Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep

Har du startat en till försäljningstråd? Antar att det är mitt bud på Kraken 62X som ligger på 200 kr som du talar om? Undrade just vad som hände med denna då jag aldrig fick något svar sen. När har du tänkt avsluta budgivningen?

Av jonatannossrep

@The Kristoffer:
Jag tänkte först på integrerade kablar, men tänkte att det inte var så kul att byta de om de blir något fel på de. Men skillnaden på perfekt längd kablar och fördragna som båda har perfekta gjorda kabel rännor är ju egentligen att du för dra kablarna genom de själva, så då känns det som en onödig extra kostnad eftersom de förmodligen måste dra kablarna för hand i fabrik då jag tvivlar en robot kan göra det, och då blir det genast mycket dyrare. Lägg till att du då är tvungen att betala för det även om du inte är intresserad för det, så chassit hade blivit dyrare för alla, vilket jag tycker är största minuset med båda helt förintegrerade lösningarna. Jag tänker att man kan köpa till kablarna till sitt chassi för de entusiaster som bryr sig.

Ledningsbanor i PCB hade varit coolt, frågan hur man gör det bra. Lätt om chassit var i plast, men eftersom de mesta är av ledande material så vet jag inte riktigt var man skulle dra de, förutom om man i princip gör separata PSB moduler här och var som enbart för fram kabeln. Då blir det dock två extra uttag som det kan bli fel i, och detta är egentligen ända svagheten i "elkedjan". Å andra sidan är sannolikheten att en kabel går sönder minimal tänker jag mig, förutom om det var fabrikationsfel från början. Men känns också som en dyrare process också. Tror bra längds kablar är precis dyra nog för att det ska vara värt det.

Av jonatannossrep

Önskar istället att chassitillverkare började sälja kabelpaket som går att köpa till sitt chassi som är exakt så långa som de behöver. Gärna ett par sleevade alternativ också.

Av jonatannossrep

200 kr för x62?

Av jonatannossrep
Skrivet av Runqen:

Jag (som flera andra) begriper inte heller argumenten om att välja bort konsolen pga att dem tycker den är ful. Man köper ju inte en spelkonsol för att den är en fin pryl att se på, eller?
Argumentet att man ”bryr sig om hur det sig ut” hemma hos sig funkar inte heller alls i detta fallet tycker jag. Är det så att man lever såpass såpass skitnödigt att en spelkonsol förstör ens inredning i den mån att man väljer bort den så lever man inte efter idén att ens hem skall förhöja ens välbehag. Snarare tvärtom isåfall.
Kör person X som hävdar detta argumentet med att tex endast ha t-shirts i en viss färgskala eftersom allt annat skär sig mot sofftyget? Dricker den endast fanta hemma eftersom cola gör att rummet känns för mörkt och murrigt annars?

Ur ett inredningsperspektiv så skulle jag hävda att man snarare ser bortkom konsolens yttre och istället ser vad det är den står för, vad det är den skapar. Ser man en spelkonsol (snyggt placerad med fint dragna/dolda kablar osv.) i ett rum så tror jag dem flesta istället ”ser” att detta är en plats där man umgås, spelar spel och har en härlig stund i livet snarare än en vitsvart stor box.

För att återgå lite till tråden så tycker jag inte det gör något alls att den är stor. Dem flesta tv-bänkar har ju gott om plats kvar när ens ps4pro står där så denna lär få plats utan problem hos dem flesta tror jag. Jag ser dessutom mycket hellre att den är stor och tyst(are) än mindre och högljudd.

