Inlägg

Inlägg som Sketn har skrivit i forumet
Av Sketn

Tack för förslaget, men du råkar inte kunna rekommendera något från inet? Skulle vilja ha datorn ihopmonterad så jag slipper göra det själv.

Kollade på inet men det skiljde en hel del i pris på vissa delar, och en del saker fanns inte.

Av Sketn

Billigaste datorn för Diablo IV?

Hej! Har en typ fem år gammal gaminglaptop som inte håller måttet nu när jag vill lira lite Diablo. Laggar en hel del även på lägsta settings och hänger sig ofta.

Har kollat på inets gamingdatorer men tycker det känns lite väl saftigt med runt 13k för att spela lite Diablo. Tänkte att man kanske kan plocka ihop delar på inet och låta dom montera, för att komma undan lite billigare. Behöver absolut inte kunna köra på max settings, low räcker gott och väl för mig.

Går det att få ihop en dator som klarar av att köra Diablo IV för cirka 7-8k? Eller är det ingen idé, borde jag lägga ett par tusen extra för att få något vettigt? Tips mottages tacksamt.

Tack på förhand!

Av Sketn

Laptop med i5, gtx 1060, ssd, 8(16?) gb ram?

Hej!

Jag har kikat ganska mycket efter en laptop, har aldrig tidigare haft någon bärbar och jag är väl inte så jättehemma på datorer för att vara ärlig. I mina tidigare datorköp så har jag mest stressat och köpt en snabbt då min tidigare har gått sönder och därför även fått ganska dåliga komponenter till ett saftigt pris, märkte jag något år efter mitt senaste datorköp.

Jag spelar inte så mycket spel men skulle vilja ha möjligheten att spela något, t.ex GTA V.

Har tittat på en Acer Aspire Nitro och en Acer Aspire 7.
Produktjämförelse:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=4531326,4468969
Lite fler anslutningar på Nitron, samt 0,4kg lättare. Känns ganska värt att betala 1000 kronor extra för det tror jag.

Vilken av dessa hade ni valt? Eller hade ni kanske valt någon helt annan dator?

Lägger helst inte mer än 12k, men kan skjuta till ett par tusenlappar om det känns värt det.

Några förslag?

Tack på förhand!

Av Sketn

"403 Not allowed to see
Något gick fel"

Säger din länk

Av Sketn

Samma dator?

Hej, sitter och tittar på en laptop och hittade den på inet för 10490:-, prissänkt från 11999:-

https://www.inet.se/produkt/1962473/acer-aspire-7-a717-i5-8gb...

Gjorde en googling på namnet och hittade samma på cdon för 8990:-, prissänkt från 9990:-

https://cdon.se/hemelektronik/acer-17-3-aspire-7-a717-71g-i5-...

Den enda skillnaden jag kan se är att den billigare från cdon har en 128 gb ssd istället för 256. Är det något mer som skiljer dom åt?

Tack på förhand!

Av Sketn

Uppgradera budgetdator, grafikkort och processor?

Hej!

Har en dator som jag köpte på inet(tror jag) för en sisådär fem år sedan för typ 8000 kronor, någon av deras billigare gaming-datorer.

Ingen aning riktigt om vad jag har för saker i den, men Speccy säger det här:

https://i.imgur.com/tNfYvgP.jpg

I nuläget klarar datorn av Fallout New Vegas utan mods ganska bra, Fallout 4 lite mindre bra. Men moddar jag New Vegas börjar det bli problematiskt. Skulle därför vilja byta ut ett par saker, jag antar att processor och grafikkort är mest akut.

Är ganska kass på vad som passar till vad, så om någon skulle vara vänlig nog att tipsa om grafikkort och processor som passar ihop med alla andra delar jag har, vore jag väldigt tacksam!

Kan tänka mig att betala ett par tusen för hela kalaset. Får man något vettigt för det?

Tack på förhand!

Av Sketn

Efter att ha pillat med en mejsel på en av metallpinnarna verkar det fungera som det ska! Nu har jag alla minnen i datorn och den startar med bild på skärmen.

Tack så jättemycket allihopa!

Av Sketn
Skrivet av jocke92:

Vet inte hur van datorbyggare du är, men du trycker ner minnena riktigt i platserna? En annan risk att du kommit åt någon sladd som lossnat/kommit lite på sniskan och inte ger kontakt.

