Inlägg

Inlägg som jonatannossrep har skrivit i forumet
Av jonatannossrep
Skrivet av Balconette:

Det kan vara så att den börjar bli sliten. Gamla diskar låter mer än nya.

Tråkigt nog är det de gamla diskarnas ljudnivå många kommer ihåg när det är dags att köpa ny disk...

Jag fick lov att ersätta min 5 åriga disk vara här om veckorna och gjorde mitt bästa för att leta på en så tyst som möjligt. Jag är bara extremt kräsen med ljud. Du måste anstränga dig även i ett tyst rum för att överhuvudtaget hör min dator om man bortser från HDD:n. Har BQ Silent Wings 3 som inte går över 580 RPM och annars ligger på högst 525 RPM 99% av speltid och 450 RPM i Idle.

Av jonatannossrep

Känns illa tvungen då jag inte har en NAS och mycket media. Hårddisken rycks dock snabbt ut med lite övervåld om jag skaffar en NAS. Hårddisken är för mig det mest högljuda även under högre belastning av datorn, så det är lite frusterande när man gjort sig besväret att få en i övrigt tyst dator och ljudet från hårddisken skrapar lite lätt på trumhinnorna till-och-från. Synd att det inte satsas mer på att få ner ljudnivån på hårddiskar. Masslagrar ändå bara så de kunde gärna få spinna inte mycket snabbare än att det precis går att se 8K (så de finns lite marginal) video från de. Bara man blev av med oljudet!

Av jonatannossrep
Skrivet av UndaC:

Vi är ju inte tradera. Snarare blocket.
Om man ska jämföra med andra marknader.

Budgivning är något som communityt själva hanterar snarare än en funktion vi erbjuder. Så därför är våra möjligheter att övervaka det väldigt begränsade.

Tex så friskriver många annonsörer sig och säger att de förbehåller rätten att sälja till valfri köpare oavsett bud. Dvs för många är det viktigare att sälja till ”rätt” person snarare än att få någon hundring extra för sin pryl.

Så där tänker jag att vi inte ”lägger oss i”.

Kan förstå att ni vill ha det så för vanliga produkter, men tänker att ni borde kunna göra ett undantag för dessa bristvaror. Ni skulle kunna skriva regeln som att budet får inte vara över maxpriset för bristvaran, men att folk får fortsätta buda för samma maxpris (eller lägre för den delen, om folk tror att de kan vara "den rätta" och av någon anledning få gå förre högre bud), om det nu enbart handlar att sälja till "rätt" person. Dvs så stängs inte budgivningen förrän säljaren vill, precis som förut. Sen utesluter det ju inte att säljaren väljer någon som har lagt ett bud för några hundralappar läggre än maxbudet heller, precis som förut. Den enda skillnaden från tidigare skulle med andra ord vara att du inte får acceptera bud över maxpriset när det kommer till bristvaror. Sen får väl communityt rapportera de som accepterar för höga bud.

Av jonatannossrep
Skrivet av UndaC:

Jag tänker att det är ett problem som inte i sig är relaterat till just det här scenariot.
Att ”fuska” och trissa upp budgivningar har alltid gått och kommer alltid att gå. Inte bara här utan på alla plattformar.

Så bara för att vi inte kan lösa det så ska vi ju inte sluta lösa andra grejer som vi kan lösa

Jo självklart är det så. Sen menade jag aldrig att ni aldrig skulle ta bort de nya reglerna, utan enbart föra in ytterligare en enkelt formulerad regel som säger om budgivningen når maxpriset så avslutas budgivningen och den som la budet vinner. En sådan regel borde väl inte gå att misstolka eller missbrukas?

Av jonatannossrep

Fri budgivning ovan maxpriset gör ju att en bara kan ska ett extra konto och fejkbudar upp priset. Kanske tar lite längre tid att sälja de gånger man själv vinner budet och kanske måste vänta ett tag innan man kan säga "topbudaren ångrade sig", men känns inte som ett stort hinder när man redan krånglar nog för att sälja bristvaror på detta vis!

