Inlägg

Inlägg som ToWelie89 har skrivit i forumet
Av ToWelie89

Adda ToWelie #2556!

Spelar gärna HotS. Har lirat lite Dota2 innan så har lite moba-erfarenhet och jag har lirat HotS ett litet tag med. Lirat mest med Malfurion, tycker om att spela support.
Är 25 år gammal, har Skype och bra uppkoppling. Kan lira de flesta helger eller vardagskvällar.

Av ToWelie89

Raspberry Pi 2 image

Hej,

Jag har just nu en Raspberry Pi med ett SD-kort som har en Raspbian image. Jag köpte häromdagen en Raspberry Pi 2, jag undrar om det hade gått att bara lägga in samma SD-kort i nya Raspberryn eller hade det inte fungerat? Jag hade helst INTE velat flasha om kortet eller så.

Av ToWelie89

Detta känns mest som att de har kommit på ny rätt cool teknik för att analysera en människas ögonrörelse och någon kände att man måste prompt komma på en meningslös produkt som utnyttjar tekniken för att tjäna lite pengar. Man hittar sedan på ett behov som inte finns och påstår att det kan gynna seriösa progamers på något skumt sätt. Rolig teknik, kan säkert användas till vettiga saker, men har svårt att tro att denna produkt hjälper någon spelare.

Av ToWelie89
Skrivet av El_Raspberry:

Det finns inga bra motsvarigheter just nu, så om du bara vill spela nytt så skulle jag rekommendera att vänta på custom maps till Dota 2.

Det enda jag kan rekommendera med SC2 är deras kampanj.

Kan inte hålla med. Enligt mig så är kampanjen det absolut sämsta med hela spelet Multiplayerdelen är det som verkligen är roligt. Men smaken är ju som baken.

Av ToWelie89

Ja det är lite dött med SC2-diskussioner här men kan rekommendera reddit.com/r/starcraft för den som vill hålla sig uppdaterad om SC2. Just nu är det "dream season", en säsong där alla 1v1-banor är gamla retrobanor som du kanske känner igen. Kom igång och spela igen inför LotV-releasen

Av ToWelie89

RPI är en dator, Arduino är en mikrokontroller, som nämts ovan.

Raspberry Pi kan köra vanliga Linux OS och användas som en vanlig dator. Den har USB-kontakter, ethernet, 3.5mm ljud, hdmi samt IO. Vad du gör med den är upp till din egen fantasi. T.ex. har jag gjort en webserver av min RPI.

Ardunio har IO ingångar och utgångar som du kan koppla mot andra elektriska komponenter. Den kan sedan programmeras genom Arduinos egna IDE för att kunna utöra vissa sysslor. T.ex. har jag byggt en enklare robot av min Arduino. Koppla in några DC-motorer tillsammans med transistorer, en avståndmätare och skriv lite kod som känner av avstånd till närmaste hinder och styr roboteten utifrån det. Detta är bara ett exempel, finns mycket annat du kan göra med.

Egentligen hade jag kunnat bygga den där roboten med en RPI med eftersom den har IO men tyckte Ardunio kändes mer passande, varför ska liksom roboten ha HDMI, etnernet och allt det där andra liksom.

TL;DR låter som att RPI är det du ska satsa på.

Av ToWelie89

Ja det MÅSTE man. Annars är man en underlägsen och mindre värd människa.

Nej men allvarligt, det finns inga måsten och det finns inget som är objektivt bättre med mekaniska tangentbord (utom möjligtvis kvalitén). Det handlar om varje persons subjektiva uppfattning. Dock så skulle jag vilja påstå att de flesta jag känner som skaffar sig mekaniska tangentbord vill inte byta tillbaks efter det. Du kommer inte kunna skriva fortare med mekaniskt tangentbord (vilket vissa påstår) och du kommer heller inte bli bättre på spel. För mig handlar det om att det helt enkelt är bekvämare, en skönare känsla överlag. Testa att skriva på mekaniska tangentbord i affär eller så och se själv om du gillar det.