Om du ska a bort cmos-batteriet så är ofta en del lite högre på hållaren. Trycker man den utåt från cirkeln brukar batteriet hoppa lossa. Om jag inte minns fel.

Man trycker väl tills de "klickar" fast?

Jag har tryckt i alla kablar ordentligt. Har en sådan liten spärr typ vid batteriet men det hoppar inte loss, kan vicka lite på det men inte tillräckligt för att få upp den med varken mejsel eller fingrar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn
Skrivet av anon179202:

Kortslut bara cmos metallpinnarna med en skruvmejsel , ett gem eller nåt håll kvar 5 sekunder.

Skulle du kunna ge mig en mer utförlig beskrivning? En mejsel på en pinne, eller på båda samtidigt? Två olika mejslar samtidigt?

Ursäkta om jag verkar dum

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn
Skrivet av dannesthlm:

Det rekommenderas till och med i manualen till mitt Asus-moderkort, det är till och med enda alternativet eftersom inga jumprar finns. Så det är nog inga problem.

Jag får verkligen inte loss batteriet. Har petat med en mejsel ett bra tag nu. Kan man köpa såna där jumpers nånstans, eller funkar nån annan kontakt? Fick ingen jumper med verkar det som, hittade moderkortskartongen precis men där i fanns bara massa skruv och vad som ser ut som en pytteliten högtalare man kopplar direkt på moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn
Skrivet av Surxx:

@Sketn: Som sagt är det inte vanligt att de går sönder på grund av att du blandar minnena. Har kört gamla minnen av ddr3 på olika volt och olika mängd gb etc med nya minnen på 16 gb på 1,35 volt utan att det dött, har väll fått en blå skärm pga ett trasigt ram men inte det.
Men det kan vara så mycket olika fel, det är då man för börja leta. Att datorn startar utan bild kan vara , cpu minnen grafikkort. eller kablar moderkort.
När min usb port på mitt fractal gick sönder så startade inte datorn. Plockade isär hela dator för det

Jag försöker med cmos nu, men jag har ingen plastgrej(jumper?) och batteriet verkar sitta fast. Några tips?

Oerhört tacksam för alla svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn
Skrivet av Surxx:

@Sketn: Har du provat att ta ur bios batteriet? eller starta utan det ? . Statiskt brukar vara sällan , använder själv aldrig anti stat band etc. Prova ett minne åt gången. Kan vara moderkort , kablar , grafikkort .
Men jo folk lär nog vilja ha mer info

Smart ide, ska testa!

Alla kablar är i vad jag kan se. Jsg pillade ju bara med ram minnen och inget annat så det känns osannolikt att jag dragit ur någon sladd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn
Skrivet av Lunilu:

Dom är olika hastighet och kapacitet det är därför det inte funkar.

Men då ska ju dom gamla fortfarande funka? Vilket dom inte gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sketn

Satte i nytt ram-minne, ingen signal till skärm

Hej. Jag köpte idag två nya ram minnen, corsair vengeance 2x 4gb 1600mhz. Innan hade jag crucical 2x 2gb, 1333 mhz. Båda ddr3. Prövade först med nya och gamla i samtidigt. Funkade ej, prövade då bara nya, sedan bara gamla och sedan alla konfigurationer som finns i princip. Samma problem hela tiden, skärmen får ingen signal. Datorn startar och fläktar går igång, verkar som vanligt.

Har googlat lite och många verkar misstänka moderkortet när detta problem uppstår.

Moderkort: msi b85m-e45
Grafikkort: radeon r7 260x
Processor: Intel pentium g3220

Kan jag ha varit lite statisk och pajat moderkortet när jag hade fingrarna i närheten? Kan jag ha varit för hårdhänt och pajat moderkortet på det viset?

Kan ingenting om moderkort eller andra komponenter. Om jag måste köpa nytt moderkort, kan ni rekommendera något? Vill komma undan så billigt som möjligt!

Behöver ni mer info så hojta till.