Av jonatannossrep

De har ju Variable Shading som handlar om att hitta partier i en scen där detaljerna inte är så synliga och rendera dessa i lägre upplösning. Tänker rent spontant att detta i princip redan möjliggör att man kan köra en högre upplösning än man brukar med lite avkall på detaljnivå. Går väl att likna med en Video codec i realtid tänker jag. Ända skillnaden med denna teknik ställd mot DLSS är att DLSS tar något "imperfekt" och försöker förbättra detta med AI medan Variable Shading ser vad lika gärna kan vara imperfekt och renderar resten "perfekt". Rent spontant känns det ju mer logiskt att rendera de synligaste detaljerna i högre detalj, och få "äkta" detaljrikedom, istället för att försöka fejka hela scenens detaljrikedom med AI.

Av jonatannossrep
Skrivet av Forwin:

Jag har ett D2X som jag kan tänka mig skicka.
Dock utan tillbehör eller kartong. (Det var bara några kontakter som följde med som jag aldrig använt).

Du får stå för frakten ifall du vill ha det.

Har annars ett ganska nytt Creative Sound BlasterX G6 till salu ifall du skulle kunna tänka dig ett sånt istället.
https://www.inet.se/produkt/6301837/creative-sound-blasterx-g...

Mvh

Nej jag vill ha analoga utgångar för alla 8 kanaler så då fungerar inte G6:an. Vad vill du ha för D2X:an? Fungerar 300 kr? Jag kan stå för frakten.

Av jonatannossrep
Skrivet av Specias:

Nej, AMP:en är för klen, men tack ändå.

Av jonatannossrep

Asus Xonar D2X Köpes/Bytes

Vill ha ett Asus Xonar D2X ljudkort. Har ett Xonar DX kort men vill byta upp mig till ett D2X kort. Vill någon sälja sitt eller byta med mig med pengar emellan så gör jag gärna det.

Läs hela annonsen här

Av jonatannossrep
Skrivet av Chrisj:

Å andra sidan så har vi ju sett en hel del krympningar och transistortätheten har ökat rätt friskt senaste generationerna. Bara för att det tidigare inte medfört något problem behöver det inte betyda att det inte kommer fungera under nya förutsättningar.

Håller med om att det är en bra utveckling, men eftersom inte graffikkort överlag genom historien inte brinner upp höger och vänster, och inte heller Nvidias senaste, var min poäng att detta var ju inte ett skandalavslöjande precis. Min poäng var inte att det inte är något som kommer behövas i framtiden, för detta vet jag inte och tyckter därmed att det är onödigt att försöka sia om detta.

Av jonatannossrep
Skrivet av Bill-Hertzhog:

Ja det gjorde jag förr och det fungerade ett tag tills man var tvungen att fulhindra ALLA uppdateringar. [...]

Du kan stänga av uppdateringar helt och hållet sch sedan ladda ner enbart valfria med en offline uppdaterare så som WSUS om jag inte missminner mig.

Av jonatannossrep
Skrivet av AplAy:

Personligen tycker jag detta borde ge upphov till att fler undvoltar sina kort!

Som ett stort fan av datorer knäpptysta även under last håller jag med!

Av jonatannossrep

Eftersom hotspots inte "behövts" genom större delen av grafikkorts historia, utan vi har kunnat använda grafikkort länge utan de havererar och till och med kunnat överklocka dessa säger ju att det förmodligen inte är farligt att nå dessa temperaturer. Om än enbart så länge topparna är tillfälliga snarare än majoriteten, för annars hade vi ju sätt flera grafikkort överhettas. Sen ser jag fortfarande detta som en bra utveckling. Det hjälper säkerligen en att klämma ut ytterligare några Hz vid överklockning och det gör ju att överklockning överlag känns säkrare eftersom fläkten kan styras mer effektivt och man känner att man vågar lägga sig närmare "smärtgränsen" temperaturmässigt.