Av ToWelie89

Har ägt lite olika headset av olika märken. Steelseries, Creative, Logitech, Razer etc. Headsetet som jag varit mest nöjd med är mitt nuvarande, Logitech G35. Av följande anledningar:

* Bra mikrofonkvalitet. Andra headset jag haft har haft sämre mikrofoner där mycket bakgrundsbrus o annat störande kommer med när man pratar.
* Bra ljudkvalitet samt 7.1 vilket kan vara trevligt.
* Sitter väldigt skönt på huvudet. Den är lite tung men den klämmer inte och jag kan enkelt ha den på i flera timmar utan att känna något vilket jag gjort med andra headset. Dessutom kommer headset med olika "kuddar" i olika storlekar som man sätter på remmen som går över huvudet, på så sätt kan man välja den som passar just en själv.
* Andra headset jag har haft har blivit sämre med tiden, typ att ljudet blir lite mer "brusigt" eller att de börjar glappa. Ofta så är det sån volymdosa på sladden som börjar spöka eller 3.5-kontakterna. G35 är dock USB och min fungerar lika bra idag som den dagen jag köpte den. Var lite orolig först att USB-headset skulle krångla för jag hade hört rykten om det men för mig fungerar den toppen.
* Heltäckande öronkåpor. Gillar inte såna som sitter ovanpå öronen. Dessa sitter RUNT öronen vilket utesluter mer ljud utifrån och jag tycker det känns bättre helt enkelt.

Den kostar dock runt 1000-lappen, men enligt mig har det varit värt varenda spänn.

Av ToWelie89

Någon som har access till Heroes of the Storm?

Känner ingen som har fått access till HotS så var nyfiken på hur många som hade fått egentligen Kanske någon som har lust att lira lite ihop?

Av ToWelie89
Skrivet av heretic16:

Hej!

För att skapa riktiga hemsidor som är kraftfulla; visst räcker det då med HTML5, CSS3 och PHP5 då?

Som jag har fattat så är HTML5 det själva grafiska t.ex knappar, menyer, bilder, URL-länkar osv. Och CSS3 är att göra dessa knappar, menyer, bilder, URL-länkar flashiga och häftiga med design. Och PH5 är för kommunikation med server och hårdvara?

(Jag förutspår att man redan kan MySQL och Apache)

Du kommer långt med det, ja. HTML är enbart markup, alltså en struktur för hur element ska ligga på en sida. I CSS bestämmer du allt grafiskt, hur element ska se ut. PHP används serverside för att göra beräkningar osv.

Du borde också dock kunna Javascript. Du kan göra mycket användbart med det och till exempel skicka AJAX-anrop till php-kod på serverside för att t.ex. hämta data från server etc. Det finns väldigt användbara Javascript-bibliotek som jQuery och Angular som har stora användsningsområden.

Du borde också kunna åtminstonde grunder om databashantering. T.ex. MySQL. Sen om du vill faktiskt hosta en sida själv på egen server så behöver du veta lite om Linux, Apache, SSH osv. Fast tillsvidare kan du utveckla allt lokalt med t.ex. WAMP o sen hosta på någon sida som hanterar servern åt dig, om du inte orkar sätta dig in i det. Så småningom kan det vara värt att också förstå sig på versionshantering. T.ex. skaffa ett Github konto och versionshantera din kod där för att lära dig lite om hur det funkar, det är också väldigt användbart.

Om du är ny kanske vissa av de här sakerna låter främmande och svåra att greppa, men man lär sig med tiden. w3schools har gott om nyttiga guider. Det bästa är att bara sätta igång med utvecklandet. Utmana gärna dig själv och ge dig på projekt som du inte är helt säker på om du klarar, då tvingas du lära dig nya saker och utökar ditt kunnande.

Av ToWelie89

Ja. jQuery är trots allt ett Javascript-bibliotek.

"jag har hört att jQuery är mycket bättre än JavaScript. Man gör mindre för mer."

Det de menar är att med jQuery kan du utföra vissa operationer enklare jämfört med "standard Javacript". Det är därför jQuery är bra, det finns en del användbara hjälpmetoder som man sen aldrig vill vara utan.

Av ToWelie89

Operativsystem: Ubuntu på jobbet och Windows 8 hemma
Editor: Beror på vad jag gör. Sublime text 2 fungerar utmärkt för det mesta.
Wysiwyg: Nej
Wireframe: Ritar på papper om det är eget projekt. På jobbet får jag Wireframes från designers.
Bildeditor: Photoshop CS5
Övrigt: WAMP, Filezilla, Git, jQuery, requirejs, Angular, Firebug etc
Omfattning: (Amatör/Proffs?) Har sysslat på hobbynivå sen jag var liten men har nu jobbat professionellt i ca 1-2 år.

Av ToWelie89

Hoppas någon gillar min lilla film

Av ToWelie89
Skrivet av MuLLvaD3n:

Hej där, jag satt precis och kollade på Starcraft WCS och då slog det mig att Starcraft har helt stagnerat och till och med droppat av i tittare/spelare. Flera större spelare, Naniwa, Taeja har slutat. Gamla veteraner som Moon, Jinro och Stephano finns inte längre. Vad tror ni att Starcraft har för framtid som det ser ut just nu?

