Inlägg

Inlägg som Elektron har skrivit i forumet
Av Elektron

Det finns ju gamla 3g telefoner också, ifall du vill testa det istället.
Här var en nyare variant https://www.dustinhome.se/product/5011167408/105-2019?ssel=tr...

Jag har för mig att vissa operatörer i Sverige inte stödjer 2g längre. Men ta det med en nypa salt.

Av Elektron
Skrivet av anon315148:

Tack för svar. Kunde inte hitta på deras hemsida.

hehe det ingen fara. Nu fick jag ju veta svaret själv samtidigt.

Av Elektron
Skrivet av anon315148:

Ser inte ut att kunna köra dubbla SIM fortsättningsvis. Kommer använda upp mitt saldo på Halebop Go men sen får jag överväga något annat som erbjuder lite data. Det verkar inte som att e-SIM finns för kontantkort.

Vilket nät använder Lycamobile?

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Vilket+n%C...
Telenor enligt google

Av Elektron
Skrivet av magjoh:

Suttit och kollat och jämfört grafikkort på något benchmark sida....men blir inte klok. Hittat ett GTX 970 4gb för 1000 kr, är det ett okej kort att böeja med? Annars har jag kollat på RX 580 4 gb med men då spöar gtx 970 kortet rx 580 kortet enligt benchmarking. Likaså så verkar 970 kortet matcha 1060 kortet med....några kommentarar här??? Ska man knte lite på benchmarking sidorna?.

Det beror ju på vilka benchmark sidor du kikar på. Sweclockers brukar ju göra test så söker du tex på 1060 på sweclockers så kan du se hur 970 står mot 1060 https://www.sweclockers.com/test/22360-nvidia-geforce-gtx-106... tex här. Så då gäller det att ha lite koll på i vilken ordning korten kom för att du ska kunna se, tex söker du på 970 och läser det testet så kommer ju inte 1060 eller 580 vara med som jämförelse eftersom de korten inte fanns på den tiden.

Det finns två 1060, ett med 3gb och ett med 6gb.

Nyare kort med liknande prestanda som äldre tenderar att dra mindre ström. Så det kan ju vara värt att tänka på. Mindre effekt är ju inte bara billigare elräkning utan komponenterna blir ju även svalare (förutsatt samma fläktlösning).

Så för att hitta 1060 testet så gjorde jag som så att jag googlade på "1060 sweclockers" så fick jag en direktlänk till testet.

Här har du 1060 6GB vs 580 4GB och 580 8GB
https://www.sweclockers.com/test/23657-amd-radeon-rx-580-och-...

Även mängden vram är relevant för om vram tar slut så stryps spelets prestanda rejält och det kan lätt missas när man läser tester. Så där skiljer det ifrån spel till spel. Så det kan vara värt att kika på när man jämför kort som har tex 3GB, 4GB eller 8GB.

Av Elektron

"Tillgängliga minnesplatser 4" kollar man på bilden https://www.amazon.se/Gigabyte-0904207604-GIGABYTE-B660M-GAMI... så ser man 2 portar för ram. Så det verkar som antingen stämmer inte bilden eller så är texten fel. Förövrigt så var det rejält skralt med produktinfo på amazons sida gällande moderkorten.

De jag brukar kika på gällande moderkort är bland annat utöver chipset så är det vilka portar som finns att tillgå och vilket behov man har, typ sata, usb etc. Ofta klarar man sig rätt bra utan ett värstingmoderkort speciellt när man inte ska överklocka och sådant.

4 ram slot gör det lättare att uppgradera ram, tex köpa till mer ram och använda det ram man har, annars om man bara har två ram slot så får man helt enkelt byta ut ifall man vill uppgradera vilket inte är hela världen heller. Och det är svårt att spå i framtiden för hur länge 16GB kommer att räcka. Men det är bara något man kan tänka på eller kan vara vettigt att känna till inget som behöver avgöra ett köp på direkt.

Av Elektron
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Med den logiken (istället för hur processorerna i fråga faktiskt presterar i applikationerna som kommer att användas) så kan man ju satsa på en i7 920/930. i7 > i5 och moderkorten är superbilliga.

Det var en tumregel man kan använda då man ser till samma generation. Eller ofta går det använda +-1 generation också eftersom det händer rätt lite mellan varje generation.

