Inlägg

Inlägg som keyser har skrivit i forumet
Av keyser

Om du kopplar upp dig via SSH och kör "lsusb" ser du då WiFi adaptern?
Jag får fram följande på min Raspberry Pi med OpenElec:

Bus 001 Device 002: ID 0424:9512 Standard Microsystems Corp. Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. Bus 001 Device 004: ID 2001:3308 D-Link Corp. DWA-121 802.11n Wireless N 150 Pico Adapter [Realtek RTL8188CUS]

Av keyser

Tips är att inte stirra dig blind på det, använt RAM är inte förlorat RAM i Android. Läs mer här: http://www.howtogeek.com/127388/htg-explains-why-you-shouldnt...

Eller mer ingående här: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=904023

Av keyser

En näve kabel och en liten IR-diod att plugga in i min Raspberry Pi.

http://i42.tinypic.com/2ps4lmr.jpg

Av keyser

After Earth (2013)
Var börjar man. Vi kan ju börja med att säga att Jaden Smith borde skickas på någon form av scenskola eller annan likvärdig utbildning. Killen är inte redo att axla en hel film - oavsett vilken känsla han ville förmedla så såg han mest förvirrad eller bajsnödig ut. Förutom när han skulle se förvirrad ut, för då såg han bajsnödig ut.
Själva filmen är stundvis rätt snygg, för att sedan rycka en ur illusionen med någon detalj/scen som är riktigt ful. Vissa scener var onödigt utdragna och långsamma, filmen tappade helt enkelt tempot med jämna mellanrum för att sen helt abrupt ta slut. Det finns en del riktigt stora luckor i logiken också, förmodligen för att man ska fundera på filmen alls efter att man gått hem från bion...

Jag ger den 3,5 av 10 pluttar.

Av keyser

Det ska väldigt mycket till för att jag ska köpa något annat än en Nexus-lur.
Skönt att slippa alla bloatade interface, sega uppdateringar och förinstallerade appar jag inte vill ha.

Av keyser

Det var inte mycket nytt under skalet, inget revolutionerande direkt.
Ytan är putsad med element som man känner igen från många olika källor, t.ex. WebOS, Android, Windows Phone, Meego och Symbian. Jag är nog mest besviken på att man lånat färgskalan från Samsung TouchWiz som är lite av det fulaste interfacet jag stött på.

Av keyser
Skrivet av MIFFo_BEast:

Söker en dokumentär om afrika tror jag där en överste säger åt FN att han behöver pengar för att börja lösa sina uppgifter, enligt min vän så köper han då en hind24 och börjar lösa uppgifterna själva med helikoptern med en thailändare som door gunner.

Låter som något av Executive Outcomes, privatarmé från Sydafrika som härjade i Afrika. Läs mer: http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Outcomes
Kan inte hitta någon direkt referens till någon dokumentär, men de använde bland anant Hind 24.

Av keyser
Skrivet av Uniko:

Kommer en sådan tomte och knackar på min dörr blir det en rakhöger direkt.

Jag gillar såna här svar. Folk som tycker att det är bättre att misshandla folk än att vara artiga (civiliserade).
Jag önskar jag vore så ball att jag också slog folk till höger och vänster för minsta lilla sak som inte passade mig och mina åsikter.

Av keyser
Skrivet av lukasnoname:

Hej,
Jag undrar om det finns någon schysst kameraapp för Android där man kan ta bild med en enda knapptryckning, och sen ladda upp den i bakgrunden till en server (ex en vanlig http post, ftp eller ev någon bilddelningstjänst)?
Behöver inte vara gratis, det viktiga är att det funkar snabbt och smidigt.

Om man kör Google+ så finns där en funktion för att ladda upp bilder mot Picasa automatiskt.

Av keyser

Enklast: Dela ut katalogen med filmerna på nätverket, lägg sedan till dem i biblioteket på din Ouya/XBMC.

Av keyser

Jag minns det ganska vagt, men jag får nog räkna det till min dummaste bedrift.
När jag var en liten parvel, runt 4-5 år gammal, så hade jag planerat mitt största stunttrick någonsin och jag bjöd in min mor som åskådare. Tricket bestod i att jag skulle ställa mig upp på min Bobby Car, utan att hålla i mig (Look ma, no hands!).
Allt gick bra till en början, men vad jag inte räknat ut i förväg var att en Bobby Car har hjul och hjul har den tråkiga ovana att rulla. Så mitt i mitt magnifika trick så rullar bilen iväg. Effekten av detta var att jag föll som en fura åt motsatt håll. Som tur var så stoppades mitt huvud av ett vasst hörn, för annars hade jag väl bara slagit mig lite, nu slog jag istället upp ett rejält sår mitt på skallen.

Allt som allt blev resultat ett gäng stygn i huvudet, en chockad mor och slutet på min stuntkarriär.

Av keyser
Skrivet av speeder5:

de gör inte så hemskt mycket om det går segt, så länge den inte typ dör eller nått pga överbelastning.
det jag är ute efter lite är en billig lösning, utan månadskostnader och annat sånt.
något ljudlöst då det ska vara i en litenlägenhet och jag inte klarar av att sova med någon form av ljud, till exempel dator-fläktar.

