Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron

Schack - online multiplayer gratis

Av Elektron
Skrivet av oqvist:

Hur gick det

Helt okey. 2 vinster en remi och 2 förluster.
Den som blev oavgjort så ledde jag på brädet med en extra häst men jag hade bara 30 sekunder kvar så hellre remi än att förlora på tid. Sedan ena av förlusten var mot en CM. Jag var lite förvånat över att en titulerad spelare var med men han har nog inte spelat Rapid tillräckligt för att få sin rätta rating. Iaf där fick jag storstryk.

Men iaf det var väldigt kul. Och var ändå rätt kul att se att man kunde hänga med de som var 1900.

Första matchningen var lite komiskt för han jag blev matchad med var jag vän med på chess.com så jag kände igen han och vi chatta lite.

Tyvärr så fick vi bara köra 5 matcher. Det var kul, hade gärna spelat lite mer. Var du med och spelade?

Av Elektron

här går ni med. öppnar om 30 sekunder!!
https://www.chess.com/play/tournament/3126284?action=undefine...

Av Elektron

https://schack.se/evenemang/svenska-schackligan-rook-1300-199...

Här är all info om tävlingen. 45 min kvar nu!

Av Elektron
Skrivet av oqvist:

vart hittar man svenska schackligan. Lyckas inte via chess.com
Naturligtvis hitta jag i samma sekund som jag skrev inlägget. Kommer nog inte anmäla mig börjar det 19 så lär det väl hålla på sent in på natten

Jag fråga hur länge det håll på och han sa att man kör 8 matcher så det blev 8*20 min så det borde bli 2-3 timmar

Av Elektron

Glöm inte att skriva upp er vid 18 om ni vill vara med och köra ikväll! Det kommer att bli spännande. Tydligen ska man köra 8 Rapid matcher totalt. Undra hur många det kommer att vara som är med. Jag är lite nervös. Samt att det känns som min dagsform i rapid är lite dålig det går lite bättre i 5+0 blitz än rapid för mig för tillfället. Men jag ska försöka att sakta ner och tänka mer när jag spelar så får det bli som det blir.

Av Elektron

Är ni taggade inför måndag? Det finns prispengar att vinna.

Av Elektron

Har för mig att de sa detsamma om Lego när jag var yngre, att det hade en positiv påverkan på intelligens utveckling och jag kan tänka mig att Minecraft blir som en form av digitalt lego.
Sedan vore det ju intressant att kolla på vilken påverkan olika spel har, tex Schack, Minecraft, candy crush etc. Det finns ju ett helt spektra av spel och vissa kräver nog lite mer än andra när det kommer mental belastning av användaren.

Tex sjutspel där kanske positionering ihop med snabba reflexer är viktigt. Schack där gäller det tex att kunna visualisera drag framåt i tiden även minne, dvs minnas positioner och drag från tidigare spel som kan hjälpa och påskynda dragtider under matchens gång. Starcraft, där kanske det kommer mer till strategi, plan och genomförande.

Av Elektron

Hej då Netflix.
De blir dyrare och de börjar jaga kunder som delar på abonnemanget så då är det ju inte så konstigt att deras kunder ser sig om efter annat.

Av Elektron

Svenska Schackligan Tävling 23 maj på chess.com Rapid.

https://i.imgur.com/qoGRAtq.jpeg

Öppen för alla svenskar med chess.com konto!

Av Elektron

Jag har inte ens testat att ladda trådlöst. Det låter dock väldigt bekvämt och praktiskt. Vet att farsan köpte en laddplatta för några år sedan och den blev skållhet. De blev retur på den men sådant är lite läskigt.

Av Elektron

Den såg ju bättre ut än steams variant. Jag skulle definitivt kunna tänka mig en längre fram. Vore nice för typ diablo liknande spel.

Av Elektron

Carrie - Stephen King
Så då blev det idag en till Stephen King bok till listan över lästa böcker.
Detta är hans debutroman. Något jag inte visste om när jag lånade denna bok.
Den är rätt så tunn drygt 200 sidor.
Den handlar om en tonårs flicka som blir retad i skolan. Denna flicka som heter Carrie bor ihop med sin mamma som är ett religiöst psyko. Det som är speciellt med Carrie är att hon har telekinetiska krafter. Hon kan alltså flytta på objekt med hjälp av henne sinne.

Jag tycker att boken var rätt så medioker. Jag sögs inte in i den som man kan göra med en riktigt bra bok.

Jag undrar hur många av Stephen Kings böcker som jag har läst totalt. Undra om jag inte är iaf halvvägs. Är osäker på hur många böcker han har skrivit. Har ni en favorit ifrån Stephen King? Känner ni till andra författare som har liknande stil?

Av Elektron

Jag har börjat läsa mycket böcker i år.
Stephen King - Institutet
Barn med förmågor som blir kidnappade och inlåsta. De utförs inhumana experiment på barnen för att stimulera krafterna.
Denna var riktigt spännande.

Nu har jag fått tips om en svensk författare och jag håller på att läsa Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist. Jag har kommit en tredjedel men den är riktigt spännande. Den handlar om att massvis med människor som tidigare varit döda vaknar till ”liv” igen. Påminner lite om zombies men hittills är de odöda inte aggressiva. Det finns även en odöd som inte hann vara död länge innan ”uppvaknandet” som klarar att svara på frågor. De är dock lite stakigt hur hon talar och det är något väldigt frånvarande men även obehagligt i vad hon svarar. Ser fram emot att läsa resten.

