Inlägg

Inlägg som ce2su har skrivit i forumet
Av ce2su

Om det är en första uppgradering så slår jag ett slag för ett riktigt bra (efter prisklass) 2.0 system. Inget hindrar en från att lägga till en Sub/Center senare om man vill.

5.1 är självklart läckert, men det är trevligt att sittplatsen är lite mer än bara högtalare åt alla håll. (Har du ett dedikerat rum till enbart film/dator kör på...)

Av ce2su

Jag har en 3570K, B moderkort ASUS (ej överklockningsbart) och 8 gig ram (2x4 kingston stickor) liggandes. Jag är för närvarande bortrest och kan inte gräva upp delarna och testa dem. Men om det är OK för dig att vänta, PM'a mig så kan vi prata.

Av ce2su

@tazk3n: Det beror lite på var du bor - Jag bor i Malmö och här är den gratis/subventionerad/lånbar. Jag vet att i Stockholm får man betala för den själv om man vill ha den, men hur det ser ut med att låna vet jag ej.

Manicken man skjuter in nålen med hade man kunnat döda en ko med, det är tryck i den. Är det skönt? Njae, men mer obehagligt än ont om man inte missar totalt och sätter nålen i en muskel man har träningsvärk i ... Dock som med de flesta andra så drar man sen ut nålen och en lite plastbit sitter kvar. Den känns inte så länge man har gjort allt rätt.

Av ce2su

Typ1 diabetiker själv sen 28 år tillbaka. Har haft pump av och till, det är inget som fungerar för mig - jag får bättre värden men sämre livskvalité så jag är tillbaks på injektioner. Bara så du vet att jag inte plockar orden från någonstans där solen inte skiner.

Dem kan ta tillbaka pumpen, att ta många blodprov hör till när man får pump och om du inte gör det så kan de göra lite som de vill. Jag har en Freestyle Libre som mäter blodsocker kontinuerligt, den tillsammans med injektioner fungerar bra för mig.

Angående att gå iväg - Jag kan bara tala för mig själv men jag tar mina injektioner och blodprov vid matbordet, vid kontorsstolen eller där jag råkar stå när jag behöver insulin/kolla värdet. Självklart visar jag inte så många som möjligt, jag vänder mig bort men jag kan inte försvara för mig själv att jag inte har ordentlig koll bara för att någon annan tycker att det kanske är obekvämt, de kan titta bort.

Ta blodprov, många blodprov - jag tog 10 st om dagen (Innan Libren), det är vad som krävs för att jag ska fånga fladdriga värden innan de går för långt. Sen när du har fått ner värdena under en tid, säg 1-2 veckor så kommer du helt plötsligt känna själv när du ligger högt för att kroppen inte är van vid de höga värdena längre.

Detta är nog tyvärr ett fall av "shape-up". Inte kul, har varit där och det som blev varningssignalen för mig var kraftigt försämrade ögon och kontroll av njurarna varannan månad, det gav en spark i baken att ta hand om saker och ting, men tyvärr så är det ju mer eller mindre oreparerbart så låt det inte gå så långt.

Av ce2su

- Vilket gymnasium gick du på och vilken linje gick du? Var det hög nivå på ditt gymnasium?
Gick Naturvetenskaplig Teknik-IT på Universitetsholmen i Malmö. Det var en ny linje och de hade inte riktigt bestämt sig för hur de skulle lösa allting som de lovat. De vanliga naturvetenskapliga ämnena var bra, resten var inte det. Detta var år 2000.

- Studerade du något efter gymnasiet och vad?
Jag sökte, kom in och flyttade till Tokyo och studerade Japanska, och sen till översättare Engelska-Japanska. Bodde där i några år.

- Var har dina studier tagit dig?
CSN-lån i miljonklassen och dåliga hba1c-värden. Arbetar som Konsultchef på ett ganska teknikintesivt bolag idag, i Sverige. Bor med min Japanska fru och stormtrivs med livet.

- Om du fick göra om vad hade du gjort annorlunda?
Nej egentligen inte, dock hade jag tagit mer hand om kroppen under tiden i Japan, även om jag är mycket väl medveten om omständigheterna finns det alltid nått man kan göra bättre.

Det blir sällan som man hade tänkt sig, och det behöver inte vara något dåligt

Av ce2su

Det känns som ett överhettningsproblem (dvs. blås ur den). De spikarna för din CPU hade jag gissat att det beror på att så fort den svalnar lite sätter den fart igen, blir för varm, bromsar, blir varm igen, bromsar ... Etc. Även med 200 processer hade den inte varvat upp så på fläkten, sålänge du inte har ett power-virus eller liknande igång i bakgrunden, vilket inte känns troligt.

Ta och blås igenom den, om det fortfarande efter det är segt så ominstallera - Om den fortfarande tjuter som en reajet så är det dags för en ny. IMO.