Men nej så som du gör och jämför en 14 år gammal processor då är det inte relevant.
Men du ser ju i tråden att det var ju inte tal om att köpa en 14år gammal processor.

Av Elektron
Skrivet av magjoh:

Förklara anledningen och fördelarna? Bättre för gaming?

Hellre en i5:a och ett något billigare moderkort än en i3:a och ett dyrare moderkort.
Köper du en i5 så behöver du inte tänka på att uppgradera processorn, en sådan kan du lugnt nyttja 5år eller mer.

Av Elektron
Skrivet av Fearnox:

Med tanke på att kundbasen är flera miljarder enligt Microsoft och deras fans så är väl detta katastrofalt dåligt?
Ursäkta, kunde inte hålla mig.

Du behöver gamepass för att få tillgång till att streama spel och det stod i artikeln att 25 miljoner hade gamepass (i Januari).

Det som är smart med tjänsten är att du får möjlighet att spela vissa exklusiva xbox series s/x spel om du har en äldre konsol typ xbox one.

Av Elektron
Skrivet av Necrophor:

Vet inte hur många gånger man nu sett en och samma vara "säljas" för att sedan finnas ute till Salu igen av samma konto eller ett konto "kopplat" till "säljaren"

Vad skulle de tjäna på att sälja en vara till sig själv? Det kostar ju pengar (annonskostnad) när någon handlar av en på tradera. Eller menar du att de köper av någon annan för att senare sälja för mer?

Till TS så tycker jag att tradera är bäst. Enkelt att sälja och generellt sett en snabb och smidig affär där du ofta inte ens behöver ha någon kontakt med köparen. För elektronik såsom gpu och cpu etc så får du bra betalt på tradera. Tradera erbjuder rabatt för frakt tex schenker med sårbart och försäkrad leverans. Nackdelen med tradera är att det är dyrare annonskostnad än konkurrenterna samt att du inte kan styra vem du gör affär med.

Av Elektron

Ta kontrollen, sälj konsolen. Köp en ny konsol (inte ifrån webbhallen).
Detta kanske vore ett alternativ? Jag är inte insatt i priserna på marknaden men det kanske går jämnt upp?

Sedan får jag säga att det vart tråkigt för dig, jag förstår att du blir besviken när du köper en ny vara men får tillbaka en begagnad repig konsol och därefter tar kontakt med support som segar istället för att se till att lösa problemet. Tråden hade ju förmodligen inte existerat om Webbhallen varit snabba och löst problemet ifrån början. Så det säger ju något om deras nivå av support iaf i detta ärende.

Av Elektron

Fasen dessa siffror. När jag var yngre så var jag duktig på att komma ihåg men nu blev jag osäker på hur stor min tv är. Man kan skylla på åldern för minnet eller så är det helt enkelt så att jag inte tycker att det är lite viktigt och intressant längre. Så jag hoppas på det senare. Iaf den är väl 56" eller 58" eller något sådant, jag valde 58" i frågan. Den är iaf tillräckligt stor för mig. Bytte upp mig ifrån min 37" när texten började bli lite för svår att läsa.

Av Elektron
Skrivet av TechWolf:

@Elektron Det är nog filmen "Guldkompassen" med bl.a Nicole Kidman, Daniel Craig och Eva Green som
du känner igen den ifrån. ( https://www.imdb.com/title/tt0385752/ )

Guldkompassen är första delen i boktrilogin.

Ah då har jag nog sett den filmen men jag kommer inte ihåg den. Det får bli att se om den efter jag har kollat klart på serien.

Av Elektron

His Dark Materials
(hbo)
Håller på att kikar på denna serie den är hittills spännande och intressant.
Den handlar om en parallell värld där människorna är knyta till daemons, som i sin tur är någon form av talande djur. Det finns även med andra former av fantasy såsom en isbjörn med armor. Det är något med denna serie som är väldigt bekant. Jag undrar om det inte finns en bok eller en tecknad serie/film som de utgår ifrån?

Värt att notera är att bilden inte kvalitet mässigt är den bästa. Det verkar som de har lagt på en oskärpa för att minska kontrast mellan skådespelare och det datoranimerade.

Av Elektron

Helvete vad gnälligt det var här då. Blir ju deprimerad av att läsa kommentarerna.