även, inga animneringar och sån skit, är även för att jag personligen starkt ogillar det och att det inte passar syftet.
därför jag gillar stuket på sidor liknande DeviantArt, problemet är att jag vill ha en egen sida, egen design, och inte så mycket distraheringar.
skulle de inte va för att jag ansåg HTML vara rätt otympligt att snabbt kunna lägga upp bilder på (med alla kod-rader man måste lägga till för hand o sånt) skulle jag gärna använt mig av det.
alla former av "responsive" gallerier är ett stort nej.

då är frågan, vad är alternativen om det inte går med en hallon-paj?
är rätt öppen för förslag så länge det inte kostar för mycket, eller har en månadskostnad^^

För länge sedan skrev jag ett enkelt galleri i PHP som gjorde det möjligt att bläddra i en katalog plus dess underkataloger. Första gången någon besökte en underkatalog så skapades thumbnails för alla bilderna som fanns i den katalogen (detta var lite påfrestande för hårdvaran, kanske inget för en Pi), sedan byggde den ett enkelt rutnät med X bilder i bredd för alla bilder i katalogen. Vill minnas att det inte var särskilt svårt att genomföra.

Det ska gå bra att köra en Webbserver med PHP-stöd på en Raspberry Pi.

Av keyser
Skrivet av Zero201:

Hej CDON jag kan inte komma åt eran chatt för tillfället på er hemsida. Jag har nämligen fått hem fel utgåva av eran GRiD 2 Limited Edition på er hemsida så stog det att man skulle få med en Nissan GTR SpecV road car som ska vara tillgänglig för multiplayer samt singelplayer skulle även få 5 extra banor med på köpet av denna utgåva. Men när jag aktiverade huvudspelet samt DLCet via steam så fick jag headstart pack vilket innehåller Mercedes Benz SLR McLAREN 722 gt, Cash earned in-game goes further with discounts in GRiD 2's multiplayer vehicle and modification store. Samt Receive a racenet bonus.

Vilket är fel då det var GTR SpecV road car samt 5 banor som skulle föllja med. Då det är svårt att spela MP läget just nu för jag ser många servrar kör med det DLC paketet med Nisstan GTR o dem där 5 extra banorna.

Dubbelkolla din mail, jag har tidigare fått koder etc till DLC via mail från cdon.

Av keyser
Skrivet av Aleshi:

Tycker det där med Chromebooks är förskastligt. Lurar fattiga konsumenter att de köper en dator de faktiskt kan göra något med.

Lura och lura, de får väl tänka efter innan köp. Fast jag antar att det är lätt att bara stirra på priset och inte innehållet.

Av keyser

På vilket sätt blev han lurad? Han måste väl ha insett att han skrev på abonnemang för telefonerna?
Eller fick han bara inte sina snabba cash i handen?

Av keyser
Skrivet av pekkasteele:

Hej,

Jag tänkte kolla på alla filmer i serien där tex Iron Man, Avengers osv igår, men vilka ska jag se, i vilken ordning? Har sett Iron man 1 och Thor redan, men finns ju ett gäng till.

Varför jag vill se dessa är pga Joss Weadon, som är grym, och ka göra S.H.E..L.D tv-serien, och Gjorde Avengers.

Joss Weadon har ju bara gjort just Avengers, så att se alla övriga filmer på grund av honom är ju lite bortkastat.
Vill du ha Joss-magi, se Firefly samt Serenity.
Här har du alla filmer baserade på Marvel Comics: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_Marvel_Co...

Av keyser

Nexus 4.
Har man en gång fastnat för stock Android så finns det inget alternativ.
Eller, om nya Galaxy S4 med Nexus experience dyker upp här så Joan den vara intressant..

Av keyser

En Nexus 10 (den största). Börjaf bli gott om Nexusar i hushållet nu.

http://i40.tinypic.com/9iaihc.jpg

Av keyser
Skrivet av '[SH:

;13522950']Och förresten, keyser, varför försvarar du detta märkliga beteende från Cdon?

Försvarar och försvarar - jag blev nyfiken på hur det låg till, så kollade på cdon hur det såg ut när man beställde ett presentkort och sen tog jag en titt på ett presentkort jag själv mottagit. Sen klippte och klistrade jag texten från de två ställena här.

Jag kunde ju inte veta att du fått ditt presentkort från ett annat ställe och därför saknade den informationen..

Av keyser
Skrivet av '[SH:

;13522817']Har fått presentkort på 1900 kr hos Cdon. Vill köpa en såg och lägger tid på att läsa tester. Hittar en jag vill ha och ni säljer den, lägger den i varukorgen och ägnar sedan en massa tid åt att leta redan på lite andra saker som jag vill ha. Går till kassan och knappar in mina presentkortskoder. Får information om att vissa saker inte kan betalas med presentkortet för att de levereras av en annan leverantör.

Ärligt talat, jag bryr mig inte om vem som skickar ut era grejer. Jag är på cdon.se, inte på tretti.se och jag har ett presentkort från Cdon. Hur svårt kan det vara? Hur ska jag som konsument begripa att presentkortet jag fått på cdon.se inte gäller allt som säljs på cdon.se?

Tar man en titt på det hela så står det både där man beställer presentkortet:
"Presentkortet kan endast nyttjas på produkter som levereras av CDON.COM, dock ej på digitala produkter och abonnemang."
Och i själva presentkortet man får via mail:
"OBS! Presentkort gäller endast för produkter som levereras av CDON.COM, dock ej för digitala produkter."