Jag minns när jag satt på Dreamhack, Dreamarena var fullsatt och trycket var helt enormt. Fler än 130 000 personer satt och kollade på Twitch och prissummorna var helt enorma. Vad hände efter det? Starcraft tappar allt fler spelare, Hots slog inte så som man ville att det skulle slå. Personligen så tror jag att på grund av att spelare som Jinro, Tlo, Huk, Stephano inte längre spelar, eller levererar så är det fruktansvärt mycket fler koreaner som spelar. Detta drar inte lika mycket tittare, trots att matcherna ofta kan vara bättre. Sen tror jag inte heller att Blizzard har fixat spelet tillräckligt. Även om vissa populära spelare har slutat så kommer det nya spelare ganska frekvent, så just det är inget problem.

Det är för mycket tryck på 1v1. Som någon skrev på ett Starcraft forum, när man loggade in i Broodwar så behövde man "leta" sig in i 1v1. Allting kretsade kring arcade och 2v2. Casual spelare vill inte sitta och spela 1v1 för rank, det är inte kul och det är hos Casuals tittarsiffrorna ligger.

Jag tror inte att Starcraft kommer att dö ut, jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att spela och Blizzard har en expansion till på sig att lyssna på spelarna och kolla vad de vill ha. Det hade vart kul att få höra vad ni här, på Sweclockers, tror att Starcraft har för tider framför sig. Kommer tittarsiffrorna stiga igen? Kommer Starcraft 2 bli stort i korea igen? Kommer moba spel som LoL och Dota, trots en helt annan kategori trycka bort strategispel som Starcraft? Skriv på! Jag är intresserad av att veta vad folk tycker behöver göras och kommer hända i framtiden.

Jag tror inte SC2 kommer att dö helt på en väldigt lång tid. Däremot tror jag aldrig att SC2 kommer att bli ens i närheten lika populärt som DOTA2 eller LoL. Men så länge som SC2 lyckas bibehålla en viss nivå och inte stagnera allt för mycket så är det bra, det är vad som krävs för att communityn ska leva vidare. Men SC2 kommer aldrig bli så stort i Korea som Brood War var.

Vad stagnering beror på finns det många svar på. Tror det främst har att göra med att nya spel har kommit som har dragit till sig spelare, bl.a. från SC2. Spel som LoL är mer framgångsrika bl.a för att de är f2p men också för att de är roligare för casualspelare. När SC2:WoL kom ut fanns inga riktiga konkurrenter, så det är bara naturligt nu när det kommit andra strategi/Moba spel så kommer de dra till sig spelare.
Jag tror inte det har mycket att göra med att individuella spelare har slutat. Jinro slutade för lääängesen, han har knappt varit relevant alls sen början av WoL. TLO och HuK spelar fortfarande, de är bara inte tillräckligt bra för att utmana toppkoreanerna. Även Stephano spelar återigen trots att han hade slutat.

En av SC2: största problem är att Blizzard har varit riktigt dåliga med sin design av spelet. SC2 har aldrig varit en lättillgänglig, casual och social upplevelse. Det är nästan omöjligt att hitta folk att snacka med, trots att chattkanaler o så till slut infördes så känns det ofta dött när man loggar in. Känner man inte folk att spela med kan det vara väldigt tråkigt. Spelet fokuserar mest på ladder, spela mot andra för att förbättra sin rating. Detta är kul för den som är insatt och tävlingsinriktad men den som bara vill spela lite casual på skoj så är det nog inget vidare. Det är ett väldigt oförlåtande spel som för många är väldigt stressfullt, vissa till och med totalt undviker ladder för de orkar inte pressen dvs ladder anxiety. SC2 är svårt att sätta sig in i för en ny spelare, det tar mycket energi och tid för att ens bli halvbra. Och det finns inte mycket att jobba emot ifall man inte bryr sig om att bli bra på spelet. I spel som Dota o LoL låser man hela tiden upp nya grejer och sånt, i SC2 finns inte mycket belöning förutom lite ligapoäng hit o dit. Blizzard går mot rätt håll t.ex. med att introducera unkranked matcher, SC2 standard edition som är gratis etc men det är alldeles för lite alldeles för sent. Jag hoppas LotV kommer blåsa liv i communityn igen och att Blizzard lär sig lite av vad de gjort dåligt.

Jag lär dock själv aldrig sluta spela, inte på lång tid i alla fall. Finns inget annat spel som jag finner såpass stimulerande i och med utmaningen och den skicklighet som krävs. Tröttnar fort på grindingspel med låg skillnivå.

