Inlägg

Inlägg som Roal6193 har skrivit i forumet
Av Roal6193

Tänkte köpa denna!: http://www.dustinhome.se/product/501...t720m-15-6-w8/ dock så undrar jag (om jag får flika in) hur mycket bättre denna dator är än den jag har för tillfället? (Om din dator är likvärdig så kan en jämförelse vara på sin plats)

Idag sitter jag på en HP pavilion dv5 notebook PC.
Den har en Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00 ghz 2.00 ghz
4 gig ram och 32 bitars operativ system med Windows vista
Nvidia geforce 9600M GT grafikort

Mellandagsrean har inte riktigt uppdaterats på prisjakt än så det är väl bara att vänta ett tag!

Redigerat: Finns denna också http://www.butik.it/default.aspx?Page=productPresentation&ProductID=856828! Dock så vet jag inte hur bra butik.it är?

Av Roal6193

Hehe trodde inte det var så oklart. Jag söker en dator för max 5000 kr. Det jag visade med länken är vad jag antagit, från det jag läst runt, är det "bästa" jag kan få för det priset. Det jag har gjort dock är att begränsa min filtrering en del och vill bredda den så att jag har mer att välja på. Därför skrev jag inlägget för att jag kan lägga till fler filtreringar som exempelvis - Intel HD Graphics, Radeon, eller amd processorerna etc.

Än så länge har svaren varit att ha SSD i datorn - Tack Björk och HurMycket! Förstår nu vad den gör (Hur menar ni att man ska sätta dit den själv? Installera den eller montera den?)

AMD är kasst i bärbara datorer och tipset var en i5/i7 processor med 3 eller fjärde generationerna. Tack Björk igen!

Geforce grafikkorten är i regel bättre än Intel HD Graphics som jag förstår då. Tack HurMycket igen!

Försöker uppdatera mig helt enkelt Och tack för svaren än så länge!

Av Roal6193

Värdera en dator! Nu ska det sökas på prisjakt

Tjena!

Tänkte kolla med er på Sweclockers om ni kan hjälpa mig att värdera vissa komponenter som finns på en dator

När jag söker igenom Prisjakt.nu så använder jag mig av filtreringar som: Intel Core i5/i7 processor, 6gb+ ram, 15" skärm, Geforce grafikort etc. Här kan ni se resultatet (vilket enligt vad jag förstår är två prisvärda datorer med min budget på under 5000 kr) http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=353#rparams=l=s154563775

Dock så har jag noll koll på AMD processorer, andra intel processorer (förutom att celeron ska va kasst)

Andra grafikort som intel HD Graphics, Radeon etc? (ni ser på prisjakt)

Hört något om ITS-panel skärm, att det ska va riktigt bra, ingen aning dock om vad det är. SSD? etc etc!

Som sagt! Det där är min sökning för vad jag förstår är bra komponenter i en dator, men vill gärna utvidga min kunskap lite för att kunna hitta andra datorer med andra komponenter som man också kan räkna med i filtreringen.

Några tips??? Lägg gärna upp er filtrering på prisjakt med en budget under 5000 om det kan få mig att förstå "värdet" på dagens komponenter bättre.

Tack för svar!

Av Roal6193

Okey! Det var nog det jag anade, mycket marknadsföringsbabbel! Jamen då blir det ingen Chromebook. Men vad är det man ska sikta på?

i5-7?
6GB ram +?
Geforce grafikkort (hur värderar man dem?)
AMD processor och grafikort? (har ingen aning om hur bra dessa är, hur värderar man dem?)
Hur mycket SSD ska man ha och hur ser man om en dator har IPS- panel? (aldrig sett det där förut)

Det jag gjort är att jag knappat in detta på Prisjakt för att hitta en dator: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s154301221

Några kommentarer?

Och tack så hemskt mycket för svaren!!! Riktigt bra att det finns en sådan aktiv sida som hjälper folk. Hyperinformativitet är boss!

Av Roal6193
Av Roal6193

Vad ska man kolla på? (tekniken skjuter frammåt!)

Tjena! Nu har det gått 4 år sedan jag köpte min

HP pavilion dv5 notebook PC. (tror den är 15")
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00 ghz 2.00 ghz
4 gig ram och 32 bitars operativ system med Windows vista
Nvidia geforce 9600M GT grafikort
1280x800 60hz uppdateringsfrekvens, 32 bit. Använder dock 1024x768 då det känns bättre för ögonen (lite för små ikoner annars etc)

och den har haft allt möjligt i sig! Så nu tänker jag uppgradera till en ny dator, och väl passande under mellandagsrean. Sow, mycket har hänt under dessa 4 år och jag söker nu en ny dator som är uppgraderad på alla sätt och vis!

Denna köpte jag för ~8000 kr, dock så har jag inte så mycket pengar i dagsläget. Min budget ligger nog på högst 5000 kr då jag inte använder datorn så intensivt som jag gjort med denna. (spelade nog wow 3 år med datorn så den är sliten)

Vad vill jag kunna göra? Kolla filmer, bra batteritid, studentvänlig, spela spel om jag skulle känna för det (WoW, AoE 3, Total war, kanske något nytt spel som datorn också skulle kunna klara av i lägsta värden etc), Skypa, Spotifya med bra ljud, bra för ögonen är viktigt också, ha ett metall-chassi (plast är förjävligt), snabb processor, hållbar dator (räknar med att den håller i några år framöver), företagsvänlig, och självklart kunna få allt jag har på min HP överförd till den nya datorn. Många många viktiga saker som inte får gå förlorade.

