Inlägg

Inlägg som Foozy1995 har skrivit i forumet
Av Foozy1995
Skrivet av Tyver:

installerat moderkortsdrivers

OP:s bror här som försöker hjälpa till. Vi har använt programmet MSI Live Update 6 för att updatera våra moderkort. Och allt fungerar perfekt för mig.

Skrivet av Pamudas:

Kan ju börja med att fråga om du kopplat in skärmen till moderkortet eller grafikkortet :)?

Den satt i grafikkortet

Skrivet av KaffeMedKotlett:

Vet inget om dom andra spelen; Men CS:GO på 30-58fps? Inte en chans. Ladda ner någon prestanda övervakare (Hwmonitor t.ex.) som kan spela in vad för belastning som läggs på hårdvaran. Varken CPU eller GPU borde flaska med den konfigurationen. Om du gör det; Vad får du för max och minibelastning på CPU och GPU?

Återkommer strax

Skrivet av MarcusHuddinge:

Har du tittat hur varma komponenterna blir?

CPU:n håller sig mellan 45-57 under speltid. Grafikkortet ungefär samma.

Av Foozy1995

Tack för hjälpen. Det blev mina två SSD's och resten som är länkad!

Av Foozy1995
Skrivet av Gidalezu:

smartare att köpa 128 gb ssd och en mekanisk

Har haft mekanisk hårddisk nästan hela mitt liv. Inte mer. Jag lägger gärna några hundra lappar mer för att ha en extra SSD hårddisk. Ett för systemet och en för spel. Frågan är däremot hur mycket plats behöver system? Räcker en 128gb ssd för systemet?

Av Foozy1995
Skrivet av svaj:

@Foozy1995: Ser fint ut men slår återigen ett slag för att slopa M.2 disken då den ej behövs för gaming och spara dom pengarna eller lägg dom på en annan komponent istället.

Följde ett annat inlägg med liknande förslag. Har haft 500GB hårddisk i många år och inte bara är den långsam jämfört med SSD, men känner också att jag inte har tillräckligt med plats för spel. Jag bytte ut 960 till en standard 250GB SSD 850 serie! Sparar därmed några hundralappar.

Om inget annat så blir det väl detta jag går på! Så länge moderkortet passar med R9 390:n. Tog bort noctuan då jag hört genom många forums att ryzen 7:s fläkt som ingår är väldigt bra.

Av Foozy1995
Av Foozy1995
Skrivet av anon284015:

Kör på Ryzen, lyssna inte på Intel fanboys
Skippa extra kylare, Wraith kylaren är bra nog om du inte ska köra OC på den.
Skulle ändra en SSD till en M2 istället som systemdisk.
Som mobo kan du ta en B350 om du inte skall köra SLI

Får ''second thoughts'' nu.. Läser runt mellan 7700k och ryzen 7 och i7:an verkar vara en klar vinnare i nuläget om man prioriterar gaming. Ryzen 7 är bra längre fram, men känns fortfarande inte som spel är nära att stödja fler processorer. Jag kommer köra på en 144hz skärm och vill gärna ha 120+ FPS. Känns som 7700k är en vinnare... Men jag är inte direkt så insatt.

Av Foozy1995
Skrivet av svaj:

Om det är specifikt för gaming kan du överväga intels plattform och kanske hålla ut till coffee lake släpps under hösten om det kan vara ett alternativ?

Haha roligt nog snackade jag och min bror om detta förut. Det kommer alltid finnas något att ''vänta'' på. Nya generationer kommer hela tiden. Är inte helt insatt heller hur stor skillnad coffee lake kommer vara jämför med den rätt så nya Ryzen 7. Jag har inte stort tålamod för att vänta flera månader på något som jag antagligen inte kommer märka skillnad på. Ryzen 7 med ett bra grafikkort borde redan kunna klara alla spel på marknaden (eller?).