Av ToWelie89

Campaign går riktigt kasst för mig. Kör på hard som Macedon. Jag är hela tiden pank och har aldrig råd med några större arméer. Alla faktioner vänder sig emot mig och jag blir attackerad från alla håll Kan knappt ens gå utanför mitt område för att försöka ta över lite ny mark för då blir jag bara attackerad från ett annat håll och jag har inte tillräckligt med arméer för att försvara alla sidor. Ingen vill ha peace treaty med mig. Strider som är jämna vinner jag nästan jämt dock.

Av ToWelie89
Skrivet av Zakire:

Först och främst så kan du inte ställa in port forward, IP-adresser eller något annat som har med det att göra i ett modem. Detta görs i en router (som kan ha ett modem inbyggt). Modem vet inte vad IP är. Lite onödig fakta men som kan vara bra att känna till

Tillbaka till ämnet: Du kan inte bara mata in en statisk IP i routern hur som helt. ComHem måste ge dig en statisk IP först som du kan använda. Antar att du använder ett privatabonnemang och då kan du inte få statisk IP (rätta mig om jag har fel) utan får leva med dynamisk.

Det du ska leta efter är precis som du säger, en tjänst för dynamisk DNS. En sådan fungerar på så vis att routern kopplar upp sig till denna tjänst och förmedlar sin nya IP-adress varpå valt DNS-namn uppdaterar sig. På så vis når du alltid din utrustning på ett externt DNS-namn (t.ex. kallekula.no-ip.org) oavsett vilken IP-adress din router har fått. Vilka tjänster du kan använda får de titta efter i routern då, om jag inte har helt fel, routern måste kunna koppla upp sig till tjänsten i fråga och uppdatera DNS-namnet.

Lycka till!

Tack för informationen! Jag har fixat ett konto på duckdns windblownsnow rekommenderade och fått en URL därifrån typ minsida.duckdns.org. Har nu ett script som körs på min server som uppdaterar IP:n automatiskt på duckdns så den URL:en borde alltid funka. Så jag gjorde inte någon inställning i routern. Dock undrar jag hur jag kan få min domän som jag redan äger att peka rätt. Domänen jag äger ligger på Binero. Det verkar inte finnas någon inställning i deras kontrollpanel att göra så att min domän pekar mot minsida.duckdns.org. Innan har jag hostat min sida på 000webhost.com istället och då behövde jag bara ställa in rätt namnservrar på Binero. Nu vet jag inte hur jag ska göra riktigt.

Av ToWelie89

Server inkopplad i modemet

Hej hej.

Jag har Comhems standardmodem, den fantastiska Netgear CG3100. Jag har i en av portarna kopplat in en maskin som fungerar som debian-server som kör Apache. Modemet är sedan inställt så att för port 80 forwardar den till denna maskin och jag kommer då åt min sida i webbläsaren när jag matar in modemets publika IP. Dock så är det inte direkt optimalt, då ifall jag behöver starta om modemet så får jag en ny publik IP. Jag kan därför inte mappa IP:n mot ett domännamn eftersom det kan ändras. Vad borde jag göra? Ska jag ställa in så att modemet har en statisk IP (har försökt fixa detta redan utan framgång)? Är dynamic-DNS något jag borde kika på? Eller är det jag som tänker helt fel till och börja med (nätverk är inte direkt mitt område)?

Tacksam för svar!

Av ToWelie89

Sådär nu har jag precis byggt klar min nya låda i detta chassi. VIlle inte ha ett vitt så fick vänta ett ganska bra tag innan de svarta fanns på lager. Är supernöjd med resultatet.
I och med att nätagg och diskplatser är undangömda från fönstersidan så är det väldigt enkelt att få till ett snyggt bygge. Mitt ser riktigt cleant ut. Det var lite svårt att komma åt nätagget på ett enkelt sätt när det väl var på plats inuti chassit, så det var lite pilligt att trycka in alla nätaggssladdar. En annan sak som var lite smått jobbig var, som de nämnde i videorecensionen, att stänga till locket på baksidan, inte helt lätt med tjock sladdar i vägen, men det gick efter lite om och men. Slutresultatet blev väldigt snyggt och jag är väldigt nöjd med kvalitetskänslan på chassit. Vissa småsaker går alltid att hitta här och där att kommentera på men överlag är det ett mycket trevligt chassi.

Av ToWelie89
Skrivet av ALBiiJONzz:

Lånar tråden lite

Vad tycker ni om ett Steelseries Apex för 679kr?

För mig är det inget alternativ då jag föredrar mekaniska tangentbord och Apex är ett membrantangentbord. Men om man inte bryr sig om det så är den nog bra

Av ToWelie89

Själv kör jag med två såna här: http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/fasten-...

Relativt billiga Jag är nöjd i alla fall.