Inlägg

Inlägg som zeagan har skrivit i forumet
Av zeagan

Re: Tystaste 120mm fläkten på marknaden!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Speeeed
Hejsan!

Sitter just nu 2 ADDA fläktar i min låda, är just nu iprencip (förutom el & hårddisk-ljud) enbart dom som hörs, så då lockar det ju att slänga i ett par "helt" tysta istället.

Jag vill i denna fråga helst inte ha chansningar, utan helt enkelt ha reda på exakt vilka de tystaste 120mm fläktarna är i dagsläget!

Någon som vet?

Om ditt system tillåter så rekommenderar jag att du köper två märkesfläktar med ett varvtal på 500-800.

Noctua är bra, men då de fått ett så bra rykte menar många att priset är satt för högt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=144672

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Tyvär är det ju så, jag är lite lyckligare lottad eftersom jag valt ett yrke som inte påverkas så mycket. Det ända är att flera försöker byta yrkesinriktning och slå sig in på marknaden.

Han gjorde en storsatsning innan den här finanskrisen slog in och har fått lägga till ett par miljoner på satsningen än vad han räknat med (byggnad). Förövrigt märks det inte.

Tyvär så är det alltid så att valutan går uppåt ett tag för att sedan krascha när man trycker upp massa pengar. Minns att det finns ett namn för det, men kan inte komma ihåg vad det heter.

jag tror ordet du söker efter är tabbe

Av zeagan

gäller det windows 7 också månne?

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
USA sålde ut alla sina resurser för att få in pengar för att mätta skulderna de drar på sig. Därför fick dollarn ett uppsving. Snart går den ner igen.

jo har sett en del debatter om det, men när de började trycka pengar så sa alla att den skulle gå ner men istället så gick den upp. Man vet aldrig säkert vad som kommer hända, och ibland inte ens vad som hänt

Av zeagan

ahhhyeaaaah

Av zeagan

Vi blir för tillfället hårt drabbade vad gäller priser då den svenska kronan försvagats samtidigt som dollarn stärkts.

Av zeagan

skaffa raid5

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
SSD har väl inga direkta nackdelar annat än priset? Idag installerade jag 2x30GB OCZ 2.5" SATA (995:- styck) = 60GB i RAID-0 i min spelmaskin. Tuggar hela 273 MB/sek med noll i söktid.

nackdelen kan komma att bli antalet skrivningar till diskarna då jag antar att de är av modellen 1000-10000 skrivningar?

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leedow
Tangentbord brukar klassas som förbrukningsvara i vissa fall. Illa om man måste köpa ny dator bara för att mellanslagstangenten har havererat totalt.

förhoppningsvis så kan man byta ut... tangentbordet.. som på en bärbar dator
Skön pryl, men blir inte så mobil som htpc då man fortfarande behöver en sladd till tvn.

Av zeagan

fUnc surface 1030 fungerar utmärkt

Av zeagan

Re: hdd flaskhalls

Citat:

Ursprungligen inskrivet av timberjack
asså jag håller på å va så less på den ständiga hårddisk flaskhalsen.
nu till frågan, ni som förhoppningsvis är mer insatta i lagring än jag, när kommer de å ske en förbättring, är de bara å skaffa ssd eller, men ssd har ju sina nackdelar å är ju dessutom relativt dyr åxå.

de va ju länge sen datorerna vart snabbare än hårddiskarna så man tycker ju att nått borde hända nångång.

trevligt år föresten:)

Tror du överdriver hårddiskens betydelse i att din dator går segt. Utan att veta mer av vilka problem du upplever så kan jag bara tipsa om att inte lägga torrents på den fysiska osdisken och att starta om datorn oftare.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Just det alltså. Jag var inte emot att köpa två diskar, bara fundersam om man skulle köra RAID 0 om man köpte två diskar, inte jämföra 2 st diskar i RAID 0 mot en enskild disk.

Jo det tar ju bara hälften av tiden att läsa in, men den måste ju skriva ut också och det går inte att göra samtidigt. Två separata diskar utför samma sak exakt samtidigt.

Som Aqualize säger så är förmodligen den bästa lösningen att ha två separata diskar där du själv delar upp cachefiler, torrents och dylikt på diskarna. Att avgöra belastningen kan dock bli tidskrävande och kanske inte alltid så effektiv om du inte riktigt vet vad du gör.

Den enklaste lösningen som fortfarande ger en hel del prestandavinst skulle därför vara att skapa en raid0, men det gäller till viss del även här att om du inte vet vad du håller på med så kommer det ta ett tag.

En bra lösning är att ha 2 diskar som delar på arbetet.
En enkel lösning är att ha 2 diskar som gör samma arbete.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris_Kadaver
Årets flopp då?
Jag röstar för tft skärmar med 1920x1080 i upplösning. folk verkar inte tänka på att när man snackar tum så är det ju så, att det man vinner i bredd förlorar man i höjd. 16:10 är redan gränsfall, bredare skärmar är bara korkat.