"Diablo Immortal utspelar sig efter händelserna i Diablo II: Lord of Destruction och presenteras innehålla nya karaktärer, miljöer och berättelser."

"Spelare får välja mellan sex olika klasser att spela, beståendes av Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer och Wizard. "

Är inte det samma klasser som i d3 eller ni kanske menar nya fiender och nya npc när ni pratar om nya karaktärer?

Av Elektron

Jag kör Comviq student. 6GB surf och samtal för 95 kr per månad. Det räcker att du står med på en kurs för att få tillgång till detta.

Av Elektron

Det måste ju finnas bättre vägar att gå än att börja bråka med sina befintliga kunder. Låt säga att far och son delar på ett Netflix konto, i slutändan är de ju trots allt betalande kunder. Ska de då börja tjafsa för att försöka öka på sin vinst? Finns det inget bättre sätt?

För låt säga att jag har Netflix och Cmore, och Far har Hbo och Viaplay och vi delar och får således tillgång till 4 tjänster. Börjar det krångla så är ju det kanske inte så troligt att jag väljer att ensam stå för fyra tjänster, då väljer jag ju hellre bort tjänster.

Av Elektron
Skrivet av tomno:

Har samlat på mig genom åren

Det bästa tipset jag har kring böcker etc är att fokusera på böcker som fokuserar på grundläggande principer i öppningar, mittspel och slutspel. Det vanligaste är definitivt att man börjar nöta en intressant öppning och det är inget fel i sig men troligtvis inte lika utvecklande!

Jag brukar fokusera på att lära mig det jag tycker är roligt att spela men även det där jag stöter på svårigheter. Dvs mina svagheter. Fast det finns ju så vansinningt mycket att lära.

Av Elektron
Skrivet av tomno:

Spelat en hel del men tappat mkt sug sedan Corona kom typ. Spela live är klart roligare än via nätet. Gör i princip bara mina 3 gratis tactics trainer per dag på chess.com 😆

EDIT: blev lite nyfiken på vad jag har kvar för grejer och gjorde en lista. Kanske kan vara värt att sälja av allt då jag aldrig kikar i det ändå!

Fritztrainer DVD

The accelerated dragon av Nigel Davies
Sicilian defense with 2. c3 - alapin variation av Sergei Tiviakov
Leningrad Dutch av Mihail Marin

Tema-böcker

Grandmaster Chess Strategy - what amateurs can learn from Ulf Andersson's Positional masterpieces av Jurgen Kaufeld och Guido Kern
Mastering opening strategy av Johan Hellsten
Mastering chess strategy av Johan Hellsten
Mastering Endgame strategy av Johan Hellsten
Chess Endgame Training av Bernd Rosen
Learning Chess Tactics av John Nunn
Chess tactics for the tournament player av Sam Palatnik och Lev Alburt

Öppningsböcker

FCO - Fundamental Chess Openings av Paul van der Sterren
The English move by move av Steve Giddins
The Caro-Kann av Lars Schandorff
Experts on the Anti-Sicilian av Jacob Aagaard och John Shaw
1...d6 move by move av Cyrus Lakdawala
The Pirc Defence av Mihail Marin
Play the Scandinavian av Christian Bauer
The Leningrad Dutch av Malaniuk och Marusenko
The Slav av Matthew Sadler
The sicilian dragon av David Vigorito

Oj vad mycket böcker och saker du har. Jag har kört på youtube och annat online som läromedel. Jag lånade en bok på bibloteket en gång men jag tyckte att det var lite för jobbigt att hänga med i alla schack notationer.

Fast en bok är jag lite nyfiken på och det är Mark Essermans bok om Morra Gambit för han verkar vara en av de bästa Morra Gambit spelarna. Fast det går kanske följa han på Lichess och analysera hans spelstil där.

Av Elektron

Min första vinst mot en titulerad spelare

https://i.imgur.com/zuF9IAd.gif

Och en länk till matchen på chess.com
https://www.chess.com/game/live/42933616737

Förvisso en svagare CM men ändå väldigt roligt.

Av Elektron

Försöker så gott det går att inte titta på videos och länkar etc tills jag har spelet. Jag vill ha en så ren upplevelse som möjligt eller vad man säger. Undra vilket år vi får spela Diablo 4. Trean har jag redan spelat sönder vid det här laget :).

Spelar Torchlight 2 sålänge