Inlägg

Inlägg som ToWelie89 har skrivit i forumet
Av ToWelie89

Nu har jag inte direkt loggat min FPS så detta är lite av en uppskattning. Kör allt maxat (ultra 4xMSAA)

Min: 55
Avg: 85
Max: 130

Det är ytterst sällan som jag dippar ner under 60. För de mesta ligger jag bra över. Ifall jag inte hade uppe FPS-indikatorn så hade jag aldrig ens tänkt på att det någonsin har gått under skärmens uppdateringsfrekvens då allt flyter på utmärkt utan lagg. Jag har:

i5 2500k klockad till 4.2GHz
SSD HDD
EVGA GTX 780 SC ACX
8 Gb DDR3 (1600MHz)

Av ToWelie89

Med buggar i åtanke:
6/10
Utan buggar:
10/10

Av ToWelie89

Kan säkert ge dig lite tips in-game ^^ Men generella råd är att:

1. Glöm aldrig att bygga workers. Du ska helst alltid ha workers under produktion och inte glömma av detta. Det ska vara en av dina största prioriteter
2. Håll din mineralcount låg. Om du börjar få väldigt mycket mineraler i din bank, speciellt i början, så gör du något fel. Då är det förmodligen för att du inte bygger tillräckligt mycket barracker/gateways eller annan tech. För att vara effektiv så måste du alltid producera så mycket att din mineraler hålls på en låg nivå konstant.
3. Glöm inte dina upgrades, många nybörjare gör det
4. Använd control group, det är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att kunna multitaska bättre och därmed kunna göra fler saker samtidigt. Det mest grundläggande är att ha en hotkey för din armé, en för CC's/Nexuses, en för produktionsbyggnader/upgradebyggnader etc. När du blir bättre kan du använda ännu fler hotkeys
5. Förutom vanliga control group hotkeys så använd även location keys. De används för att spara en kameraposition så att man enkelt kan hoppa dit med en knapptryckning. Du bör alltid ha en location sparad vid varje bas för att enkelt switcha kameran mellan baser. Du ska så lite som möjligt flytta kameran genom att dra musen mot skärmens kant, det är ineffektivt och inte så precist.
6. Satsa mer på bra macro än bra micro. Bra micro kommer med tiden, men om din macro hamnar efter för att du sitter och febrilt försöker utföra något smågulligt microtrick så tjänar du inget på det. Microa bara så mycket som din macro tillåter.
7. Scouta mycket! I början kommer du att dö så mycket mot dumheter bara för att du inte scoutar tillräckligt. Ta alltid det säkra före det osäkra. Du ska aldrig sitta och campa i din bas och inte veta ett skit vad din motståndare gör.
8. Kolla gärna igenom replays ofta och försök upptäck vad du gör för fel och vad du kan göra bättre
9. Om du är ute efter bra builds så kolla igenom lite hur progamers gör och försök att kopiera deras build fast anpassa dem lite mer efter dig själv
10. Var inte rädd för att förlora. Det är bättre att förlora matcher men lära dig något än att inte ens våga testa. Bli inte drabbad av ladderanxiety

Det finns väldigt mycket mer att säga men detta var det mest grundläggande. Lycka till

Av ToWelie89

Jag tycker helt klart att det är värt att köpa. Gillar man BF3 eller andra BF-spel så borde man även gilla BF4. Det krävs dock att man är beredd att punga ut en större slant för hyfsade komponenter som klarar av spelet. Ifall man spelar på low så går man miste om allt ögongodiset. Men förutom den otroliga grafiken så har BF4 mycket att erbjuda. Roligare banor än i BF3, allt känns mer finslipat o välpolerat, bättre battlelog med lite roliga nyheter som t.ex. leaderboards, mer customization för ens loadout sam lite andra förbättringar från 3:an t.ex. fysiken, grafiken, effekter etc.

Dock är problemet just nu att spelet är väldigt instabilt vilket är ett stort minus. Ärligt talat har jag aldrig varit med om ett spel som har varit SÅ buggigt vid launch och då har jag ändå spelat flera olika MMO:s sen launch. Jag blir disconnectad av olika anledningar ibland så ofta som var femte minut. Ljudet slutar ofta att fungera på vissa banor och Origin är en värdelös smörja. Fast när man väl spelar så är det väldigt kul. Lösningar på problemen är ju på väg men det kan ju vara en god idé att vänta någon vecka eller två först. För övrigt så rekommenderar jag den svenska servern "The Sigma Initiative" som bara spelar de banor som är mest buggfria.