Inlägg

Inlägg som zeagan har skrivit i forumet
Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Lär bli lite kaka på kaka eftersom det bygger på ungefär raid0 tänket redan.

Det där är ungefär lika smart som att säga att det är kaka på kaka om man skaffar både bra grafikkort OCH bra processor.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av this
Nej det hettade till mellan företagen eftersom SanDisk ville ha mer betalt. Det blev inte något av den affären..

lär nog samsung ångra vid det här laget.

Av zeagan

Köp ett chassi med filter

Av zeagan

Då blir det att skaffa sig en SSD, när seagate väl blivit klara dvs.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Det bådar väl gott för "Nahalem" om folk är avundsjuka

Det gör det verkligen, och allt snack om att det ska vara så dyrt har gjort att de flesta är förvånade över den blygsamma summa kalaste ser ut att hamna på.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Du har missat den viktigaste biten jag försökt förklara för dig jättelänge nu, sålänge averagehastigheten är densamma så har din prestanda varken gått ner 10% eller något annat. Kurvan är bara förflyttad med bibehållen genomsnittshastighet, så den kommer nog ha exakt samma genomsnitt då, som nu, som ny.

Om du skulle fått 10% extra prestanda i början så betyder det att du skulle ha en genomsnittshastighet på runt 100MB/s på HELA disken om du nu förlorat prestanda. Men det har du ju inte gjort.
Förklara gärna vad du menar annars skulle hända med genomsnittsprestandan?

När jag gjorde testet för en månad sedan på den disken så hade jag 110 mb/s i början på disken och sedan avtagande. Detta bidrog självklart till en bättre average hastighet summerat på hela disken men inte lika markant som om man bara jämför de första 50 gb det rör sig om.

Anledningen till att hastigheten är störst i början på disken är för att datan ligger längst ut på lagringsskivorna och därmed snurrar snabbast (tänkt i meter per sekund, har självklart samma rpm). Detta gör att både överföring och access blir bäst längst ut på disken. Rätta mig gärna om jag har fel.

Det låter som att du menar att överföringhastighet skulle kunna flyttas på disken, hur skulle detta kunna gå till?

Av zeagan

blir väl att man skaffar sig SSD diskar för operativet och sedan externa hårddiskar för resten av sin lagring. Skulle vara skönt med en lite tystare dator.

Av zeagan

Gillar seagate då jag tidigare inte haft några problem med dem, hade dock nyligen en nyköpt disk i 7200.11 serien som brakade efter bara en månad. Fick självklart ny på direkten men tråkigt när sånt händer. Väljer förmodligen seagate vid nästa köp också om inte fler problem uppstår.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Nu ser det ju fullt normalt ut. Din prestanda har ökat med ~100%.

Ser inga fel alls, kurvan är ju pga att ena disken har läskurvan lite annorlundare (men fortfarande samma bibehållen prestanda som vilken annan likadan disk).

Så det ser ju faktiskt bra ut, har du förstått att bara för att kurvan är "låg" i början på ena disken inte betyder att disken inte presterar fullt ut? För genomsnittshastigheten är ju den som bevisar att prestandan är som den ska!

Klagar inte på average hastigheten. Men när jag köpte disken så var den hög i början av kurvan, och nu efter en månads användande så har den gått ner med cirka 10%. Visst är average hastigheten fortfarande god, men hur kommer disken att se ut om ett år?

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Eh, nej, min desktop går i 2.7GHz idle och puffar upp till 3.6GHz automatiskt vid last. I överklockat läge tom, alltså. Alla fläktar i datorn styrs automatiskt av moderkortet och är i princip ljudlösa vid idle, men fläktar på fint vid tung last. Behövs alltså inte ens en knapp ...
Btw, grafikkortet växlar också, från 160/500 till 720/2250.

Laptopen växlar mellan 800MHZ och 2GHz, samt går upp i 2.2GHz vid tung last på bara en kärna. Även den fläkten är ljudlös vid normal belastning, men drar igång vid last. Och grafikkortet växlar från 175/400 till 475/800.

Samma sak med servern, den går i 2GHz idle och 3GHz vid last. Vcore är 1.12V vid normal belastning, men kan gå ända upp till 1.18V vid full last. Även där drar fläktarna bara igång ljudligt när det behövs.

Om man har en dator med ett moderkort som saknar styrning enligt ovan kan man alltid köpa en billig fläktkontroller.

eh nej... saknar du knapp så saknar du knapp grabben.

Av zeagan

Dagens datorer borde alla innehålla en knapp som varierar fläktar och klockning, har vi gått ett steg bakåt i utveckligen?

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Är du helt säker på detta? Att du inte hade WBC aktiverat, dubbelkollade du detta? Det låter lite otroligt i så fall, måste ha varit aktiverat på något sätt tidigare (har du uppdaterat bios något sen dess?)

Du har en helt normal och fin kurva för en raid0 utan WBC aktiverat. Diskarna presterar ju runt 90-100MB/s ensamt? Och med WBC så ska man få vad dom presterar ensamt *2 och utan WBC ska det vara en disk + runt 30 till 60% extra.

Du ser ju på din prestandakurva att den inte nyttjar all prestanda, skulle den göra det så skulle kruva vara hög i början för att sedan sjunka och inte vara låg, hög, sjunka, gå upp, sjunka.