En dator som jag kollat lite extra på är:

http://www.elgiganten.se/cms/s-Ew6sGQVwL00AAAFC6WIL5uG6/kop-h...

En google dator som kommer passa bra med min LG nexus 4 kan jag tänka mig, som är en Google telefon (det kanske kvittar egentligen, jag vet inte, men om det har någon betydelse så ta gärna det också i beräkningen)

Så nu tänkte jag höra vad ni har att säga om datorn! Den har virusskydd inbyggt, automatisk uppdatering, 14-tumsskärm på 200 nit med bildförhållandet 16:9
■2,05 cm – 1,85 kg
■Upp till 9,5 timmars aktiv användning1
■Ny Intel-processor
■Lagringsutrymme i molnet på 100 GB med Google Drive2 med SSD på 16 GB
Inbyggt Wi-Fi 802.11 a/b/g/n med dubbla frekvensband
■HP TrueVision HD-webbkamera
■2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
■Fullstor HDMI-port
■Kompatibel med Bluetooth® 4.0
Intel Celeron 2955U Dual Core-processor / 1.4 GHz
Intel HD Graphics

dock ser jag inte om man kan lägga in skivor i den?

Den kanske är jävligt fancy pancy och jag vill inte bli lurad på det, så hör gärna av er och länka bättre datorer om ni kan! Jag tar gärna emot förklaringar också till varför den är dålig eller den datorn ni länkar är bättre, så kan jag lära mig något samtidigt!

Mvh Robin

Av Roal6193

Ok! Tackar för alla svar!

Skulle dock gärna vilja ha tips på specifika saker att kolla efter när jag letar efter en data. Det är ju många namn på sakerna och siffror/kombinationer etc.

I7 processor, intel 4e generationen med inbyggd grafikkort, låter bra, men vet inte riktigt varför? Vad är dedikerad grafik exempelvis? och vad är motsatsen?

Vad gör något bra/dåligt när det gäller en dator.

Något jag ska börja tänka på är definitivt:

Skärmupplösning
SSD (är det bara vid uppstart av program?)
HDDN

Annars är det som sakt:

prestanda i spel
batteritid
allmänprestanda
ljud
metall "kaross"

Annat man bör tänka på? (som jag glömmer bort?)

Av Roal6193

Det kan nog stämma! Men nu har jag iallafall 4 datorer som jag kan läsa in mig på och jämföra, så tusen tack Hzup!

Skulle du kanske kunna förklara för mig vad jag har i min data just nu? Så att man lättare kan förstå skillnaderna. Dedikerat grafik del exempelvis? Vad är det? Min processor - hur bra är den och vad är den bra för? (om du har tid dvs, vore inte dumt att lära sig detta så man bättre kan gå runt vimmlet av produkter)

Fler får gärna komma med synpunkter

Av Roal6193

Oj, dem var lite oväntande, och vet faktiskt inte hur jag ska svara då jag inte har så många datorer att jämföra med.

Prestanda i spel vore schysst, skärmupplösning (vänligt för ögonen är definitivt viktigt då man sitter några timmar per dag. Det prioriterar jag högt), Batteritiden får gärna vara bra, kvalitetskänsla (har en aluminium "kaross" just nu så det vill jag gärna ha, då plast definitivt inte gillas), vikt....den får gärna vara tunn, men annars inte så viktigt, skärmstorlek får gärna vara 15' som min är just nu.

Vet inte vad mer du kanske undrar för att ge mig en bra bedömning?

Men tror att jag har en ganska allmän bild av vad man gör med en data lixom, så tror inte att jag skiljer så mycket från många andra

Tack för ett snabbt svar och tillkommande frågor!

Av Roal6193

Köpa ny dator under julens REA

Tjena!

Jag heter Robin och har under en längre tid nu funderat på att köpa en ny dator nu när man är student, pluggar och kan behöva en under föreläsningarna/arbeten.

Sow!

Idag sitter jag på en HP pavilion dv5 notebook PC.
Den har en Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7350 @ 2.00 ghz 2.00 ghz
4 gig ram och 32 bitars operativ system med Windows vista

Den har en Nvidia geforce 9600M GT grafikort

Den är cirka...3-4 år nu och har haft trojaner, lagg i ljudet, lagg över huvudtaget, batteriet är dött, överhettad (innan jag fixade luft kondi), kört WoW, total war, age of empires, vanligt slö surf, plugg, filmer, spotify etc etc

Den köptes för ~8000kr.

Men nu så letar jag nytt som sagt, och jag bryr mig inte så mycket om det är PC eller Mac, dock så önskar jag att jag fortfarande kan spela spel (om jag skulle vilja göra det någon gång i framtiden) på den nya datan. (Samma om inte bättre "gaming" prestanda som den jag har nu), men samtidigt uthållig som denna att hålla i säkert 3-6 år. Bra batteritid är också önskvärt! Bra ljud är också något jag inte säger nej till då denna data inte har någon bas alls hehe.

Så nu undrar jag om någon här inne kan ge lite tips? Samt tips på hur man kan underhålla sin nya data på bästa sätt med olika program etc.

Har tidigare kollat runt här och känt att tipsen varit väldigt bra, samt att människor här inne själva rekommenderat att man kommer hit innan man gör köp, så här är mitt första inlägg till er!

Hoppas ni kan hjälpa mig att hitta några goa grejer

PS: Priset på den nya datan får helst ligga under 6000kr spärren!

Mvh Robin