Bara för att du och många andra inte begriper det betyder det inte problemet existerar för andra. Att argumentera kring det är egentligen rätt poänglöst. Det kanske är besvärligt att ha en väldigt stark känsla för hur saker ska och inte ska se ut, men människor som tycker det rår inte för denna uppfattning. Detta beteendet påverkar egentligen bara de själva, men kunde de sluta känna som de gör som genom ett trollslag skulle nog de flesta tacka ja till denna trolldom. Det är dock inte så lätt att vänja sig av med ett sådant tankemönster. Precis som att du säkerligen tycker det är förbryllande att det finns de som kan leva i hem som ser som totala svinstior utan att beröras av det detta det minsta, så kanske dessa människor tycker du har en massa besvär av att tycka att man ska dammsuga sitt golv överhuvudtaget. Du skulle säkerligen känna en massa stress att försöka lära dig av med detta beteende, och fortsätta med det är egentligen mycket lättare eftersom ingen annan lider av det. Att inte ha ett bekymmer i världen är väl egentligen de alla drömmer om, men för de måste man väl fatta att de finns de som bryr som om allt möjligt på en vid skala. Ett överdriget exempel som ligger närmare inredning som nog alla kan förstå. Du har ett rum som är stilrent inrett i färger som fungerar väl med varandra och som ser propert ut. Inte hade du velat köpa en joystick som ser ut precis som som en d*ldo i en färg som skär sig mot allt i rummet och som konstant blinkar i regnbågens alla färger och spelar dubbstep? Nej, men för någon kanske det är acceptabelt, och de flesta andra förstår inte varför, men för de var det en väldigt bra joystick till ett bra pris. Allas gränser är olika och även om du inte förstår det är det poänglöst att diskutera och ifrågasätta.

För att svara på tråden, tycker att Xbox:en ser ut att vara lättare ut att ha stående i vilket typ av rum som helst utan att den drar onödig uppmärksamhet till sig. Jag köper inte en konsol för att den ska vara vacker och vara något att se på, det har jag andra saker för. Därför vill jag att konsolen ska vara diskret. Playstation:et är inte särskilt diskret. Med dess organiska form och höga kontrast lär den drar ögon till sig i rum som vanligtvis domineras av kantigare möbler som sällan har allt för mycket kontraster i sig själva. Men Playstation:et är fortfarande relativt stilren. Går det att koppla bort ljuset på den så blir den långt ifrån något som sticker ut kraftigt i ens hem så länge man inte är väldigt sparskapt i övrigt. Den får ett OK av mig, men kunde varit bättre. Å andra sidan tycker jag det är bra att det finns alternativ på sätt och vis, annars hade design blivit bra tråkigt. Sen att man blir mer eller mindre tvingad att köpa konsol efter vilka spel man vill ha snarare än hårdvara och design är ju en annan fråga. Med detta i åtanke bör tillverkarna göra en så oförarglig design för så många som möjligt. Annars kan bli en nagel i ögat för flera som köper konsolen som prioriterar spelutbud men som fortfarande bryr sig om design.

Av jonatannossrep

@ggalaxyy, är föresten helt och hållet död, som i inte ett ljud från den när den är inkopplad, eller pumpar den inte som den ska? Vad är inköpningsdatum?

Av jonatannossrep

Vad vill du ha för den defekta NZXT Kraken x62?

Av jonatannossrep

Om Fractal (eller någon annat företag) ska göra en liknande tävling som denna kan de väl annosera den en eller ett par dagar i förväg innan de släpper materialet. Känns lite tråkigt för de som inte känner för att konstant uppdatera Sweclockers om de vill vara säkra att ha en chans att vinna eventuella tävlingar. De får även kanske till och med lite extra uppståndelse och fri publicitet kring märket eftersom en del kanske nämner tävlingen till någon som annars inte hade hört om den. En del tycker det är kul att dela tävlingar med sina vänner även om det minskar deras egen chanser att vinna.

Av jonatannossrep

Ok de ska göra hörlurar med inbyggd DAC, vilket jag inte rekommenderar, så gör då den återanvändbar. Tycker det är starkt försäljningsargument att man faktiskt kan fortsätta använda en DAC även om man bestämmer sig för att byta hörlurar.