FullHD, 1080p formatet är inte något man kan kalla en flopp. Visst förlorar man teoretisk yta men om man t.ex. kollar film på skärmen så tjänar man ju praktisk yta. Och det finns väl ingen anledning varför denna förlust av yta inte skulle återspeglas i priset. Gör det även lite enklare om man har tv/projektor kopplad till datorn.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zippa
Här kan du läsa om att det gäller hela 7200.11 serien. Så frågan är om det är pgn av 1,5tb eller de är mer den serien.

http://www.sweclockers.com/nyhet/8731-nytt_problem_med_seagat...

Men visst är skumt att ingen av de andra lyckas gör en större disk...

Jag tror du har läst dig lite väl rädd, vissa av Seagates 1,5Tb lider av frysningar om man raidar dem och slår av writeback cache för att få högre burstspeed. Då dessa frysningar sker har vissa kontrollerkort av någon anledning tappat bort disken i raiden så att man varit tvungen att lägga in disken i raiden igen.

Lösning: stäng inte av writeback cache, visst du förlorar några procent på access men det ger i princip samma läs/skrivhastighet, iallafall i de raider jag satt upp.

Vad gäller "försvunna" diskar från bios så har det alltid varit ett problem att ett litet antal diskar inte fungerar vid leverans eller försvinner efter några dagars till en månads användning på grund av produktionsfel. Verkar ju nu som att det är större risk just på deras 500gb variant, vilket jag själv råkade ut för. Men skulle vara intressant att veta hur stor andel det faktiskt rör sig om.

Av zeagan

1,5 Tb disken från Seagate var väl den första som de gick och sa att de hade problem med, och dessa problem är specifika till just den.

30% var en hög siffra, länka gärna till sidan där du läste detta.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Porraz
Självklart måste du slänga ur dig nåt sånt, har man en sån avatar så ere ju så. Ja e själv nVIDIA älskare, men har inget emot ATI för de. Här har du ett av de snyggaste korten som har skapats: X1950XTX
http://lh5.ggpht.com/_k8sC9C-_oTk/RhSVZSdvicI/AAAAAAAAA5I/tnr...

Ser väl ok ut, men ger inget intryck av kraft utan känns mest som en leksak.
Detta kort känns iallafall väldigt stilrent
http://pan0.fotovista.com/dev/0/6/00258560/l_00258560.jpg

Av zeagan

Jag köpte två stycken 7200.11 500GB diskar och satte upp en raid0. Efter en månad försvann den ena disken utan varning eller missljud och allt var borta

Fick en ny och har inte haft några mer problem ( på ~4 månader).

Man får väl ha i åtanke att det är rätt så billiga diskar och att sån skit händer.

Av zeagan

ligger någon SSD i "mellanklassen"?

Av zeagan

Filsystem för usb-minnen

Finns det någon anledning att köra Fat32 på usb-minnen?

Som jag fattat det så är:
Fat32 - Kasst på att hantera små filer och klarar inte filer över 4 gb.
Ext3 - Kasst på att hantera stora filer.
NTFS - Långsamt.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LurPak
Lite exempel på vad som hänt i andra länder:
http://www.stoppaipred.nu/index.php/Lista_p%C3%A5_oskyldigt_anklagade_f%C3%B6r_nedladdning

Det som är unikt med den nya lagen är att man kommer tillåta en privat aktör att få polisiära befogenheter. Det normala är ju att om man misstänker ett brott så går man till polisen och anmäler detta, och då utreder polisen brottet. Nu är det så att det redan finns en lag mot fildelning av upphovsrättsskyddat material. Problemet med lagen är att den är utformad på ett sånt sätt att polisen inte prioriterar dessa brott. Om man nu är intresserad av att få fatt på dessa 1000-2000 fildelare som man anser vara dom som lägger upp material så kanske man skulle omforma lagen och prioritera dessa brott hos polisen. Men nej, man låter dom som har ett egetintresse av att få folk fällda, till att utreda dessa brott. Det finns säkert ett gäng andra privata aktörer som också skulle vilja få dessa befogenheter. Undrar vilka som står på tur?

Det absolut största problemet för mediaindustrin är att dom inte vill erbjuda sina kunder det dom verkligen vill ha, vilket piratkopierat material kan. Det finns inget självändamål till att en industri eller bransch ska existera om kunderna inte vill ha deras produkter. Och politiker bör inte blint springa dessa industriers ärenden.

Sen kan man tycka vad man vill om fildelning i sig, men det är inte vad IPRED debatten egentligen handlar om.

Om de ger ut polisiära befogenheter när det handlar om nerladdning så borde de väl rimligtvis ge ut detta även vid fall som är grövre än nerladdning. Ifall du misstänker att grannen snott din gräsklippare så är det väl inte mer än rätt att du får gå dit med en pistol och ta vad du tycker känns rimligt att ta, det är ju nästan alltid grannan och lite spill får man väl räkna med.

När det gäller bevis så finns det inte alltid. Ibland måste man helt enkelt gå på magkänslan. Gör man inte det så går förmodligen väldigt många brottslingar fria. Finns det misstanke att en person kan vara tjuv så ska han straffas som en. Ingen rök utan eld.