Av ce2su

Snabb och kanske irrelevant fråga beroende på hur du gjorde ominstallationen - Men hur mycket fritt utrymme har du på SSD'n? Har du inte utrymme kvar, iaf säg 15gig så kan den tugga på rätt duktigt och ge enormt långsam respons.

Av ce2su

Jag sitter med ett Obsidian 350D och är toppennöjd - gott om utrymme för bra luftflöde och mATX kort kan du få med stöd för SLI/CrossFire.
I min burk sitter det en radiator i toppen + 2x120mm fläktar, 2x140mm fläktar i fronten och en 140 (kan vara 120, minnet kan svika) i bak.

Sen är lådan inte den minsta av mATX lådorna - men bra kvalité, gott om utrymme för uppgraderingar och mindre än ATX-monstrena.

Av ce2su

Sitter klistrad vid Wildstar - har lite Altfeber, mest nya gubbar hela tiden. Får se hur länge det håller, men gillar det änsålänge.

Av ce2su

Jag planerar att byta till 4K, eller LG's 34UM95 34" och förpassa mina 24tummare till nattduksbordet. Det är inte billigt ... Men räknar kallt med 15k iaf. Sen om det är nu i sommar eller till hösten vet jag ej.

Av ce2su

Testa - inget går sönder av att prova, det enda som händer är att det inte fungerar - antingen bootar den inte, eller så dör den när du spelar något.

Av ce2su

Nu har du ju en 900D så kanske lite otympligt, men det där ljudet: surr/rosslande ljud är typiskt när det är luftbubbla i pumpen - lägg datorn på sidan i en dag eller så medans den är igång så brukar det lösa sig. Fungerade för mig, min är knäpptyst.

Av ce2su

1->2 HDMI splitter fungerar ej

Hej alla glada,

Har en nyinköpt LG42" tv, samt mina datorskärmar, 2st 24tums IPS paneler från Acer, sen datorn mitt emellan. Vill ha TV samt skärmar ikopplade samtidigt, så jag kan knäppa igång tvn och titta på t.ex. netflix där. För detta köpte jag en HDMI splitter för att spegla bilden (datorskärmarna är inkopplade i HDMI och DVI, har en DP kvar) och så fort jag kopplar in splittern får jag ingen signal alls, inte med en skärm, inte med 2 eller i olika kontakter - what gives?

Kan jag köpa en DP->HDMI adapter och koppla t.ex. TV'n till denna istället och köra eyefinity, hade det varit enklare? Får jag ljud till TV'n (soundbar kopplad till denna) genom en DP->HDMI konverter?

Tacksam för tips och tricks.

Av ce2su

http://www.youtube.com/watch?v=ajiN9aVOv4A

Titta på den, mycket informativ.

Av ce2su

Chipset drivers, A och O - installera dem först och se vad som händer.

Av ce2su

Menade cpu/gpu, men likväl... Hmm, jag tvivlar på att detta är överhettning, men vill du kolla så använd Hwmonitor för att se alla dina tempsensorer samtidigt.

Hade du ett AMD kort innan? Om det inte är en ESD skadaeller nätagg som håller på dö (tvivlar på det) så låter det so. Det är tjall med drivrutinerna.

Av ce2su

Yverc, CPU temp vid dessa tillfällen? Även om du inte hade haft en enda chassifläkt skulle den klarat sig mer än några minuter om kylflänsarna till cpu/cpu sitter som de ska.

Vilket nätagg har du?

Av ce2su

Molex -> Pcie adapter - Kanske inte den bästa lösningen, men likväl en lösning.

Av ce2su

Har ett Obsidian 350D (mATX) med 2x140mm 3x120mm fläktar i + en h100i, alla fläktar är Quiet Ed. Corsair fläktar, och datorn min är tyst förutom när man kör 100% load under mycket lång tid på grafiken, och då är det grafikkortet som låter tyvärr. Byter jag det mot något vettigare hade jag inte hört burken om jag inte sätter mig 20cm från den.

350D är inte ett tyst chassi, det är inte gjort för det. Men med vettig kyllösning så är det tyst för ingenting behöver jobba hårt för att kyla komponenterna.

Av ce2su

Med UEFI, SATA3 och AHCI så är min win7 igång på 10~sekunder. Visst min brors dator med Win8 startar snabbare, men vi pratar någon sekund. Den visar skärmen för att komma till bios, sen är jag i windows, punkt. Jag ser till att ha lite ledig plats på SSD'n för att ge den utrymme till sin "defragmentering" och DET gör stor skillnad. Boot tiden med full SSD är 15-20 sekunder långsammare.

OT: stoppade en sketen 60gig SSD i min mors gamla trotjänare, och det är som en ny dator. Kostnaden med den SSD'n jämfört med ett nytt moderkort/CPU/Minne (hade gett liknande prestanda, vissa skillnader i responsivitet beroende på program) ger SSD'n över 9000 poäng på prisvärdhet.