Om ni sen kan klämma in någon krets i DAC som med AI kan ta bort oljud i mikrofonen på samma som Nvidia's RTX Voice skulle det vara grymt. Jag kan inte tänka mig att detta inte kommer bli ett måste för alla som vill ha bra ljud i mikrofonen och man vill ju inte vara tvingad att köpa ett Nvidia kort, och då skulle en DAC med denna funktion "på köpet" samtigt som man ändå köper ett nytt headset vara väldigt köpvänligt. Sen är det förmodligen omöjligt att få detta praktiskt och till ett rimligt pris, men om ni på något sätt kan få detta så kan jag inte tänka mig något mer säljstarkt och unikt än detta.

Och skit i fejkat 7.1 om ni kan göra produkten bara några kronor billigare. Det finns fortfarande en plats på marknaden som är långt ifrån fylld. Headset som inte skriker "gamer" och som har hög ljudkvalité och ett sobert utseende. Stål, aluminium, (äkta) läder och trä ska det vara så långt det går. Då slipper ni konkurra lika mycket mot havet av redan etablerade märken av plastiga, dassiga, headset som alla låter skit. Anledningen till att inte de "mer seriösa" märkerna inte vill göra headset är förmodligen att de är rädda att deras märke ska börja associeras med "leksaker" som "gaming" produkter. Anledningen att de som gör gaming produkter inte gör premium produkter är för att de inte är tillräkligt bra, de redan har en väl etablerad markad samtidigt som de inte har status för premium produkter.

Ni på Intel saknar allt detta och har därför ett guldlägge att börja sälja headset (och i princip hela lineup:en av tillbehör) i ett segment av premium produkter som riktar sig till en demografi av spelentuseaster som inte vill ha de typiska gaming produkten. Ni ett nytt blad inom headset, och saknar ett rykte eller marknad som styr erat val inom denna produkt gren. Med risk för att åldersdiskriminering, så har nog förmodligen den demografi som söker premium-gaming produkter oftare även ett jobb som ger de möjlighet och en vilja att betala mer för en produkt som inte ser ut som en billig plastgran från USA. Åtminstone mer i jämförelse än de individer som köper dessa billigare ljusshowerna kan och är villiga att betala för sina produkter.

Av jonatannossrep

Skulle gärna se att de gör en remake av alla spelen. Första spelet känns så daterad att jag aldrig orkat köra igenom det. Detta tycker jag är tråkigt eftersom det ska enligt många vara spelet med en av de bästa, om inte den bästa, handlings-mässigt. Vill dock att de säljer det till en smärre rabatt för de som redan äger spelen. Jag köpte precis de sista DLC:erna när de var höstrea till ME3, känns dumt nu. Detta är väl dock en dröm.

Sen vill jag att de bryter ut MP delen från ME3 och delar fullpriset mellan spelen. I SP tvingas spela MP bara för att få War Assets, och då skulle man kunna passa på att ta bort detta. Detta skulle även göra att de förmodligen kan stödja MP mera och göra mer med denna del eftersom de kan se var pengarna går och därmed prioritera därefter, samt om man tycker att ME3 SP duger utan uppdatering så kan man köpa bara MP remaken. Även detta är väl dock en dröm. De viktigaste för mig är egentligen att de uppdaterar ME1 och MP delen i ME3, det andra delarna tycker jag duger rätt bra. Sen eftersom de skulle kunna återanvända mycket assets spelen emellan tycker jag att de skulle kunna sänka priset på spelen, och då har jag nog inte något emot att punga ut för samtliga.

Av jonatannossrep
Skrivet av Mithras:

Tycker dock inte att man kan bli sur på AMD över detta - de har ju faktiskt sagt exakt hur det kommer gå till och hållit det de lovat.

År 2016 gick de ut med att AM4 kommer att leva fram till 2020 - det är precis vad den har gjort.
År 2016 lovade de också bakåtkompabilitet för alla moderkort med sockeln oavsett chipset - det är exakt vad de har gjort.
År 2016 sade de att de kommer gå över till nytt chipset utan bakåtkompabilitet under 2020 - det är exakt vad de kommer göra.
Finns inget att bli sur över här.