Av Foozy1995
Skrivet av svaj:

Ge gärna lite information om vad datorn ska användas till för att man ska kunna ge bra tips! Vad gäller ditt val av SSD så tjänar du som "vanlig" användare inget på att välja dyrare m.2 diskar i prestanda. Köp en vanlig 850 evo SSD och ta en större eller lägg pengarna på andra komponenter.

Behöver du en 1700 specifikt eller räcker det med en 1600 t.ex för dina användningsområden.

Nocuta D15 är fantastisk om du ska överklocka eller bra vill ha kraftfull kylning, den passar galant in i det chassit du har valt.

Samt moderkortet behöver ha en am4 sockel

Ändrat lite nu. Ska updatera länken. Behöver ett moderkort, ett forum rekommenderade ''MSI B350 TOMAHAWK''
Datorn är specifikt för gaming!

Av Foozy1995
Skrivet av Erik:

@Foozy1995: Du har valt ett moderkort för Intel 1151 och en AM4-processor.

Erik

Märkte det precis nu, haha. Har du något bra moderkort att rekommendera?

Av Foozy1995

Dags att köpa!

Hej igen allihopa. Dags att köpa datorn nu. Gjorde ett inlägg innan sommarn för att planera mitt köp, men nu är det dags. Skulle verkligen behöva lite feedback och tips på vad jag borde/kan ändra i min kundvagn som kanske är ett bättre val!

En sak är att jag funderar på att byte ut CPU fläkten till den senaste D-15 Noctua fläkten som verkar bäst i test. Men behöver bara hjälp att se till att allt stämmer i storlek. Är chassit tillräckligt stort?
Datorn kommer användes 99% till gaming!
PS : Jag har inte valt med ett grafikkort då jag redan har ett nuvarande AMD r9 390, som jag ska dra nytta utav i något år till!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10650066/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10650066/

Av Foozy1995
Skrivet av Ali3nPredator:

För 8 år sedan, så satte jag ihop ett värsting paket. De flesta komponenterna var det absolut det värsta och senaste. Bla dubbla grafikkort i SLI med vattenkylning, bästa luftkylaren till den värsta intel processorn och många av de stora bästa fläktarna i chassit, för bästa kylning. Jag överklockade grafikorten, minnena och processorn maximalt, så att det var stabilt. Även mus, tangentbord och skärm var dyra, för det var en ren gamingdator. Men efter ett år, så var min dator redan "gammal", för utvecklingen går så otroligt fort. Mitt råd är att vänta och spara ihop tills spelet kommer ut. Samt att det att det skiljer mkt pengar, på att välja det näst bästa. Genom bra kylning, så kan du till viss del överklocka dig till samma orginal prestanda, som för ett värstingpaketet.

Det är så många posts nu så jag kan inte svara er alla!

Vad för resolution kommer jag spela på? Jag hörde/hört någon säga att med 1080 ti så är det slöseri att inte köra på 1440p eller högre. Så antagligen något sådant.

Sedan är det som sagt inget i min lista som är satt i sten. Förstår helt och hållet att det kanske var lite slöseri att fråga nu om jag ska köpa strax efter sommaren, tänkte inte riktigt på det men tycker ändå att det kan vara nyttigt att ha gjort en ''bas'' lista på nuvaranda saker.

Sedan den som sa att hans chassi har dåligt luftintag så är det tråkigt att höra. Själv har jag inte bestämt mig på ett chassi ännu, men som sagt tidigare är det ingen idé att bestämma mig helt ut just nu om jag ska köpa om någon/några månader.

Dock tyckte jag att det var en intressant poäng med att köpa ''näst'' bästa grejerna och kanske överclocka för att få samma värde som en bas version av den bästa. Jag är inte direkt en expert inom overclockning, ärligt talat har jag aldrig gjort det.

Min budget varierar. Jag vill självklart ha bäst värde för pengarna, kommer inte spela så himla krävande spel förrän ''Star citizen'' kommer ut vilket kommer antagligen vara om 1-3 år. Budgeten kommer väl antagligen vara runt 20 000. Lite mer, lite mindre. Jag är flexibel. Vid det laget köper jag antagligen bara nya komponenter. Spel som jag ser fram emot detta året är just nu rätt så simpla spel som Destiny 2 (ta ner era facklor och höggafflar) då jag längtat länge efter ett online ''mmo'' med halo känsla på PC.

