Inlägg

Inlägg som Bryggan har skrivit i forumet
Av Bryggan
Skrivet av boomhowler:

Tycker den här verkar vettig, men kanske lite dyr: https://www.startech.com/en-se/cards-adapters/tb3dkm2dpl

Den här verkar också nice: https://www.monoprice.com/product?p_id=36656

Den här har jag testat på jobbet, men den är lite dyr. Funkar väldigt bra:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5797919

Hej,

Jag testade den där Dell-dockan, men fick aldrig det att fungera med två skärmar med Displayport, så nu kör jag en dispalyport i dockan och en HDMI direkt i datorn...Hur har ni gjort?

Av Bryggan
Skrivet av Spiffman:

Borde få min 14" imorgon eller på Torsdag så då kan jag ge feedback hur de fungerar med Dell och Lenovo USB-C dockor

Hur gick det :)?

Av Bryggan
Skrivet av Spiffman:

Borde få min 14" imorgon eller på Torsdag så då kan jag ge feedback hur de fungerar med Dell och Lenovo USB-C dockor

Toppen, tack!

Av Bryggan

Men är det som på PC att man kan köra vilken docka som helst, eller bör man kolla upp om det finns stöd? Måste köpa genom jobbets partner och thunderbolt 4 - dockor är det skralt med, den enda jag såg var en Lenovo...

Av Bryggan

Hjälp en nybörjare...Docka för M1 Pro med två displayport?

Hej,

Ska förmodligen skaffa mig min första Mac och det kommer bli en "14" MBP M1 Pro 10/16 cores. Jag är som sagt helt grön på detta, men kan man köra vilken Thunderbolt/USB-C docka som helst? Enda kravet är 2 st displayport...Utbudet på USB-C dockor utan thunderbolt verkar helt klart högre. Är det värt att prioritera?

Av Bryggan

Jag kommer avsluta budgivningen i morgon onsdag kl 23.00.

Av Bryggan
Skrivet av Lacke7894:

3600 + frakt

Noterat!

Av Bryggan
Skrivet av ashkan57:

3500kr + frakt

Noterat!

Av Bryggan

Hej,

För en mer rättvis budgivning så ska man så klart ha några minuters antisnipe, jag glömde lägga till det och du kan bara redigera annonsen i 24h. Så jag lägger till 5 min antisnipe! Jag antar att ingen har något emot det :).

Av Bryggan

Har noterat alla bud hittils!

Av Bryggan

Säljes: ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080

Hej,

Säljer mitt ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080. Aldrig överklockat, aldrig mine:at. Skickas i antistatpåse samt orginalförpackning. Inköpt på Elgiganten, digitalt kvitto finns. Kan hämtas i västra Stockholm eller skickas. Köparen betalar frakt. Jag tar inte ansvar för postens hantering av paketet. Jag bestämmer till vem och hur/när jag vill sälja.

Jag tänker mig budstart på 2000 kr och det får hålla på tills ingen budar längre, men som längst tills nästa fredag kl 24.00.

Läs hela annonsen här

Av Bryggan
Skrivet av EyeNEye:

Microsoft verkade ha ett tangentbord som hade FingerPrintReader. Dock är den borta, tyvärr.

Annars går det väl med valfritt tangentbord, som har USB-uttag och stöd för data, som du sedan pluggar i en enkel Kensington Verimark Biometrisk fingeravtrycksläsare

Eller en billigare variant

Jo jag har tittat på en sådan också, men det vore snyggt om man kunde få in allt i samma paket :).

Av Bryggan

Tangentbord med inbyggd fingeravtrycksläsare

Hej,

Känner någon till ett bra tangentbord med fingeravtrycksläsare(med svensk/nordisk layout). Det ska inte användas till spel så inga krav på brytare osv :).

Av Bryggan
Skrivet av Karate Taco:

Många som kör soundbar i denna tråd. Rätta mig om jag har fel för jag har dålig koll på sådana, men anses det inte vara underlägset ett vanligt 2.0 system och samtidigt också endast erbjuda 2 kanaler? Priset för en dyr soundbar känns inte diffa så mycket från en duglig amp och 2 högtalare så varför väljer så många att betala flera tusen för dåligt ljud?

