Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron
Skrivet av Laxpudding:

Då har du en referenspunkt. RU7-serien är Samsung enklaste modeller från ca 5 år tillbaka. Den Thomson du tittar på har du redan nu konstaterat att riskerar vara sämre. Fast jag tror inte det. Dina intryck kan snarare hänga ihop med att du har sett Thomson-modellen i en miljö som skiljer sig från den du är van med. Likt att TV:n är för sin klass typiskt lite klen i ljusstyrka och har minimalt reflexfilter medan den står ogynnsamt i en väldigt ljus butiksmiljö. Vilket kanske inte alls är hur du tänkt använda den hemma.

Thomson-modellen är på pappret en modern instegsmodell med GoogleTV där det låga priset just verkar handla om en försäljningskampanj. Det är ett tecken på att det är jämförbart med det du har. Hade det varit en modell med FullHD-panel och något generiskt linux-baserat smart-system samt ordinarie pris på 3-4000 kr hade det sannolikt varit en kännbart sämre TV än din RU7.

Vill du ha något som är på bekräftat på ungefär samma nivå som din RU7 är motsvarande serie idag Samsung CU7xxx-modellerna. Om du vill tänka i termer av förbättringar kan man ersätta din RU7 med en Samsung Q60-modell eller bättre och göra RU7:n till extra-TV. Då har du ett hum om vad det kan kosta.

Tusen tack för att du delar med dig av din kunskap.

Det blev ett köp. Det har varit tagit lite tid för butiken att få hem den men nu är tvn hemma hos mig. Den verkar duga till det tänkta ändamålet.

Blåtand och inbyggd bakgrundsbelysning i fjärrkontrollen var en överraskande bonus. Menysystemet verkar snabbt. Jag får dock testa tvn lite innan jag kan säga för mycket.

Av Elektron

Vad är en rimligt ingångslön som automatiseringtekniker?

Av Elektron
Skrivet av Err0ld:

Expansionen kostar 40 euro om man inte ska ha massa cosmetics.

Jag kollade på Xbox men det var visst med inkluderat basspel. Testade nu men jag hittar ej pris för pre order utan basspel till Xbox.

Är kanske samma pris sen på Xbox och pc?

Av Elektron
Skrivet av Freezelag:

Såg att expansionen ska vara Day1 Game Pass PC/Xbox, dock inte vilken version? Gissar att det är standard versionen det pratas om och att om man vill ha exempelvis Ultimate får man betala extra?

Ohh det uppskattas. Kollade priset på expansion, 879kr. Rätt saftigt. Jag tror att jag nöjer mig att spela det via gamepass isf.

Av Elektron

Nu trilla mina skattepengar in

Av Elektron
Skrivet av [SH]:

Får tillbaka 5-6000 kr och de landar i semesterkassan.

Perfekt med lite extrapengar till semestern.

Av Elektron

Det närmar sig. Ska ni göra något kul för pengarna?

Av Elektron
Skrivet av Oliver91:

lägger du till en 1000 lapp får du: https://www.power.se/tv-och-ljud/tv/lg-43-4k-uhd-led-tv-43ur8...

Kört LG sen 2015, även det en budget TV, bra kvalitet och stoppade en chromecast i den när smartfunktionerna blev utdaterade.

Det är inte så lockande att lägga till mer pengar och få en mindre tv. Den är tänkt som en extra tv så behöver inte nödvändigtvis vara bästa bilden sålänge man inte blir åksjuk av att kolla på den då.

Dock så kan jag inget om tv apparater över huvudet taget så jag har inga referenser annat än till pris och storlek.

I mitt vardagsrum har jag en Samsung sedan några år tillbaka som jag är väldigt nöjd med. ue58ru7105k heter modellen om det säger er något som referens till vad jag tycker är bra.

Skrivet av Daemon:

Får du möjligheten så se till att testa smart-funktionerna ordentligt, en billig TV på blocket utan funktionerna kanske inte är ett så dumt val att köra med en separat Chromecast eller dylikt om det inbyggda fungerar riktigt kasst.
Synd att recensionerna som ligger (särskilt den med 1 stjärna) inte lämnat något i textform.

Men ja priset är ju onekligen lågt.

Edit: Ser nu att den visar 5 stjärnor ute i listvyn, men 3 när man tittar på själva produkten.
Kanske något som rättas upp under natten eller dylikt om det lägre betyget är nytt, men rätt snyggt.

Ja begagnad med Chromecast är ett alternativ. Nytt är rätt bekvämt, slippa leta annonser och sen kunna ha allt i en fjärrkontroll. Tog en snabb visit idag och testade lite snabbt. Menyerna verkade hyffsat snabba. Bilden var dock lite urvattnad men verkade i övrigt okey.

Av Elektron

Thompson 50 tum smart-TV för 3490kr, något att ha?

Power säljer en 50" tv för 3490kr är den något att ha?
https://www.power.se/x/p-3172143/#description
Tänkte dra in och kika på den i veckan om jag får tid över.

Hade tänkt ha något billigt i sovrummet som extra tv. 50 är ju rätt stort men samtidigt är det ju väldigt billigt. Har kikat runt på blocket lite efter en extra tv men då är det antingen billiga tv apparater utan smartfunktion eller tv apparater som kostar typ det dubbla mot vad denna gör ny.