Verkar dumt att göra om allt igen utan att prova WBC nu på en gång för att sedan testa dom individuellt igen. Då vet vi direkt om det är något fel eller inte, behöver inte göra ett enskilt test egentligen.

Är det exakt samma diskar som du hade innan? Eller är det likadana men andra?

Missförstå mig inte fel nu bara, just trying to help

Har satt ihop arrayen igen men fråga mig inte vad som var eller fortfarande är fel, för de mystiska kurvorna kvarstår, iallafall utan wbc (writeback cache) aktiverat. I min tidigare raid med 2 hårddiskar av samma model, storlek etc så hade jag en betydligt normalare kurva.

Hastigheterna med normal kurva var:
Transfer Rate Minimum : 134.8 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 197.0 MB/sec
Transfer Rate Average : 179.3 MB/sec
Access Time : 8.2 ms
Burst Rate : 85.4 MB/sec
CPU Usage : 9.2%

Nu är de utan wbc aktiverat:

http://img142.imageshack.us/img142/4746/hdtunebenchmarkintelraiv...

Med wbc:

http://img122.imageshack.us/img122/4124/hdtunebenchmarkintelraiw...

wbc gav till synes bättre burst och stabilare accesstider, medan läshastigheten blir aningen stabilare utan wbc aktiverat.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Genom att skicka en skärmdump på att det var han som var uploadern

Ifall du har en skärmdump med hans ip som fildelare på en torrent så betyder bara detta att du är ännu mer skyldig.

Av zeagan

Betyder det att ISPn ska hålla koll på om Janne tittar på ett roligt klipp på youtube eller om det rör sig om olaglig spridning av en musikvideo?

Av zeagan

Re: Raid0 problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nickecs

Med raid:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/-----raid.jpg

Utan raid:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/utanraid.jpg

Dessutom tycker jag resultatet med raid är för "stabilt"... nästan misstänkt O.o

Tack för all hjälp...

misstänkt är det minsta man kan säga.
Raiden ser ut att fungera strålande, du kan se det på slutet av diskarna då du med en disk går ner till nästan 50mb/s medan du med de två raidade diskarna får en otroligt stabil nivå på 100mb/s, din raid ger alltså 100% extra effekt vilket är väldigt bra.

Vad man också kan utläsa från resultatet är att du har en flaskhals på 100mb/s, kanske är det anslutningen till ditt kontrollerkort?

Ifall du sätter raiden på ditt moderkort istället bör denna ribba höjas och du kan kamma hem full prestanda från din raid.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thallid
Och det där är typ 0,1 % av alla spel.

Hur många spela kan ens behöva hårdvaruacceleration för fysiken i dagsläget? Det är väl först och främst tänkt att spelutvecklare nu kan göra mer avancerade effekter för spel som kommer.
Hoppas bara att dessa effekter även finns tillgängliga för folk som inte vill köra med nvidia. :-/

Av zeagan

Jag är snarare hoppfull inför nästa windows. MS inte lagt något krut på vista och något måste de ju ha gjort de senaste åren?...

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
Diskarna? det var ju bara en??

I vissa fall kastar man in 2-3 diskar så blir det ju ibland proportionellt sämre och ibland håller det i sig.

Med andra ord, vilket chassi som helst kan kyla 1-2 diskar.

Jag har provat kyla med två ynka 80 mm och en 80 som utblås och får samma resultat som här.

Men ju mer diskar man har, ju varmare blir luften, cpu, och alla andra komponenter.

Så att säga att det räcker att mäta en disk det är ungefär som att starta motorn på en bil och säga att den inte överhettar.

Nåja, synd för man tycker inte det borde vara en svår grej att stoppa in 3 diskar och mäta och DÅ jämföra om tempen är likadan från 1 - 3 diskar.
DET skulle vara ett test om man gjorde det. Men då får man nog gå till ett annat ställe, som Toms eller liknande. Men Någon moderator får gärna rätta mig, ni kanske vet något eller testat något som jag inte vet??
Kanske ni har en hemlig tabell?

28 C med en disk = 2 diskar 31 C
29 C med en disk = 2 diskar 33 C

??????????

Vem fan köper detta chassi och använder en disk?? (ja ja ni några som vill ha stort, vattenkylning etc. men överlag?)

Du kan tyvärr inte veta vilken temperatur du får ens med en disk hemma efter att ha följt ett test, du kan bara få en uppfattning om hur chassit presterar gentemot andra chassin som sweclockers testat med samma uppsättning. Om det är så att (chassi A) har lägre temp på disken än (chassi B) så gäller detta troligen även om man sätter in flera diskar, dock med högre temperatur.

Inför nästa uppsättning av testsystem så kan jag hålla med om att det vore på sin plats att använda många varma diskar, grafikkort i crossfire och den varmaste cpun de kan komma över då detta ger en bättre bild av hur bra chassit faktiskt hanterar värmeutvecklingen.

När det kommer till testet med ljudnivå så skulle då detta till större grad visa hur bra chassit är på att isolera ljud.

Av zeagan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasabi
som vanligt, den som bryr som om Hårddiskens temp kan ju glömma att se någon vettig info här.

FÖR FAN testa med flera hårddiskar!!

annars kan ni lika gärna ta bort temp testet när det kommer till hårddisken.

ANNARs en ok recension.

Recensionen ger en bild av hur god kylning över diskarna det är gentemot andra chassin.

Av zeagan

Hur nöjd är du med nya chassit?