Destiny är inte direkt krävande men vill ändå kunna köra spelet och de flesta spela på hög/högsta grafik utan att behöva oroa mig över fps drops.

Jag kommer inte satsa på 4k då jag personligen tycker det är slöseri då när jag sett sådana skärmar så känns det bara lite krispigare men kräver nästan dubbla prestandan. Jag satsar antagligen på något över 1080p. Ärligt talat har jag aldrig spelat med över 1080 själv så lite nyfiken på att spela med högre.

I varje fall så kommer jag göra ett nytt inlägg efter sommaren när jag är redo att köpa och hoppas att ni underbara själar är villiga att ge mig lite insikt som ni gjort nu då med.

Jag kommer fortsätta läsa era kommentarer, men ser ingen anledning att fortsätta slösa eran tid med mitt inlägg för nu!

Hoppas ni har en toppen helg!

Av Foozy1995

Gjort min kundvagn vilket jag uppskattar mycket! Inget är satt i sten och kommer självklart titta om jag ska byta ut något i kundvagnen efter sommaren. Tycker ändå det varit produktivt då jag har alla grund komponenter färdiga och om det släpps något bättre så är det helt enkelt att byta ut komponenten i ''kundvagnen''.

Får återkomma efter sommaren och se vad som har ändrats, om inte så blir det nog dessa saker ändå (länker en sista gång då jag gjort flertal ändringar back and forth)

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10422881/max

Av Foozy1995

@trickeh2k: Kanske det. Gillar att tänka i förväg. Och 1080 ti är ändå väldigt nytt. Känns som om det skulle komma något grafikkort inom någon månad eller två så kan det inte vara alldeles för stor skillnad!

Av Foozy1995

@Flexon: Kommer som sagt köpa datorn efter sommaren. Så den kampanjen kommer vara över då, haha!

Av Foozy1995
Skrivet av HallonsyltarN:

@Foozy1995: Poängen är att du inte ens kommer kunna starta datorn med minnena inställda på den hastigheten. Och i de 1% fallet att det går kommer du inte märka någon skillnad i spel. Det är pengar i sjön

Hahah, tur att man har er. Updaterade kundvagnen lite gran. Enda som fattas är fläktar och bestämma sig på ett bra chassi. Inget annat som sticker ut eller kan förbättras?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10422821/

Av Foozy1995

Okej, jag fattar. Men kan inte dem andra komponenterna dra nytta utav dem extra ramen, även om inte CPU:n kan det? Kanske är en dum fråga.

Av Foozy1995
Skrivet av Tip Top:

Skall ja.. men det gör inte cpu:n . Olika cpu:er klarar olika hastigheter

Känner mig lite dum, snackar med kompisen samtidigt här. Ser inte vad du menar. Vart ser du att Processorn inte klarar av den hastigheten?

Ända jag kan hitta på processorn och dens hastighet är : Hastighet 4.2 GHz, (Turbo upp till 4.5 GHz)

Av Foozy1995
Skrivet av rekoj:

Frågan är varför du valde ett mITX moderkort i ett ATX chassi

Vette fan vad mITX och ATX menas, hahah. Kan inte alla dessa ''brands''.

Av Foozy1995
Skrivet av Tip Top:

Byt till andra minnen kommer ej att få ut över 4000mhz och ta ett par 3000mhz så sparar du nästan en tusenlapp

Vad menar du? Moderkortert ska stödja 4266 MhZ minne.

Minneshastighet (Standard) 2 400 MHz
Minneshastighet (OC) 4 266 MHz

Av Foozy1995

@thecokeman:

Ursäkta att jag inte uttryckte det tidigare. Inget annat än absolut spelande!

Vill såklart klara dröm spelet Star Citizen på högsta grafik i framtiden, men det är några år från att vara klart så fortfarande svårt att se vad den kommer krävas!