Av jonatannossrep
Skrivet av EntropyQ3:

Det här är, ursäkta, jättekonstigt.
Vi har ungefär 5 millimol/liter socker normalt. I runda slängar 5g. Så vad menar du med att vi "lagrar in" det?
Och att sötningsmedel triggar insulinpåslag är också underligt. Vad exakt pratar du om? Det här är ju inte så knepigt.
Och fett KAN INTE konverteras till socker i kroppen.

Gud. Sprid inte misinformation.

Ursäkta det kanske slarviga uttrycket, jag antar jag fördumma det lite så det blev lite fel, jag menade inte socker i vanligt tall, utan glukos som väldigt ofta kallas socker, men det var ändå dumt av mig att inte tänka på förvirringen som kunde uppstå eftersom det var tal om just vanligt sackaros-socker. Och sedan som ett liten tillägg som förtydliga ytterligare mitt tidigare inlägg är att vi även först för in glukos till celler i behov för att sedan lagra in som glykos i t.ex. muskler och lever och först när dessa depåer är fulla bildas fett på kroppen. Det är dock inte bra med stora och frekventa svängningar in och ut genom denna buffert eftsom detta ökar risken för diabetes. Och även om det är helt riktigt att fett inte kan bli socker så kan det bli glukos, fast detta är ju inte den primära energikällan som bildas när fett brys ner eftersom det är ineffektivt, utan snarare andra energirika molekyler, samt att glykos hellre tas direkt från t.ex. muskler och lever, men detta höjer hur som helst energin i blodet och insulinet sänks åter.

Sen skriver du 5g, vilket får mig att tro att du fattade jag pratade om glukos, men blodet är ju enbart en transportväg och inte en lagringsplats, så det tas ju från ett ställa, ofta .t.ex. mat, och lagras in i andra delar än just blodet. Så även om jag förstår att du kan tycka det låter fel att säga att det lagras in från blodet så gör vi ju det. Även om jag förstår denna förvirring eftersom när man åker och handlar och sedan åker hem säger man ju inte att man tog maten från vägen även om du kom från denna. Ta bort t.ex. allt vatten, ben, fett och bindvävnad i kroppen så kanske du även kan föreställa dig att 5g på en transportled kanske inte är så mycket.

Anledningen till att söttningsmedel sägs öka insulinsvägningar minns jag ärligt talad inte helt och hållet, men jag minns att det lätt övertygande. Har för mig att det hade med att kroppen redan när vi smakar sött börjar höja insulinet rätt snabbt, då sänks glukos nivån, om än kanske inte lika mycker som om det hade varit vanligt sakaros, det mins jag inte. När du äter sakaros så innehåller det ju faktiskt kalorier, och det kan därmed göras om till gukos, vilket betyder att i vanliga fall så är ju kropens insulinhöjning "rättfärdigad" eftersom eventuell sänkning av blodsockret kommer att höjas igen med sockret den tror får in. Problemet med söttningsmedlet är att du får inte in några kalorier, vilket resulterar att inte blodsockret höjs, vilket istället triggar glukogon istället måste "arbeta" och insulinet dalar, vilket gör att svägningarna av dessa signalsubstanser blir rätt aggresiv ändå, vilket i längden slitter på reseptorerna vilket kan resultera i diabetes, vilket jag ser som den största långsiktiga faran med socker. Så även om du kanske inte nödvändigtvis blir tjock av söttningsmedelet i sig kan du bli det indirekt. Även på kortsikt eftersom blodsockerfall gör dig hungrig, vilket många faller för till någon grad, fast de egentligen inte behöver energin men "de blir lurade av söttningmedlet". Men jag minns som sagt inte detaljerna så bra, fämst "budskapet och dess rimlighet", och det känns som jag är ute på hall is när jag skriver detta, vilket var huvudorsaken att detta utvecklas så mycket, andra var lathet och tredje för det var på Sweclockers.

