jag sitter inte och blir irriterad över den dåliga upplösningen eller kassa specialeffekterna. Det är en del av charmen och är det en bra film är det en bra film helt enkelt. Andra vill se den senaste Marvel-filmen.

Det som bland annat lockar med äldre spel för mig är att de är före "dopamin-optimeringseran". Alltså före den detaljerade vetenskapen om interaktionen mellan människans belöningssystem och spelmekanik. Många moderna spel är för strömlinjeformade för mig. Och då försvinner magin. Den fjärde väggen sprängs. Jag kan inte leva mig in i en värld om den är helt gameifierad. Den behöver vara obekväm för att övertyga mig om att jag bara är en besökare och att jag inte i själva verket är Truman.

Med det sagt finns det exempel på spel (oftast från tidigt 90-tal i min erfarenhet) vars mekanik är så fruktansvärt tungrodd att även jag använder någon enkel underlättande mod. Jag är inte puritan.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Charon242:

Jag står för mitt misstag och jag hade kunnat renskriva och satt en bättre rubrik ifrån början.

Det är inte bara en kostnad för dem eftersom det ger dem en möjlighet att ändra sina rutiner och undvika situationer som denna.
Exempelvis skulle det kunna vara att innan reklamation påbörjas så anmäler kund sin reklamation där serienummer anges. Därefter matchas serienumret i en databas och om det är träff så kan en fraktsedel skapas per automatik. Kund skickar sin vara och ÅF kan matcha att serienumret stämmer överens med det som faktiskt angavs vid reklamation när varan mottages.

Det känns som det sker ett missförstånd i tråden ifrån vissa att jag skulle gnälla på att Inet faktiskt valde att slutligen lösa själva reklamationen till min fördel. Att Inet faktiskt löste det till min fördel ger jag cred för och jag påpekar endast de som hade kunnat hanterats annorlunda.

Varför skickar man en faktura tre månader senare med 10 dagars netto utan att informera vad det faktiskt gäller?
Varför man väljer att avsluta relationen med kunden när avtalet uppfyllts av båda parter dessutom utan att informera kunden om detta?

Låt oss anta att du talar sanning. Du har alltså av misstag agerat på samma sätt som en bedragare, men du hade ingen sådan avsikt. Inet och andra återförsäljare utsätts sannolikt ständigt för bedrägeriförsök. I högen av sådana hittar vi dig, en oskyldig.

Det är klart det är en svaghet att inte serienummer kontrolleras direkt när returen kommer. Men samtidigt förhindrar sannolikt deras system väldigt mycket bedrägerier och tyvärr hamnade du i nätet så att säga. Det är inte ovanligt att ett fåtal oskyldiga drabbas när man försvarar sig på det här sättet. Det är svårt att nå 100% träffsäkerhet oavsett vilket system man har.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av SuperNova:

Nog inte det du söker och spelet uppdateras inte längre men det är gratis. Tremulous.
Så jäkla kul!

Verkar coolt! Inte riktigt det vi tänkte oss men ser roligt ut!

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Swedishchef_90:

Angående Conan kan man ha sin egen server och köra så antar det är upptill en själv hur långt man kommer på 30h. Man kan även spela det som Single player.

Tycker ni om att bara slakta horder av monster så är killing floor 2 enkelt att lira ihop och köra banor.

Payday 2 så rånar man banker ihop...

The forest kan man lira lan co op, överleva efter en flyg crash...

The forest? Ja kanske det. Ska kolla upp det.

Det är ganska viktigt att man kan ha en levande server som folk kan hoppa in och ut ur för alla kommer inte vara lediga utan nån kommer arbeta och bara kunna spela på kvällarna.

Av kaffeofikaelika

Kan tillägga att vi länge tittat på deeprock galactic men man kan bara spela 4 tydligen. Annars verkar det vara precis sådant vi letar efter.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.co-optimus.com/games.php

Här kan du söka spel iaf
Själv skulle jag rekommendera
Age of mythology/age of empires (den ni tycker om)
Civ V eller Civ VI
Factorio <- enbart hört gott om ej spelat själv
Conan exiles
Sea of thieves

Sea of thieves har vi lirat och det var kul några timmar men problemet där är att det finns ingen RPG-progression. Nya items är kosmetiska. Vi tröttnade fort på det. Vi behöver "epics" och loot så att säga.

Civ är bra men inte alls den typ av spel vi letar efter. Factorio tror jag är för komplext.
Age of empires har vi lirat (fyran senast, helt ok spel)

Conan har ingen av oss spelat. Får man ut nåt av 20 -30 h i det ? Trodde det var ett MMO. Att spela 20-30h WoW ger inte mycket.

Av kaffeofikaelika

Tips på spel för sommar-LAN

Jag behöver tips på spel som uppfyller så många som möjligt av följande:

- co-op
- online
- fristående serverfunktion*
- ej för "stort" (20-30h för att "klara" det)
- inga andra spelare som kan förstöra
- minimalt eller ingen PVP
- Man måste kunna spela 5 personer samtidigt.
- rollspel/resurshantering/basbyggande är en fördel (inga shooters)

Vi har spelat massor av spel genom åren men några av de vi tyckt bäst på LAN om är Dungeon Siege och Valheim. Minecraft var ganska roligt också.