Tack på förhand, mvh

Av Sketn

Fabriksåterställa låst Xperia Arc S

Hej. Flickvännens dotter lekte lite för mycket med mitt grafiska mönster på telefonen, hon gjorde fel mönster 20 gånger i rad, och nu frågar telefonen en säkerhetsfråga, som jag inte har något minne av alls att jag skrev in. Jag ringde xperia support, dom sa att man kan fabriksåterställa genom PC Companion, men programmet vägrar hitta telefonen. Det står "kontrollera att telefonens display är olåst." Har googlat en del men inte hittat något, och xperias support är dessvärre stängd resten av helgen. Någon som har en aning om hur jag kan göra för att få min telefon fungerande igen?

Tack på förhand.

Verkade lösa sig på egen hand bara några minuter efter min trådstart. Jag fick upp ett alternativ om att skriva in mina google-uppgifter(konstigt att det inte kommit upp tidigare dock), och det gick utmärkt.

Av Sketn
Skrivet av muffen:

Med tanke på att det är en "märkesdator" med 3-4 år på nacken, så finns det nog tyvärr inte mycket av den som är värd att behålla vid en uppgradering. Kanske hårddisken kan behållas och användas som extradisk, men det är nog allt.

Säg vad du har för budget och tänkt användningsområde, så kan du nog få en del bra förslag på ny dator.

Ingen budget än så länge på en ny dator, det är fattigt nu i juletider. Tänkte jag skulle köpa en i februari, så har jag hunnit spara pengar till en ok dator. Kikar mest runt lite nu för att få ett hum om vad som är bra och inte. Kan väl tänka mig att kanske lägga runt tiotusen på en dator. Datorn jag har nu betalade jag närmare nio tusen för, och det var för flera år sedan, plus att det är en märkesdator. Det känns som att man kan hitta en dator för 6-7 tusen som klarar alla mina behov.

Jag spelar lite spel, men oftast inget som är jättekrävande. Anledningen till att jag började spana efter nytt grafikkort var för att Fallout: New Vegas laggade lite. En dator som klarar det spelet på högsta settings räcker gott och väl åt mig skulle jag tro.

Vore det okej om jag kontaktade dig om ett par månader via PM eller liknande, så kan du hjälpa mig då? Har inte pengar till en ny dator som det ser ut nu.

Jag är väldigt tacksam för all hjälp, det lutar åt att jag använder denna skitdatorn ett tag till och sedan skaffar ny. Nuvarande datorn blir troligtvis bortskänkt till flickvännen alternativt hennes dotter.

Av Sketn
Skrivet av FrithiofeN:

det ser ut att vara gammla "canadian" pci varianten? köpa helt nytt moderkort, prossesor, nätagg och grafikkort skulle jag rekomendera, kanske en billig ivy i5, och 400w agg med ett radeon kort?

Det låter krångligt, speciellt för en noob som mig. Kanske skulle man köpa en helt ny dator istället..

http://www.inet.se/produkt/1517200/inet-speldator-amd-medium-... - Är denna(eller inets andra speldatorer) prisvärda? Att bygga ihop något själv är nog inget jag ska ge mig på, känns som att jag kommer misslyckas med något.

Av Sketn

http://imgur.com/a/pPbhJ - Där har ni fem bilder, hur mycket information ni får ut av dessa är för mig oklart. Vill ni har fler bilder får ni specificera er lite mer.

Ursäkta dammig dator förresten.

Av Sketn
Skrivet av fantomsmurfen:

Om det får plats ett 2 slots grafikkort så rekommenderar jag detta. Borde fungera med ditt nuvarande nätaggregat och ge mycket mycket bättre prestanda än ditt nuvarande grafikkort. Dock är det ett lågbudgetkort så ha inte för stora förhoppningar om vilka spel det klarar av.

http://datorfixarna.com/catalog/product_info.php?products_id=34594

Hur listar jag ut om jag får plats med ett 2 slotskort?

Skrivet av muffen:

Ta gärna lite mer bilder på datorn så att vi kan få en uppfattning om komponenterna. Ta av sidoplåten och fota moderkort osv.

Visst, bilder kommer inom kort!

Av Sketn
Skrivet av Silcan:

Nät-delen är under all kritik. Byt ut den i samband med ny GPU. Jag kan ju ge dig budget tipps nedan, inte "bra" kvalite på agg men billigt och fungerar ju

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/ntaggregat/icke-...

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...

Något jag ska tänka på när jag köper ett nytt nätagg, som storlek eller liknande? Är det svårare att byta ut komponenter i en märkesdator i jämförelse mot en egenbyggd?

Tack för era svar förresten!