Dessutom tycker jag verkligen inte att 4 år för en sockel med bakåtkompabilitet är "kortare period", snarare väldigt lagom period med tanke på alla förändringar som sker under dessa 4 åren.

Håller mer om att just detta är inte något större problem, de håller som sagt vad de lovar. Detta är mer irriterande än något som i huvudsak skulle styra mitt köp, för som sagt, vad är alternativet? Tänkte mer i allmänhet.

Av jonatannossrep
Skrivet av jOnÄTÄn:

Om kunderna kan använda grejerna längre så säljer du också färre moderkort. De räknar säkert med att de säljer lite extra tack vare att minnet tar slut.
Det gäller att hitta en lagom nivå blir produkten omodern för tidigt blir kunderna sura och väljer ett annat varumärke istället.

Jo, tyvärr är det väl så, ingen tvekan. Dock är jag väl så naiv att jag tycker att kunderna borde se till att bli sura så fort företag uppenbarligen planerar för att produkten ska bli omodern eller till och med icke fungerande efter en kortare period. Tyvärr är ju inte alternativen (-et), till AMD så mycket bättre. Annars kan man stå ut med lite äldre teknik lite längre, vilket inte heller är ett kul alternativ. Det ända sättet det eventuellt hjälper är att människor faktiskt meddela företagen "denna gång köpte jag inte eran produkt pga. ANLEDNING", annars kommer de inte märka något förutom om siffrorna går ner massor. Problemet är att då kanske de lyssnar på "fel" anledningar. Att lida i tystnat är rätt verkningslöst för det mesta.

Av jonatannossrep

Undra hur många kroner extra det skulle kosta att ha lite mera minne på ett moderkort?

Av jonatannossrep
Skrivet av B.Linder:

Det finns ingen standard som heter Retina

Nej det är väl kanske inte en standard, mindes fel, men det är ett mått/varumärke/standard-som-ingen-annan-accepterat som togs fram av Apple. Retina innebar att (deras) skärmar har minst en pixeldensitet av 300DPI/inch, dvs då det blir omöjligt (åtminstone för stora majoriteten) att urskilja enskilda pixlar från ett avstånd på mer än 25 cm. Förhoppningsvis stirrar du dig inte blind efter pixlar på din mobil från ett avstånd kortare än 25 cm några längre perioder per dag.

Sen känner jag till att det gjorts experiment att åsminstone en del människor kan "känna" pixeldensitet än så, men de inte med ord kan förklara hur de kan skilja på skärmarna eller faktiskt "se" pixlarna. Det känns dock lite onödigt att ha en sådan nivå på en mobilskärm. Särskilt eftersom jag tror de flesta tittar på sina mobil från 25 cm någon längre tid till att börja med, så den där gränsen när vi inte ens kan "känna" pixlarna kan nog infinna sig redan på normalt betraktningsavstånd för de "skarpsynta".

Min poäng var att innan vi har telefoner mer högre batteritid och uppdaterningsfrekvens ser jag inte någon anledning att jaga högre pixeldensitet än 300DPI/inch.

Av jonatannossrep
Skrivet av Herr K:

Lite synd med den låga upplösningen och den välvda skärmen, i övrigt verkar ju Edge (d.v.s den billiga varianten) träffa the sweet spot då den checkar i de flesta önskemål jag har på en telefon. Blir intressant att läsa tester på den.

Behöver du verkligen högre upplösning än retina standarden på en telefon? Drar ju bara betydligt mer batteri och och säker prestanda tycker jag. Ser även hellre lite lägre upplösning och en högre Hz så att denna gräns träffas mer än inte.