Kan även passa på att tillglägga att jag inte tror varken vanligt socker eller söttningsmedel är skadligt på något sätt om man dricker med måtta, men ville poängtera att man kanske inte ska dricka omåttligt med läsk med söttningsmedel bara för att man tror att det är helt ofarligt. Jag förenka det kanske förmycket, men generellt upplever jag att gör man det för komplicerat flygger det över huvudet på de flesta och det är bättra att de ungefär förstår en föreklad "halvsanning" och tar in budskapet.

Jag blev nästan idrottslärare på gymnasienivå och för majoriteten av elever är det inte lönt att göra det komplicerat, även om man såklart oftast prövar lite svårare och ser om det fungerar innan man väljer att förenkla det. Men jag tyckte inte att Sweclockers kändes som en plats där man skriver t.ex. så HÄR långa inlägg om biokemi. Till sist kan jag erkänner att dessa rön om söttningsmedel förmodligen är för "heta" för att hamna i t.ex. läroböcker innan de utforskas mer grundligt, men tyckte dessa såg lovande ut nog för att man ska börja tänka om det är värt riskerna bara för att få dricka och äta sött utan besinning.

Av jonatannossrep

Senaste jag läste var att söttningsmedel har bevisats trigga insulinpåslag även det, med alla dess baksidor, och att vi då lagrar in det sockret man har i bloder ändå. Sen när kroppen "hinner ikapp och fattar" att den inte fick in något riktigt socker som gick att föra in till blodet blir man istället hungrig eftersom man då har ett underskott av socker i bloder. Så insulin svängningarna, dvs kanske det farligaste med socker, uteblir inte för att man äter söttningmedel istället. Sen så länge man inte äter något extra för att man inte blev lite extra hungrig kanske fettet man lagrade in konverderars tillbaka till socker kompensera för sockerfallet i blodet, så kortsiktigt kanske inte vikten går upp.

Av jonatannossrep

Om det motförmodan blir en pci-riser över tar jag gärna denna.

Av jonatannossrep

@loevet, Hur mycket sparar en "vanlig användare" in på om denna använder deduplicering på en hemma dator i teorin? Är tekniken effektiv för sådant som t.ex. spel, film och musik? Finns det något som hindrar att Windows 10 bygger in detta som en standard för all data som man inte bryr sig om skrivhastigheten på? (För jag antar att skrivhastigheten måste bli något lidande på något sätt när det krävs att disken genomsöks efter dupliceringar varje gång något ska skrivas till den?) Och hur mycket av resterande funktioner av "QuTS Hero" paketet skulle kunna appliceras direkt in i ett operativsystem som Windows 10 där fördelarna överväger eventuella nackdelar?

Av jonatannossrep
Skrivet av headphoneninja:

Mindre o mindre material, men dyrare och dyrare pris. ofc

Det är väl samma sak som med cyklar tänker jag. De blir ju lättare för att andra lättare material används som oftare är dyrare. Lägg på kostnaden av extra utvecklingskostnad krävs för att förbättra designen så att överflödigt material som inte tillför särskilt mycket extra styrka kan tas bort. Sen existerar ju även "spelarinflation". Varje år växer antalet spelare i världen, och de som tidigare varit för unga för att ha pengar att lägga på dyr hårdvara blir äldre och får jobb. Plötsligt blir då ~1500 kr en skitsumma för någon med en genuin hobby. Klart de höjer priserna om de kan. Det är inte välgörenhet de sysslar med.

Av jonatannossrep

Vet du vilket modell eller märke kylaren är?

Av jonatannossrep

Behöver de ha den där inga gummiutsticket som går åt sidan eller går det bra med vanliga gummiskruvar som de som redan rekommenderar? Tänkte mest bara uppmärksamma att de länkade inte har den där L-formen som du visar på bilden, så du slipper sitta och vänta på dessa bara för att inse att du måste ha de L-formade gummifästena. Om de är en Noctua-kylare det är tal om kan du säkert kontakta de direkt och förklara din situation så är jag rätt säker på att de skickar ett par till dig högst mot frakten.