Av Elektron
Skrivet av n0kturnal:

Polisen damage är det överlägset bästa damage elementet

Lol skönt att det finns autokorrektion så att det aldrig blir fel 😅

Av Elektron

Har testat lite bara. Har hållt mig ifrån Diablo sen folk fick börja testköra det nya. Så nu känns det lite roligt att spela igen.

Man kan nu lägga till extra damage på vapen typ 500-1000 polisen damage och det var rätt kraftfullt när jag levlar. För jag testade att köra capstone för att låsa upp world tier 3 när jag var level 33. Hann få en level innan under dungeon och klarade den på level 34 solo så det känns ju som att spelet blivit lite lättare på det sättet men också rätt kul och rätt skönt att denna process går rätt smärtfritt. Ska nog spela lite mera denna säsong. Men det är ju rätt fint väder så känns lite fel och sitta inne och spela.

Spelet känns bättre nu. Säsongen känns dock lite tom hittills. Det känns som fokus har legat på att förbättra spelet, vilket i sig inte är fel.

Av Elektron

Utbildning, praktik, hjälp med cv, tips på jobb, en plattform för att söka jobb.

Men i slutändan så är det ditt eget ansvar att hitta och skaffa dig ett jobb.

Av Elektron

Jag har på sistone börjat titta en hel del på youtube på diverse motorcykel videos och har blivit lite sugen på att skaffa en hoj. Är nog närmare 14 år sedan jag senast hade mc.

Kikade lite snabbt på blocket och såg en fin shadow 600 som kostade som en moped. Tänker att man får rätt mycket för pengarna om man jämför med en moped. Tror ni att den är för liten/klen?

Jag är inte ute efter att köra stoll. Hade en sportigare i yngre dagar, men nu är jag lite äldre och jag vill gärna inte bli av med körkortet 😅.

Av Elektron
Skrivet av xealo:

En tv som får för sig att helt på egen hand byta kanal och börja försöka trycka ner reklam i halsen på mig för att jag pausar något skulle inte få behålla sin internetuppkoppling länge.

Det är fasiken redan illa nog att samsung satt en dedikerad knapp direkt till Rakuten på fjärrkontrollen till tvn jag har som man råkar komma åt av misstag ibland.

Jag tillhör nog en minoritet som faktiskt använt Rakuten. Men där är det helt okey enligt mig, dvs reklam i utbyte mot gratis film/tv.

Där har jag dock ett val, dvs kollar jag på en film via Rakuten så är jag helt med på att jag får reklam.

Men att tvn skulle visa reklam när jag spelar Xbox och tex pausar för att läsa en guide eller av annan anledning pausar så ser jag inga som helst fördelar med att tvn skulle byta kanal för att visa reklam.

Av Elektron

It takes two. Spelade igenom med dottern. Var lite roligt men tog väldigt lång tid för oss att köra igenom. Var nog ett år sedan vi började spelet. Men det var väldigt mysigt att kunna köra igenom ett spel ihop och att få samarbeta tillsammans.

Av Elektron
Skrivet av Trent023:

Som Anders190 skriver ovan, anmäl direkt till polisen med datumet. Begär då samtidigt ut K-nummer på anmälan, detta nummer hänvisar du sedan till om det dyker upp böter eller liknande.

Jag har råkat ut för samma tyvärr, för många år sen. Som tur var slapp jag problem efteråt.
Jag körde utan skyltar tills de nya kom, men det ska jag inte rekommendera till nån annan.

Hoooas det går bra!

Hej tack för all hjälp. Provisoriska skyltar sitter på nu ifrån polisen och jag har fått ett nummer av polisen och nya skyltar är beställda. Har dock ingen tur för idag när jag körde med bilen så börja det ryka ifrån ett hjul. Så förmodligen ett ok som satt sig. Skivor och klossar är ifrån förra året. Så nu lånar jag en bil och får lösa det sen när jag är ledig.

Av Elektron

Ledsen morgon idag. Någon har snott mina reggskyltar fram och bak på bilen i natt upptäckte jag när jag skulle till jobbet imorse. Nu kan jag inte åka till jobbet. Jag blir otroligt för vad som är tanken med att ta mina reggskyltar. Är ju rädd för att det ska börja dimpa ner parkeringsböter, hastighetsböter och annat. Och det kan ju lika gärna hända idag som om 10 år.

Av Elektron

Får betala 7500 :(.
Förhoppningsvis så försvinner det mesta av det när jag kan göra avdrag för saker. Men jag förstår inte hur det kan variera så mycket ifrån år till år. Förra året fick jag tillbaka nästan 10 000.

Av Elektron

Kan tyvärr inte läsa Twitter utan ett konto.

Av Elektron

Jag har inte testat men är riktigt sugen då jag idag saknar speldator. Finns lite spel jag vill testa.

Är nog mest intresserad av ally eller ally extreme. Verkar skilja 3000 mellan dom. Jag har lite dålig koll på dom. Duger den vanliga Ally eller är den för långsam?

Har gamepass via xboxen så därför lockar Ally mer än steam deck.