Jag har läst många mer böcker i år men jag valde att lyfta ut dessa två då jag tyckte att de var lite starkare än de andra jag läst.

Av Elektron

Här kommer en häftig match ifrån idag.

https://i.imgur.com/3aLYnGE.gif

Vi hade rätt låg noggrannhet i denna. Jag körde en analys på chess.com för att få fram siffror. Tror det landa på drygt 60%.
Men det lite häftiga i matchen är att svart tar min springare med sitt torn och jag kan inte ta tillbaka för då blir det nog schackmatt. Jag "offrar" min löpare för att öppna upp och anfalla, och svart kan inte heller ta den för det blir nog Schack matt om han gör det. Så det blev lite fight här. Jag missar lite taktik men det löste sig ändå pga av en massiv blunder av min motståndare.

Av Elektron
Skrivet av ehsnils:

"sparar" beror på hur länge du har telefonen.

Jag tror att han menar sparar jämfört med att köpa samma model utan abonnemang.

Så vad menar du med hur länge man har telefonen?

Av Elektron
Skrivet av oqvist:

Roligaste är att freewheela och frångå all teori. Leder oftast till nederlag förvisso.

Klar med en match på chess.com nu. Sjukt segt med korrespondenspartier. Sägs att det är tre dagar men jag vete gudarna känns som det är veckor mellan dragen ibland. Vet inte hur många månader det här partiet tog lol

Här är ifrån idag 10 min Rapid vinst mot en 2140.

https://i.imgur.com/IlhBe8z.gif

Jag brukar bara köra. Det är inte så att jag brukar studera teori. Men det är ju svårt att inte börja med att ta kontroll över mitten och förbereda rockad. Annars är det ju riktigt kul när man når positioner som man inte varit i förut. Som här när han spelar väldigt aggressivt mot min kung och jag kontrar genom att slå i mitten.

Här är matchen på Lichess. https://lichess.org/ZN7qtmoxqBoC
Han brände mycket tid, han hade 24sekunder kvar när han gav upp medan jag hade 4 min och 49 sekunder kvar.

Av Elektron
Skrivet av Mithras:

Jag vill gå lite mot alla andra svaren här inne och säga att du inte alls behöver lägga så mycket pengar på varken XPS eller Apple-produkter.

Körde själv på en lite äldre Lenovo och hade många som körde budget-ASUS och det fungerade utmärkt. Så länge man inte satt med CAD-program så fanns det inget behov alls av starka maskiner.

Jag läser en cad kurs på masternivå, caddar på en Ryzen 2200u. Tror datorn kostade 4kkr för typ 3 år sedan eller så. Sen beror det ju kanske på vad man gör i cad. Men i skolan är det nog oftast inte allt för krävande cad filer/projekt. Dock caddar man nog helst på en stationär ändå så man får större och fler skärmar.

Jag har dock bara kört Creo. Så kanske är andra cad program mer krävande eller om man vill rendera.

Ska dock säga att för det mesta under min utbildning så var det främst word som kördes på den bärbara. Alla kurser som krävde dator så körde vi de i en datorsal. Och även om jag hade min laptop med mig så körde vi hellre i datorsal för då kunde vi köra dubbla stora skärmar samt snabbare datorer. Så för mig var det en liten bärbar som var billig som gällde.

Av Elektron
Skrivet av Aktsu:

Ordets betydelse är ju redan bestämd, bara att kolla i ordboken. Om man tycker att det är negativt att något är på medelnivån så är det en värdering man själv gör, vilket verkar vara rätt vanligt eftersom ordet används rätt brett med negativ konnotation.

Inte så konstigt att det blir negativt laddat. Jag menar, spelar man tex sport eller spel så eftersträvar man nog ofta att vara bättre än medel, tittar man på film söker man sig nog gärna till filmer som har mer än medel i betyg, eller restaurang så går jag ju hellre till den bästa pizzerian eller thairestaurangen i stan snarare än en som har medelgod mat.

Så då blir det ju inte så konstigt att medioker är något negativt laddat eftersom det kanske generellt sett sällan om någonsin är något man siktar efter.

Sedan, används medioker åt båda håll verkligen?

Tänker typ, "Jag har en medioker inkomst" ställt mot "Jag har mediokra utgifter".
Det med inkomster låter ju korrekt med med utgifter så låter det ju fel.
Så lite vad jag menar är om man försöker applicera medioker i en mening där ordet skall framstå som positivt laddat istället för negativt så kan det nog bli lite trixigt. Kan ni lyckas få till en mening där medioker framstår som positiv samt att meningen låter korrekt?

Av Elektron
Skrivet av Alphahanne:

Är väl just det som är grejen med medioker. Glaset är varken halvfullt eller halvtomt, det är bara fyllt till hälften.

Medioker är väl ett mått på "braighet".
Bra, medioker, dåligt.
Eller har jag missförstått det?

Det jag menar är om man jämför med ett glas med vatten, vad är då bra där? Är det bra om glaset är fyllt eller om det är tomt? Det beror nog på omständigheterna. Så det passar sig kanske inte riktigt här att säga att ett halvfyllt glas är mediokert. Dock om ens förväntningar är att glaset skall komma in fyllt och du får ett glas som bara är fyllt till hälften då skulle det ju passa med att säga att det var mediokert. Kvaliteten på restaurangen var medioker de levde inte upp till mina förväntningar.