Av jonatannossrep

Jag gillar remakes med QoL förbättringar, bugfixar och små fixar för (åtminstone väldigt) obalanserade strategier som inte skaparna tänkte på men som gör spelet trivialt att spela igenom sett till svårighetsgrad. Alla ändringar till QoL och balans ska dock vara valfri och kunna stängas av individuellt i så stor grad som möjligt, gärna ner på mikronivå, där ändringar till enskilda förmågor ska kunna stängas av. Kanske göra om puzzel om sådana existerar. Inte svårigheten, utan bara flytta om sakerna lite så att man kan spela om de utan att ha de memorerade. Detta är dock ett ideal. En ren grafik förbättring känns dock rätt bortkastat. Om man redan gjort sig besväret att göra om en stor del av spelet spelet känns det som att den andra delen inte är lika svår att göra om. En stor del av utvecklingen är ändå säkerligen att rota fram all den äldre datan till spelet och sätta sig in i hur allt fungerade. Om de måste göra om motorn för att stödja den nya grafiken är det än mindre anledning att inte göra en full remake för då har de ju ända programmerare där som måste sätta sig in till fullo i hur allt fungerar för att kunna skriva om och återanvända en massa kod.

Finns dock spel som jag hellre sett en remaster av än ingenting alls, som av exempelvis DoW, DK Gold och ME, för att bara nämna de få jag kommer på just nu.

Av jonatannossrep

Finns det någon AA teknik som kombinerar uppskalning som bygger på att analysera hur många pixlar ett objekt för närvarande utgör på skärmen? Analysen som jag tänker mig skulle gå ut på att ta de objekt som vid normal upplösning skulle renderats med väldigt få antal pixlar och istället rendera dessa i högre upplösning. Sedan skalas de ner till din normala upplösningen men får då fördelningen av ful supersampling. Algoritmen skulle även väga in kontrasten mellan objekten i för och bakgrunden samt detaljnivå på texturer. Exempelvis ett mörkt rep eller stängsel som är långt borta mot en ljusblå himmel renderas i låt säga fyra gånger så hög upplösning som den omönstrade gröna filten din avatar sitter på i gräset med samma färg.

Borde väl inte vara svårt för ett grafikkort att räkna ut vilka objekt det är som är små eller stora respektive nära eller långt borta? Vet definitivt att det finns kontrast baserad AA så den delen är ju redan OK. Svåraste för den bör vara att avgöra vilka texturer som är detaljrika och vilka som inte är, men antar att det borde gå att räkna ut med kanske någon sort genomsnitts kontrast skiftningar per ruta pixel. Eftersom detaljnivån är konstant skulle dessa kunna beräknas av spelskaparna och de kan simulera och skapa värden för olika distanser.

Av jonatannossrep

När man har en redig luftkylare har denna mindre rörliga delar och är betydligt billigare än vattenkylning. Man slipper hålla på med service och det är lättare att montera en luftkylare till att börja med. Är dock lite sugen på att montera en AIO eller möjligtvis ett färdigt packet med lösa delar för vattenkylning till grafikkortet. Grafikkortet alstrar så mycket värme som man gärna kunnat skickar ut direkt ur chassit. Sen kan man inte montera hur stora luftkylare som helst på ett grafikkort om man inte vill göra någon "tok-lösning" med exempelvis en Noctua NH-D15 och har gott om plats.

Av jonatannossrep
Skrivet av Söderbäck:

Det här gäller alltså för apples regler om produktplacering i film.
I de fallen apple betalar för att visa upp sina grejer i film har de regler om att det inte är skurkar som ska ha lurarna.

Det här står i sweclockersnyheten också - men jag förtydligar en vända ;).

I de fall man inte vänt sig till apple för finansiering via produktplacering i filmerna så finns inte dessa restriktioner.

För att förtydliga mig. Jag kommer alltid ofrivilligt tänka på detta oavsett om de är sponsrade av Apple eller inte. Jag har inte koll på vilka som sponsrar vem, men för de filmer där Apple gör det kan detta riskera förstöra en oväntad knorr på handlingen. För de filmer som inte är sponsrade av Apple tillför fortfarande inte denna information mig något. Inte heller är jag intresserad att börja kolla upp vem som sponsrar vem enbart för att undvika spoilers. Så på det stora hela är det i min mening något jag gärna kunna varit utan ända.

Av jonatannossrep

Denna informationen hade jag hellre varit utan om jag ska vara helt ärlig.