* Vi hyrde en server till Valheim och uppskattade att alla kunde logga in när de ville, man behövde inte vänta in någon. Så behöver helst detta spelet också vara.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Petterk:

Där kan ju kommunen hitta på miljöskäl och sedan få intäkter.... Finns också krav genom lagstiftning på att bygga ut och ta stor miljöhänsyn vilket i praktiken är ett krav att ansluta till kommunalt va när det erbjuds.

Visst finns det kommunala nätbolag, men de kommer inte få agera på det sättet. Monopolen fungerar inte på samma sätt som vatten och renhållning.

Nog för att miljökontoret kan stoppa alternativ till elnätet. Får man inte lagra eller bränna sitt bränsle har man ju ingen nytta av elverk.

Alternativ finns till att generera sin egna el och värme till en energislukande villa, det är att bygga ett energisnålt hus.

Det är som sagt inte samma sak som kommunal VA hur som helst och är dyrt att generera egen el så det kommer inte ske något tvång på att betala elräkningar för 20 000 kr/mån. Om du verkligen vill kommer du säkert kunna säga upp ditt elnätsavtal även i framtiden. Skulle inte förvåna mig om de måste godta eget vatten och avlopp i större utsträckning också när väl lagarna ändrats.

Du ska se att de hittar på nån anledning att tvångsansluta dig till elnätet också om du försöker sköta dig själv.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av ronz:

Så länge du inte går förbi mobiltelefonerna för då flockar dom sig till dig.
Inte för att det hjälper mig direkt...

Jag har köpt lite från Power på nätet senaste året. Funkat bra och bra priser ibland.

Min erfarenhet är att om jag ställt en fråga har svaret varit "det är inte min avdelning, prata med hon där borta" och så pekar de på en person som har fyra personer i kö. Istället för att hjälpa mig återgår personen jag frågade till att pilla sig i naveln.

Det är noll servicekänsla hos personalen. Och de kan ingenting. Det är fantastiskt bra att marknadsekonomin för en gång skull fungerar och dåliga företag får stänga.

Av kaffeofikaelika

En armé av personal som varken kan eller vill hjälpa till. Nej, jag kommer inte sakna Mediamarkt.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Ibymafayhas:

Tackar!

Funkade spela WoW, Anno 1800, Civ 6 mfl, men visst, snabbast i världen är den inte men priset är lite lägre än en ny

Det beror också på vilket operativsystem du har. Men man kan säga att det finns gott om spel där 8 gb RAM kommer vara begränsande i den där maskinen och det tak du då slår i gör spelet ospelbart. Du kan gå från hackiga 15 FPS till 60 FPS i vissa spel bara genom att gå från 8 till 16 gb RAM.

Av kaffeofikaelika

Om man uppgraderar till 16 gb ram vilket inte borde kosta särskilt mycket kan man köra nya spel på låga settings med ok prestanda.
Processorn är ju närmast legendarisk för möjligheter att överklocka och hur länge man kunde lira med den.

Hela datorer går också för mindre än komponenter. Men hur som helst hade jag sagt 1500 kr om du vill sälja den snabbt och 3000 kr om du orkar vänta.

Av kaffeofikaelika
Skrivet av Aphex:

Det är inte normalt att behöva sätta duplex eller länkhastighet manuellt. Om han inte får 1000FD automatiskt tyder det på att något på vägen är trasigt och behöver felanmälas eller bytas ut.

De tänkbara alternativen:

Det är fel på något du kan byta ut själv -> välj det som är enklast, manuellt byta tillbaka ibland var enklast i mitt fall så jag valde den vägen. Your mileage may vary.

Det är fel på något du inte kan byta ut själv -> Glöm det. Kan du byta manuellt som i mitt fall är det en tusendel av arbetet att försöka få nätoperatören att avhjälpa något slags obskyrt fel som bara du klagar på. Ingen chans.

Minsta motståndets lag kan jag tipsa om när det gäller internetleverantörer. För ett lägre blodtryck och lyckligt liv.

Av kaffeofikaelika

Fick anledning att återvända till tråden.
Så här gick det:
Jag fick ibland använda metoden i inlägg #18620962 för att manuellt ändra till full duplex igen i routern. När jag gjort det fungerade internet perfekt. Jag märkte direkt när den åkt tillbaka till halv duplex därför att allt som hade med internet att göra började lagga och bli långsamt. Varje gång routern startades om fick man ställa in full duplex igen men det hände också ibland att den bara hoppade tillbaka av sig själv. Jag fick manuellt ställa in full duplex en gång i månaden eller kanske något oftare och det tog ett par minuter eller så att fixa.

Av kaffeofikaelika

Jag startade en tråd om något liknande för länge sen.

Problemet var inte särskilt lätt att komma på utan det tog en stund innan en riktig legend kom med lösningen på problemet.

Det kan mycket väl vara samma problem.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1608080-knackfraga-for...

Edit:
Inlägget som löste det
#18620962

Av kaffeofikaelika

Jaha, "sjuka" som i "förkylda". Nu fattar jag!