Inlägg

Inlägg som glyrion har skrivit i forumet
Av glyrion

@Huge-Raven: tusen tack. det va matnyttigt. testade den där tpu som jag hade i bios. tror det va att moderkortet fixa allt själv. drog i gång ett spel å ser att cpu kommer upp i lite över 4200 mhz och volten runt 0.6.. har moderkortet gjort en egen överklockning då?

vilka program stress testa systemet med som tar allt i samma å även man kan se tempen på?

Av glyrion

@chipw00t: jag måste ju lära mig nån gång hur det funkar. hitta nått som heter tpu som ja tasta. fanns för vatten kylning eller lyft kylning. då optimera den å starta om. nu pendalr mhz upp å ner i cpu-z å va uppe i 4300mhz ett tag. vad har jag gjort=)

Av glyrion

@PV52: vad är bra kylning då? har denna Noctua NH-U12S.

vilka program mäter man detta med som är bra. finns massa olika har ja sett

ok såg att det va en flik me olika level och xmp. ?

Av glyrion

@PV52: ok 1,4 kör dom i sweclockers test som max. jo jag förstår att alla får olika på olika system.

det var just vilka av allt man ska pilla på. vill inte att om ja ställer den på 4,2 och den boostar till 4,6 å nått pajjar. kan man sätta max boost nån stans?

Av glyrion

@PV52: har kollat massa klipp. dom flesta gör olika. en del får bara 4,4 och någon får 5,0 vad ska man tro på å gå efter. en del ändra volten å en del inte.

e lite svårt å hänga med i engelskan när dom pratar fort å använder konstiga ord

Av glyrion

@Starric: det var ganska bra ökning vid överklock.
det verkar intressant men vågar man göra det själv naär inte har en aning om hur?

Av glyrion

har ett gtx 970 för tillfälligt kör blandade spel som cod , the division, farcry och lite bil spel. är bara några av spelen. de var bara en undrar då ja läst att många gör det och får till en viss del bättre fps.
Är mest nyfiken om det är något man ska bry sig om att lära sig.

Av glyrion

är det värt att överklocka

Hej. kör med i5 6600k skylake. undrar om man vinner mycket av att överklocka till spel?
Har aldrig överklockat nån gång, men är det värt att göra det då man aldrig gjort det?

Och om svaret bli ja, så undrar jag om ni har några tips eller hur jag ska gå tillväga?
Sitter på ett asus z170 pro gaming moderkort.

Av glyrion

kan tillägga att jag har samma 970 kort som i testet och kör på ultra och har stort sett 60fps. dippa nån enstaka gång till 50 fps men det märktes ingen skillnad. har ej nån överklockad i5 skylake som i testet.
som sagt är helnöjd.

Av glyrion

har gtx 970 å e super nöjd me grafiken på high i alla fall. men undrar om fps är låst i 60 i spelet? kör med fraps. bara en undran från mig.
super kul spel såhär långt.

Av glyrion

@the squonk: fick också lås på startknappen igår. Med ny data blev man lite pissoff. Men nu vet ja då de kan ha med dom nya drivrutinerna. Får se vad som händer när man drar igång spelet ikväll då

Av glyrion

@TheStudent: jo men tänkte mest på å köpa skärm nu å ha den ett bra tag. men kanske ska vänta me det. går kanske ner i pris senare.
sitter på en gammal philips skärm som ja bara får ut 59,.... hz i 1680*1050 ska ja få 60hz så får jag 1600*1200/1024.
har även en upplösning i skärmen enligt windows på 2376*1485. men min skärm visar en ruta att optimalt ska vara 1680*1050.

ja kanske kör i fel upplösning=)

Av glyrion

@alexandernils: har kollat på den men vet inte om ja ska köpa 1440p eller 4k nu när ja ändå ska köpa. har inte grafikkort till 4k men tänkte skaffa nytt när dom nya ska komma.

Av glyrion

@Zajin: har suttit hela helgen men inget hittat om tre 1080 skärmar eller en 1440/4k. Kanske söker fel men hittar massa annat😜

Av glyrion

@Zajin: då min nästa fråga då. vilken skärm ska man ha då för å köra me tre. ska väl va en så liten ram som möjligt antar ja eller spelar de nån roll tro.
men sen e ju frågan vad man vinner på å ha tre skärmar i fps spel.
simulator spel förstår ja varför man vill ha fler, men undran i fps spel.
då ja velar mellan å köpa ny skärm så va de om man ska bara köpa 1080 å bygga ut med flera skärmar eller köra 1440/4k i stället

Av glyrion

@Zajin: så tre skärmar blir 5760*1080? eller tänker ja fel. å vad för grafikkort måste man ha då?

Av glyrion

så i spel spelar de egentligen ingen roll om det är 1080, 1440 eller 4k om man vill ha mer synvinkel åt sidorna. då kan man lika bra ha tre st 1080 skärmar för att uppnå de eller en bredbilds skärm. upplösningen har mer med bättre kvalité på grafiken?

Av glyrion

@Svensktiger: jaha cs va bara ett exempel. Kan ta cod me. Men så det är nån form av bredbilds format som gäller om man ska se mer av spel åt sidorna. Men kanske inte många som man ser mer utav då. Hur kan man se små detaljer mer om upplösningen blir högre?

Av glyrion

@Kezzo: tack för dina svar. Men du förstod vad ja menade i alla fall hoppas något löser min fråga

Av glyrion

@Kezzo: är det lika i spel med då.? Att man ser mer åt höger å vänster med en 4k skärm än om man har en 1080 skärm.
Hur blir det då om man har tre skärmar å jämför med en 4k särm ser man mer av själva spelet då? Hoppas du förstår vad ja menar.

Sitter ja med 1080 å spelar typ cs så ser man i ett synfält. Men har ja en 4k skärm eller tre skärmar borde ja kunna se om det står en gubbe åt höger lättare än om ja har en 1080 skärm?