Jag har redan en riktigt bra 2.0 anläggning för musik, men den står inte där vi har tvn. Jag tror det handlar om att det är enkelt och tar liten plats, samt att det blir bättre ljud än det inbyggda från tvn. Det är ju alltid en avvägning av pris/önskat utfall och fysisk plats. Hade jag haft möjlighet och en mer förstående sambo så hade jag satsat på en 7.1 anläggning. Men det fungerar inte just nu :). För att citera Farbror Barbro, det finns inga genvägar till det perfekta ljudet :).

Av Bryggan
Skrivet av blunden:

En bra soundbar kommer nästan garanterat vara en stor uppgradering ljudmässigt jämfört med högtalarna inbyggda i ens TV. Har ingen erfarenhet av just den ni talar om man den recensionen jag skummade igenom var ju överlag positiv till den, även om det naturligtvis fanns saker som kunde förbättras. RTINGS recension är väl aningen mer kritisk än What Hi-Fi, men samtidigt är väl denna soundbar ganska mycket billigare numera än vissa av de andra som de jämför med så det får man ha i åtanke.

https://www.rtings.com/soundbar/reviews/sony/ht-g700

Det blir ju normalt bättre Atmos-känsla på de soundbars som har högtalare som skickar ljud uppåt för det ska studsa mot taket och ner mot användaren, samt de med fler högtalarelement än en 3.1-uppsättning som denna. Mitt tips är att läsa så många recensioner som möjligt av modellen du köpt och se vad folk tycker. Det är inte säkert att du hittar så mycket bättre prylar utan att ta något kliv uppåt i prisklass dock.

Absolut, jag förväntar mig inga underverk av en 3.1 -lösning, bara det är bättre än två ljud så blir jag nöjd :).

Av Bryggan
Skrivet av marukusu:

Har också köpt samma soundbar och tänker att det måste vara stor skillnad jämtemot TV ljudet. Nu är min gamla budget tv visserligen 8 år gammal så har inte mycket att jämföra med. Men det är ju ändå 300W kontra 20W eller nåt sånt. Har inte fått min TV än så heller inte packat upp.

Ja rent volymmässigt så är ju soundbaren bättre, jag tänkte mer på kvalitet och förmågan att simulera Atmos(jo jag vet att det inte ens är i närheten av en riktig anläggning med diskreta högtalare osv ).

Av Bryggan

Hej,

Köpte på mig en Sony HT-G700 soundbar till min nya Sony XH95 "65". Har inte packat upp någon av dessa än, men frågan är om den soundbaren är värd pengarna jämfört med det inbyggda tv-ljudet som skall vara helt ok?

Av Bryggan
Skrivet av running_wild:

Kan rekommendera denna soundbar från Sony som är nersatt nu under Black Friday.

Produkt: SONY HT-G700 - 3.1ch Dolby Atmos® / DTS:X™ Soundbar med subwoofer
Länk: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-ht-g700-3-1ch-dolby-atmos..
Kategori: Soundbar
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5385287
Pris: 2990kr

Har själv en sedan 3 månader tillbaka och är väldigt nöjd. Väldigt lätt att hantera och inga kablar, barnen (3 och 5 år) hanterar den utan problem. Spelar väldigt bra även på höga volymer vilket är ett stort plus!

Självklart ersätter denna inget riktigt system men skönt att kunna slippa sladdar, förstärkare m.m. Jag bytte från ett 6 år gammalt Yamaha 5.1 system till denna och ångrar det inte en sekund.

Jag slog till på en sådan, men inte fått det än. Hur skulle du säga att "surround-delen" fungerar? Jag tycker reciensionerna är 50/50 om man tycker den är bra/dålig :).

Av Bryggan
Skrivet av lejon74:

Hej, Q90R finns en eller flera som brukar sälja på FB, nya i låda med garanti, han/dom sägs köpa direkt från samsung på nå vis, mkt lägre än prisjakt!! Mvh/J.

Såg en för 20 000, vem står för garantin? Samsung? Hur petiga är Samsung med gråimport t ex?

Av Bryggan
Skrivet av Laxpudding:

Jag vet inte vad en Q80T kostar. Men om du får en XH95 samma pris som en Q80T är XH95 det bättre valet baserat på skillnaden bildkvalitet.

Just nu från de större kedjorna så ligger den på dryga 20 000. Tack i alla fall för klargörandet!